Boek: Tweesprong van moeten en willen

 

Boeken waarmee je kunt leren je dromen waar te maken, daar zijn er duizenden van. Op De Tweesprong van Moeten en Willen is daarin de beste. In ieder geval dat is wat ik hoorde van kennissen en las in blogs van andere mensen. Dit zou een fantastisch boek zijn om je passie te ontdekken en je dromen waar te maken. Maar dan anders, beter en echt! Ik was benieuwd en laat je hieronder weten of ik het boek zou aanraden aan jou.

Elle Luna

Dit boek is geschreven door Elle Luna. Een jonge vrouw die met dit creatieve boek haar eigen reis langs het kruispunt van moeten en willen beschrijft in een verhaal met tips, oefeningen, schrijfopdrachten, inzichten en vooral veel aanmoediging om te gaan doen wat je wilt, in plaats van wat je hoort te doen. Het boek is een vertaling van ‘The Crossroads of Should and Must', waarvan inmiddels al enorm veel exemplaren zijn verkocht.

Elle Luna

Elle deelt aan het begin van het boek een groot stuk eigen ervaring, wat uiteindelijk over gaat in leuke oefeningen en tips. Het is geen boek dat blijft bij mooie woorden over je passie ontdekken, dromen waarmaken of doelen stellen. Dit boek gaat verder en zorgt er uiteindelijk voor dat je misschien wel niet eens anders meer kunt dan doen wat je wilt, in plaats van doen wat je denkt te moeten doen.

Zoals jullie weten ben ik erg fan van Brené Brown. Ook zij schrijft veel over kwetsbaar durven zijn, jezelf zijn en vooral de tekst ‘Laat gaan wie je denkt te moeten zijn', vind ik erg waardevol. Het boek van Elle is anders, maar past goed binnen de onderwerpen van Brené. Waar een boek van Brené wel echt iets is waar je voor gaat zitten, leest Op De Tweesprong van Moeten en Willen juist heerlijk vlot weg.

Elle Luna boek

Het boek is gevuld met kleuren, tekeningen en quotes die extra verduidelijkt worden door de typografie. Een boek waar je energie van krijgt. Een boek waarvan je zin krijgt om er ook echt iets mee te doen. Je luistert niet alleen naar het verhaal van Elle, maar wordt ook geprikkeld door de vormgeving en alle leuke, simpele, maar ook interessante oefeningen die ze met je deelt.

Het is niet zo dat er random quotes in het boek staan. De teksten zijn onderdeel van het verhaal. Er is bijvoorbeeld een zin uitgelicht op een aparte pagina, om deze extra te benadrukken. Het boek is dan ook geen leesvoer voor weken, maar iets dat je in één dag of één week wel uit kunt lezen. Heerlijk, omdat de boodschap van Elle hierdoor dus ook grijpbaar wordt voor iedereen. Ook voor mensen met een concentratie van een ui, zoals ik, maar ook voor mensen die van lezen houden.

Op De Tweesprong Van Moeten en Willen

Een geillustreerd zelfhulpboek, wordt het ook wel genoemd. Een boek vol vrolijkheid over iets waar we allemaal tegenaan lopen in het leven. Vaak zijn we zo bezig met hoe het hoort, wat je moet en wat anderen van je vinden, dat je niet eens meer echt weet wat je zelf zou willen, waar je dromen over gaan of hoe je wilt dat je toekomst eruit ziet. Je hebt alleen maar voor ogen wat moet.

Elle heeft het in haar boek eigenlijk heel erg over je intuïtie, over authenticiteit. Over zijn wie je eigenlijk bent, zonder oordeel. Leven zonder een hokje. Risico nemen, maar ook verantwoordelijkheid dragen. Out of the box denken, terwijl je er nog in vast zit.

Een kennis van mij, Desiree, vroeg ik om een stukje ervaring te delen nadat ze een erg enthousiaste post plaatste op haar timeline en zij vertelde mij dit:

''Ik dacht dat ik wist wat ik wilde. Al snel bleek mijn definitie van 'willen' toch teveel samen te vallen met 'moeten'. Het boek geeft op speelse wijze tips om aan de slag te gaan, zodat ik erachter kan komen wat ik werkelijk wil. Niet alleen een boek voor vandaag en morgen maar zeker ook voor de komende jaren, misschien wel om de rest van mijn leven mee te nemen.''

