Boek: Start where you are

 

Start een zoektocht naar jezelf en begin bij de plek waar je nu staat. 'Start where you are' is geschreven en vormgegeven door illustratrice Meera Lee Patel. Het is geen leesboek maar een doe-boek, waar je dus echt de tijd voor moet nemen. In het boek worden wijze citaten en inspirerende opdrachten met elkaar gecombineerd en wordt je door te tekenen, te schrijven, lijstjes te maken, etc. gestimuleerd om over het leven en over jezelf na te denken. Welke keuzes heb je gemaakt en hoe ben je gekomen waar je nu bent? Op de redactie hebben we een aantal exemplaren ontvangen die we aan jullie mogen weggeven.

Een veelbelovend boekje die overigens een handig formaat heeft om mee te nemen zodat je op elk moment dat jij daar behoefte aan hebt er in kunt lezen of opdrachten kunt maken. Wat mij direct opvalt is de prachtige vormgeving van het boek. Je ziet direct dat het met zorg is gemaakt en dat er goed over nagedacht is. Het is alleen al een feestje om in te kijken, maar als ik er gewoon even doorheen blader, denk ik ook dat het een boek is wat veel mensen veel inzichten kan geven.

start where you are

Op een van de eerste pagina's staat: 'voor jou, omdat je precies bent waar je bent'. Dit ontroert mij omdat ik weet hoe moeilijk het soms is om te zijn waar je bent en dat je op sommige momenten in je leven zo graag ergens anders wil staan en dat je hierin veel van jezelf vraagt. Dit boek straalt hierdoor voor mij een soort acceptatie uit voor je ontwikkeling, waar je ook staat.

Het boekje is opgedeeld in quotes en opdrachten. Op elke linkerpagina staat een mooie inspirerende quote en aan de rechterkant staan opdrachten die je inzicht geven in wie je bent, waar je staat en om na te denken over het leven, jouw leven. De vormgeving van de quotes is erg mooi met veel kleuren. Sommige zijn makkelijk te begrijpen en kun je zo voor waarheid aannemen, andere quotes zetten je meer aan het denken en kun je op verschillende manieren interpreteren. 

boek

Quotes die ik heel mooi vind uit dit boekje zijn bijvoorbeeld: "Wisdom means to choose now what will make sense later. I am learning every day to allow the space between where i am and where i want to be, to inspire me and not terrify me." en "There was another life that i might have had, but i am having this one."

Wat betreft de opdrachten kun je veel diversiteit verwachten. Je kunt het boekje eens doorbladeren en kijken naar waar je op dat moment behoefte aan hebt. Ik denk dat je niet perse van voor moet beginnen en naar achter moet toewerken, maar dat je ook zelf kan bepalen waar je op dat moment zin in hebt. Voorbeeldjes van opdrachten zijn dat je op die dag iets nieuws moet leren en moet beschrijven wat dat met je deed, flessenpost en dat je moet tekenen wat je laatst aan iemand anders hebt gegeven.

boek

Er staan ook opdrachten in waar je echt even de tijd voor moet nemen en die best lastig zijn. Bijvoorbeeld: neem een probleem in gedachten dat je met verstand hebt aangepakt. Kun je diezelfde kwestie ook bekijken vanuit je hart? We handelen natuurlijk of vaak verstandelijk of op gevoel.. maar soms is het lastig om dit onderscheid te maken. Ik vind het een heel waardevolle maar ook moeilijke opdracht die wel de moeite waard is om eens over na te denken.

start where you are

WIN!
Wil je dit mooie boekje winnen? Dat kan! Hieronder staat wat je moet doen.
- Laat in een reactie achter waarom je dit boek wil winnen
- Stuur een mailtje met je naam en adres naar win@proud2bme.nl

That's it! Kun je niet wachten en wil je hem bestellen? Voor maar €12,99 kun je het boekje kopen op bol.com

Waarom zou jij dit boekje willen winnen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Nikki - Zaterdag 13 augustus 2016 19:07
Wauw, het lijkt me een heel mooi boekje om mezelf beter te leren kennen! Ik heb door veel jeugdproblemen nu het gevoel alsof ik nooit 'mezelf' ben, maar iets wat is gemaakt door mijn omgeving. Ik ben nu bezig met mezelf leren kennen, maar ik vind het erg moeilijk! Ik denk dat dit boekje me kan helpen met mezelf te leren kennen, maar ook wat meer zelfacceptatie.
Lunatiek - Zaterdag 13 augustus 2016 19:13
Ik ben sowieso een fan van schrijven en creatief bezig zijn in schriftjes en heb ook al enkele andere boeken van dit type volgekrabbeld. Kan me echt deugd doen. Het is gewoon helemaal mijn ding en daarom wil ik natuurlijk wel graag winnen :)
Anoniem - Zaterdag 13 augustus 2016 19:15
Dit lijkt me een onwijs leuk en waardevol boek! Een zoektocht naar mezelf is wel iets waar ik nu in therapie ook veel mee bezig ben. Ik vind deze zoektocht ontzettend ingewikkeld en ik denk dat de opdrachtjes in dit boekje daarbij erg helpend kunnen zijn voor mij.
nash - Zaterdag 13 augustus 2016 19:19
Dit lijkt me echt een ontzettend mooi boekje! Ik hou zelf enorm van quotes, vaak kan ik daar ook wel een soort van kracht uit halen.
Ik vind dit soort doe-boekjes ontzettend leuk, en deze lijkt me vooral ook heel leerzaam. Misschien ook wel confronterend, ik ben nog heel erg op zoek naar wie ik ben en wat ik eigenlijk wil, en vraag me vaak af wat nou eigenlijk mijn doel is in dit leven?
Ik zou dit boekje graag willen winnen omdat ik weet dat ik wel met deze dingen aan de slag moet, maar ik vaak ook niet weet waar ik moet beginnen. Dit lijkt me wel een mooi begin. Het is voor mij nog erg lastig om dit soort dingen voor mezelf te kopen, dus ik hoop maar gewoon dat ik hem kan winnen, haha.
Rixt - Zaterdag 13 augustus 2016 19:25
Het lijkt me super om door dit boekje te mogen bladeren en er opdrachtjes uit te doen omdat ik inmiddels mijn ES na 10 jaar door hard knokken heb lost kunnen laten en nu heel graag verder wil en denk dat dat met behulp van dit boekje een beetje meer gaat lukken. :)
Marleen P - Zaterdag 13 augustus 2016 19:25
Wow, dat lijkt me een heel mooi, helpend en ontdekkend boek! Ik zou het boek ontzettend graag willen winnen, omdat ik nu op een moeilijk punt sta. Na de vakantie moet ik, sinds 1 1/2 jaar geleden weer naar school, omdat ik zover ben hersteld dat dat weer mogelijk is. Ik zie er erg tegenop omdat ik mij aan iedereen probeer aan te oassen om het hun naar hun zin te maken. Ik durf mezelf niet te zijn en niet voor mezelf op te konen. Ook ben ik bang dat door mijn angst voor school de eetstoornis weer heel erg gaat trekken en ik terugval in mijn oude patronen. Ik hoop dat dit boek mij helpt om inzicht te krijgen in wie ik ben en wat ik wil, en dat het mij aanmoedigt om door te gaan op de weg waar ik nu ga en de drang naar de es zal verminderen.
Vivian - Zaterdag 13 augustus 2016 19:26
Oeh die had ik al eerder gezien! Ik heb een Wreck This Journal, waar ik me erg goed mee vermaak. Dit lijkt me echter nog veel leuker, omdat je echt bezig bent met een zoektocht naar jezelf, iemand wie ik nog wel eens kwijt ben (het leven van een chaoot) ;)
Ik heb al eerder met dit boek in handen gestaan, maar toen liet mijn bankrekening het helaas niet toe, hihi... Ik merk vooral dat in zulke boekjes werken heel ontspannend en rustgevend werkt, en dat dat erg goed is voor mensen die de rust niet kunnen pakken (zoals ik ;)) Kortom: ik zou hem heel erg graag willen winnen :)
Larissa - Zaterdag 13 augustus 2016 19:27
Wauw wat een prachtig boek! Het zou echt enorm aansluiten op waar ik nu mee bezig ben zo de laatste tijd in de kliniek. Ikzelf ben door dingen die in het verleden zijn gebeurd nooit echt mezelf geweest. Toen er opeens ruimte kwam om zelf beslissingen te nemen, kon ik dit niet. Want wat wil ik en wie ben ik? Ik ben altijd geweest wat er van me werd verwacht en mezelf er helemaal in verloren. En nu ben ik bezig met de zoektocht naar mezelf. En ook houd ik enorm veel van quotes omdat ze mij zo erg kumnen motiveren in het leven, ook bij het vechten met mijn eetstoornis!
desiree - Zaterdag 13 augustus 2016 19:44
zelf heb ik dit soort boekrn voor de kinderen waarmee ik werk. we noemen het dan een ikboek. om de een of andere reden kan ik het als hulpverlener prima aan andere kinderen uitleggen. Wat zijn emoties en hoe ga je ermee om. Hoe kan je aardig zijn voor een anders en uiteraard ook belangrijk voor jezelf! Om de een of andere reden lukt het me niet deze dingen mijzelf aan te leren en ben ik keihard voor mijzelf! Zo n heerlijk boek waar ik alles in kwijt kan zal voor mij echt heel helpend zijn in mijn proces en goed aansluiten bij de therapie die ik nu volg bij CEU. Heerlijk van me afschrijven en de kleine opdrachtjes invullen. Kom maar door 😀
Pascalle - Zaterdag 13 augustus 2016 19:45

Dit boek sluit zó aan met waar ik mee bezig ben.
Ik heb net 'De tweesprong van moeten en willen uit'. Ik ontdekte door dat boek dat het mij ontzettend helpt als een boek mooi geïllustreerd is. Soms weet je ergens van binnen de inhoud al, maar door de illustraties komt een boek zo mijn hart binnen, en niet alleen mijn hoofd.

Ik ben met yoga begonnen waar regelmatig gezegd wordt 'Dit, nu, hier, is précies waar je moet zijn'.
Op dat pad wil ik verder, en ik hóu ervan om met zo'n creatief boek aan de slag te gaan.

Dag Verleden, je hoeft niet weg, je kúnt niet weg. Ik zie je, maar je bent verleden.
Hoi Toekomst, ik denk het grotendeels van de tijd aan jou, of aan dat verleden. Ik pieker me suf over jou. Ik ga je geloof ik steeds een beetje meer loslaten.
Welkom Nú, jij bent precies waar ik wil leven.

Kortom, ik zou het boek zó graag winnen, past precies bij mijn proces!
Anoniem k - Zaterdag 13 augustus 2016 19:47
Wat een leuk boek, De zoektocht naar mezelf is soms een hele doolhof,
Het zou mij erg helpen om mezelf weer te vinden in wie ik nu ben, nu ik heb geen eetstoornis meer heb.
Wendy - Zaterdag 13 augustus 2016 19:52
Dit boek lijkt me een geweldig hulpmiddel. Ik ben druk op zoek naar wie ik ben zonder eetstoornis en daar zou het boek me goed in kunnen ondersteunen.
Sascha - Zaterdag 13 augustus 2016 19:53
Ik zelf heb hem al, maar ik weet dat mijn dochter hem ook graag wil hebben. Voor haar zou ik hem dus graag willen winnen.
Ze heeft hier zelf al een reactie achtergelaten. Mocht het haar niet lukken, maak ik misschien voor haar nog een kansje 😊
Nelle - Zaterdag 13 augustus 2016 20:17
Het ideale boek voor als je afleiding nodig heb en je gedachten even wil verzetten en zo je je tegelijk creatief ontplooit, en niet wil vervallen in destructieve gedragingen. Wat bij mij wel nog dikwijls het geval is. Maar het boek zou mij er wel goed bij kunnen helpen om mijn negatieve gedachten en gevoelens een positieve wending te geven!!
Merel - Zaterdag 13 augustus 2016 20:18
Een tijd geleden zou ik meteen verder geklikt hebben bij het lezen van de uitleg over dit boek, omdat ik enorm veel schrik had om mezelf te leren kennen. Ik heb mezelf jaren verstopt achter de eetstoornis, om maar niet stil te moeten staan bij mijn verleden en bij wie ik nu eigenlijk was. Mijn eetstoornis was mijn identiteit geworden en dat was veilig, want dan moest ik enkel bezig zijn met wat ik wel of niet zou eten en met afvallen, niet met mezelf. Ook tijdens mijn opnames vond ik het lastig om bij zulke zaken stil te staan, omdat ik bang was dat wie ik was me niet zou bevallen. Maar door niet te weten wie ik ben, is de neiging om steeds weer die eetstoornis aan te blijven grijpen als identiteit enorm groot. Sinds een tweetal maanden ben ik ervan overtuigd dat ik dit niet kan blijven doen. Ik heb nu een job gevonden als leerkracht en daarvoor zou ik eigenlijk wél moeten leren stilstaan bij wie ik ben en waar ik juist naartoe wil met mijn persoon, want een leerkracht die volledig in haar eetstoornis zit kan onmogelijk de leerlingen inspireren en kan hen ook niet ten volle ondersteunen wanneer ze met iets zitten. Daarvoor moet ik sterker in mijn schoenen gaan leren staan.
Ik denk dat dit boek me hierbij zou kunnen helpen, om op een meer laagdrempelige manier te gaan stilstaan bij wie ik nu eigenlijk ben.
ylona - Zaterdag 13 augustus 2016 20:27
Heel graag! wat een ontzettend mooi boek lijkt me dat. Momenteel zit ik echt vast in hoe ik verder moet en wil met me leven. Misschien kan dit boek een steun zijn.
Marieke - Zaterdag 13 augustus 2016 20:27
Altijd maar wachten op het juiste moment: iemand iets belangrijks vertellen, om hulp vragen, een nieuwe uitdaging aangaan... altijd maar wachten. Misschien moet ik gewoon eens een keertje stoppen met wachten en nu beginnen, waar ik nu ben en hoe ik nu, op dit moment, in het leven sta. Ik ben er van overtuigd dat dit boek me een behoorlijk eind op weg kan helpen! Wachten is eigenlijk ook zo saai;)
Als iemand dit toevallig leest: ik geloof in je. Wacht niet. Stel de vraag. Zet de stap. Begin de reis. Je bent sterker dan je denkt! xx
Aimee - Zaterdag 13 augustus 2016 20:29
Wauw wat een geweldig boek lijkt me dit zeg! Lijkt me prachtig om in te werken en mee bezig te zijn nu ik in de kliniek zit. Ik ben hard op weg om m'n es achter me te laten en nu bezig met de laatste loodjes die helaas wel het zwaarst zijn. Ik denk dat dit boek me een stuk op weg kan helpen als ik bijvoorbeeld motivatie nodig heb of er eventjes door heen zit. Aan de andere kant kan dit ook goed helpen om bij m'n gedachtes stil te staan. Al met al lijkt het me dus een fantastisch boek die ik enorm graag zal willen winnen.
Margot - Zaterdag 13 augustus 2016 20:31
"Omdat ik niet precies weet wie ik was,
en niet onder woorden kan brengen wie ik ben,
wil ik nu graag leren hoe ik mezelf kan worden."

