Boek: Jiami, Niet wat jij denkt

 

De 17-jarige Jiami Jongejan is blogger, vlogger en programmeur. Toen ze nog maar acht jaar oud was, bouwde ze haar eigen website. Wat begon als een kleine blog met weinig volgers, groeide uit tot een groot succes. Naast haar blogs verdiept Jiami zich langzaam maar zeker in de wereld van YouTube. Wekelijks plaatst ze nu filmpjes op haar eigen YouTubekanaal. Inmiddels heeft ze al ruim 193.000 abonnees. Sinds kort is haar eerste boek uit met de titel: "Niet wat jij denkt", waarin zij schrijft over haar gevecht tegen anorexia. Wij mochten dit boek reviewen en we mogen er 6 weggeven.

Jiami heeft ook al een hoop prijzen op haar naam staan. In april 2013 won ze de Gouden Apenstaart, een verkiezing voor beste online content voor en door kinderen. In 2014 ontving ze de European Best Content award. Dit betekende dat haar website de beste Europese website was die gemaakt was door kinderen. Ook werd ze in 2014 gekozen tot Jongere van het jaar.

foto Jiami

Het leven van Jiami heeft er echter ook heel anders uit gezien. In haar boek vertelt Jiami haar eerlijke verhaal over de moeilijkste periode uit haar leven. Op haar twaalfde ontwikkelde Jiami namelijk anorexia. Wat vrij onschuldig begon met het weglaten van snoep en frisdrank liep al gauw uit de hand. Jiami ging steeds minder eten. Ze kreeg steeds meer last van 'de Stem' (zoals Jiami de anorexia noemt) in haar hoofd die haar vertelde dat ze niet mocht eten, omdat ze te dik was. De Stem gaf Jiami controle en bood veiligheid.

In haar boek omschrijft Jiami heel duidelijk de moeilijkheid van een eetstoornis. Ze omschrijft de tweestrijd die veel meiden en jongens met een eetstoornis herkennen. Hoe je zo kan verlangen naar de eetstoornis terwijl je weet dat het je kapot zal maken. Uiteindelijk realiseert Jiami zich dat het zo niet verder kan. Haar dromen worden opeens niet meer waargemaakt door de anorexia. Zo kan het niet langer en ze wil weer vechten voor het leven. Met behulp van haar ouders, haar vriendinnen, haar therapeuten maar vooral haar blog lukt het Jiami om uit het diepe dal te klimmen. De lieve, steunende en positieve reacties van haar volgers motiveren Jiami om door te gaan. Bloggen is voor haar een afleiding van de anorexia en het maakt haar gelukkig. Langzaam maar zeker krijgt ze hierdoor steeds meer grip op haar eetstoornis.

Ik vond het boek mooi geschreven en het las makkelijk weg. Zoals ik hierboven ook al zei, omschrijft Jiami heel duidelijk de tweestrijd. Voor mij was het in ieder geval super herkenbaar. Wel vond ik dat er in het boek af en toe heftige stukken voorkwamen die ik liever niet had willen lezen toen ik nog een eetstoornis had. Naarmate ik verder kwam in het boek, werd het wat positiever. Ik vond het mooi om te lezen welke positieve mijlpalen het gevolg werden van de keuze van Jiami om ja te zeggen tegen het leven.

Niet wat jij denkt

Win
Ben je ook benieuwd geworden naar het boek van Jiami? Wij mogen 6 exemplaren van het boek verloten! Laat een leuke reactie onder dit blog en stuur je naam en adresgegevens naar win@proud2bme.nl 

Let wel even op: Dit boek bevat best wat informatie die triggerend kan zijn als je zelf een eetstoornis hebt. Zelfs ik vond het af en toe heftig om te lezen terwijl ik al een hele tijd geen eetstoornis meer heb. Ben je hier (nog) gevoelig voor, neem jezelf dan in bescherming door het boek voorlopig nog niet te lezen. Bekijk ook dit eens.

