DIY: Alternative Jar

 

Als je soms de neiging hebt om destructieve dingen te doen, dan kan een alternative jar je helpen om jezelf op andere ideetjes te brengen. Bovendien is het ook nog eens heel leuk om zelf zo'n jar te maken! Ook wanneer je helemaal geen problemen hebt met destructief gedrag kan je een soort alternative jar voor jezelf maken, maar dan in de trend van 'Wat kan ik doen als ik me verveel?'. Speciaal voor Proud heb ikzelf zo'n Alternative jar gemaakt. Het was een heel werkje, maar het resultaat was ontzettend leuk, al zeg ik het zelf.

In deze blog laat ik je dus zien hoe ik de alternative jar heb gemaakt, wat je nodig hebt en hoe hij eruit ziet als hij af is. Ook zal ik uitleggen hoe je de jar kunt gebruiken. Ik hoop dat jullie het leuk vinden en ik ben benieuwd of jullie zelf ook een keer zo'n jar gaan maken!

alternative jar diy creatief

Je hebt de volgende spulletjes nodig:

♥ Een hoge pot waar stokjes in passen
♥ Gekleurde verf
♥ Kwasten
♥ Washi tape
♥ Lint of kant
♥ Een stift
♥ Ijsstokjes of ander soort stokjes

alternative jar diy creatief

Dan kun je de hoeveelheid stokjes die je hebt gaan verdelen per kleur verf. In eerste instantie had ik gekozen voor verschillende tubes glitterverf. Later, toen ik zag dat deze wel erg doorzichtig was, heb ik andere verf erbij gepakt.

alternative jar diy creatief

Kijk, hier ben ik bezig met de paarse glitterverf. Ik heb deze trouwens gekocht bij Action. De verf is wel erg tof, maar flink doorzichtig. Bovendien duurde het erg lang voordat hij droog was. Aangezien ik flink ongeduldig ben, heb ik er daarom maar een paar andere potjes plakaatverf bijgepakt.

alternative jar diy creatief

Hier zie je hoe de eerste stokjes geworden zijn. Ik vond het wel cute! Het is een heel eenvoudig likje verf, maar net genoeg om het leuk te maken. Ik heb de stokjes rechtop in een glas gezet zodat ze konden drogen.

alternative jar diy creatief

Zoals je kunt zien heb ik hier ook allerlei andere kleurtjes en verfjes gebruikt om de resterende stokjes mee te beschilderen. Dit was trouwens wel echt veel werk! Maar op zich, als je gewoon de tijd hebt, ook best een fijne en rustgevende bezigheid. Muziekje erbij aan... en relaxen maar.

alternative jar diy creatief

Ik kliederde er flink op los, zoals je kunt zien. Niet alleen mijn handen waren rood, maar naderhand zag ik ook dat mijn spijkerbroek vrolijk versierd was. Let dus ff op met waar en hoe je schildert ;)

alternative jar diy creatief

En toen waren alle stokjes geschilderd en konden ze drogen. Daar mag je ze wel even de tijd voor geven, want dan kan je ondertussen de pot (Jar) waarin de stokjes terecht komen gaan pimpen.

alternative jar diy creatief

Om de pot te pimpen, moet je deze natuurlijk eerst leegmaken en van het etiket verwijderen. Dat heb ik allemaal gedaan. De pot is schoon en is gereed om versierd te worden. Ik heb bij de Action een paar spulletjes gekocht om de pot mee te versieren. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Ik denk dat je voor 2 euro al voldoende hebt.

alternative jar diy creatief

Ik heb gekozen voor washi tape en kanten band. Ik had ook zo'n bolletjes streng gekocht, maar deze heb ik uiteindelijk niet gebruikt. En dan is het een kwestie van versieren! Gewoon dat washi tape rond de pot doen, bovenaan wat kanten band... en klaar!

alternative jar diy creatief

Nu is het tijd om de stokjes die je hebt beschilderd en inmiddels hopelijk droog zijn, te beschrijven. Je kunt nu op ieder stokje een eenvoudig iets schrijven om te doen, wat jou afleiding kan bieden wanneer je de neiging hebt om iets destructiefs te doen. Je kunt er ook voor kiezen om de pot te gebruiken als een anti-verveel pot. In dat geval kan je dus ook allemaal leuke ideetjes opschrijven om te doen.

