De week van Daphne - photo blog 25

 

Zo, dat was me het weekje wel. Van bloedhitte naar onweer. Van een gewone werkdag naar totale afzondering. Van snelle happen naar uitgebreid dineren. Die uitersten horen bij het leven, denk ik altijd maar. Leuk dat je benieuwd bent naar hoe de dagen er voor mij uit hebben gezien. Ik hoop dat jij een hele fijne week tegemoet gaat!

 

♥ Maandag
Na een heerlijk weekje vakantie begon mijn eerste werkdag vandaag weer. Dat leek allemaal heel voorspoedig te gaan. Koffietje, katje, scherven na de jacht op een vliegje... Ook doe ik de gordijnen deze dagen vaak dicht, omdat het veel warmte tegenhoudt. Ik moet dan altijd een beetje denken aan vroegere zomers waarbij ik de gordijnen soms dagen niet opendeed, omdat ik mij niet goed voelde en de zomer zo lastig vond. Fijn om nu met een ander gevoel - wat ik toen niet voor mogelijkheid hield - binnen in het donker te zitten. 

En toen liep de dag toch compleet anders. Ik zag mijn internet verdwijnen en er bleek opnieuw een grote stroomstoring in Scheveningen zijn. Nu een stuk langer dan de vorige keer. Geen stroom, die dag ook geen 4G netwerk, uiteindelijk geen batterij meer, dus ouderwets op jezelf aangewezen. Je ziet iedereen dan ook de straat op gaan om het er met elkaar over te hebben. Het verbroedert elke keer weer. Tot mijn laptop en telefoon leeg waren kon ik vrijuit bloggen, wat ik stiekem heel prettig vind werken, zo zonder verdere afleiding. Telefoon tussendoor even opladen in de auto en daarna maar wat lezen.  

Gelukkig kunnen we ervan op aan dat we altijd nog restjes eten en bestellingen in huis hebben. Met een inmiddels bijna warme koelkast moest dat vanavond op. Het werd één groot hapjesfeest en die avond deed de stroom het gelukkig weer. Ook de Albert Heijn heeft hier natuurlijk last van, maar dan op een veel grotere schaal. Met pijn in mijn buik zag ik hoe onder ons raam bergen eten werden weggegooid. Iets wat ik heel goed begrijp, want die strenge regels voor ons voedsel zijn heel belangrijk. Maar toch vind ik het lastig om te zien en zou ik heel graag een andere oplossing bedenken. 

♥ Dinsdag
Goed, vandaag echt een normale werkdag! Met stroom en internet om te Zoomen! Daarna tijd voor iets leuks op de dinsdagavond, een verjaardag van een vriendin in Leiden.

Aan een heel schattig straatje, op een nóg romantischer pleintje zit Sabor. Een restaurant waar je volgens een shared dining-concept kunt eten. Grote planken vol kleine hapjes kwamen de hele avond voorbij, heerlijk! 

Het laatste stukje naar huis met de Felyx. Ik vind achterop zitten al zo'n feest, maar als het ook nog eens wat harder kan, ben ik al helemáál gelukkig! 

♥ Woensdag
Vandaag een dagje vrij, wat meestal wel betekent dat ik - na lang luieren - begin met schoonmaken en was wegwerken. 

De laatste tijd, zeker met die warmte, probeer ik elke week een paar keer de zee in te gaan. Zo fijn, zo vrij en zo verfrissend! 

Om daarna een beetje rossig op de bank te ploffen en een relaxte avond te hebben. 

♥ Donderdag
Eerst koffie en ontbijt met vaders, daarna aan het werk. Voor het eerst sinds corona ben ik in cafeetje blijven werken en die andere werkomgeving deed me ongelofelijk goed! Wisselen van omgeving kan echt een verschil maken in je productiviteit, iets wat ik nog best vaak onderschat. 

'Trek in burgers', hoorde ik mijn vriend zeggen. Vanwege mijn chatavond maak ik altijd graag iets makkelijks op deze avond, dus een snelle salade erbij en zelf burgers bouwen. Eenmaal in bed snapten we niet waar dat flikkerende licht vandaan kwam, maar het bleek (bij ons in stilte) enorm te onweren. In ons pyjamaatje zijn we even buiten gaan staan, toch wel een heel mooi en bijzonder gezicht altijd. 

♥ Vrijdag
Op naar Leiden! Waar de dag meteen heel grappig begon. Irene had namelijk haar föhn meegenomen in plaats van haar laptop-oplader. Gelukkig hield hij het nog even vol en konden we met z'n drietjes aan het werk. 

