De week van Daphne - photo blog 28

 

De afgelopen week was soms best een uitdaging. Ik hoop dat scherven ook echt geluk brengen en dat veel lawaai ook betekent dat er veel mooie dingen worden gemaakt. Uiteindelijk gaat alles voorbij en dat kan in sommige situaties best een geruststelling zijn. Af en toe je verwachtingen bijstellen en genoeg fijne afleiding zoeken, kan dan gelukkig al helpen en is zelfs extra belangrijk. Benieuwd hoe dat er voor mij uitzag? Kijk en lees dan verder! 

♥ Maandag
We beginnen de week met een heerlijke ochtendzon. Ik vind de kou en de donkere dagen maar niets als ik niet op wintersport kan, maar die heldere luchten in deze tijd van het jaar vind ik prachtig. Een mooie lucht kan soms rust geven, vind ik. Snel aan het werk en mijn video editen! Mocht je hem nog niet gezien hebben en benieuwd zijn; mijn laatste dagje mee kun je hier bekijken! 

Onze gevel wordt opgeknapt. De kozijnen voor en achter worden geschuurd en geschilderd. Er wordt nu vooral nog veel geschuurd en man, wat geeft dat een herrie. Hoe erg kan het nou zijn?, denk ik stiekem vaak als ik mensen hoor over overlast of verbouwingsgeluiden. Het kan echt vreselijk zijn, weet ik nu. Ik kan me moeilijk concentreren en wil soms gewoon huilen van de overprikkeldheid. 

Tijdens een lunch op kantoor - een tijdje geleden - hadden we het over productiviteit tijdens een werkdag. Ik vind het soms behoorlijk lastig en frustrerend als ik er een dag niet lekker in zit. Irene vroeg toen aan mij: "Hoe erg is dat eigenlijk, om een keer wat minder productief te zijn? Dat kan toch ook niet áltijd hetzelfde zijn..." Die vraag is me heel erg bijgebleven en daar herinner ik mezelf nu maar eens extra aan. Het is helemaal geen ramp om eens wat minder gedaan te krijgen. Elke dag is anders en dat vraagt soms om aanpassingen. En een minder productieve dag hoeft ook niet automatisch een stomme of frustrerende dag te worden; misschien hebben we dat laatste zelf meer in de hand dan we denken. 

♥ Dinsdag
Vandaag ga ik meteen aan de slag met de volgende video, die je morgen kunt zien! De werkdag gaat me - met mijn kersverse mindset - ook gelijk iets beter af. 

Daarna is het tijd voor een lekker pastaatje bij mijn moeder. 

♥ Woensdag
Gelijk lekker naar buiten! Vooral voor mezelf, want als ik niet aan het werk ben probeer ik dat wat meer te doen. Maar ik heb ook behoefte om de nodige sfeer in huis te halen. Je ziet het; de komende maanden wil ik grote borrelplanken met kaarslicht! 

 

Wie onze photo blogs een beetje volgt, kan zich misschien ook herinneren dat mijn katten een lange tijd kapjes om hun hoofd droegen. Vanwege allergische reacties kregen ze wonden op hun hoofd en het heeft mij maandenlang tot wanhoop gedreven. Eindelijk zijn de kapjes af en de wonden dicht! Ik kan het bijna niet geloven, wat een opluchting! Vandaag was het tijd voor hun inentingen. Alsnog geen feestelijke dag voor ze natuurlijk, maar gelukkig een hele gezonde routinebehandeling. 

's Avonds is het tijd voor pizza en wat muziek. Zeker in deze tijd moet je er soms zelf maar iets van maken in de avond, om wat afleiding te hebben en de spontaniteit erin te houden. Wat vooral erg spontaan was; was de sprong die Olaf (één van de twee katjes) maakte van bovenaf de geluidsbox, waarna de box door de televisie heenviel. Soms is iets zo plotseling en heftig kapot, dat je er niet eens iets bij voelt. Herkenbaar? Het ene moment kan ik me best druk maken om dingen die kapot gaat, het andere moment glijdt het eigenlijk meteen van me af. Gelukkig had ik nu het laatste. 

♥ Donderdag
Vandaag is opnieuw een dag dat de verbouwingsherrie mij even naar mijn hoofd stijgt. Ik probeer er niets van te vinden en niet te veel van mezelf te verwachten die dag. Soms is de dag doorkomen gewoon al goed genoeg. 

Een gezellige Zoom, een wandeling buiten en een paar kattenknuffels verder gaat het wel weer. Misschien dat pita's met shoarma daar ook een handje bij helpen... 

♥ Vrijdag
Vrijdag voelt nog steeds als kantoordag en het blijft gek om elkaar dan niet echt te zien. Het Zoomen went inmiddels ook wel, maar leuk is anders. Het is vaak een drukke, maar leuke dag waarbij we veel werk verzetten. Regelmatig kijk ik om vijf uur ineens om me heen en zit ik al een tijdje in het donker te werken... 

Maar daarna kan ik heel luxe aanschuiven bij mijn vader thuis. Voor een borrel, een lekkere stamppot en appeltaart toe. Heerlijk! 

♥ Zaterdag
Bewapend met een verjaardagscadeau zijn we vandaag op weg naar vrienden. Dat soort uitjes zijn in deze tijd extra fijn en daar kan ik dagen naar uitkijken. Heel gezellig om samen te borrelen en de hele avond spelletjes te spelen. Sowieso heb ik de spelletjes de laatste tijd wel weer opnieuw ontdekt. Is dat iets wat jij in deze tijd (extra) vaak doet? 

♥ Zondag
Een inmiddels gekoesterde traditie zijn de pyjamadagen, die zich nu bijna elke zondag aandienen. Heerlijk om de hele dag niets te doen en niets te hoeven. Behalve een TooGoodToGo-bestelling ophalen, Chateau Meiland kijken en onze nieuwe borrelplank inwijden met stukken pizza. 

 Hopelijk ben jij de dagen - met of zonder herrie - ook een beetje goed doorgekomen. We weten allemaal dat herrie in je hoofd soms het allermoeilijkste kan zijn, dat is best te vergelijken met een schuurmachine die de hele dag door alles heen dreunt. Ook dan mag je best een stapje terug doen, want je kiest niet voor die herrie. Je mag je verwachtingen bijstellen en kijken wat je nodig hebt. Om zo toch, midden in het lawaai, wat rust te vinden. Zorg goed voor jezelf.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Butterfly - Maandag 16 november 2020 19:38
aah die verbouw herrie komt me bekent voor. Irritant hoe dat je dag en stemming kan beïnvloeden hè.. Maarre, hele leuke plog weer Daphne!
M - Dinsdag 17 november 2020 13:50
Super leuke blog weer! Doe rustig aan en een fijne nieuwe week ♥
S - Woensdag 18 november 2020 14:27
Leuke plog, Daphne! Mag ik vragen waar dat leuke lange jurkje met de stipjes vandaan komt? :)