De week van Daphne - photo blog 23

 

Wat een warme dagen waren het! Ook ik ontkwam niet aan de woelige nachten en de schurende benen, maar heb ondertussen intens genoten van het strand én zelfs van het noodweer. Voor mij een fijne week, ook al was ik emotioneel en werd ik ondergepoept. Leuk dat je benieuwd bent hoe de dagen er voor mij uitzagen. Maak er een fijne week van! Veel lees- en kijkplezier! 

♥ Maandag
Een nieuwe week, met nieuwe kansen! Maar ook de dag waarop ik deze week ongesteld word, dus ik laat die kansen even voor wat ze zijn. Ik trek iets comfortabels aan, maak een chocolade-ontbijt en de rest komt later wel... 

Zo gaat de dag een beetje voorbij. Ik werk rustig verder en op dit soort dagen vind ik dat goed genoeg. Olaf heeft helaas een wondje op zijn hoofd dat niet zo vlot geneest. Hij krijgt nu medicatie en gelukkig is hij daar niet zo vies van. Na een lekkere - extra lange - douche voel ik me vaak alweer wat beter en deze avond begonnen we aan een nieuwe serie: 'Dirty Money'. Een aanrader, maar het doet niet veel goeds voor je vertrouwen in de maatschappij.

♥ Dinsdag
Op deze warme dag werken mijn vriend en ik allebei thuis. Deze warmte is overigens prima aan mij besteed, heerlijk vind ik het! De hele ochtend werken we in de tuin en spitten de katten de plantenbakken om. 

Na een luxe lunch van SLA (de vegan kapsalon is echt top!) is het tijd voor mijn ultieme genietmoment van de zomer; achterop de fiets zitten. We gaan namelijk een huis bezichtigen deze middag! We zijn rond aan het kijken voor een koopwoning. Een hele spannende, maar vooral leuke stap! Je leert en voelt elke keer zo veel bij het kijken naar een huis, dat we dat onder het genot van een drankje even op ons in moeten laten werken. Het was niet ons huis, helaas. Ons huis komt ongetwijfeld! 

Snel weer aan het werk en daarna door naar het strand! Het was een drukke, maar vooral hele leuke dag! De dagen zijn lang en licht en de zonsondergangen zijn ontzettend mooi. En als er 'Pizza Nutella' op de kaart staat, kan mijn avond sowieso niet meer stuk. 

♥ Woensdag
Op naar de koffiebar, waar we een heerlijke dag hadden! Ventilator aan en klaar om lekkere bakkies te zetten. Het was een rustige dag, waardoor je uiteindelijk vooral de tijd neemt om stickertjes van bordjes af te pielen... Stiekem vind ik zulke piel-werkjes nooit zo erg. Juist wel rustgevend en meditatief. Wat een fijne en relaxte dag was het. De zon scheen, de gasten waren vrolijk en met een big smile ben ik naar huis gefietst. Het was overigens mijn eerste dag in een korte broek dit jaar en dat vond ik best wel even wennen. Nog steeds kan ik wel eens denken: Wat zijn ze wit. Wat zijn ze gek eigenlijk? En die knieën..? ZIE IK SPATADEREN!? Misschien omdat ik het niet zo gewend om ze te zien? Of juist omdat ik het gewend ben ze te bekritiseren? Deze dag was voor mij in ieder geval het bewijs dat je hele fijne dagen kunt hebben als je je daar niet zo op focust. De gesprekken die je hebt en de mooie momenten die je beleeft ontstaan niet door de focus op je lichaam. Ook niet door het wel of niet perfect zijn ervan. Leuke dagen heb je met jezelf, je karakter en de mensen om je heen. 

Daarna is het gewoon tijd voor het huishouden, kattenwonden schoonmaken en dezelfde pasta-salade voor de derde keer maken. Ik werd verrast door de persconferentie, blijkbaar ben ik er een stuk minder mee bezig dan voorheen. Enerzijds blijven een aantal dingen hetzelfde, wat me soms best onrustig kan maken.  Anderzijds komt er toch veel meer ruimte voor sociale activiteiten, wat mij meer lucht en perspectief bied. Hoe voel jij je over de versoepelingen? 

♥ Donderdag
Na een woelige en warme nacht - met veel zweten en veel dromen - ga ik weer aan het werk. Deze ochtend voel ik me een stuk emotioneler en ik breek even compleet als ik een fijne reactie zie op het forum. We zien natuurlijk elke dag veel voorbijkomen en eerlijk gezegd komt vrijwel alles altijd binnen. Maar op sommige dagen doen die berichten me extra veel, bijvoorbeeld als iemand écht iets gehad heeft aan mijn berichtje(s) en dat dan laat weten. En dat het me raakt, vind ik totaal niet erg. Huilen mag.

