De fijne gewoontes van Danique

 

Het is belangrijk om in het dagelijks leven dingen te doen waar jij je goed bij voelt en waar je gelukkig van wordt. Dit kunnen grote of kleine dingen zijn. Eerder schreven Laura, Nouska, Phoi Cai en Lotte al over hun fijne gewoontes. Ik heb hier eerlijk gezegd even goed over na moeten denken, omdat ik best veel dingen onbewust doe, maar ik geloof dat het aardig goed gelukt is om mijn fijne gewoontes op een rijtje te krijgen! In deze blog deel ik een aantal van mijn fijne gewoontes die ik doe omdat deze mij helpen, ik me er goed bij voel of er gelukkig van word.

♥ Dingen plannen om naar uit te kijken
Ik vind het altijd heel erg fijn om leuke dingen in het vooruitzicht te hebben. Heel eerlijk gezegd maakt een compleet lege agenda mij onrustig. Ik probeer daarom ook regelmatig leuke dingen in te plannen met familie en vrienden. Ik vind het leuk om met vriendinnen ergens wat te gaan drinken of uit eten te gaan. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor mijn ouders. Soms ga ik met mijn moeder naar de sauna of een dagje winkelen en dat vind ik altijd supergezellig. In de zomer vind ik het leuk om festivals op de planning te hebben staan. Ik vind niets leuker dan lekker buiten met vrienden te dansen in de zon. Leuke dingen in het vooruitzicht hebben maakt mij blij. Heel kinderachtig misschien, maar ik beleef vaak ook al veel voorpret. Alleen het idee al dat ik iets leuks ga doen maakt mij blij en sleept mij door de week heen.

gewoontjes Danique

♥ Mezelf verwennen
Ik heb geleerd dat het heel belangrijk is om lief voor jezelf te zijn. Ik probeer mezelf dan ook af en toe even te verwennen. Dit doe ik niet altijd, maar soms is het fijn om even heel bewust iets leuks voor mezelf te doen. Dit kunnen ook heel kleine dingen zijn. Ik koop dan bijvoorbeeld een lekker (maar iets te duur) vers sapje bij de supermarkt of ik bestel wat eten, omdat ik vind dat ik dat verdiend heb. Ook koop ik af en toe een tijdschrift voor mezelf of ga ik de stad in om wat leuks voor mezelf uit te zoeken. Op zulke momenten probeer ik bewust stil te staan bij mezelf en vind ik dat ik mezelf af en toe best eens mag belonen. Ik doe hard mijn best dus dat mag ook zeker eens beloond worden.

♥ Balans tussen alleen en met anderen zijn
Ik vind het dus heerlijk om leuke dingen met anderen te doen, maar ik merk ook dat ik het af en toe nodig heb om alleen te zijn en iets voor en met mezelf te doen. Soms heb ik mega drukke weken en ben ik echt van hot naar her aan het vliegen. Als ik een lange tijd achter elkaar veel mensen heb gezien en veel dingen heb gedaan, dan kan ik me overprikkeld voelen. Ik word dan heel snel moe, leeg en kan voor mijn gevoel ook even niet meer zo goed nadenken. Als ik merk dat ik overprikkeld raak of ben, dan weet ik dat ik rust moet nemen en afspraken af moet zeggen. Soms voel ik me hier dan wel schuldig om, maar ik weet wel dat het beter voor me is. Ik plan dan een avond of middag voor mezelf in waarin ik echt even helemaal alleen ben en geen dingen 'moet' doen. Dit geeft mij rust en dan kan ik weer even helemaal opladen. 

♥ Plannen, niet te veel tegelijk en structuur aanbrengen in de dag
Ik ben een enorme planner. Als ik weet dat ik veel dingen moet doen, dan geeft het mij rust als ik alles ruim van tevoren goed inplan. Ik voel me het fijnst als alles goed georganiseerd is en ik niet voor onverwachte verrassingen kom te staan. Nu ik erover nadenk, doe ik dit eigenlijk altijd aan het begin van de week. Ik kijk dan naar wat ik die week allemaal moet doen en wanneer ik tijd heb om wat te doen. In mijn hoofd maak ik dan per dag een planning. Ik voel me er niet goed bij als ik veel dingen tegelijk of op het laatste moment moet doen. Ik voel me dan opgejaagd en ben bang dat ik dingen over het hoofd zie en tijd te kort kom.

Het lijkt nu net zo alsof er bij mij geen ruimte is voor spontane acties, maar dat is echter niet het geval. Ik probeer me ondanks mijn planningen wel altijd flexibel op te stellen. Ruimte voor spontane acties zijn er daarom ook zeker en ik word er ook altijd heel gelukkig van. Juist omdat ik het niet verwachtte, word ik blij van zulke acties.

♥ Sporten
Ik heb er al vaak over geschreven, maar sporten hoort echt bij een fijne gewoonte van me. Ik vind het heerlijk om mijn hoofd leeg te maken in de sportschool. In de sportschool ben ik even nergens anders mee bezig, behalve met sporten. Muziek hard aan en lekker mijn hoofd leeg maken. Ik vind het gezellig om met iemand anders te gaan, omdat ik dan even lekker kan kletsen, maar ik vind het misschien nog wel fijner om alleen te gaan. Ik doe dan echt wat ik leuk vind en waar ik mij goed bij voel.

Wat zijn jouw fijne gewoontes?

 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Nadine - Woensdag 17 mei 2017 13:06
Leuk om te lezen! Dat overprikkeld zijn herken ik heel erg. Daarom vind ik het ook lastig om vijf dagen per week naar school te gaan (maar ja, leerplicht) en dat de combineren met leuke dingen. Daarom kan ik eigenlijk alleen maar naar school en op zaterdag oppassen en dan zit mijn week vol!
Best lastig af en toe, maar dan haal je je gelukkig gewoon uit
kleine dingen!
Branca - Woensdag 17 mei 2017 13:33
Haha Danique. Ik tik werkelijk elk punt af in je lijstje, kan zelfs even niets nieuws erbij verzinnen. Ik dacht soms dat ik vreemd was, vooral met de balans tussen alleen/met anderen zijn. Gelukkig is dat niet zo =)
Manon - Woensdag 17 mei 2017 14:36
Superleuke blog!! En herkenbaar :)
Barbara123 - Woensdag 17 mei 2017 14:58
heel mooie blog
B. - Woensdag 17 mei 2017 17:15
Fijne blog! :)
Max - Donderdag 18 mei 2017 01:09
Mooie blog, Danique! :)
Maaike - Donderdag 18 mei 2017 17:00
Danique, ik wil even zeggen dat ik jou zo'n ontzettend leuke meid vindt! In de filmpjes van proud is dat echt heel erg te zien en ik wilde dat even tegen je zeggen. Mooi mens!
Daantje - Vrijdag 26 mei 2017 16:04
Wauw, Danique, wat herken ik hier veel in! Sporten is voor mij ook een enorme ontspanning en ik houd van bezig zijn en met vrienden en familie leuke dingen doen (: