Alleen op een terras

 

Het weer wordt alsmaar beter en dit betekent dat het tijd is om de terrasjes op te zoeken! In Nederland is het vaak moeilijk te zeggen hoe lang het lekker weer blijft, daarom neem ik het er vaak van als het even goed weer is. Het liefst ga ik met iemand op stap zodat we fijn kunnen bijkletsen terwijl we genieten van het weer. Alleen kan er niet elke keer iemand mee en bleef ik hierdoor vaak alsnog thuis…

Doordat iedereen een eigen planning heeft lukt het niet altijd om iemand te vinden om af te spreken. Hier hield het dan op voor mij, terwijl ik altijd erg veel zin had om een terrasje te pakken als het even lekker weer was. Ik kon hier erg van balen, omdat ik niet wist wanneer het dan wel zou lukken. Ik voelde me niet vrij genoeg om alleen op pad te gaan. Het leek me zo ongemakkelijk om alleen op een terras te zitten. Wat moesten anderen wel niet denken...?

koffie
bron

Als ik een terrasje op loop of een lunchroom binnen loop, voel ik de vraag al aankomen.. Met hoeveel personen bent u? Ja, ik ben in mijn eentje… Het voelt bijna fout om dit te zeggen, terwijl het nooit een probleem is.

Als ik ga zitten verdiep ik me snel in hun drankenkaart zodat ik snel kan doorgeven wat ik wil. Dan voelt mijn tafel minder leeg. In het begin dronk ik mijn drankje zo snel mogelijk op en ging ik weer verder. Het voelde gehaast en ik kon er ook niet van genieten. Dit moest anders. In het begin voelde het alsnog erg ongemakkelijk wanneer ik langer bleef zitten en wilde ik inderdaad zo snel mogelijk weer weg. Stapje voor stapje bleef ik langer zitten. Ik keek verder dan alleen de drankenkaart. Soms hebben ze heerlijke gebakjes of lekkere borrelhapjes. Heeeeeeel soms pak ik er zelfs de lunchkaart bij als ik honger heb. Dat laatste doe ik nog steeds niet snel, maar tegenwoordig kies ik wel voor wat lekkers bij mijn drankje. 

Alles heeft z’n tijd nodig om te wennen, maar ik zie zulke momenten echt als ik-tijd. Het kan ontzettend fijn zijn om jezelf eens te trakteren op een koffie, borrel of lunch. Vooral wanneer ik even niet lekker in mijn vel zit, wil ik mezelf zo'n fijn moment gunnen. Vind je dit nog lastig? Ik heb enkele tips voor je op een rijtje gezet.

Neem een boek of tijdschrift mee. Gun jezelf wat rust om bij te lezen terwijl je voorzien wordt van een lekker drankje en hapje.

Neem (school)werk mee. (School)Werk hoeft geen reden te zijn om jezelf niet te kunnen verwennen met wat fijns. Ook tijdens al het (huis)werk heb je een pauze nodig.

Muziek luisteren. Kies voor een heerlijk ontspannen liedje, neem er een kopje thee bij en genieten maar.

Zet een zonnebril op. Nee, het is geen excuus om mensen te bespieden, maar dan voelt het niet zo gek om om je heen te kijken of je ogen eens dicht te doen terwijl je geniet.

Mobieltje. Hoewel ik hier niet altijd een voorstander van ben, kan een mobieltje wel erg fijn zijn voor wat afleiding. Speel onbeschaamd tig levels van Candy Crush, lees artikelen op jouw favoriete site of kijk de nieuwste afleveringen van een serie waar je al een week op wacht.

drankje
bron

Vergeet vooral niet dat het ook oké is om niks te doen en de rust te pakken van het alleen zijn. Het is juist heel fijn als dit je lukt en je jezelf dit kan gunnen. Ik heb geleerd dat ik kan genieten zonder afhankelijk te zijn van anderen. Het trakteren van mezelf op wat lekkers is mijn manier van genieten. Daag jezelf uit en wees lief voor jezelf.

Durf jij alleen op een terras te zitten?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anna - Maandag 26 juni 2017 10:45
Ik wil dit ook gaan oefenen. :)
ginie - Maandag 26 juni 2017 10:45
Ik ben dit vorig jaar heel bewust gaan oefenen omdat ik in februari alleen op reis ging en ja dan zit je vast wel vaker alleen. Nu kan ik er echt van genieten in het begin was ik vooral bezig met wat andere zouden denken nu is dat er eigenlijk niet meer. Laatst hoorde ik twee mensen hardop praten van ja je gaat niet alleen op t terras zitten dat is raar en ik zat op dat moment alleen op t terras en het enige wat ik kon denken was je moest eens weten hoe lekker het is!!
Anoniem - Maandag 26 juni 2017 11:19
Ik vind het heerlijk om ergens alleen iets te eten/drinken. Een koffie bestellen bij Starbucks en lekker neerploffen op hun bank of een broodje bestellen in een leuk restaurantje! Je hoeft met niemand rekening te houden en je kunt zelf bepalen wanneer je weer weggaat. Ik kan er zo van genieten! Ik moet wel zeggen dat ik bijna altijd iets van een magazine bij me heb om te lezen (of m'n mobiel ;)) Ć©n dat ik meestal in van die hipster tentjes in Amsterdam zit waar veel mensen alleen zitten te werken/studeren.
Ronja - Maandag 26 juni 2017 11:31
Ja dat durf ik hoewel ik me wel ongemakkelijk voel. Maar dat voel ik me eigenlijk ook met iemand erbij.
X - Maandag 26 juni 2017 11:58
Ik ben het ook weleens aan het oefenen. Vind mezelf dan ook heel stoer als het lukt. Het is voor mij gelukt als ik toch heb kunnen genieten ondanks het "rare gevoel".
Wat mij helpt is te bedenken hoe ik het bewonder als anderen dat kunnen en dat er vast anderen zijn die dit ook denken.