Waarom wil jij dit boek willen winnen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Tiffany - Zaterdag 18 februari 2017 10:05
Dat boek zou ik zeker graag willen winnen! Wat mooi dat iemand hier een persoonlijk verhaal over schrijft
Nikki - Zaterdag 18 februari 2017 10:08
Ik heb al megaveel over dit boek gehoord en het lijkt me heel pakkend en mooi om te lezen! Hele fijne duidelijke blog dit trouwens! FingerscrossedšŸ€
Nikki - Zaterdag 18 februari 2017 10:08
En wie weet geeft het nog net wat meer motivatie :)
Luca - Zaterdag 18 februari 2017 10:12
Ik hoop dat dit boek me weer motivatie geeft om te strijden. Om te weten dat het wel goed kan komen.
Charlotte - Zaterdag 18 februari 2017 10:21
Super leuk! Hij staat al sinds hij uit is op mijn lijstje met boeken die ik graag wil lezen. Ik ben inmiddels ook al een aantal jaar van mijn eetstoornis af, maar ik ben heel benieuwd hoe Jiami het beleefd heeft en vooral hoe het bloggen haar heeft geholpen!
CB - Zaterdag 18 februari 2017 10:21
Ik zou dit boek super graag willen winnen. Ik heb Jiami 6 jaar geleden hier op het Proud2bMe forum leren kennen, we hadden veel steun aan elkaar. Ik las ik elke week haar blogs op lifesplash en nu volg ik nog trouw haar vlogs
Renske - Zaterdag 18 februari 2017 10:25
Ooooh wauw, dit vind ik echt een fijne winactie!
Ik ben zelf al een hele tijd aan het twijfelen om het boek te kopen, dus dit is een mooie kans :).
Ik ben al zoveel verder in mijn herstel dan afgelopen jaren, dus wie weet kan dit verhaal me motiveren mijn eetstoornis definitief te verslaan!
sandra vd geest - Zaterdag 18 februari 2017 10:26
Ik zou heel graag meedoen :) lijkt mij een onwijs interessant boek.
xRowieee - Zaterdag 18 februari 2017 10:34
Ik zou dit boek wel heel graag willen lezen om juist mijn motivatie nog wat meer te vergroten. Lezen hoe ik het juist nooit meer op die manier wil!!
Cynthia - Zaterdag 18 februari 2017 10:37
Lijkt me een prachtig boek! Heel fijn dat zij haar verhaal wilt delen omdat er nog steeds zoveel onbekendheid is over het hebben van en herstellen van een eetstoornis. Veel mensen weten niet wat er in je hoofd omgaat als je een eetstoornis hebt waardoor je vaak moet zeggen het is "niet wat jij denkt". Ik hoop dat dit boek voor meer begrip en 'kennis' kan zorgen. Ik zou dit boek graag willen delen met mensen die mij hebben gekend in mijn ES periode.
Sabrina - Zaterdag 18 februari 2017 10:43
Wauw! Die zou ik graag willen winnen. Hopelijk kan ik over een tijdje ook de schrijfster zijn van zo een boek doordat ik dan ook kan zeggen dat ik mijn anorexia heb overwonnen!! Thats the spirit!!!!
britneyangel - Zaterdag 18 februari 2017 10:43
ik heb het boek gisteren gekocht en ik vind het een mooi heftig verhaal
denise - Zaterdag 18 februari 2017 10:47
Klinkt als een mooi en leerzaam boek!
Mieke - Zaterdag 18 februari 2017 10:51
Ik zou dit boek super graag willen winnen! Ik volg haar ook op youtube en heb echt bewondering voor waar zij nu staat en dat ze haar eetstoornis heeft overwonnen en erover schrijft. Ikzelf ben nu heel hard voor aan het vechten om mijn eetstoornis ook te overwinnen en het gaat steeds beter met me! Ik denk niet dat dit boek triggerend voor mij is maar juist herkenning en steun kan geven!
Christel - Zaterdag 18 februari 2017 10:52
Sinds een aantal jaar vecht ik tegen mijn anorexia. Vaak zoek ik begrip, maar ik wil ook niet teveel contact houden met mensen die nog erg in hun eetstoornis zitten. Ik ben echt toe aan een toekomst en leven zonder de eetstoornis. Ik heb het voor elkaar om al een jaar op een gezond gewicht te blijven zonder opnames en hulp. Toch heb ik het dagelijks nog heel moeilijk. Maar ik ben sterk en ik ga dit overwinnen. Dat weet ik. Ik gun het de eetstoornis niet om nog meer jaren van mijn leven te verpesten. Ik zou dit boek erg graag hebben en lezen hoe jaimi hier mee om is gegaan. Verglijkenissen en begrip.. dat ik niet de enige ben.. dus ik doe zeker mee!
E. - Zaterdag 18 februari 2017 10:55
Ik zou dit boek NIET willen lezen. Bedankt dat je erbij gezet hebt dat je jezelf moet beschermen Danique!
K. - Zaterdag 18 februari 2017 10:59
Ik denk dat dit boek echt een eyeopener zal zijn! Ben super benieuwd :)
Anne Dore - Zaterdag 18 februari 2017 11:02
Ik volg Jiami zelf al een lange tijd en ben heel erg benieuwd naar haar boek! Leuk deze winactie! :)
Kim - Zaterdag 18 februari 2017 11:24
wat leuke kans om deze boek te winnen met n actie! het lijkt me heel erg mooi geschreven over Jiami, maar heel erg goed dat jullie dag er bij vermelden, hierdoor gaan nadenken omdat ik zelf alle hulp nodig heb en niet weet wat voor invloed het op me heeft na het leven hiervan. voor vele vast een eyeopener zijn en ik weet zeker dat jullie hier vast mensen heel blij mee zullen maken! :-) en alle respect voor jiami, inspirerend persoon
Danseres - Zaterdag 18 februari 2017 11:36
Jaa die zou ik wel willen winnen. Het is moeilijk om aan ouders duidelijk te maken hoe het gaat in het leven/hoofd van iemand met anorexia. Ik wil ze meer uitleg geven maar krijg het zelf niet goed verwoord. Wij zijn thuis niet van het praten, wel van het lezen! Dit zou dus een mooie kans zijn om de band met mijn ouders te veranderen, ik geef ze graag dit boek!
Elisa - Zaterdag 18 februari 2017 11:40
Dit lijkt mij een prachtig boek. Waarom? omdat er eindelijk iemand in de youtube wereld niet alleen zijn of haar mooie leven toont. Ook de diepte punten en hoogte punten en dat maakt dit boek zo mooi. Dat zo'n nog jonge meid al zo ver is gekomen in haar leven in herstel,maar ook daarbuiten. Ik heb respect voor haar en zou graag dit boek lezen
Anoniem - Zaterdag 18 februari 2017 11:45
Het boek is mooi,maar ik vind het een beetje een verkeerd beeld geven over eetstoornissen.Ze schrijft hoe weinig ze eet,en dit is niet altijd zo bij eetstoornissen. Het draait om meer als eten en gewicht
nynesxx - Zaterdag 18 februari 2017 11:48
Mooi dat ze haar verhaal verteld. Ik vraag me alleen altijd af voor welk publiek iemand zo iets schrijft . Ik ben vast niet de enige die moeite heeft met het beeld dat in de media heerst dat anorexia de enige es is, en voor mijn gevoel versterkt dit dat beeld wel. Ik heb zelf heel erg die concurrentiedrang, dus het zou mij niet goed doen om iets te lezen van iemand die het misschien veel erger heeft dan ik voor mijn gevoel dan. Ik denk dat het voor veel mensen die hier zelf mee kampen niet helpend is. Voor de omgeving denk ik eigenlijk ook niet echt, want het geeft zo'n eenzijdig beeld, ja hoor weer zo'n magere anorect. Zelf ben ik Begonnen met afvallen toen ik iemand anders zag die anorexia had, en als heel veel volgers van dat meisje dit ook gaan lezen, weet ik niet wat voor invloed dat op hen heeft. Er wordt misschien gezegd: wat dapper dat ze haar verhaal verteld, maar een eetstoornis is juist een masker het zou pas dapper zijn als ze het verhaal er achter vertelde. En dan bedoel ik niet de gedachten rondom de stoornis, maar echt waardoor het ontstaan is en haar eigen zwakheden. Ik krijg nu gelijk de drang om af te gaan vallen om ook weer binnen dit plaatje te passen, weet dat dat mijn probleem is, maar het is niet fijn en ik ben vast niet de enige. Ze zegt ook heel vaak in haar filmpjes dat je er nooit helemaal van af kan komen, dus erg hoopgevend vind ik het ook niet. Ik heb eerlijk gezegd het gevoel dat ze nog best wel trots is op haar eetstoornis en het ook wat vanuit dat perspectief schrijft, maar ik heb niks tegen haar hoor, ze zal het vast ook goed bedoelen en ik hoop dat het anderen misschien wel kan helpen.
xxJustMexx - Zaterdag 18 februari 2017 11:50
Ik zou super graag dit boek willen winnen! Ik volg Jiami al even op YouTube en zat er over na te denken om haar boek te kopen. Ik ben momenteel in herstel voor mijn eetstoornis (boulimia) en zou dit boek nog heel even niet willen lezen maar wachten totdat het zeker weten goed gaat zodat het niet te triggerend is. Wegens vele uren therapie en weinig school heb ik vrij veel tijd over en zou ik het super fijn vinden om tussen de therapie uren door dit boek lezen.
Ja ik kan eigenlijk niet zo goed verwoorden waarom ik dit boek wil winnen maar ik wil het echt heel graag!
Als ik hem uit heb wil ik hem geven aan mijn beste vriendinnetje die momenteel aan het vechten is tegen anorexia, ik hoop dat het voor haar ook een eye-opener kan zijn en laten zien dat het leven zonder verschrikkelijke eetstoornis echt mooier is.
Lauralynn - Zaterdag 18 februari 2017 12:19
Ik zou dit boek graag willen winnen voor mijn vriend. Dat klinkt misschien een beetje gek haha, maar ik hoop dat het hem kan helpen en wellicht mij ook. Sinds enkele weken woon ik bij hem in zijn studentenhuis, super onpraktisch natuurlijk, maar het heeft een goede reden. Samen met hem ben ik weer gaan leren eten. Ontbijt, lunch, avond, tussendoor. Hoewel het iedere keer een strijd is en ik vrijwel dagelijks uit wanhoop sta te schreeuwen tegen hem, blijft ie mij steunen. Hij doet ontzettend zijn best om mij te laten zien dat ik eten nodig heb. Dat eten lekker kan zijn. Hij probeert me realistisch na te laten denken op momenten dat ik dat zelf niet meer kan. Dat waardeer ik enorm, hoewel ik dat niet altijd laat blijken. Ik ben hem ontzettend dankbaar dat ie niet wegloopt en samen met mij deze strijd aan is gegaan. Na 10 jaar heb ik eindelijk de hoop gekregen dat ik er vanaf kan komen. Toch merk ik ook dat hij het niet altijd begrijpt. Hij vraagt dan aan mij waarom en hoe dat zit, maar vind het moeilijk om het aan hem uit te leggen. Toen ik deze review las dacht ik gelijk, misschien kan dit boek wel helpen om het wellicht wat beter begrijpbaar te maken.
Mariëlle - Zaterdag 18 februari 2017 12:25
Ik ben wel heel benieuwd naar dit boek.
In mijn omgeving kom ik vaak in contact met mensen met een eetstoornis/eetproblemen. Voor mij is het vaak lastig om te begrijpen wat er in hun hoofd omgaat omdat ik zelf gelukkig geen problemen heb met eten. Ik ben al blij dat er sites als Proud zijn waar al zoveel gedeeld wordt. Echt, ik heb al heel veel aan deze site gehad om er gewoon voor mijn vrienden te zijn/ze beter te begrijpen. Iedereen is natuurlijk uniek, maar ik denk dat dit boek wel kan helpen om een indruk te krijgen van de strijd waar ze elke dag mee te maken hebben.
Daarom zou ik graag dit boek willen winnen.
Honeychild - Zaterdag 18 februari 2017 12:33
Ik ben heel erg benieuwd naar het boek van Jiami! Ik ben niet bang dat ik er door getriggerd ga worden - daarvoor houd ik toch te veel van chocolade, haha - maar ik ben wel benieuwd naar hoe zij uiteindelijk helemaal hersteld is. Ik ben namelijk nog wel op zoek naar dat laatste stukje motivatie, of misschien moet ik het moed noemen, om mijn eetstoornis helemaal los te laten. En daarom zou ik het boek graag willen winnen. Oh, en natuurlijk ook omdat ik een enorme leesfreak ben en ik de filmpjes van Jiami erg tof vind!
M.L. - Zaterdag 18 februari 2017 12:38
Wat gaaf dat zo'n jonge meid haar talent voor schrijven en Bloggen zo positief gebruikt. Ik ben erg benieuwd naar haar boek, hoe ze ondanks de tweestrijd die ik als geen ander ken, toch weet op te krabbelen!
joya - Zaterdag 18 februari 2017 12:43
Lijkt me een fantastisch boek om te lezen, heb er al een en ander over gezien op YouTube en op tv en ik heb het direct op mijn verlanglijstje gezet, lijkt me bijzonder hoe ze haar strijd en leven met anorexia beschrijft en wat haar geholpen heeft! Super winactie!
Daniek - Zaterdag 18 februari 2017 12:54
Ik volg Jiami al een tijdje op youtube en weet ook over haar eetstoornis. Ik bewonder haar dat ze ondanks een enorm moeilijke tijd toch weer plezier in het leven heeft en een succesvolle youtubekanaal heeft.
Heel gaaf dat ze een boek heeft uitgebracht! ik denk dat het een echte eye-opener zal zijn. Het feit dat het af en toe heftig is om te lezen geeft mij juist het gevoel dat het een goed boek is en dat er eerlijk over gesproken wordt hoe en wat een eetstoornis inhoud, misschien komt er dan ook meer duidelijkheid voor mensen die niks te maken hebben met een eetstoornis.
Ik kijk uit naar het boek!
-X
Sterre - Zaterdag 18 februari 2017 12:54
ik zou het boek super graag willen lezen, ik ben eigenlijk wel eens benieuwd hoe iemands anders eetstoornis eruit ziet. Die van mezelf weet ik ondertussen wel maar daar komt elke keer wat bij. Ik heb eigenlijk een soort van motivatie nodig om te zien dat het wel mogelijk is om te herstellen. Ik denk dat het me niet gaat triggeren en anders ga ik het boek samen met mijn therapeut lezen/bespreken. Super leuke actie trouwens! Xx
Iris M - Zaterdag 18 februari 2017 14:01
Dit boek spreek mij enorm aan. Zo bijzonder wanneer iemand haar verhaal op deze manier deelt met de buitenwereld.

Het stuk uit het artikel 'Uiteindelijk realiseert Jiami zich dat het zo niet verder kan. Haar dromen worden opeens niet meer waargemaakt door de anorexia. Zo kan het niet langer en ze wil weer vechten voor het leven.' vind ik prachtig om te lezen. Door deze motivatie wil ik het boek echt heel graag lezen!
Rebekka - Zaterdag 18 februari 2017 14:16
Graag om mijn eetstoornis te gaan accepteren en meer ervan te begrijpen
Manal - Zaterdag 18 februari 2017 14:50
Ik ben nu bijna hersteld en ik ben erg benieuwd naar het boek. Vooral omdat Jiami en ik zoveel gemeen hebben! Het lijkt me een motiverend boek die ook de keiharde realiteit laat zien.
lisette - Zaterdag 18 februari 2017 15:39
stiekem heel stiekem hoop ik dat ik kans maak op een boek. het lijkt me mooi om herkenning hier in te vinden. zelf sta ik aan het begin van mijn behandeling en heb het momenteel erg moeilijk. op sommige momenten weet ik echt niet meer waar ik het voor doe. ik hoop uit dit boek wat meer motivatie te krijgen en misschien nog wel helpende tips voor in mijn therapie!
liefs
maartje - Zaterdag 18 februari 2017 18:04