Boek Elle luna

Ik denk dat dit boek voor veel van jullie erg waardevol is. De moeite waard om aan te schaffen, je boeken/vvv-bonnen aan te besteden, voor je verjaardag te vragen of kleedgeld in te investeren. Een boek voor iedereen, maar zeker wanneer je al lange tijd op dat kruispunt staat: Wat wil ik? Wat moet ik? Een boek dat voor mensen met depressie, eetstoornissen, identiteitscrisissen, een moeilijk verleden, angststoornissen of wat dan ook een extra duwtje in de rug kan zijn. Maar ik zou het boek aan iedereen aanraden. Of je nu al je passie volgt of nog helemaal geen idee hebt waar die ligt. Het boek is gewoon leuk, interessant en toch luchtig om te lezen.

Elle Luna

Wil je het boek kopen, dan kun je hem hier bestellen voor 19,99. Heb je nog even geduld, dan kun je meedoen aan de winactie van ons. We mogen drie exemplaren verloten. Wil je winnen, laat dan een leuke reactie onder deze blog achter over waarom je dat wilt en wat je van dit boek vindt. Stuur daarna een e-mail naar win@proud2Bme.nl. De winnaressen worden binnen twee weken bekendgemaakt op onze Facebookpagina en krijgen het boek thuisgestuurd.

Er is ook een TED talk te vinden van Elle Luna waarin ze over de inhoudt van het boek verteld. Deze kun je hieronder bekijken, maar verklapt ook al een stuk van het boek, ook al blijft die interessant om te lezen en bevat het boek veel praktische tips. Als je de eerste 5 minuten bekijkt, voor het lezen van het boek, weet je wel wie Elle is en hoe het boek tot stand is gekomen. 

proud2bme

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Britt2600 - Donderdag 7 juli 2016 19:09
Dit zou echt een boek voor mij zijn. Op papier lezen en mezelf er van overtuigen van wat ik echt wil en niet mijn ES. Dit boek kan mijn extra steun ik de rug zijn op moeilijke momenten. daarom zou ik deze ontzettend graag willen winnen.
Vanlinksnaarrechts - Donderdag 7 juli 2016 19:11
Ik zou het boek graag voor mijn moeder willen winnen! Ik denk dat dit boek haar aan het denken zet over wat ze moet en echt wilt... Dit helpt haar hopelijk uit haar dopje!

Liefs,

Mirthe
Gill1989 - Donderdag 7 juli 2016 19:24
Na een moeilijke periode achter de rug ben ik opzoek naar iets die mij kan helpen.. ik weet wat ik wil maar weet niet hoe ik het kan bereiken of hoe ik het, het beste kan aanpakken. Ik ben ervan overtuigd dat dit boek mij echt op weg gaat helpen! Hopelijk ga ik leren met de handige tips wat ik zelf wil en niet wat ANA wil.. er moet een einde komen aan wat ANA wil, de tijd van ANA is voorbij! het is NU MIJN TIJD.

Liefs,
Gill
Larissa - Donderdag 7 juli 2016 19:24
Ik zou dit boek, zoals waarschijnlijk vele anderen, willen winnen. En waarom? Omdat ik jaren onder de controle heb gestaan door anderen. Afgelopen jaar door mijn ex en ik alles deed wat hij wilde. Ikzelf stond hier niet altijd achter en ben ik mezelf eigenlijk verloren. Toen het uit was, was ook meteen m'n vraag: wat wil IK nu? Omdat ik dit lastig vind en het gewend ben om te doen wat anderen van mij verlangen, kan ik mijn eetstoornis ook nog steeds niet makkelijk loslaten.
Dit boek zou me hopelijk kunnen helpen met dat ene steuntje in de rug om die vraag te kunnen beantwoorden en te helpen bij mijn herstel!

Liefs, Larissa
Anne - Donderdag 7 juli 2016 19:26
Wauw, dit lijkt mij een heel interessant boek! Ik zit nu in een periode waarbij ik op zoek ben naar wat IK wil en niet wat de eetstoornis wil. Maar wat is het soms lastig om die stem te vinden! Dit boek lijkt me heel inspirerend!
Maartje - Donderdag 7 juli 2016 19:38
Het lijkt mij heel gaaf om dit boek te winnen omdat ik te vaak doe wat andere mensen van mij willen en niet wat ik zelf wil. En omdat ik te hoge eisen stelde aan mijzelf. Ik werk hier nu aan en het gaat al beter, maar dit boek zou mij net nog even dat extra zetje geven dat ik nodig heb. En het lijkt mij gewoon heel interessant om te lezen .

