Boek over zelfbeschadiging: Verborgen gezichten

 

Boeken over eetstoornissen zijn er in overvloed, maar boeken, autobiografieën over zelfbeschadiging zijn er naar mijn weten een stuk minder. Toch is zelfbeschadiging een probleem dat ik helaas steeds vaker voorbij zie komen. Jonge mensen die hun lichaam al dermate beschadigen dat ze er hun leven lang letterlijk en figuurlijk littekens aan zullen overhouden. Nora de Ruyter schreef er een boek over. Het boek 'Verborgen Gezichten' is niet zomaar een roman, het is ook grotendeels het verhaal van Nora zelf.

verborgen gezichten boek

Nora schrijft in haar boek onder de hoofdpersoon Christine. Christine is een achtentwintigjarige, ogenschijnlijk zelfverzekerde vrouw met een tweede gezicht. Het is het gezicht waarmee ze zichzelf verwondt als ze zich afgewezen voelt of tegenslagen moet verwerken. Christine houdt geen baan lang vol, maar leeft zich daarentegen uit in fotograferen, waarmee ze in de kunstwereld voet aan de grond probeert te krijgen. Ze heeft een rommelig seksleven met zowel mannen als vrouwen en drinkt meer dan goed voor haar is. Haar vaste vriend is Patrick, maar Christine ontglipt hem elke keer. Daarbij lijkt ze vooral voor zichzelf op de vlucht, want wanneer ze de diepte ingaat kiest ze voor het "veilige gevoel" van de pijn door zelfbeschadiging.

verborgen gezichten boek

Verborgen Gezichten is een aangrijpend boek met al meerdere lovende recenies waaronder deze van de Stichting Borderline: 'Een verhaal dat op een mooie en waardige manier laat zien hoe achter het gedrag van woede een gezicht vol lijden schuilt'

Het boek Verborgen Gezichten is echt zo'n boek wat je niet meer weg wilt leggen na het lezen van de eerste paar pagina's. Het verhaal gaat lekker vlot en je wordt helemaal meegezogen in het leven en de emoties van Christien. Een jonge vrouw die hunkert naar liefde, erkenning en waardering. Hiermee ook zeker een boek voor omstanders van mensen met psychische problemen.

verborgen gezichten boek

Proud2Bme mag vier boeken verloten onder haar bezoekers! Wil jij graag het boek Verborgen Gezichten winnen? Mail dan je naam en adres naar win@proud2Bme.nl. Niet gewonnen, maar wel het boek willen lezen? Het is voor 17,95 euro te koop via BOL.com

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Maanmeisje - Vrijdag 6 juni 2014 10:07
Dat lijkt me een mooi boek! Ik doe mee met de winactie.
Judith - Vrijdag 6 juni 2014 10:11
Dat lijkt me echt een heel mooi boek!!!
Roma - Vrijdag 6 juni 2014 10:30
Dat lijkt me echt super mooi, ook heel herkenbaar die 2 gezichten.
suprise - Vrijdag 6 juni 2014 11:13
eehm in de inleiding staat:
Toch is zelfbeschadiging een probleem dat ik helaas steeds vaker voorbij ZIEN komen.
moet daar niet staan ipv zien zie?
Lidewij - Vrijdag 6 juni 2014 11:44
Lijkt me een heel interessant boek. Het klinkt een beetje als mijn verhaal :(
Jessica - Vrijdag 6 juni 2014 13:11
Goed dat er meer boeken over geschreven worden. Voor mij helaas iets te confronterend dus ik waag me er niet aan ;)
Top dat er aandacht voor is.
Annet - Zaterdag 7 juni 2014 11:50
Weet sinds kort dat mijn dochter dit doet. ....staan op de "SPOED" wachtlijst 2elijnshulp.
ik zou dit boek graag winnen, heb een laag inkomen en een groot probleem.....
Ano - Maandag 9 juni 2014 07:17
Hoop dat ik nog mer kan doen? Ben een beetje laat. Zelf heb ik enkele jaren aan automutilatie gedaan en heb hier heel erg veel littekens aan overgehouden, helaas Zit ik nu te vechten tegen een terugval.
Ano - Maandag 9 juni 2014 07:21
Hmmm, heb al meerdere dagen proberen om mails te verzenden... Het lukt weer niet. Mag ik meedoen door via het forum een mail te zenden? Wil dit boek echt heel graag winnen namelijk.

Anders huur ik het zeker zodra het in onze bibliotheek is.