Ik wil jullie meegeven dat dit boek niet helpt naar een herstel van anorexia maar je juist ernaartoe brengt. Ik raad het boek af...
L - Zaterdag 18 februari 2017 18:26
Ik ben het eens met Maartje... Het is een erg vervelend boek om te lezen als je al een eetstoornis hebt vond ik persoonlijk
Simone - Zaterdag 18 februari 2017 18:44
Ik zou heel graag dit boek willen winnen omdat Jiami echt een hele lieve en toffe meid is die ik al heel lang volg op youtube.
Dit boek wil ik lezen als versterking van mijn motivatie. Het gaat al heel erg goed met mij na een slechte periode & ik hoop dat dit boek me weer extra motiveerf, mede door te laten ziek dat ik dit Ć©cht niet meer wil!
Proud2BMe, jullie zijn toppers. Ik geniet elke dag van jullie blogs en ik hoop dat jullie nog veel meiden blijven helpen!
Dikke kus!
Simone
Ilse Natasja - Zaterdag 18 februari 2017 18:56
Al een hele tijd volg ik Jiami op YouTube en ik heb heel erg veel bewondering voor haar! Het lijkt me een heel mooi en inspirerend boek, dus ik zou het heel erg tof vinden om te mogen winnen!
Mariëlle - Zaterdag 18 februari 2017 18:59
Lijkt me een supermooie aanvulling in de kast en wie weet ook voor mijn werk!
lieke - Zaterdag 18 februari 2017 19:33
Trigger
Anouska - Zaterdag 18 februari 2017 19:36
Ik zou heel graag het boek willen hebben. Het lijkt me heel interessant om het te lezen! Zelf ben ik vrij ver in mijn genezing en ik wilde al een tijdje haar boek lezen, maar kon het steeds maar niet vinden :( dit komt dus als geroepen! :)
Koffie - Zaterdag 18 februari 2017 20:02
Weet je wƔt ik nou niet snap. Ik snap niet dat er in de eerste. Este regels gelijk een gewicht te lezen is. Hoort een boek over het overwinnen van een eetstoornis jiet veel meer te gaan over de mentale strijd? Door gewichten te benoemen, bevestig je alleen maar voor de buitenwereld en de 'leken' dat een eetstoornis dus juist over een ziekelijk bmi gaat. Dat moest ik even kwijt, want het schijnt er pas toe te doen als er in een verhaal staat: "op een gegeven moment woog ze nog maar-0,6 kg..!!!!!". Het is toch veel belangrijker om te benoemen dat het daar niet over gaat.
quin - Zaterdag 18 februari 2017 21:05
ik wil het toch proberen te lezen ik voel me nog al snel onbegreepen en hoop gevoel te krijgen dan ik niet de enigen ben en dat ik het goed dan wat ik ook aan het doen ben met eten. dat ik net zo als iedereen mooi kan na denken/droomen over een toekomst zonder eetstornis....
Sannetjex - Zaterdag 18 februari 2017 21:25
Het lijkt me een enorm goed boek om te lezen. Een echte eye-opener! Iets wat bij mij nog moet gebeuren, geloof ik.. Het lijkt me enorm fijn om me terug te kunnen trekken met het boek van Jiami zodra ik in een
dip zit..
Ani - Zaterdag 18 februari 2017 21:50
Ik denk dat ik hierdoor veel meer kan begrijpen en inleven.
Wat men doormaakt, obstakels enz
Momenteel studente gezondheidsconsulente.
anoniem - Zaterdag 18 februari 2017 22:20
ik zou dit boek graag willen winnen
ik vind het fijn om mij meer te verdiepen in es en ik wil er meer over lezen
het zou fijn zijn om andere beter te begrijpen met een es
Sparkle1991 - Zaterdag 18 februari 2017 23:04
Dit verhaal, haar verhaal, zou ik willen lezen. Om te kunnen zien hoe alles omgedraaid kan worden. Vanuit het diepste dal naar geluk. Naar weer stralen. Naar het werken en kunnen genieten van dromen. Ik denk ondanks het soms triggerend zou kunnen zijn, dit boek een mooie toevoeging kan zijn aan mijn gedachten.
Eva - Zaterdag 18 februari 2017 23:04
Het lijkt mij een goed boek alleen iets wat mij heel erg frustreerd is dat ze in haar video zei "dit is hoe anorexia is" en dan heeft ze het over dat haar gewicht zo laag was en de lijstjes die ze had gemaakt, dus WEER heeft de media er een vertekend beeld van.
Isabelle - Zaterdag 18 februari 2017 23:18
Ik vecht al 3,5 jaar tegen mijn eetstoornis. Ik heb anorexia gehad, maar het gaat steeds beter. Wel heb ik vaak terugvallen. Ik heb ook veel steun gehad aan bloggen en zou het boek heel graag willen lezen!
A.P. - Zondag 19 februari 2017 00:51
Veel over het boek gehoord ,ben enorm benieuwd!
Zelf mijn anorexia sinds 2 jaar overwonnen na 8 jaar strijd.