En verder, een kwestie van oefenen. Als je het al probeert EN je hebt eetproblemen vind ik je echt een kanjer!!!!!!
eke - Maandag 26 juni 2017 12:12
Ik doe dit ook steeds vaker, bijvoorbeeld in een tussenuur. Gewoon even lekker mensen kijken of wat dingetjes op mijn laptop doen. Ik vind uitgebreid lunchen dan nog steeds soms een beetje eng, maar even rustig een kopje koffie drinken doe ik nu regelmatig helemaal alleen en dat is heel fijn eigenlijk.
P - Maandag 26 juni 2017 12:24
Goede blog!
Sterregoesforit - Maandag 26 juni 2017 12:36
Goede blog! Ik doe het zelf eigenlijk nooit, maar vind het wel heel sterk als je het doet en durft! En ik ga er wel door twijfelen of ik het misschien vaker zou moeten doen: wel goed voor mijn zelfvertrouwen sowieso :-)
LeRose - Maandag 26 juni 2017 13:35
Ik heb hier eigenlijk helemaal geen moeite mee en dan heb ik nog wel ASS.
Met iemand of zonder iemand ik vind het altijd fijn.
En als mensen me vriendelijk aankijken aan de tavel naast me zeg ik ook vaak gewoon hallo. Ik durf ook gewoon te kijken zonder bril dat doet iedereen wel.
En met de zon wel een bril want het staat leuk en ik dan net wat beter kijken met die felle zon.
Sim - Maandag 26 juni 2017 13:45
Leuke blog, Phoicai. Ik doe het al jaren, in mijn eentje naar cafeetjes. Om te studeren, te lezen, te schrijven, te laptoppen; altijd met koffie en lunch erbij. Het kost natuurlijk geld, maar ik zie het als een investering in mijn herstel. Het heeft mij heel erg geholpen om te ontspannen, onder de mensen te zijn, een gezond eetpatroon vast te houden, etc. Ik zou het iedereen aanraden ;-).
LeRose - Maandag 26 juni 2017 13:59
Me too
Romy - Maandag 26 juni 2017 14:00
ja hoor, geen probleem! ik ga ook wel eens alleen uit eten. goede blog!!
Jiho - Maandag 26 juni 2017 14:56
ik doe dit al jaren, heerlijk hoor, lekker rustig, gewoon tijd voor jezelf en je omgeving
ook dineren doe ik alleen, prima wat mij betreft :)
Anoniempje k - Maandag 26 juni 2017 16:22
ik oefen dit al erg lang
in het begin vond ik het erg lastig. maar soms gaat het opeens zonder nadenken
een terras nog niet, maar ergens binnen wat drinken en eten, dat al wel
Virdamegadraakje - Maandag 26 juni 2017 17:28
Ik doe dit geregeld. Meestal een koffietje, soms iets erbij. Een tijdje terug heb ik alleen een sushi lunch gedaan. Dat vond ik veel ongemakkelijker dan een koffietentje.. En ook best ongezellig :( zou dat niet zo snel meer doen.. In dat geval wacht ik liever tot iemand mee kan/wil :) Maaar het is absoluut niet raar! iedereen die hier behoefte aan heeft moet het echt doen. Je gaat er met een veel meer opgeladen gevoel weg. Ik raad zelfs aan om de telefoon in de tas te laten. Geniet van de omgeving, bekijk wat mensen ;) ZEN!!
britneyangel - Maandag 26 juni 2017 18:20
ik zit ook soms alleen bij de hema en ik vind het dan best fijn en lekker naar buiten kijken
Snoezel - Dinsdag 27 juni 2017 01:28
Ik ga elke dag ergens wat drinken en zit vaak alleen. Ik vind dat totaal niet vervelend of raar.
Anne - Dinsdag 27 juni 2017 05:28
Ik ben vaak alleen en ik vind het gezellig om ergens een kop koffie drinken waar meer mensen zijn.Ik twijfel altijd wel of ik het wel of niet mag van mijzelf enz.
Als je rondkijkt zie je dat er best veel mensen zijn die ook alleen zitten.
Soms vind ik het eigenlijk juist fijner om alleen te gaan .Dan lees of schrijf ik wat ,gewoon ,op een leuke plek.šŸ˜Š