Liefs,

Maartje
Babbell - Donderdag 7 juli 2016 19:54
Ik zou dit boek erg graag willen willen. Ik hoop dat het me handvatten biedt tijdens mijn weg naar het ontdekken wie ik eigenlijk ben. Waarom doe ik dingen? Wat wil ik zelf eigenlijk? Doe ik dingen omdat het moet of omdat ik het wil?
Ik hoop het boek te winnen om bij mezelf met behulp van dit boek de antwoorden te vinden op deze vragen.
Josefien - Donderdag 7 juli 2016 20:00
Dit boek zou ik heel goed kunnen gebruiken! Ik probeer al tijden voor mezelf helder te krijgen welke intenties er achter een bepaalde handeling zitten. "Wil ik nu echt sporten vanuit een gezonde intentie of móet ik van mijn eetstoornis?" En "Eet ik dit omdat ik het lekker vind of omdat ik weet dat het gezond is?"
Misschien kan dit boek een nieuw licht werpen op de zoektocht naar mijn identiteit!
Ingrid93 - Donderdag 7 juli 2016 20:10
Wat zou ik dit boek ontzettend graag willen winnen! Ik ben nog heel erg zoekende naar mezelf, wie ben ik, wat wil ik, dat zijn vragen die ik mezelf vaak stel. Het afgelopen jaar heb ik zulke stappen vooruit gezet en ik ben zo goed opweg, maar ik denk dat dit boek het laatste stukje voor mij kan zijn om nog beter naar mezelf te gaan luisteren en het leven te gaan leven dat ik wil leven, in plaats van altijd te doen wat ik denk dat anderen van mij verwachten.
Liefs,
Ingrid
BrokenBirdie - Donderdag 7 juli 2016 20:52
Lijkt me een geweldig, praktisch en inspirerend boek.
Ik weet niet meer wie ik ben. Ik praat mee met anderen (uit mijn eigen mening niet), doe wat anderen willen (ook al zou ik liever iets anders doen). Ik ben inmiddels zo'n schuw vogeltje geworden. Ik durf mezelf niet meer te zijn. Ben overal bang voor (kritiek, blikken, meningen van anderen).
Ik wil ontzettend graag dit boek winnen, omdat ik verwacht dat het me zal helpen om uit mijn schulp te komen. Om op te komen voor mijzelf. Om te doen wat ik wil, te zeggen wat ik denk. Het is mijn leven en ik moet het zo leven dat het mij gelukkig maakt. Ik hoop dat dit boek mij laat zien wat ik wil en hoe ik dat waar kan maken. Dat ik mijn ware identiteit mag ontdekken, er achter komen wie ík ben!

Bedankt dat jullie zoveel winacties hebben.
Fijne vakantie,
BB
imperfectie*** - Donderdag 7 juli 2016 20:52
Vandaag toevallig gekocht.

Ben de weg echt kwijt met alles en ik dacht dat dit boek mss zou helpen :p
Roos - Donderdag 7 juli 2016 21:04
Lijkt me geweldig en heel waardevol! Herken me in zoveel thema's! M'n vakantie begint morgen, dus het zou een welkome afleiding zijn om te lezen en mee aan de slag te gaan in de vakantie! 😘
Rianne - Donderdag 7 juli 2016 21:18
Ik kende dit boek nog helemaal niet, maar het klinkt goed zeg! Vooral het thema authenticiteit spreekt mij erg aan, lijkt me leuk om op een meer luchtige met dit thema aan de slag te gaan voor mezelf. Leuk dat je de boeken van Brene Brown ook hebt gelezen, die vond ik zelf ook erg fijn en herkenbaar! Ik stuur dus snel even een mailtje, lijkt me erg leuk om dit boek te winnen.
Simone - Donderdag 7 juli 2016 22:20
Ik zou het boek zeker gebruiken ik sta dagelijks op een tweesprong van moeten en willen, dus dit zou een fijne steun kunnen zijn.
Irene - Donderdag 7 juli 2016 22:36
Ik zit behoorlijk vast tussen willen en moeteb dus heb wel behoefte aan een goed zelfhulp boek op dat gebied!
Anne-Maria - Donderdag 7 juli 2016 23:04
Is dat wat ik wil wel willen? Of is dat wat ik wil een moeten? Hoe fijn zou het zijn als ik dat meer helder heb, want wat wil ik echt, zonder dat er ergens ook maar een moeten bij komt kijken? Inmiddels weet ik dat de boeken die jij als positief censureert, mij pakken, wat maakt dat ik zonder twijfel voor dit boek kies met een volmondig JA. Win ik het niet, dan koop ik het ;).
Erna - Vrijdag 8 juli 2016 00:23
O dit boek zou mij zo helpen ! Ik voel steeds dat ik veel meer kan en wil ,maar ik weet niet wat het is.Hoe kom ik er achter?
Ik loop nu steeds maar in verwachtingspatronen rond en rond en rond.
Of het nu van de e.s is o,van mijzelf of van die van andere mensen.Ik wil zo graag eens leren wie ik echt ben, wat ik wil en kan.Waarvoor ik op de aarde ben.
En het dan ook DOEN.
Bedankt voor de tip ,als ik niet een gelukkige winnaar ben/word,ga ik het denk ik zelf kopen.
Ivonne - Vrijdag 8 juli 2016 06:32
Ik WIL graag het beste uit mezelf halen. Zou ik dat MOGEN? Zou ik dat KUNNEN? Of zal ik dat MOETEN?
Palu - Vrijdag 8 juli 2016 08:06
Het lijkt me een erg inspirerend boek! Hier kan ik mijn motivatie uit halen! Ik wil positief zijn!!!! Zal dat lukken? Ik ga mijn best doen
Ayla - Vrijdag 8 juli 2016 09:11
Oh wauw - dit lijkt me een fantastisch boek, iets dat me helpt om een beetje uit de knoop te komen waar ik nu mee zit.
Sinds een paar weken ben ik gestopt met m'n baan en voor mezelf begonnen als illustrator. Ontzettend leuk, maar ook erg spannend, want je moet nu echt alles zelf regelen. En ook echt uitvinden wie je nu bent en wat je nu doet. Ja, je kan het eigenlijk wel een 'tweesprong' noemen: ga je voor de snelle oplossing waarvan je weet dat het werkt, of volg je écht je hart en ga je ontwikkelen wie je bent? Ik wil zo graag voor dat laatste gaan, maar de handvatten mis ik gewoon een beetje: waar moet ik beginnen?
Ik denk dat dit boek me die handvatten kan aanreiken. En psst.. ik weet niet of dit moet verklappen, maar mocht ik niet uit jullie lotentrommel getrokken worden, dan denk ik dat ik 'm zelf maar ga kopen..! Ik ben enthousiast geworden ;)
M - Vrijdag 8 juli 2016 09:39
Moeten en willen is voor mij altijd lastig te onderscheiden...
Een tijd lang heb ik gedacht dat 'het leven' niet geschikt was voor mij. Tot ik ging onderzoeken wat 'het leven' dan is en ik er achter kwam dat ik daar een waslijst van dingen aan ophing waarvan ik dacht dat die bij het leven hoorden. Zoals er hip uitzien, een goede baan met promotiemogelijkheden, goede sportieve prestaties etc. Toen kwam ik er achter dat dat vooral 'moeten' dingen waren en niet 'willen' dingen. Dit inzicht maakte dat ik bedacht dat 'het leven' misschien toch wel geschikt is voor mij... Inmiddels sta ik weer volop in het leven maar nog steeds worstel ik wel eens met de moeten/willen kwestie. Het moeten monstertje ligt op de loer en daarom zou ik dit boek graag willen winnen. Om meer stil te staan bij mijn gevoel en wat ik wil.
Myrthe - Vrijdag 8 juli 2016 10:18
Stap 1 is een reactie durven schrijven. Nu dus, want dat durf ik meestal niet.
Ik ben heel erg bezig met wie ik nu ben en wat ik nu echt wil.
Leuk dat het boek ook mooie kleurtjes heeft. Is iets om vrolijk van te worden en mee aan de slag te gaan.
amber B - Vrijdag 8 juli 2016 10:37
Wow ik vind de kaft alleen al heel aantrekkelijk. De grens tussen moeten en willen is soms heel dun, het zou dus enorm handig zijn om het juiste onderscheid te kunnen maken. Aangezien mijn concentratie op een erg laag pitje staat hier in deze heftige periode, zou dit boek met kleur en quotes en afwisseling erg helpend zijn om me bezig te houden op een ontspannende manier die tegelijkertijd iets bijdraagt aan mijn herstel. Ook zou ik het hier op de afdeling kunnen leggen zodat iedereen hier op de afdeling er geniet van heeft... veel liefs!
xx
amber B - Vrijdag 8 juli 2016 10:38
Wow ik vind de kaft alleen al heel aantrekkelijk. De grens tussen moeten en willen is soms heel dun, het zou dus enorm handig zijn om het juiste onderscheid te kunnen maken. Aangezien mijn concentratie op een erg laag pitje staat hier in deze heftige periode, zou dit boek met kleur en quotes en afwisseling erg helpend zijn om me bezig te houden op een ontspannende manier die tegelijkertijd iets bijdraagt aan mijn herstel. Ook zou ik het hier op de afdeling kunnen leggen zodat iedereen hier op de afdeling er geniet van heeft... veel liefs!
xx
Marije - Vrijdag 8 juli 2016 15:37
Heel toevallig zag ik dit boek vorige week en sprak het me heel erg aan. Twijfelde of ik het zou kopen, maar aangezien ik verder geen baantje oid. heb vond ik het wat duur. Dus om het te winnen zou erg leuk zijn!
Ik ben erg bezig met het luisteren naar wat IK wil en ik denk dat dit boek mij hierin veel inspiratie en nieuwe denkwijzes in gang kan gaan zetten waarmee ik verder kan. Daarbovenop vind mijn moeder en zus zulke boeken ook leuk, dus we kunnen mooi met z'n drieën gaan lezen :)

