De week van Daphne - photo blog 24

 

Elke dag leek er wel iets mis te gaan; kapotte kleren, uitgegraven planten en zelfs een stroomstoring. Toch kijk ik terug op goede en leuke week! Soms helpt het om bij kleine tegenslagen gewoon door te gaan met je dag, soms is het nodig om jezelf extra te verwennen en soms moet je er vooral veel van leren. Ik hoop dat jouw week, tussen alle eventuele tegenslagen door, ook oké was. Veel kijk- en leesplezier! 

♥ Maandag
We beginnen deze week met een enorme berg was die ik nu toch echt wel moet wegwerken. Daarna is het tijd voor een ontbijtje in de zon met mijn vader. Heerlijk om zo de week te beginnen. 

Aan de slag! Vandaag staan er ook wat sollicitaties met nieuwe vrijwilligers op het programma. Niet op de redactie in Leiden zoals gebruikelijk, maar gewoon in onze eigen woonkamers. Even wennen, maar tegelijkertijd heeft het ook iets gezelligs vind ik. Iets heel persoonlijks; om in je eigen omgeving kennis met iemand te maken. Na het werk loop ik snel langs de dierenarts. De wondjes die Job en Olaf al een tijdje op hun hoofd hebben, gaan maar niet over. Waarschijnlijk is het een voedselallergie, dus kunnen we het beste overgaan op ander voer. Stiekem vind ik het heel erg zielig, de smaak van eten geeft toch smaak aan het leven. En dat wordt nu erg eentonig voor ze. Het wordt gelukkig gegeten en ik hoop echt dat het helpt. 

 

's Avonds heb ik zelf daarentegen de smaak goed te pakken, want ik ga voor het eerst zelf bietenburgers maken! Dit recept komt in de recepten-blog van deze maand en dit wil je proberen!

Vaste prik bij ons is tegenwoordig het programma 'Down the Road'. Ik krijg er geen genoeg van, ik vind het zo'n prachtig en ontwapenend programma. 

♥ Dinsdag
De dag begon met een kapot shirt en een kapotte lievelingsbroek. Daarna hoopte ik, onder het genot van een stapel chocoladepannenkoeken, gewoon aan het werk te gaan. Maar al snel verdween het signaal van mijn internet en zag ik dat de Albert Heijn dicht was. Het bleek een grote stroomstoring te zijn. Dat was op het moment zelf wel even schakelen, maar achteraf een enorm leerzame confrontatie.

Mijn gebruikelijke 'riedeltje' van de dag werd onderbroken en ik merkte dat ik vol met nieuwe ideeën en energie door mijn huis liep. Ik had plannen, schreef veel nieuwe dingen op en had mijn hele dag eigenlijk al ingepland - zonder mijn internet. Totdat het weer licht aanging en ik het wifi-balkje weer zag laden. Gek genoeg voelde ik op het moment dat de energie terug kwam, de energie uit mijn eigen lichaam minder worden. We moeten weer, dacht mijn lichaam... Terwijl de ideeën en creativiteit een minuut geleden nog door mijn lichaam stroomden. Zo belangrijk is het dus om af en toe alles uit te zetten. Om even geen signaal te hebben en met jezelf te zijn. 

Tijd voor jazz - om iets van dat relaxte gevoel vast te houden - en een creatief rondje boodschappen doen. Want door de stroomstoring in de koelvakken vandaag waren het opnieuw hamster-achtige taferelen.

♥ Woensdag
Deze dag begon voor Olaf bijna in Australië na al dat graafwerk, maar voor mij was het daarna tijd om naar mijn koffietentje te gaan om te werken. Een heerlijke dag was het! Daaarna weer op pad; ik had mijn sportschoolabonnement opgezegd en vandaag kon ik mijn pasje inleveren. Vlak voor corona had ik het opgezegd omdat ik een ander soort sportabonnement wilde. Dat staat nog steeds op de planning, maar ik heb geen haast merk ik. In de blog 'De lockdown missen' schrijf ik daar meer over.