alternative jar diy creatief

Je kunt er ook nog voor kiezen om de stokjes nog wat extra te versieren, door her en der bijvoorbeeld een stukje washi tape te plakken. Zoals je kunt zien op bovenstaande en onderstaande foto heb ik al een paar dingetjes opgeschreven, waaronder natuuuuurlijk Proud2Bme. Maar er zijn natuurlijk zat andere positieve dingen die je kunt doen. In deze lijst vind je 59 alternatieven die je op de stokjes kunt schrijven

alternative jar diy creatief

En zo ziet je pot er dan vanbinnen uit. Helemaal vol vrolijk gekleurde stokjes met ideetjes erop. Voel je je rot of verveel je je, trek een stokje... en just do it! ♥

alternative jar diy creatief

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe je zelf een Alternative Jar kunt maken en ik ben benieuwd of jullie er zelf ook een keer eentje gaan maken. Laat het gerust even weten, dat vind ik leuk!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

miri - Zondag 24 augustus 2014 12:34
mm dat lijkt me serieus leuk keer te maken..
Katja - Zondag 24 augustus 2014 13:00
Super leuk! Ik denk dat ik dat wel wil gaan maken!
M - Zondag 24 augustus 2014 13:02
leuk! :D
Katja - Zondag 24 augustus 2014 13:06
Ja, nu weet ik het zeker; dit ga ik maken! Ook leuk voor mijn blog :)
Quirine - Zondag 24 augustus 2014 13:07
Heel erg leuk, ik ga er binnenkort eentje maken! :)
nijn - Zondag 24 augustus 2014 13:07
Wauw leuk idee :) thanks voor de inspiration scarlet
D. - Zondag 24 augustus 2014 13:38
Echt heel heel heel leuk. Ik verveelde mij vandaag en heb een bleh-dag, maar ga nu naar de stad en kijk of ik wat leuke dingen kan vinden. Kan ik straks de pot gaan maken :)
Marieke - Zondag 24 augustus 2014 14:41
Prachtig idee! Ik ga er een maken voor destructieve momenten, maar dan met aanmoedigende en motiverende kreten :)
Liz - Zondag 24 augustus 2014 14:49
Just what I needed! Superleuk en die lijst met dingen die je kunt doen is echt heel handig! Dit ga ik zeker maken (niet voor destructief gedrag maar voor momenten waarop ik me slecht voel) :)
Lovexdancing - Zondag 24 augustus 2014 15:09
Leuk idee! Denk dat ik dit ook maar eens moet gaan maken....
x - Zondag 24 augustus 2014 15:16
ziet er echt leuk uit!
rooosk - Zondag 24 augustus 2014 17:12
Super leuk idee!!
Asyr Sei'Lar - Zondag 24 augustus 2014 17:30
Een heel leuk en geinig idee wat er heel bewonderenswaardig voor zorgt dat je destructieve energie van richting kan laten veranderen om er iets goed mee te doen.

Zelf trekt het me niet maar dat heeft meer te maken met het feit dat als ik een kwastje ter hand neemt ik alles onderklieder behalve hetgene ik eigenlijk moet verven ;P. Als ik zelf een overdaad aan destructieve energie heb (helaas gebeurt dit nog veel te veel maar ik doe mijn best) gebruik ik mijn "Agressie Mok"

Dat is een mok waarop geschreven staat "Agressie Mok! In geval van nood, tegen de muur stukgooien". Als ik er last van heb dan doe ik dat ook .. meestal helpt het en kan ik de beheersing opbrengen om de scherven bij elkaar te rapen en die stuk voor stuk weer aan elkaar te lijmen. Dat klinkt misschien gek .. (De mok ziet er ook niet uit) maar het helpt mij echt om de negatieve gedachten om te draaien.

En als ik me verveel ga ik steevast borduren. Ik kan daar uren mee bezig zijn het geeft mij een goed geval omdat het een van de weinige dingen is waarvan ik echt kan zeggen dat ik het goed kan.

Hm .. tranen achter mijn ogen.

----
"Evil energy is like evil thoughts .. change its direction and it turns to good"
Glitterstar The Crystallyne"
---
Katja - Zondag 24 augustus 2014 17:38
Wow, ik realiseer me nu ineens dat je dit (geloof ik) zelf hebt verzonnen. Wat knap zeg! Ik denk dat zo'n jar echt zou kunnen helpen. Heel goed idee!
Butterfly - Zondag 24 augustus 2014 18:00
Ziet er super leuk uit!
anymouss - Zondag 24 augustus 2014 18:19
`Heel leuk gedaan en grappig want ik had het al een paar keer in de chat benoemd omdat ik er al langer mee werk..
Star* - Zondag 24 augustus 2014 18:56
echt heel leuk!
marleen - Zondag 24 augustus 2014 21:48
ik heb nog een tip hierbij:
vaak helpt het om als je de neiging tot destructief gedrag hebt, je af te vragen wat erachter zit en een alternatief in die zin te zoeken. In dit geval zou je per 'soort' alternatief een kleurtje kunnen kiezen zodat je sneller naar iets werkzaam grijpt

vb : kleur 1 = tijd voor mezelf ( nagels lakken, maskertje, ...)
kleur 2 = ontlading (papier scheuren, stressballetje, wasco's krassen, ...)
kleur 3 = afleiding (boek lezen, film of serie kijken, bewustworden vd omgeving, kleuren)
kleur 4 = jezelf uiten (schrijven, tekenen, ...)
kleur 5 = sociaal contact (iemand bellen, bloggen, forumbericht zetten, ...)