Even een rondje wandelen, een snelle salade maken en weer klaarzitten voor de chatavond van Proud2Bme. Dankzij 'Too Good To Go' zijn de meeste avonden wel voorzien van een lekker taartje. 

♥ Vrijdag
Voor de tweede keer sinds de uitbraak van het coronavirus gaan we weer naar kantoor. Het voelt ook nog steeds als de tweede schooldag na de grote vakantie, ik heb er zin in! En vandaag is ook nog eens een speciale dag, want Irene werkt drie jaar bij Proud2Bme! Dat vraagt om bloemen en een klein feestje.

Vriendlief pik ik op na werk en bij thuiskomst racen we weer meteen door naar het strand. Ondanks dat we de weersvoorspellingen echt wel hadden gezien, gingen we het toch gewoon doen...

Dus we wisten allang wat ons te wachten stond natuurlijk. Wat een enorme wolkbreuk kwam er over ons heen! We hebben eigenlijk alleen maar de slappe lach gehad. Wat een natuurgeweld komt er dan ineens op je af. Gelukkig wonen we vlakbij en konden we de rest van onze bestelling annuleren. Tijd voor pizza, droge kleding en onweer op de achtergrond. 

♥ Zaterdag
De nachten worden iets beter, met behulp van onze vriend Robin. Ik vind onze ventilator namelijk een beetje op een robot lijken, dus vernoem ik hem naar de robot van Bassie & Adriaan. Zeker in het donker, dan heeft hij rode oogjes. Rustig wakker worden, met opnieuw zon en veel regen. Ik heb met mijn zus afgesproken bij de Yoghurt Barn, maar vertrek niet zonder mijn lievelingsparaplu. Het is een hele ouderwetse paraplu die ooit is blijven liggen in de Koninklijke Schouwburg. In mijn fantasie zitten er ontelbaar veel mooie, romantische, ouderwetse verhalen achter deze paraplu. 

Onderweg word ik opgehouden door een vies vogelpoep incident, maar de middag is heerlijk! Yoghurt, chocola en heel veel bijkletsen. Pas tegen de avond, als het weer opgeklaard is, keer ik terug naar huis voor een relaxte avond met pizza op de bank. 

♥ Zondag
Ons zondags-ritueel gaat nog niet vervelen. Dus wandelen we met de slaap in onze oogjes langs Michel voor ontbijt en langs Tigershark voor koffie. Een nieuw bijkomend ritueel deze week is het natregenen, ook dat mocht deze ochtend niet ontbreken...

Een dag zonder plannen, waar we allebei heel erg behoefte aan hadden. Hangen op de bank, buitenspelen met de katten en dansen op hele harde muziek. Een zondag zoals ik hem het liefste heb. Met hapjes om de dag mee af te sluiten en natuurlijk: ijsjes in bed. 

Ik hoop dat je de warme dagen een beetje oké door bent gekomen, wat je uiteindelijk ook hebt aangetrokken of uitgetrokken. Je bent namelijk meer dan een lichaam, maar mét dat lichaam kun je hele fijne en mooie dagen beleven. 

Wat helpt jou om de focus van je lichaam af te halen en om je heen te kijken? 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Sandra - Maandag 29 juni 2020 19:22
Dank je lieve Daphne voor je mooie en eerlijke blog
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 30 juni 2020 17:14
Hi Sandra,

Dankje voor je lieve reactie.
Take care deze week.

Liefs!
Femke - Maandag 29 juni 2020 19:25
Ik vind je werkelijk een geweldigheid. Hoe je bent, wat je doet, wat je geeft, hoe je aangaat, hoe je dealt met dingen, hoe je geniet, hoe je... leeft! Ik heb genoten van deze plog. Met je meegevoeld en meegenoten. Bedankt en leef weer een mooie week deze week.
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 30 juni 2020 17:12
Hey Femke,

Dankjewel voor deze lieve en fijne reactie! Echt fijn om te lezen hoe je hebt genoten van deze blog. Ik hoop dat je al die mooie dingen, die je hier beschrijft, ook steeds meer zelf kunt voelen en terugzien in je eigen leven.

Jij ook een hele mooie week toegewenst. Leef en geniet!

Liefs!
Mandy - Maandag 29 juni 2020 19:29
Zo fijn om te lezen hoe je week was! vooral dat laatste stukje raakte me even.. "je bent meer dan een lichaam" dat moest ik echt even horen.. !
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 30 juni 2020 17:14
Hi Mandy,

Dankjewel voor je reactie en heel erg fijn dat die zin is blijven hangen. Herhaal hem gerust voor jezelf deze week of wanneer jij het nodig hebt. Maak er een fijne week van!