Dit omdat ik ervan overtuigd ben dat je een ander pas echt kunt helpen als je weet wie je zelf bent. Essentieel voor een toekomstig hulpverleenster! Aan de hand van dit boekje zou ik graag ontdekken wie ik echt ben, om het vervolgens over te brengen op mijn cliėntjes.

♡♡♡


Marjet - Zaterdag 13 augustus 2016 21:03
Wauw, dit boekje zou ik graag willen hebben.
Ik kom uit een hele zware depressie en het voelt alsof een enorme aardbeving alles wat er van mij was verwoest heeft en er niks meer van mij over is. Ik weet niet meer wie ik ben en wat ik wil, hoe ik verder moet met mijn leven, mijn hele leven ligt op dit moment in de puin. Ik moet weer helemaal gaan ontdekken wie ik ben, wat ik wil en ik denk dat dat boekje mij daarbij kan helpen.
Flux - Zaterdag 13 augustus 2016 21:11
Wow, super mooi en praktisch lijkt dit boekje me. Ook bij mij sluit het erg aan: na zo'n tien jaar wil ik nog steeds verder, maar weet ik nu echt niet meer waar ik moet beginnen. Ik hoop dat dit een mooie handreiking kan zijn :)
Michelle - Zaterdag 13 augustus 2016 21:15
Wat lijkt me dat een superboekje zeg!

Soms vind ik dat ik wel genoeg heb nagedacht. Na jaren psychotherapeuten en therapie aflopen vind ik het soms wel even welletjes allemaal. Met als valkuil dat ik mezelf af ga leiden zodat ik niet na hoef te denken.

Dit soort boekjes (net als 'Elke dag een vraag' etc.) laten me op een positieve manier nadenken, zonder dat ik terugval in oude gedachtepatronen. Luchtige, gezellige en soms wat diepere nadenk-vragen om mezelf goed te leren kennen.

