Brief aan jezelf

 

Een puur lichtpuntje kan soms uit zo'n onverwachte hoek komen. Als ik bij mijn ouders het huis binnen stap, vliegt mijn zusje me om de nek met een best grote envelop in haar hand. Als ik de envelop beter bekijk, zie ik mijn naam en het adres van mijn ouders erop staan. Het verrast me, want ik krijg al jaren mijn post op mijn eigen adres. Het maakte me best nieuwsgierig maar ik besloot het even te laten voor wat het was.

brief

Het moment dat ik eindelijk even rustig kon zitten met een heerlijk kop koffie, was het juiste moment om de brief te openen. Ik had natuurlijk ervoor kunnen kiezen 'm vluchtig te lezen maar omdat het me nieuwsgierig maakte, wilde ik er echt even de tijd voor nemen.

Terwijl ik de brief uit de envelop haalde, zag ik rechts in de bovenhoek een datum staan: 2013. Dan weet ik het weer. Zo'n anderhalf jaar terug heb ik mijzelf een brief geschreven. Een brief met daarin mooie dingen die ik mijzelf toewenste. Langzaamaan lees ik de brief en vallen er tranen over mijn wangen. Niet uit verdriet of boosheid maar omdat het mijn ogen opent.

"Het moment dat je echt weer een lichtje mag uitstralen naar de mensen om je heen."

In de tijd dat ik de brief schreef, voelde ik me niet altijd even blij. Veel dingen zag ik somber in. Een lichtje zijn naar mensen om mij heen maar ook naar mijzelf toe, was iets wat mij op dat moment écht niet lukte. Terwijl ik de brief schreef, hoopte ik heel erg dat ik dat weer terug mocht vinden.

"Ik zou willen dat je alles rondom je biologische vader een plek kan geven. Alle narigheid achter je kan laten en vooruit kan kijken naar het mooie wat gaat komen."

Niet dat ik op dat moment, toen ik de brief schreef, had gedacht dat ik vanaf toen aan de slag ging met mijzelf. Nooit eigenlijk, ik duwde al mijn gevoel en gedachten weg. Het laatste wat ik wilde, was aan mijzelf werken. Maar onverwacht gingen er deuren open en merkte ik dat het wel nodig was. Hoe moeilijk die stappen ook waren.

"Ik hoop oprecht dat je het leven weer als mooi mag vinden en dat je niet meer bang hoef te zijn voor de dood."

Met het schrijven van de brief, besefte ik mij maar al te goed dat het niet goed met me ging. Ik raakte regelmatig in paniek wanneer ik nadacht over de dood. Gek werd ik ervan. En terwijl ik in de brief schreef dat ik hoopte daar vanaf te komen, dacht ik dat dat nooit zou lukken.

Het moment dat mijn brief na een jaar op de deurmat viel, heeft me intens gelukkig gemaakt. Het opende mijn ogen en liet zien dat er zoveel in een jaar kan gebeuren. De waardevolle woorden in de brief zijn een leven gaan leiden en hebben onverwachts zoveel betekend voor me afgelopen jaar.

brief

Sommige bovengenoemde dingen zijn zoveel beter nu, dan wanneer ik terug kijk. Ook ben ik in therapie om weer gelukkig te kunnen worden en alle narigheid achter me te kunnen laten. Dit had ik nooit kunnen denken op het moment dat ik de brief schreef. Het schrijven van een brief aan jezelf kan misschien best even eng zijn, maar ik denk dat het écht heel waardevol kan zijn.

Durf jij een brief te schrijven aan jezelf, en deze door iemand in jouw omgeving een jaar later op te laten sturen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Celae - Dinsdag 28 april 2015 19:10
Wauw..
Maanmeisje - Dinsdag 28 april 2015 19:12
Super mooi, lief naamgenootje. Ik ben trots op je meid, en dat mag jij ook op jezelf zijn! Het lijkt mij heel bijzonder, zo'n brief. Ja, ik zou het wel durven :-).
Susan - Dinsdag 28 april 2015 19:16
Wat een mooie manier. Ik zou het zeker doen, ik ga er maar een mee beginnen denk ik! Ik hoop, als ik deze brief na een jaar dan weer heb verbeteringen zie.. Ja ik ga het doen :')
Odette - Dinsdag 28 april 2015 19:26
Mooi lieve Bernice!
Lovve - Dinsdag 28 april 2015 19:55
Prachtig idee. Wauw.
Ik gun je alles wat jij jezelf toewenst, je komt er wel!
Sofie - Dinsdag 28 april 2015 20:30
Inspirerend! Ik denk dat ik dat ook nog eens ga doen :)
Yesterday - Dinsdag 28 april 2015 20:55
Wat mooi Bernice! Wees maar heel trots op jezelf :) Liefs
Ikkemikke - Dinsdag 28 april 2015 20:58
Inspirerend idee!!!
Ik wens je alle goeds en dat het allemaal alleen nog maar beter mag gaan met je!
leuk - Dinsdag 28 april 2015 21:26
ja goed idee ook altijd leuk met valentijn van de film jezelf cadeaus geven haha toen bij dunya en desie de serie was dat ook
*MAAN* - Dinsdag 28 april 2015 21:30
IK ben zo trots op je lieve ber:)
Claire - Dinsdag 28 april 2015 21:46
Heel mooi !!
deborahh__x - Dinsdag 28 april 2015 22:05
Ik denk wel dat dat echt een paar ogen zal openen als ik dat zal doen!
Golden princess - Dinsdag 28 april 2015 22:22
Heel erg knap meis, je mag echt trots zijn op jezelf!
d - Dinsdag 28 april 2015 22:52
wat een leuk en goed idee, bravo!
xBente - Dinsdag 28 april 2015 23:19
Wauw wat een goed idee!
Jane - Woensdag 29 april 2015 18:45
GAAF!!
Ber - Donderdag 30 april 2015 01:05
Wat een ontzettend fijne reacties! Bedankt