DIY herfst sfeermakers voor in huis

 

Wat in de herfst voor mij heel belangrijk is, is een gezellige sfeer in huis. Thuis komen is in het najaar zoveel leuker. Je herkent het vast wel. Je hebt door weer en wind gefietst, je hebt het koud of je bent natgeregend. Balen. Maar vervolgens doe je de deur open en de warmte komt je tegemoet. Dit is waar ik blij van word als ik aan de herfst denk. Kaarsjes aan en een gezellige omgeving maken dit gevoel voor mij compleet.

DIY herfst DIY herst waxinelichtjes

Het leek mij leuk om zelf iets te maken om mijn huis gezellig en herfst- en winter klaar te maken. Zeker na een vakantie naar de tropen had ik dit wel nodig. Samen met een vriendin ben ik naar het park gegaan op takken en mooie herfstblaadjes te verzamelen. Gezellig en ook heel functioneel dus. Daarnaast kost het niks, dus het is een goedkope manier om zelf sfeer in huis te creëren.

DIY WAXINELICHTHOUDERS

Wat heb je nodig?
♥ Glazen potjes
♥ Bladeren
♥ Dikke boeken
♥ Lijm
♥ Leuk touw of lint

DIY waxinelichthouders

DO IT YOURSELF

Stap 1: Bladeren drogen
Het is handig om eerst de bladeren te drogen. Dit kun je doen door ze een nacht of langer onder een dikke stapel boeken te leggen. Hierdoor worden ze ook platter waardoor ze makkelijker te gebruiken zijn.

Stap 2: Verwijder etiketten e.d. van de potten
Het is heel handig en goedkoop om oude potten van bijvoorbeeld appelmoes, jam of olijven te gebruiken voor de waxinelichthouders. Verwijder dan de etiketten door ze even in heet water te laten weken. Vervolgens kun je ze etiketten er zo af wassen. Natuurlijk kun je ook potjes en kleine vaasjes kopen. Ik had niet zoveel lege potten meer thuis, dus ik ben naar de kringloopwinkel gegaan om er een aantal te kopen. Gelukkig ben je dan ook niet zoveel geld kwijt.

Stap 3: Versier je waxinelichthouders
Bedenk van te voren een beetje hoe je wilt dat het eruit ziet. Bij mij lukte het eerst niet zo goed omdat ik niet wist wat ik wilde. Dit zorgde ervoor dat ik op gegeven moment zat te boenen met schoonmaakmiddel om de lijm van de potjes af te krijgen. Frustratie! Toen ik eenmaal wist wat ik wilde, ging het goed en was het ook heel leuk om te doen.
Doe een beetje lijm op de bladeren (wel voorzichtig want ze breken snel!) en plak ze vervolgens op de potjes. Leuk lintje er om heen en klaar!

Waxinelichthouders


DIY HERFST VAASJE MET TAKKEN

Wat heb je nodig?
♥ Blik
(bijvoorbeeld waar soep in gezeten heeft)
♥ Takken
♥ Lijmpistool of andere dikke lijm
♥ Evt. tape
♥ Lint of touw
♥ Snoeischaar

DIY herfst vaasje DIY vaasje met takken

DO IT YOURSELF

Stap 1: Knip de takken op maat
Om te beginnen heb je heel wat takken nodig. Knip ze op maat, ongeveer een cm hoger dan het blik.

Stap 2: Plak de takjes rondom het blik
Plak de takken rondom het blik met de lijmpistool of andere stevige lijm. Zelf dacht ik dat het wel zou lukken met lijmspray maar dit was toch te dun. Toen heb ik het gedaan met dubbelzijdig tape en lijmspray, want ik had geen lijmpistool in huis. Dat ging gelukkig wel goed. Het is het makkelijkste als je zoveel mogelijk rechte takken hebt.

Stap 3: Verstevig de vaas met touw of lint
Het staat extra leuk maar het is ook heel functioneel. Omdat er bij mij hier en daar wat takken tussenuit vielen, kon ik tussen het koord wat ik er omheen heb gedaan ook nog wat takjes steken.

Stap 4: Verzamel leuke blaadjes of maak een leuk herfstboeket.

DIY vaasje resultaat

Je kunt natuurlijk ook lekker op zoek gaan naar leuke herfst dingetjes in het bos en het op een schaal leggen voor in huis. Super leuk ♥

Herfst schaal 

Hoe maak jij jouw huis gezellig voor het najaar?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

LaJoie - Maandag 28 oktober 2013 10:57
zo nice o:
GodsChild - Maandag 28 oktober 2013 10:59
hihi, ik vraag me af waar jullie al deze creatieve wijsheid vandaan halen. Bedenken jullie dat nou telkens echt helemaal zelf?
xMaureen - Maandag 28 oktober 2013 11:02
Super leuk!
Floor* - Maandag 28 oktober 2013 11:13
Awesome!
E. - Maandag 28 oktober 2013 12:33
Superleuk! Dat ga ik ook proberen!
TheMirrorLies - Maandag 28 oktober 2013 18:21
Aaah :) leuk leuk leuk!
amanda - Woensdag 30 oktober 2013 09:48
echt heel leuk ga dat zeker weten proberen. ben zelf bloemiste maar dat van die bladeren had ik nog niet bedacht. heel leuk gezellig.

ik heb wel een tak voor mijn raam hangen met herfst. en overal kaarsen in huis. en in de hal twee vazen met appeltjes en eikeltjes erin.

liefs
mariska - Zaterdag 12 september 2015 19:38
waar kun je die pompoentjes krijgen/kopen?
Mariska - Donderdag 17 september 2015 22:17
Wat voor vulling heb je gebruikt, voor in het blik?