Ik krijg er al helemaal zin in om met dit boekje aan de slag te gaan!
Anne - Zaterdag 13 augustus 2016 21:22
ik zou hem heel graag willen hebben omdat ik wat meer zou moeten stil staan bij bepaalde dingen, en het lukt me vaak niet om een 'gewoon' dagboek bij te houden. Loop vaak weg van mijn gevoel en gedachten; er bij stil staan gebeurt niet zo gauw , terwijl het wel belangrijk is..Dit boekje lijkt mij daar heel geschikt voor en fijner dan een gewoon dagboek.
Daarbij hou ik ook van mooie quotes.
Tine - Zaterdag 13 augustus 2016 21:37
Dit boekje zou ik graag winnen omdat ik 9 september klaar ben met mijn trauma behandeling in Friesland en op een nieuw punt in mijn leven sta.
Waar sta ik? Hoe ga ik na zo'n intensieve behandeling mijn leven weer richting geven? Hoe kan ik mezelf terug vinden met alle nieuwe handvatten en al het nieuw geleerde? Hier kan ik dit mooie boekje wel als gidsje bij gebruiken.
Groetjes Tine
Ilse - Zaterdag 13 augustus 2016 22:21
Wauw, wat lijkt me dit mooi om te winnen! Ik ga eens meedoen, alhoewel ik dat wel lastig vind- want ik gun het anderen gewoon heel goed. Maar, nu denk ik eens aan mezelf. Het lijkt me een boekje om mezelf beter te leren kennen. Kijken wie ik ben, waar ik sta maar vooral- waar kom ik vandaan- welke stappen heb ik gemaakt. Ik ben bezig met oa een hele intensieve trauma behandeling en ik denk dat dit boekje me hier goed zou in kunnen ondersteunen. Ik wil graag gaan stil staan bij mooie dingen in het leven, maar vooral bij 'wie ben ik als persoon?'
dancer! - Zaterdag 13 augustus 2016 22:30
Ik zou dit boek heel graag winnen. Na een intense periode van volledig bezig zijn met genezen van anorexia is het nu klaar met mijn grote liefde en ervaar ik heel heftig liefdesverdriet. Een hele heftige periode die ik voor het eerst zonder eetstoornis doormaak. Ik moet nu stil staan bij wie ik ben zonder eetstoornis en zonder de jongen die mij zo heeft gesteund in mijn proces. Ik denk dat dit boekje daar een hele mooie toevoeging aan kan geven :)
Stephany - Zaterdag 13 augustus 2016 23:00
Het lijkt me echt tof om dit boekje te winnen. Goed over dingen nadenken en naar mezelf kijken vind ik erg moeilijk en heb ik altijd moeilijk gevonden, zo zonder ouders die me daarbij kunnen sturen. Als ik al naar mezelf kijk is het in hele negatieve vorm, en dit zijn de handvaten die ik zoek om ook positief naar mezelf te kunnen kijken.
Tessa - Zaterdag 13 augustus 2016 23:01
Ik ben door een diep dal gekropen. Mensen uit mijn omgeving sleuren me erdoor, ze vertellen me ook telkens dat hun hulp niet voldoet, dat ik er ook zelf aan moet werken. Ik doe mijn best, maar het is zo moeilijk. Ik hoop dat dit boek me op weg kan helpen.
Beauutjuhx - Zaterdag 13 augustus 2016 23:18
Wat een leuk boekje! Deze zou ik graag voor een vriendin van mij willen winnen! Omdat zij het moeilijk vind om zichzelf te accepteren, zou een tof cadeautje voor haar zijn!
miserable - Zaterdag 13 augustus 2016 23:50
heb afgelopen jaren mezelf al op veel verschillende positieve als mindere vlakken (op)nieuw leren kennen. en ik ben nog niet klaar om steeds meer te leren over mezelf :)
Esther - Zondag 14 augustus 2016 00:08
Dit boek ben ik wel eens vaker tegen gekomen op internet maar nooit besteld.. Het lijkt me gaaf om dit boek te winnen omdat ik er van overtuigd ben dat je nooit genoeg kan leren over jezelf. Het is een progress waar je altijd mee bezig zal zijn ook al denk je alles over jezelf te weten.
Benthe - Zondag 14 augustus 2016 04:15
Wauw wat een mooi boek!
Afgelopen jaar heb ik een beetje een moeilijk jaar gehad, doordat het met mijn omgeving niet goed ging zat ik erg met mezelf in de knoop.
Ondanks dit probeer ik nu zo positief te blijven en van het leven te houden, dit door beter voor mezelf te zorgen, met eten en mentaal.
Daar ben ik best trots op en daarom vind ik dat ik dit boek verdien :) zo kan ik op een leuke manier mijn (creatieve) ik ontdekken! Liefs
Ingrid - Zondag 14 augustus 2016 05:47
De afgelopen jaren zijn heel zwaar voor me geweest met behandelingen en opnames. Tijdens eenzaam die behandelingen heb ik een hele lieve vtienden leren kennen,. Ondsnks haar eigen strijd is zeer ook altijd voor mij. Ik zou dit boek aan haar willen schenken, zodat zij weer krachtig zichzelf ervaart. En mifdrls haar hobby op een constructieve wichzelf herontdekt.n ze is zo'n prachtig mens 💟
Manouk - Zondag 14 augustus 2016 06:12
Wat een ontzettend prachtig boek lijkt mij dit! Dit is de 'therapie' die ik nodig heb. Ik zit in één van de laatste fases van herstel van mijn eetstoornis (wat trouwens enorm lastig te accepteren is, je bent niet meer ziek, maar je bent ook niet volledig hersteld) en die fase is volkomen gericht op: 'Wie ben ik?' Omdat ik het onwijs lastig vind om hierover te praten, geeft mijn psycholoog af en toe creatieve opdrachten mee. Dit zijn voor mij ontzettend helpende therapiesessies. Helaas krijg ik dit niet zo vaak mee. Aangezien ik nog meer behoefte heb aan creatieve therapie, lijkt dit mij echt een prachtig en een enorm helpend boek voor mij. Deze blog komt echt precies op het juiste moment voor mij! Ik zal al mijn creativiteit die ik in me heb eindelijk volledig kunnen uiten, op een zeer helpende manier. Dit doe-boek zou ik echt onwijs graag willen winnen! Ik ben van overtuigd dat dit boek mij door de laatste lootjes heen gaat sleuren en dat ook nog eens mooi is voor de rest van mijn toekomst zonder eetstoornis...
Lein - Zondag 14 augustus 2016 07:27
Wat een interessant boekje. Ik zou het graag winnen omdat ik bij moeilijke dingen nog altijd dissocieer, en de creatieve invalshoek misschien kan helpen om dit minder te doen.
Naomi - Zondag 14 augustus 2016 07:30
Wauw
Dit lijkt mij een gaaf boekje om te winnen
Voor creatieve inspiratie en voor zelfherkenning
Kim - Zondag 14 augustus 2016 08:27
Oef, wat veel reacties alweer... Ik heb eigenlijk nooit echt mezelf kunnen ontwikkelen en ik wil mezelf nu zo graag leren kennen. Ik ben momenteel aan het leren om het heden te accepteren en het verleden los te laten. Maar hoe de toekomst zich zal vervullen is voor mij (en velen met mij) één groot vraagteken. Ik heb altijd al geworsteld met mijn identiteit: wie ben ik, wat wil ik? Ik heb altijd voor me laten zorgen en voor mij laten beslissen. Ik heb altijd geprobeerd te voldoen aan de verwachtingen van een ander. Ik ben altijd bezig geweest met de mening van mijn omgeving. Ik wil leren vanuit mijn hart te leven, waar ik me goed bij voel. Dat is wie ik ben. Ik ben gek op concrete opdrachtjes waarbij je flink mag brainstormen, maar toch ook DOET. Dit lijkt me echt een welkome aanvulling voor persoonlijke groei !
Agnes - Zondag 14 augustus 2016 10:33
Na bijna mijn hele leven bezig te zijn geweest met vooral te doen wat anderen willen of verwachten, ben ik nu, helaas gedwongen door een paar minder leuke en vooral heftige life events, bezig om mij zelf terug te vinden. Wat hulp hierbij door dat boekje is zeer welkom. Ik ben erg geschrokken door het feit dat ik eigenlijk niet eens weet wie ik ben en wat ik wil, maar nu gelukkig wel weet wat ik niet meet wil en ook dat is een prima startpunt!
Robin - Zondag 14 augustus 2016 11:15
Wauw, het klinkt als een inspirerend boek!
Sinds November 2015 ben ik gestopt na 12 jaar therapie, ik ben ontzettend trots op mezelf maar ik merk dat ik het vaak lastig vind allemaal, volwassen moeten zijn en altijd in staat beslissingen te maken en in contact te blijven staan met mezelf. Dit boek klinkt alsof het voor mij wel behulpzaam zou zijn!
Amber M - Zondag 14 augustus 2016 12:11
Wat een prachtig boek!
Ik zou dit boek graag willen winnen omdat ik op dit moment een beetje vastzit in mijn herstel. Ik ben uit een diep dal gekomen, maar ik ben er nog lang niet... Nu wil het even niet meer, sn ik hoop dat dit boek me een beetje kan helpen om over die drempel waar ik nu voorsta heen te klimmen.
dana S - Zondag 14 augustus 2016 12:29
Het lijkt me echt een supergaaf boek!
Het zou echt wat voor mij zijn, omdat ik zo ook leer stil te zijn bij wat ik wil, wie ik ben en hoe ik me voel. Nu weet ik niet eens wie ik nou eigenlijk ben en wat ik zou willen. Het lijkt me zo heerlijk om te kunnen bedenken wat ik zelf wil en voel en dit niet af laat hangen van wat anderen van mij willen en verwachten.
Het zou mij heel veel steun en hulp kunnen geven!
Sandra - Zondag 14 augustus 2016 12:45
Dit boekje wil ik heel graag winnen voor mijn zus! Ze heeft na het overlijden van onze moeder vorig jaar een eetstoornis ontwikkeld, met alle lichamelijke en psychische gevolgen van dien. Ze heeft net de dappere stap genomen om zich aan te melden voor behandeling. Helaas gaat de behandeling niet meteen van start en hebben de behandelaars haar gevraagd in de tussentijd alvast bezig te gaan met uitzoeken hoe ze in het leven wil staan en wat belangrijk is voor haar. Ze woont alleen en in het buitenland, ver van haar familie, en dat maakt het lastig voor haar om haar gewoontes uit te dagen en weer in contact te komen met zichzelf. Dit boekje lijkt me een heel mooi hulpmiddel om haar op weg te helpen en om tijdens de behandeling in te vullen. Hopelijk mag ik haar er via deze winactie blij mee maken!
J - Zondag 14 augustus 2016 13:20
Ik denk dat dit boekje me kan helpen om steeds even stil te staan bij waar in ben in mijn proces van genezing. Hoewel ik het ontzettend graag zou willen, besef ik me goed dat ik nog niet van mijn eetstoornis af ben. Het zou een goede motivatie vormen om continu door te blijven zetten, ook op dagen dat ik me minder goed voel.
Nicole - Zondag 14 augustus 2016 14:23
Winnen! Waarom, omdat ik dat verdien, en wat is dat moeilijk om te zeggen. Maar wat ben ik aan het knokken, knokken voor t leven, voor mezelf, om mijn behandeling aan te durven.
Kortom, het zou een steun in mijn rug zijn... om met dit boek aan de slag te kunnen met mezelf.
Liefs, Nicole
B - Zondag 14 augustus 2016 16:03
Wauw, dit boek zou ik graag winnen. Al gun ik het iedereen hier van harte en vind ik het moeilijk om zelf ook te reageren. Toch reageer ik want ik denk dat ik echt wat aan dit boek kan hebben. Wie ben ik? Die vraag stel ik regelmatig aan mezelf. Ik weet het niet. Ik weet niet meer wie ik ben naast iemand met een eetstoornis. Ik vind het verder moeilijk om te accepteren waar ik sta. Hopelijk kan ik dat gaan leren met behulp van dit boek. Succes allemaal!
Ellie-x - Zondag 14 augustus 2016 16:51
Wauw, dit boekje zou ik graag willen winnen! Ik ben zelf de laatste tijd al veel meer bezig met echt nadenken over het leven ipv ervoor weg te rennen. Ik kan nu meer kijken naar wat ik graag allemaal wil bereiken, maar ook dingen die ik eventueel niet kan en wat ik dus moet gaan accepteren. Ik weet nog niet goed hoe ik mijn doelen kan gaan bereiken, dus misschien dat dit boekje mij er bij kan helpen, om inderdaad te kijken van af het punt waar ik nu sta. Ook vind ik het er super leuk uit zien, om vrolijk van te worden! En ik houd sowieso erg van creatief bezig zijn, dus het lijkt me een erg leuk boekje.
Anita H. - Zondag 14 augustus 2016 17:23
Ik zou er eerst wel de rust en de tijd voor moeten vinden, maar het lijkt me bijzonder nuttig om met dit oefenboek aan de slag te gaan.
respect4all - Zondag 14 augustus 2016 18:34
Eindelijk! Eindelijk een doe-boek dat mij in beweging brengt. Een boekje dat inzichtgevend is, je hart en je gevoel betrekt en de nodige uitdaging biedt om verder te komen in het leven. En dat wil ik wel!!
Femke - Zondag 14 augustus 2016 21:40
Dit vind ik echt heel leuk. de quote die ik altijd gebruik en op veel dingen geschreven heb luid "Start where you are, use what you have, do what you can" deze woorden hebben mij heel erg geholpen toen in in de kliniek opgenomen was en nu nog steeds, omdat het mij duidelijk maakt dat je niet eerst helemaal tot het laagste punt moet zijn geweest voordat je beter kunt worden, voordat je hulp kunt krijgen. Je kunt ook gewoon hulp krijgen vanaf de plek waar je op dit moment staat en vooruit gaan.

