De week van Daphne - photo blog 30

 

Het was niet mijn meest fantastische week. Op sommige momenten moest ik mezelf er echt doorheen trekken, mijn tranen de vrije loop laten en mezelf eraan herinneren dat het altijd weer morgen wordt. Terwijl ik tegelijkertijd terugkijk op een week met gezelligheid, ontspanning en zelfs een spontaan uitje! Het kan allemaal naast elkaar bestaan, gelukkig maar. Veel kijk- en leesplezier en maak er voor jezelf een fijne week van. 

♥ Maandag
Gewoon een werkdag zoals hij er nu eigenlijk altijd uitziet. Veel met de katten en ondertussen de video editen waarin ik jullie weer een dagje meeneem. Hier kun je die video bekijken! Job kreeg vandaag een flitsend nieuw kapje, maar met zijn wondjes gaat het gelukkig een stuk beter. Dus hopelijk kan het flitsende kapje ook snel weer af. 

Na de pastaschotel bedacht ik me dat ik eigenlijk nog niet buiten was geweest en het dat me toch wel goed zou doen. Nog even naar de haven dus... 

♥ Dinsdag
Goedemorgen zonder zorgen over het ontbijt, want heel januari eten we nog lekker feestbrood! Daarna aan het werk en ook alweer meteen aan de slag voor de volgende video. Die kun je morgen bekijken op ons YouTube-kanaal

Het nuttige met het aangename verenigen, zo voelt het als we de wekelijkse camerawissel moeten organiseren. Vandaag reed ik naar Irene om de camera af te geven, maar liepen we ook meteen het bos in om mooie nieuwe foto's te maken. 

Met koude vingertjes en neusjes hebben we heerlijk gewandeld en geposeerd in het park. "Volgende keer naar het strand?!" We proberen er toch echt iets van te maken. De dingen die normaal gesproken vanzelf gingen, doordat we toch vaak samenkwamen op kantoor, proberen we nu leuk en creatief in te vullen. Aan de ene kant levert het veel mooie beelden en ideeën op, aan de andere kant kost het natuurlijk ook energie en mis ik zeker het oude normaal. 

Dingen kunnen naast elkaar bestaan natuurlijk. Het oude normaal missen, maar ook voldaan zijn na een fijne en gezellige dag. Tijd om op te warmen bij moeders met een lekker pastaatje. 

♥ Woensdag
Deze dag is lekker van mij. Ik ben vrij en dat betekent vaak dat ik na mijn bezoek aan de Franse bakker gewoon lekker terug naar bed ga. Met verse baksels, tijdschriften en een serie. 

Het wandelingetje naar de haven van eerder deze week maak ik vandaag overdag en ik besluit om uitgebreid te gaan koken. Heerlijk om lekker te rommelen in de keuken met een muziekje op.

"Wow moet je kijken!" Vanaf dat moment kijk ik met mijn vriend mee naar de live beelden uit Amerika. We zijn er eventjes door opgeslokt. Aan de ene kant vind ik alles dat met nieuws te maken heeft enorm interessant en wil ik altijd alles weten, aan de andere kant merk ik ook dat het wel degelijk invloed op me heeft. We kletsen wat na en proberen het weer los te laten. Ik herinner me dat ik nog niet zo lang geleden de blog 'Omgaan met heftig nieuws' schreef. Hoe ga jij ermee om in deze tijd? Met de soms heftige of negatieve stroom aan nieuwsberichten? 

♥ Donderdag
"Hoe is je dag?", vraagt mijn vriend. "Het is een dag", was mijn antwoord. Een dag, maar niet míjn dag, maar ik weet dat het morgen echt weer anders kan zijn. Ik probeer te doen wat ik moet doen en niet te veel van mezelf te vragen. Er moet wel nieuw kattenvoer komen vandaag en als vegetariër vind ik het best ironisch om daar steeds een biologisch vleesmenu'tje samen te stellen. 

Makkelijke happen tijdens mijn chatavond en vroeg naar bed. 

♥ Vrijdag
Heel soms is die volgende dag dan niet beter. Vandaag sta ik op en is het niet beter. Ik heb ongelofelijk heftig en verdrietig gedroomd en de hele ochtend uitgehuild bij mijn vriend. Het verdriet voelde niet eens van mij, ken je dat? Alsof ik met iemand anders' verdriet wakker werd; ik vond het zelfs een beetje oneerlijk. Alles eruit gooien is dan toch het beste...