Liefs!
Mandy - Dinsdag 30 juni 2020 21:00
Hey Daphne!

ik heb de zin in mijn witboekje gezet, opgeschreven op een sticky-note en die bij mijn bureau waar ik altijd aan zit geplakt :) !
Anoniem - Maandag 29 juni 2020 20:05
Hoi Daphne, smaakt die oreo cornflakes echt naar oreo's of alleen een neppe namsmaak? ik ben benieuwd
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 30 juni 2020 17:13
Hey Anoniem,

Hele begrijpelijke vraag, dat vroeg ik mezelf namelijk ook af. Het smaakt echt naar Oreo's vind ik! Maar dan dus heel klein en knapperig. Ik was in ieder geval totaal niet teleurgesteld en hij was snel op, een aanrader dus! Enjoy!

Veel liefs.
Naduah - Maandag 29 juni 2020 20:26
Dankjewel voor je fijne pot blog! ♥
Jullie verhalen lezen steunt me zo enorm!
Het brengt me even dichterbij mezelf, helpt te relativeren en laat me inzien dat normaal en 'ongedwongen' leven mag én kan!

Dit betekent zoveel voor me!
Dankjewel
lieve knuffels,
Naduah
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 30 juni 2020 17:10
Hi Naduah,

Dankjewel voor je lieve reactie, heel erg fijn om te lezen dat je deze blog zo helpend en steunend vindt. Mooi dat je inziet dat je steeds meer ongedwongen kan en mag leven, daar gaat het uiteindelijk om!

Take care!
Liefs.
Cindy - Maandag 29 juni 2020 22:16
Leuke dingen gedaan precies! Fijn om lezen!dank voor het delen lieverd!xx
Anoniem - Dinsdag 30 juni 2020 08:30
Leuk blog Daphne werd er helemaal vrolijk van
AnneSimons - Dinsdag 30 juni 2020 09:12
Zo fijn om te horen dat jou week zo veel positiviteit had. Word er zelf wel blij van als ik het lees. Fijn dat je echt van dit weer houdt (ik houd er niet zo van).
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 30 juni 2020 17:08
Hi Anne,

Bedankt voor je reactie, heel erg leuk om te lezen! Jammer dat je niet zo van dit weer houdt, maar inmiddels is het gelukkig alweer afgekoeld. Ik wens je een hele positieve week toe!

Liefs!
Jelle - Dinsdag 30 juni 2020 16:22
Ik wil niet zeuren of negatief doen, maar is dit echt hoe de gemiddelde Nederlander eet? Ik vind dat je bovengemiddeld vaak buiten de deur eet of iets drinkt. Zelf doe ik dat alleen sporadisch. En opvallend vaak pizza. Ik zou mezelf zo'n levensstijl financieel niet kunnen permiteren en ik denk meer meiden/vrouwen met een eetstoornis icm uitkering niet. Misschien willen jullie een keer een soort budget blog maken, hoe je met een klein budget toch lekker, gevarieerd en gezond kunt eten? Dat zou ik wel helpend vinden, want hoe erg ik hier ook naar streef, het is niet haalbaar.
Anoniem - Dinsdag 30 juni 2020 16:52
Hoi Jelle, voor Daphne is dit wel normaal, ze moet haar leven er toch niet anders uit laten zien voor Proud2bme?
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 30 juni 2020 17:07
Hey Jelle,

Jammer om te lezen dat mijn photo-blog deze gevoelens bij je oproept, maar dit kan natuurlijk ook heel persoonlijk zijn. Je eet- en leefpatroon is nou eenmaal heel persoonlijk en dat kan best verschillen van elkaar. Zo kun je in andere photo-blogs, van andere redactieleden, weer andere eetpatronen zien. Misschien herken je je daar meer in?

We hebben al wat blogs geschreven hierover trouwens, wellicht heb je daar iets aan:
https://www.proud2bme.nl/Proud2B-eat/Tips_voor_goedkope_boodschappen

https://www.proud2bme.nl/Proud2Live/Goedkoop_boodschappen_doen

https://www.proud2bme.nl/Proud2B-eat/Goedkoop_eten_en_toch_lekker_en_gezond

Hopelijk vind je gaandeweg een eet- en leefpatroon wat bij jou past, haalbaar is en waar je van kunt genieten. Take care!