Ik vind het nog steeds heel erg lastig en ben heel erg bang dat ik weer terug ga, maar ik blijf mijzelf vertellen dat een leven zonder eetstoornis zoveel beter is.
Er is ook een geweldige vriendin die mij hier steeds weer aan herinnerd en voor haar zou ik dit boek ontzettend graag willen winnen, want ook zij wordt nog steeds geplaagd door een rottige eetstoornis. Ze blijft vechten en ik denk dat dit boek haar veel zal opleveren en kan helpen om in de goeie richting te blijven gaan. We all have to keep swimming right? Wij hebben samen in de kliniek gezeten en we dragen allebij dezelfde armband. We noemden onszelf de duopenottie sisters en we gingen samen altijd uitdagingen aan. Ik zou echt ontzettend graag iets voor haar terug willen doen, omdat zij mij zoveel gemotiveerd heeft. Ik hoop echt heel erg dat ik dat met dit boek kan doen.
Ik weet nog wel dat we marhsmallows met biscuitjes moesten eten. Ik wou kijken hoeveel calorieeën de biscuitjes bevatte, maar zij pakte ze uit mijn handen. Ik werd toen heel erg kwaad en zij dat ze een keer moest kappen met dingen uit mijn handen pakken. Dit was op de dag dat zij met ontslag ging uit de kliniek. Gelukkig nam een groepsleiding ons apart en hebben het toen uit gepraat. Zij zij dat ze me wou beschermen en dat ik als een zusje voor haar was en dat ze het vervelend vond om mij achter te laten in de kliniek en dat ze helemaal geen ruzie wou. Ik zij toen dat ze ook heel veel voor mij betekend en dat het onterecht was van mij om kwaad te worden. ze wou mij tenslotte alleen maar helpen. We hebben het goed gemaakt en we besloten dat we nooit meer ruzie wouden hebben over zoiets, We hebben toen nog samen onze negatieve gedachten op het bord geschreven die we zouden gaan verbranden met de rest van de groep.De groepsleiding had bijna de tranen in haar ogen staan toen wij onze minni ruzie bij gelecht hadden. We hebben toen nog hele gezellige ochtend gehad met het roosteren van de marshmallows boven het vuur en bij het verbrande van de negatieve gedachten bord. BEGIN WAAR JE BENT OM OP WEG TE GAAN NAAR EEN NIEUW BEGIN EN GEBRUIK WAT JE HEBT OM DAT TE BEHALEN. We hebben het allemaal in ons.