Snel mijn broek langs de kleermaker brengen en toen helemaal niets meer, want na een dagje koffiezetten ben ik altijd ontzettend moe. 

♥ Donderdag
Opnieuw start ik de dag met een half ontpotte plant. Behoorlijk balen, maar daarna kon ik goedgezind aan het werk gaan. 

Tussendoor een lekkere lunch op een terrasje en daarna ben ik voor het eerst met de tram gegaan, omdat ik voor het weekend nog een sportbroekje nodig had. Sinds februari was ik niet meer met het openbaar vervoer gegaan, dus ook voor mij was dit de eerste keer met een mondkapje. Het was echt even wennen, maar ik wil het ook niet voor altijd uit de weg blijven gaan. 

Om het zomerse gevoel toch een beetje aan te wakkeren, drink ik het liefste elke dag tonic met fruit erin. De katten lijken nu serieus in opstand te zijn gekomen, maar gelukkig zat ik op tijd klaar voor een avondje chatten. 

♥ Vrijdag
Samen 's ochtends meteen de deur uit, op naar Leiden! Tegenwoordig mag het nummer 'Kleur' van Snelle niet ontbreken in mijn dag. Elke periode kent een soundtrack bij mij. Als kind voelde het al alsof sommige nummers special voor mijn film - mijn leven, met mij in de hoofdrol - gemaakt waren. Wat is de soundtrack van jouw leven op dit moment? 

 

"We beginnen de dag positief!" Nadine trok voor ons allemaal een kaartje uit haar tas met daarop een persoonlijke boodschap. Fijn om zo je dag te beginnen en de vrijdagen op kantoor zijn eigenlijk altijd te kort.

Een fijn bakkertje in Den Haag maakt elke vrijdagavond zuurdesempizza's uit de bakkersoven. Heerlijk om hier even neer te ploffen na een lange werkdag. 

De rest van de avond was voor mij alleen. Of nouja, je hebt nooit echt privacy met deze katten...

♥ Zaterdag
Rustig wakker worden met ontbijt op bed en daarna snel mijn lievelingsbroek ophalen! 

Nog snel een sapje voor onderweg, want vandaag gaan we iets heel leuks doen! We gaan met vrienden beachvolleyballen, maar dan in een grote hal. Het heet 'The Beach' en ligt in Aalsmeer. Er was een heus speelschema gemaakt, ik had mijn nieuwe korte broekje en ik had er vooral mega veel zin in! 

Echt heel erg leuk om weer eens iets actiefs en gezelligs te doen, iets anders dan anders. Voetjes in het zand, een mooie medaille om op te eten en alles met een grote glimlach verloren. 

♥ Zondag
Met serieuze schoonmaak-zin werd ik vanmorgen wakker, dus daar heb ik meteen werk van gemaakt. 

De rest van de zondag was zoals hij hoort te zijn voor mij; rustig en het liefst een beetje lui. Ik vind het nog eng om de katten helemaal los te laten buiten, dus 'speel' ik af en toe mee op het dak. Zodra ik ze even niet zie, krijg ik het stiekem een beetje benauwd. dDar zit een waardevolle les in verscholen voor mij. 

En natuurlijk een traditionele hapjes-dag, om de week mee af te sluiten. 

Het kan me soms enorm frustreren als dingen misgaan en ik het gevoel heb geen invloed of controle te hebben. Het kind in mij kan dan best driftig en chaotisch worden. Maar deze week leerde ik vooral dat ik juist over het moment daarna wél alle invloed heb. Of in ieder geval meer dan ik van te voren denk. Ik heb invloed op hoe ik tegen mezelf praat als dingen misgaan en ik vier keer dezelfde plek moet stofzuigen. Ik heb invloed op hoe ik met mezelf omga als de hele straat platligt en mijn hele ochtend anders loopt.

Misschien is het geen kwestie van alles beter leren doen,
maar een manier vinden om alles beter te leren loslaten?