Lunchen in de zon en tussendoor een kort Hilary Duff-momentje! 'We blijven fan', concludeerden we. Daarna had ik haast, want die avond zou ik de chat zou overnemen. Haastige spoed is zelden goed, zo bleek ook nu weer. Ik vergat de camera, ik miste mijn trein en kwam erachter dat ik mijn OV-kaart ook nog eens was vergeten. Oke Daph, strakjes ben je thuis en komt alles weer goed. Moet ik mezelf dan echt even toespreken. 

En het kwam goed. Ik had pizza tijdens het werken en een fijne film in bed. 

♥ Zaterdag
Eerst flink lang uitslapen. Tot we uiteindelijk trek krijgen in pannenkoekjes.

Na een halve dag niksen (wat ik heerlijk kan vinden), krijg ik het soms toch ineens op mijn heupen en wil ik iets doen. Zeker met wat minder hete temperaturen. Bij mij uit dat zich ook wel eens in winkeldrang en gelukkig voor mij had mijn vriend nog nieuwe kleding nodig! 

Even later aten we op de Grote Markt onze favoriete Pad Thai en konden we voldaan terug naar huis. Lekker zo'n weekend-dag. Hoewel, helemaal voldaan? Stiekem hadden we nog wel zin in een toetje. 'Tiramisu?' 'TIRAMISU!'

♥ Zondag
Eerst rustig wakker worden en ik neem me altijd voor om daarna niet zo veel te doen, maar de kattenharen laten dat zelden toe...

Eind van de middag had ik iets heel leuks op de planning staan. Een team-uitje met Tigershark, de koffiebar waar ik wel eens werk. Eerst een rondvaart met de 'Ooievaart' door de grachten van Den Haag (dat werd tijd, zou je zeggen) en daarna een diner bij een heel leuk restaurant. 

Heel leuk om zo veel nieuwe dingen te leren over de straten en gebouwen die je al jaren kent! En op het water zijn is eigenlijk sowieso heel erg fijn. Het bleef gelukkig droog en we hadden drankjes mee. Echt een hele leuke zondagmiddag. 

Daarna stond ons een vijf-gangen diner te wachten, met bijpassende wijnen! Ik word daar altijd enorm enthousiast van. Ik vind het heerlijk om daar uitgebreid de tijd voor te nemen en zo veel bijzondere gerechten en smaken te proeven. Vroeger wist ik waarschijnlijk niet waar ik het zoeken moest, met zo veel hapjes en zo veel drankjes. Onoverzichtelijk en vooral 'te veel'. Nu denk ik tijdens zo'n avond vaak: Yes, er komt nog meer! 

Als ik terugkijk op mijn week overheerst vooral het gevoel dat je aan het begin van de dag eigenlijk nooit precies weet hoe het kan gaan lopen. Verrassingen - zowel leuke als minder leuke - kunnen altijd op je pad komen, hoe goed je je best ook doet om alles uit te stippelen. Die verrassende wendingen en uitdagingen horen bij het leven en laat je er niet door afschrikken. Wees lief voor jezelf als dingen even anders lopen en als het moet, kun je vaak meer meebewegen dan je denkt! 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Maandag 24 augustus 2020 19:31
Fijn blog :)
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 25 augustus 2020 16:52
Hi Anoniem,

Dankjewel voor je reactie!

Liefs!
Saskia - Maandag 24 augustus 2020 21:05
Mooi reminders weer!
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 25 augustus 2020 16:53
Hey Saskia,

Fijn om te lezen! En inderdaad; goed om te blijven herhalen denk ik. Fijne dag!

Liefs.
Odette - Maandag 24 augustus 2020 21:26
Nu heb ik zin in tiramisu...
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 25 augustus 2020 16:51
Haha, dat snap ik! Echte aanrader om gewoon eens bij de Italiaan af te halen...

Liefs!
Jeske - Dinsdag 25 augustus 2020 00:00
Ik wil graag een weekend naar het strand in Zandvoort maar ik hou niet zo van de drukke boulevard. Heb je tips voor andere mooie stranden bij of in Zandvoort?:)
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 25 augustus 2020 16:51
Hi Jeske,

Leuk dat je dat wilt gaan doen, helaas ben ik helemaal niet bekend in Zandvoort. Zelf ben ik ook niet dol op een drukke boulevard en weet ik dat je in Den Haag op het Zuiderstrand vaak best rustig kan zitten.

In ieder geval veel plezier dat weekend. Geniet ervan!
britneyangel - Woensdag 26 augustus 2020 12:08
bij gossip girl komt hilary duff ook in voor! leuk vind ik bij seizoen 3