Wil iedereen veel kracht, liefde en moed sturen. Een eetstoornis verslaan is een moeilijke strijd , met heel vaak vallen maar sta elke keer weer op !
Dat ben je waard
Snoezel - Zondag 19 februari 2017 01:07
Aaaaaah ik heb het boek net afgelopen week gekocht maar zou het voor mijn lieve vriendinnetje willen winnen. Als steuntje in de rug. Om te laten weten dat ik om haar geef.
funkymeesje - Zondag 19 februari 2017 07:45
Omg echt super leuk dat jullie jiami haar boek verloten! Ik ben echt super benieuwd naar dit boek heb het eerste hoofdstuk al gelezen in de preview en echt super heftig. Maar het is wel echt zoals het is. Zelf kon ik mezelf wel herkennen in dit eerste hoofdstuk en ben erg benieuwd of ik de rest ook ga herkennen. Hoop vooral dit boek te winnen en er dan steun aan te vinden, omdat er waarschijnlijk ook instaag hoe zij bepaalde dingen heeft overwonnen en dat heb ik wel echt nodig op het moment. Soms loop ik een beetje vast en misschien als ik lees hoe ver zei is gekomen. Ook lijkt het me duper motiverend te lezen wat ze allemaal heeft bereikt en wat ze dus had gemist als de eetstoornis has gewonnen. Dan zie je dus wel waarvoor je het doet! Anyway hoop echt dit boek te winnen so fingerscrossed. Heb jiami trouwens ook leren kennen op youtube toen ik opzoek was naar verhalen van andere met een eetstoornis, omdat ik me voelde alsof ik de enige was met dit gedrag. Toen vond ik de video's van jiami en vond het wel echt knap te zien hoe ver ze is gekomen op zo'n jonge leeftijd!
funkymeesje - Zondag 19 februari 2017 07:45
Omg echt super leuk dat jullie jiami haar boek verloten! Ik ben echt super benieuwd naar dit boek heb het eerste hoofdstuk al gelezen in de preview en echt super heftig. Maar het is wel echt zoals het is. Zelf kon ik mezelf wel herkennen in dit eerste hoofdstuk en ben erg benieuwd of ik de rest ook ga herkennen. Hoop vooral dit boek te winnen en er dan steun aan te vinden, omdat er waarschijnlijk ook instaag hoe zij bepaalde dingen heeft overwonnen en dat heb ik wel echt nodig op het moment. Soms loop ik een beetje vast en misschien als ik lees hoe ver zei is gekomen. Ook lijkt het me duper motiverend te lezen wat ze allemaal heeft bereikt en wat ze dus had gemist als de eetstoornis has gewonnen. Dan zie je dus wel waarvoor je het doet! Anyway hoop echt dit boek te winnen so fingerscrossed. Heb jiami trouwens ook leren kennen op youtube toen ik opzoek was naar verhalen van andere met een eetstoornis, omdat ik me voelde alsof ik de enige was met dit gedrag. Toen vond ik de video's van jiami en vond het wel echt knap te zien hoe ver ze is gekomen op zo'n jonge leeftijd!
Anna - Zondag 19 februari 2017 07:46
Ik ben erg benieuwd naar Jiami haar persoonlijke verhaal,ik wil het boek graag lezen!
Rosalie - Zondag 19 februari 2017 08:15
Ik zou hem voor mijn dochter (12) willen winnen, die HB en HSP is en ook getreiterd wordt door de stem. Ik hoop haar te kunnen laten lezen dat ze niet de enige is en dat het weer goed kan komen. Dat het okƩ is om anders te zijn en talentvol zijn en slim geen straf hoeft te zijn.
Voor mezelf zou ik t willen winnen om beter te begrijpen wat er in het hoofd van een jongere om kan gaan. Wat helpend is en wat niet.
Verder lijkt dit meisje me echt een kanjer. Voor in mijn coaching boeken kast misstaat het boek niet! šŸ˜Š
Marianne - Zondag 19 februari 2017 09:08
Ik ben wel benieuwd naar het boek, lijkt me interessant om te lezen en ik heb al heel lang geen nieuw boek meer gelezen.
Manon - Zondag 19 februari 2017 11:07
Ik zou dit boek graag willen winnen omdat ik zelf een blog bijhoud. Echter zou ik, als ik een betere blogger was geweest, mijn gevoelens en gedachtes kunnen uiten en al genezen zijn van mijn eetstoornis. Dan had ik mijn studie/werk weer kunnen oppakken waardoor ik dit boek niet hoefde te winnen en 'm zelf had kunnen kopen :)
Ik ben een groot fan van Jiami en volg haar blog en YouTube kanaal al vanaf het begin.
liona - Zondag 19 februari 2017 11:43
Ik ben een meisje 15 jaar en zou super graag dat boek willen winnen ik ben sinds kort er voor uit gekomen dat t uit de hand is gelopen en dat ik hulp nodig heb ik probeer nu met me ouders stap voor stap te genezen moeilijk zal t zeker worden en zeker zal t niet snel gaan maar ik probeer sterk te zijn niet alleen jiami maar ook jullie website is een grote steun in zware momenten voor me want je leest en bekijkt dingen van mensen die in jou situatie zitten/zaten of nu meemaken daarom zou ik zooooo graag dat boek ook willen winnen
Lola - Zondag 19 februari 2017 12:03
Wat mooi! Ik ben zelf al een tijd genezen van mijn ES, maar vind het altijd heel inspirerend om te lezen hoe andere mensen deze verschrikkelijke ziekte overwonnen hebben. Zelf blog ik ook veel, dus ik kan me erg met haar identificeren en ben benieuwd naar haar verhaal!
Lara - Zondag 19 februari 2017 17:30
Lijkt mij een interessant en mooi boek om te lezen. En ik denk dat de herkenning die dit boek geeft motivatie geeft.
Jettie - Zondag 19 februari 2017 20:34
Ik volg haar af en toe op YouTube en vindt haar zo sterk in hoe zij omgaat met alles in het dagelijks leven. Voor vele jongeren een voorbeeld.
Sterk dat ze nu in een boek haar verhaal schrijft. Ben er heel erg benieuwd naar. Ik zelf ben nu ook sterk genoeg om haar verhaal te kunnen lezen en niet meer zo beĆÆnvloedbaar ben. Daar ben ik trots op !!
Barbara - Zondag 19 februari 2017 21:42
Ik zou dit boek graag willen winnen, mijn dochter heeft ook anorexia en wil graag weten wat er in haar hoofd omgaat, zodat ik haar nog beter kan helpen om de eetstoornis te verslaan.
Danique - Zondag 19 februari 2017 23:12
Ik zou dit boek heel graag willen hebben. Ik zit nog flink in de eetstoornis en heb echt iets nodig wat mij zou kunnen motiveren. Ik heb nog steeds een sonde inmiddels al een half jaar en wil hier heel graag vanaf maar het lukt niet. Dus dit boek zou fijn zijn ook voor een beetje herkening en dat je je niet zo allen voelt
Ik95 - Maandag 20 februari 2017 08:04
Momenteel ben ik zelf opgenomen in een eetstoorniskliniek en ben ik met alle kracht aan het vechten tegen mijn eetstoornis, wat met ups en downs gaat.
Ik zou sĆŗper graag dit boek willen winnen om hieruit extra motivatie en vertrouwen te kunnen halen dat herstel echt mogelijk is en ik hoop dat het me door deze tijd heen kan helpen!
Ik zou het boek ook aan mijn groepsgenoten geven wanneer zij ook graag het boek zouden willen lezen en ik hoop dat het ons die positieve boost geeft die Jiami uitstraalt!
Yvonne - Vrijdag 24 februari 2017 00:05
Ik zou dit boek graag willen winnen omdat mijn dochter annorexia heeft. Ik zou hem zelf graag willen lezen...... wat gaat er in je om..... en vooral te lezen dat herstel mogelijk is!!! Maar ook dat mijn dochter hem kan lezen ..... voor extra motivatie!
Illy - Vrijdag 24 februari 2017 10:18
Heel heel heel benieuwd naar jou boek, zou hem graag willen winnen.
ik zit midden in me herstel en het gaat god dank best " goed"
Extra motivatie kan ik op dit punt zeker gebruiken.