Je kan huilend wakker worden en alsnog een dag hebben die oké is. Die traan en die lach kunnen en mogen naast elkaar bestaan. Sterker nog, mijn ervaring is dat ze vrij regelmatig hand in hand gaan. Als het er allemaal mag zijn, haalt dat voor mij in ieder geval al veel van de druk eraf. Die middag is er ruimte voor meer luchtigheid, meer licht en een hele gezellige training die ik via Zoom geef aan de vrijwilligers van Proud2Bme. Ik sluit de dag toch goed af; dat is opnieuw een reminder om onszelf niet te diskwalificeren als we huilend wakker worden. De dag ligt nog open, als je jezelf maar de ruimte geeft. 

We trakteren onszelf op een tas vol lekkers. Het is weekend!

♥ Zaterdag
Wat een heerlijk weertje. Zodra er ochtendzon is, verplaats ik naar de bank. Waar je eigenlijk volledig weggebrand wordt op dat moment, maar Olaf en ik houden daar wel van. Daarna hebben we een leuk uitje op de planning: we gaan naar Amsterdam! 

 

Ik wilde namelijk graag het NoordHollands Dagblad kopen dit weekend, vanwege een klein rubriekje waar ik en Proud2Bme instaan. De tijd waarin we leven zorgt ervoor dat ik echt alles aangrijp om er een festiviteit van te maken. Ik noem het een roadtrip naar Amsterdam, waar we dus eigenlijk alleen een krant willen kopen. Daarbij slaan we met dit weer de parken en onze favoriete koffiebarretjes natuurlijk niet over. Ik zou stiekem alleen al naar Amsterdam rijden voor die vijgencake die ik hier zo lekker vind. 

Meer dan voldaan en een beetje moe keren we terug naar huis. En die krant?! Niet gevonden... Gelukkig vonden we dat eigenlijk maar bijzaak. 

♥ Zondag
Een dagje luieren, precies waar ik aan toe ben. Een beetje wandelen en verder lekker bankhangen met een serie. Dit winterse weer vind ik echt mooi. Dat het zo helder en licht is, maakt denk ik al meteen een groot verschil. Tussendoor neem ik weer de tijd om te rommelen in de keuken, zodat we vanavond verse bietenburgers kunnen eten. 

Een relaxte dag om de week mee af te sluiten en als kers op de taart kan Job z'n kapje af. Benieuwd naar het recept van die bietenburgers? In deze receptenblog kun je hem terugvinden! Roze bodypaint gegarandeerd! 

Een mindere dag - zelfs een mindere week - hoort er soms bij. Toch kan ik nu, ondanks mijn mindere momenten, wel terugkijken op een leuke week. Een week waarin ik na het huilen en na een slechte nacht ook weer hoogtepuntjes en fijne momenten hebt beleefd. Diskwalificeer jezelf niet aan het begin van de dag en gooi - zeker in deze tijd - die hele lat soms maar gewoon overboord. Misschien heb je het juist nu nodig om met wat meer tijd en aandacht, zonder druk, lekker te rommelen in de keuken? Of heb je jezelf eigenlijk al te lang niet getrakteerd op een lekkere koffie buiten de deur? Misschien voel je wel gewoon dat je even heel hard wilt huilen bij iemand en dat alles eruit moet. Laten we proberen dat te doen wat ons gevoel ingeeft, als het gaat om zorgen voor onszelf. Je bent namelijk belangrijk genoeg voor die extra aandacht. 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Saskia - Maandag 11 januari 2021 20:15
Dit zijn echt m’n favoriete blogs, blijft zo leuk om te lezen!

En wat een treffende reminders weer, thanks!
Key - Dinsdag 12 januari 2021 06:38
waar haal je de vijgencake :)?
britneyangel - Dinsdag 12 januari 2021 18:33
leuke blog weer, vervelend dat je huilend wakker werd!
H - Dinsdag 12 januari 2021 21:56
Dankjewel weer, vind de plogs altijd fijn om te bekijken :-)
C - Woensdag 13 januari 2021 14:16
Leuke plog, en net mooi dat je die ups en downs zo kan benaderen! Op donderdag echt wel megatoffe broek aan, is het een los model of een legging?
H - Donderdag 14 januari 2021 03:41
Hoi. Mag ik wat vragen? Ik reageer een beetje laat. Maar de jas van Irene is zo mooi! Waar heeft ze die gekocht?
Irene - Team Proud2Bme - Donderdag 14 januari 2021 13:43
Hey H,

De jas is van de Monki! Ik kocht hem vorig jaar, maar dacht gezien te hebben dat hij dit jaar ook nog/weer te koop is. :)

Liefs!