We hebben samen echt mooie momenten gehad en ik hoop dat ik haar kan verblijden met dit boek!
Lisa - Zondag 14 augustus 2016 22:51
Het kan een extra duwtje zijn in mijn herstelproces, het duwtje waar ik al jaren naar opzoek ben..
=) - Zondag 14 augustus 2016 23:49
@Manouk: YOU GO GIRL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dansenindestorm - Maandag 15 augustus 2016 14:07
Oh, ik wil dit boek zó graag winnen! :-D Wat gaaf! Het lijkt me geweldig om op deze creatieve, maar toch "gemakkelijke" manier inzicht te krijgen en stapjes verder te komen. Start where you are... Maar stapjes zetten kan denk ik heel goed door middel van dit boek! :-)
nixie - Maandag 15 augustus 2016 14:21
Een zoektocht naar mezelf, die zou ik wel goed kunnen gebruiken.. Ik sta al ergens, maar ik ben alleen maar negatief over de stappen die ik gemaakt heb en over waar ik nu sta. Ik ben mezelf gewoon een beetje kwijt op het moment. Dit boek zou er voor kunnen zorgen dat ik mezelf op dit moment meer waardeer, waar ik nu sta. Ik ga nu komend schooljaar op kamers wonen. Iets waar ik heel erg naar uit kijk, maar ook iets wat ik heel eng vind. Dat heeft allemaal met het eten te maken en de onzekerheid naar mezelf. Dit boek zou mij dat steuntje in de rug kunnen geven, wat ik daar nodig heb om de goede keuzes voor mezelf te maken..
L. - Maandag 15 augustus 2016 18:08
Na 2 jaar lang battlen kan ik zeggen dat ik weer voor een heel groot deel zonder anorexia door het leven kan, als nieuw persoon.