 ♥


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Amy van eck - Maandag 27 juli 2020 19:13
Ziet er euit als een super leuk weekje!! Ben benieuwd naar het recept van de bieten burger :)
w - Maandag 27 juli 2020 19:53
Mooi geschreven! je wordt echt 'meegenomen' en mooi nr. en clip van Snelle.
MandyLiv - Maandag 27 juli 2020 21:17
Zo'n fijne blog om te lezen dit! mijn favo soundcheck is dit moment "supermarket flowers" van ed Sheeran.. blijft een mooi nummer. Al veranderd het vaak bij mij haha! Dat laatste stukje is zo herkenbaar! fijn dat ik hierin ook niet alleen ben :)❤ dankjewel voor deze blog!❤
Rianne - Maandag 27 juli 2020 23:11
De kattenstreken zijn heel herkenbaar. Onze kat haalde ook meerdere keren de pot van de cactus leeg. Momenteel hebben we vershoudfolie over de pot zodat hij niet meer bij de aarde kan, werkt top!
Lottes - Dinsdag 28 juli 2020 14:54
Leuk weer Daphne!

Als Job en Olaf echt voedsel allergie blijken te hebben, dan zou ik ze niet naar buiten laten gaan. (Als in, echt alleen de straat op).

Katten eten van alles van de grond af, en daarnaast zijn er (helaas) heel veel mensen die er goed aan denken te doen vreemde katten eren te geven.. "want ze mauwen en zien er zo hongerig uit".

Als ze echt een voedsel allergie hebben, kunnen dat soort dingen weer voor serieuze problemen zorgen.

Knuffel voor de 2 donderstenen!
Eva - Dinsdag 28 juli 2020 18:06
Het leven met katten is nooit saai 😉
Saskia - Dinsdag 28 juli 2020 19:54
Een leuke week maar kan me ook voorstellen dat er best wel wat frustratie bij kwam kijken. Interessant om te zien hoe jij daar mee om gaat, kan ik nog wat van leren!

M’n favoriete liedje van dit moment: my own world van Davina Michelle!
x - Vrijdag 31 juli 2020 15:52
Wat een fijne blog weer!

Mijn favo liedjes is dear insecurty van gnash. Van mij mag die onzekerheid ook lekker oprotten :)
G. - Vrijdag 31 juli 2020 22:19
Wat een heerlijke blog om te zien en lezen. En, wat mooi wat je zegt aan het einde: je hebt wel invloed op hoe jij omgaat met een situatie/ hoe je reageert indien het anders gaat dan gepland. Het aanvoelen, bewust zijn van een keuzemoment. Even kunnen pauzeren, in hier en nu komen en daarna pas door gaan.

Bietenburger: ben benieuwd :D!
Muizenmeisje16 - Zaterdag 1 augustus 2020 14:48
Super leuke en hele fijne blog! =) ik vind het altijd super leuk om naast wat jullie eten, ook te zien wat jullie doen =) zouden jullie ( moderators van proud2bme) misschien( een keertje) blogs erbij willen maken, waarin jullie ons mee nemen in wat jullie doen? Bijvoorbeeld hoe het is op werk, of een filmpje waar we een kijkje kunnen nemen bij de beach volleybal wedstrijd? :) het lijkt me suuuper leuk =)
Maar het is natuurlijk een vraagje, als het te veel zou zijn om dat te regelen, dan wil ik jullie niet gestrest maken... :)
Anne - Zondag 2 augustus 2020 14:03
Klinkt misschien raar maar het is zo fijn om te zien dat het leven zoveel meer kan zijn dan de situatie waar je misschien zo lang in vast gezeten hebt. Na zoveel jaar buiten de maatschappij staan en nog steeds zo diep in mijn eetstoornis vastzitten kan ik zo vaak niet meer zien hoe het leven ooit nog ‘de moeite waard’ voor mij kan worden. Hoe ik ooit daar kan komen. Maar dit te zien geeft een beetje hoop, dat zo’n leven wel degelijk kan bestaan! Ondanks alle struggles die er natuurlijk altijd bij iedereen zullen blijven..

O en Daphne een vraagje, zou je het recept van de ontbijt chocoladepannenkoekjes willen delen? Ik ben dol op pannenkoeken en het ziet er echt heerlijk uit!