Liefs Marije
Manonnie - Vrijdag 8 juli 2016 16:13
Dit lijkt me een heel tof boek. Ik ben bezig met therapie en ik heb het met mijn therapeute heel veel gepraat over dat ik zoveel moet van mezelf, zoveel discipline van mezelf eis en dat ik maar heel zelden iets doe zonder het gevoel te hebben dat het moet, dat het een taak is. Therapie heeft me al geholpen, maar ik merk dat ik zo vaak terugval. 90% van de tijd denk ik aan alles wat ik nog moet doen, in plaats van alles wat ik graag zou willen doen. Het is een vast gedachtepatroon geworden dat heel veel energie van me eist en waar ik me vaak ontzettend hulpeloos door voel: kan ik dit ooit doorbreken? Dit boek lijkt me super om stapje voor stapje dichter te komen bij wat ik wíl, zonder dat ik het van mezelf moet.
Dami - Vrijdag 8 juli 2016 17:17
Ik wil het boek heel erg graag winnen, omdat ik hier zelf veel problemen mee heb en heb gehad.

Ik heb namelijk heel erg de eigenschap om het andere mensen naar hun zin te maken en soms doe ik dan dingen die ik moet doen van mezelf, voor hun, en niet omdat ik dat zelf wil. Ik heb daardoor verkeerde keuzes gemaakt, waar ik zelf niet blij mee ben en niet trots op ben. Ik heb veel kansen laten liggen om anderen te kunnen pleasen. Ik denk daarom dat dit boek mij heel goed zou kunnen helpen in de toekomst en mij leert om er achter te komen wat ik nou echt zelf wil.

Liefs Dami
B - Vrijdag 8 juli 2016 17:59
Dit boek staat al op mijn 'to be read' lijst! Ik heb er eerder over gelezen en het boek spreekt me erg aan. Tijdens een groepstherapie kregen we een keer de opdracht om alle dingen die we 'moesten' van onszelf eens op te schrijven. Toen de tijd om was, had ik al een behoorlijke lijst en was ik nog niet klaar... Daarna zei een therapeut: 'Hoe zou het zijn als je nu 'moet' eens verandert in 'wil'? Blijft dan dezelfde lijst over? Komen er andere dingen te staan? Wordt de lijst langer of korter?' Door deze opdracht werd ik me erg bewust van alle dingen die ik continu moet. Ik zou graag meer bezig gaan met wat ik wil, in plaats van wat ik moet.
Anouk - Vrijdag 8 juli 2016 21:05
Ik WIL dit boek heel graag winnen, ik MOET dit boek lezen!
Want ik MOET keuzes maken wat ik nou echt WIL met m'n leven.
Als ik verandering WIL MOET ik namelijk knopen gaan doorhakken.
En daar MOET en WIL ik hulp bij hebben :p