Liefs,
Marleen - Vrijdag 24 februari 2017 12:32
Ik zou dit boek heel graag willen winnen!
Ik volg Jiami al heel lang en ik vind haar persoonlijkheid echt inspirerend.
Ben heel benieuwd hoe dat in het boek naar voren komt, zou m graag willen lezen!
En ik vind Proud2bme ook erg inspirerend!
Liefs, Marleen
Hanne Arts - Vrijdag 24 februari 2017 14:05
Wow, 17 jaar oud en al zoveel gedaan! Het was bij mij 1 dag voor mijn 18e dat ik mijn eerste boek uitgaf, en dat vond ik helemaal niet niks. Echt respect -- ik zou het boek zeker graag willen lezen!
Linda Raaijmakers - Vrijdag 24 februari 2017 22:12
Een goede vriendin van me lijdt al jaren onder haar anorexia en dit jaar is het helaas bijna misgegaan. Graag zou ik dit boek lezen omdat het me echt interesseert en dit bedoel ik niet negatief hoor.
Nathalie - Woensdag 15 maart 2017 11:26
Ik volg Jiami al een hele tijd op youtube. Ik vind het heel chique wat ze allemaal doorstaan heeft voor haar leeftijd. Daarnaast vind ik het ook chapeau dat ze haar verhaal durft te delen met andere mensen, ik zou het zelf niet durven denk ik.
Het boek lijkt me ideaal voor mezelf omdat ik zelf aan anorexia lijdt. Ik zou hieruit extra motivatie en vertrouwen kunnen halen het herstel mogelijk te maken en ik hoop dat het me door deze tijd heen kan helpen!