Liefs!
Lost girl - Dinsdag 30 juni 2020 18:33
Misschien is het ook een beetje het stadse leven in combinatie met de leeftijd. Ik kom oorspronkelijk van het platteland. Daar ga je naar familie en de buren voor een bakje koffie of een verjaardag, maar verder niet op pad om ergens anders wat te drinken of eten. En bestellen al helemaal niet want dan komt het koud aan hahaha.
Het is idd alleen realistisch met een goedbetaalde baan en geen extra gezondheidskosten, schulden of wat er dan ook maar tegenzit. Maar voor de redactieleden is dit wel de realiteit en misschien kan het dan een inspirerend voorbeeld zijn voor mensen waarbij het geld niet het probleem is, maar ze het zichzelf niet waard vinden om aan uit te geven.
exy - Zaterdag 4 juli 2020 14:28
nee, als ik om mij heen kijk is dit niet het gemiddelde, ik vind dit ook het bovengemiddelde. maar dit komt door haar leeftijd, stadsleven en inkomen.
ik kom van het platteland, hier is niks te doen, de stad is ver weg. ik heb een uitkering en moet dus altijd thuis eten en alles zelf doen. dat is oke.
we zijn allemaal onderdeel van een gemiddelde. zij is misschien rijker en uitgaander dan anderen, wij zijn dat minder. dus zij compenseren naar verhouding voor ons thuisblijven.
vergelijk nite teveel, streef naar verbetering in je eigen leven ipv te kijken naar een ander
britneyangel - Dinsdag 30 juni 2020 18:36
leuke blog met leuke fotos! ik ben de warme dagen wel goed doorgekomen maar fijn vind ik het niet zo warm, ik zie eigenlijk meer nadelen dan voordelen!
Jelle - Dinsdag 30 juni 2020 20:16
@lostgirl: he ja, wat jij zegt van stad vs platteland kan ik me helemaal in vinden. Ik ben inderdaad een plattelandsmeisje, het was al bijzonder om in de stad een bakkie koffie te doen.
G. - Dinsdag 30 juni 2020 20:39
Perceptie is projectie. Je kan zoveel verschillende ervaringen hebben bij eenzelfde beeld, tekst, geluid etc. Lijkt me soms ook lastig daarom, om een blog/vlog te maken voor proud.

Keep up the good vibes:)
Sterregoesforit - Woensdag 1 juli 2020 00:46
Super leuke plog, dankjewel Daphne! Helpt me hopelijk dit mezelf ook ooit allemaal te gunnen en ik word er nu heel blij van en het inspireert me om te zien hoe jij zo geniet :) Liefs!
Dina - Woensdag 1 juli 2020 11:06
Hoi Daphne! Ik ben ongeveer twee jaar geleden gediagnostiseerd met borderline. Ik heb er zelf best veel moeite mee dat ik mijn leven altijd in de extremen ervaar, zoals extreem blij of extreem depressief/somber. Ik zou het zo graag wat af willen vlakken zodat het extreme er af is... Ik gebruik al medicatie hiervoor, maar ik kreeg te horen dat er verder niet veel aan te doen valt. Mij viel het op in je plogs dat je ook snel van stemming kan wisselen en het dan ook "extreem" ervaart. Hoe ga jij hiermee om?
Amelie - Donderdag 2 juli 2020 12:43
Hoi lieve Daphne,

Ik volg je al een heel tijdje via deze website, en het doet me zoveel deugd om te zien hoe vlot en gezellig jij met eten omgaat in je vlogs en plogs, en je hebt een eetpatroon waar ik zo graag terug naar zou willen toewerken, zeker die regelmatige terugkomst van pizzaatjes, koekjes en taartjes.

Ik vraag me af of jij misschien tips hebt om deze 'moeilijkere' maar ook gewoon heerlijke dingen terug stapsgewijs in je eetpatroon in te werken, of inzichten in hoe jij dat zelf gedaan hebt. Ik zou er heel graag meer over willen horen, hier of misschien eens in een plog of vlog.

Liefs!
Lisa - Vrijdag 3 juli 2020 12:24
Je maakt me heel vrolijk met alles wat je deelt, dankjewel. Je openheid, je eerlijkheid, je inspiratie!
Ga zo door! Je raakt mensen met je werk.

Ik heb moeite met sommige kanten van Proud2bme zoals artikelen over 'help, rimpels' (heel schadelijk artikel in mijn beleving) of romantische sexy foto's bij hele heftige serieuze thema's (niet passend en zelfs gevaarlijk).

DIT soort artikelen zijn in mijn beleving waar jullie KRACHT ligt :) Bedankt hiervoor. :)

PS. Wow die eerste foto met je tattoo waar je uit het raam kijkt!!
Zooooo mooi!! Knapperd dat je bent.