... Ik denk dat ik dit boek wel kan gebruiken ;)
Vicky - Vrijdag 8 juli 2016 22:24
Ik zou dit boek graag kado willen doen aan een vriendin.
We helpen elkaar door eerlijk te zijn naar elkaar. Het komt regelmatig voor dat we elkaar eraan 'moeten' herinneren dat we weer een verkeerde beweegreden gebruiken (het motto is mogen, niet moeten!)
Carolien-k - Zaterdag 9 juli 2016 09:23
Ik zou dit boek graag willen winnen omdat ik me nu eindelijk wat beter kan concentreren als voorheen. In mijn herstel vond ik het nog erg lastig om mij te focussen op een serie of boek, maar dit gaat nu veel beter. Daarnaast sluit dit boek mooi aan bij mijn studie; ik ga nu mijn laatste jaar van mijn bachelor psychologie in. Ik denk dat het boek ook veel ruimte heeft voor creativiteit wat ik leuk vind. 'Moeten' en 'willen' is natuurlijk het hoofdthema binnen herstel van een eetstoornis en ik vind het nog steeds lastig om daar soms onderscheid in te maken.
KG - Zaterdag 9 juli 2016 09:52
Dit is echt een boek voor mij. Van mezelf MOET ik dit of MOET ik dat. Tegen dat ongezonde 'moeten' zou ik heel erg graag NEE willen zeggen. Nee zeggen tegen je eetstoornis is ja zeggen tegen jezelf! 😊 En vooral de vragen 'wat wil ik met mijn leven?' 'Wat kan ik doen om mijn leven ECHT leuk te maken en hoe kan ik andere mensen helpen?' spoken de laatste tijd steeds vaker door me hoofd. Ik zou dit boek graag mee willen nemen naar een hogere trede van het herstel! Misschien kan het me zelfs een beetje helpen om de eetstoornis los te laten, wie weet!
winterrose - Zaterdag 9 juli 2016 14:18
Dit lijkt me een heel interessant boek! Ik heb ontzettend veel moeite met het maken van keuzes, omdat ik vaak kies op basis van wat ik moet en niet wat ik wil. Want ja, wat wil ik eigenlijk? Mijn interesses lijken om de haverklap te veranderen, wellicht kan dit boek mij helpen om uit te vinden wat ik echt wil.
Clueless01 - Zondag 10 juli 2016 02:04
Ik heb het boek al gekocht, kon niet wachten na het lezen van deze blog, dankjewel!
Loki - Zondag 10 juli 2016 18:51
Dit klinkt als een heel waardevol boek voor mij! Momenteel zit ik echt een beetje in een "existential life crisis", ik twijfel nogal aan mijn studie, ik volg het pad dat van mij verwacht wordt, maar is dat wel het pad dat ík wil? Als ik kijk naar hoe ik me voel, dan is het antwoord nee. Maar wat wil ik dan wél? Ik heb nogal uiteenlopende interesses, ik vind het lastig om iets daaruit te kiezen omdat ik het eng vind om mezelf vast te leggen. Ik hoop dat de Tweesprong van moeten en willen mij kan helpen om mijn doelen wat helderder en concreter te krijgen, zodat ik dichterbij mijn droomleven kom en mij over het algemeen gelukkig voel bij het leven dat ik leid! :)
Carlijn - Maandag 11 juli 2016 10:31
Zoals iedereen hierboven al schrijft: wat kinkt dit als een inspirerend en helpend boek! Ik kan me hier alleen maar bij aansluiten, hier wil ik heel graag mee aan de slag gaan!!
Lautje - Maandag 11 juli 2016 17:48
De reden dat ik dit boek zou willen winnen is omdat ik ook zoveel van mezelf moet. Tijdens creatieve therapie kreeg ik de opdracht een lijst te maken met alle dingen die ik van mezelf moet. Tot mijn schrik bleef ik maar schrijven. Het waren drie kantjes vol en toen moest ik stoppen en gaan nadenken waarom ik dat moet. De eindconclusie was dat ik moet gaan nadenken wat ik echt wil, maar jeetje wat is dit bizar moeilijk. Het boek tussen moeten en willen lijkt mij daarom erg verhelderend om te lezen!