Maar... wie is die nieuwe persoon, wie is die nieuwe ik?
Ik wil mijn nieuwe echte zelf weer leren kennen.
Een nieuwe spontane vrouw (ja vrouw, want ik ben niet langer het meisje met een eetstoornis die zich daarachter verschuilde)
En ik denk dat zo een boekje met vragen en creativiteit mij daar behoorlijk bij kan helpen, en niet alleen mij maar ook anderen

Ik mag gezien worden, ik mag sexy gevonden worden, ik heb vorm en ben vrouw.
De plek die ik inneem op aarde is mijn bestaansrecht, net zoals dat van ieder ander, OWN IT! It's yours!
Annabel - Maandag 15 augustus 2016 19:19
Wie ben ik?
Ik wens dat ik het wist. Ik doe zo erg mijn best om mezelf te leren kennen.
Mijn doel in deze prachtige wereld, is wat ik écht wil weten.
Wat wil ik?
Op zoek in dit leven
naar liefde en geluk
en soms wat rust
luisteren naar mezelf, naar MIJ

Wie ben ik?Wat maakt mij...mij?
Wanneer ben je jezelf?

Ik zou graag de antwoorden op deze vragen willen weten en trots ' dit ben ik' kunnen zeggen, zonder schuldgevoel.

Liefs,
Annabel
Krissy - Maandag 15 augustus 2016 21:27
Ik zou dit boek heeeeeeel graag willen winnen :)
Ik ben de laatste tijd echt stappen aan het maken tegen mijn eetstoornis. Vandaag ook; voor het eerst in jaren weer buiten de deur geluncht met mijn ouders en broertje!
En mocht ik het boek niet winnen, dan bestel ik 'm zelf ;)

Knuffels,
Krissy
Roos - Dinsdag 16 augustus 2016 09:49
Hoi lieve Proud2Bme mensen!
Dit boek zou ik heeeeel graag willen winnen! Ben zo hard bezig met mijn behandeling en het vechten tegen mijn es! Het gaat gelukkig steeds beter, maar moet heel scherp en eerlijk naar mezelf blijven! Dit boekje met tips en lijstjes enzovoort zou mij daar enorm bij kunnen helpen! Ben echt een doe-persoon en visualiseer graag, dat houdt mij scherp!
Dus FINGERS CROSSED!!! Hopelijk ben ik the lucky one en kan ik straks enorm genieten van dit coole en mooie boek! Liefs van Roos
Mayra van der Vrande - Dinsdag 16 augustus 2016 12:40
Hoihoi! Ik zit dit moment in het wereldje van de 'zelfhulp' boeken zoals 'De kracht van Kwetsbaarheid' (aanrader!!!) en het lijkt me heel leuk om een boek met toepassingsopdrachten te hebben! Ik hoop dat ik hem winnen mag :)
vlindertjevlinder84 - Vrijdag 29 september 2017 20:04
ohhh dit lijkt mij zo een fijn boek...zou ik graag willen winnen,ik zou dan heel dankbaar zijn