Alleen en verdrietig, wat nu?

 

Wat doe je als je op dit moment even niemand hebt om je gevoelens mee te delen? Ik had dit een tijdje terug ook. Ik was een avond flink verdrietig, maar wist even echt niet wie ik moest opbellen. Mijn beste vriendin zat in het buitenland en daar was het nu nacht, de andere vriendin was een weekend weg en had geen bereik en mijn ouders waren gezellig uit eten. Wat moest ik nu? Ik had zo'n behoefte om even met iemand te praten...

sad girl

Niet alleen in deze situatie, maar ook als niemand nog niet weet van jouw problemen, kan het lastig zijn zo'n verdrietig moment in je eentje door te maken. Voorop wil ik stellen, dat de beste oplossing hiervoor erover praten is. Maar dat betekent niet dat ik je geen tussenoplossing wil geven voor moeilijke en misschien eenzame momenten (daarvoor).

Ik heb ook veel momenten gehad waarop ik nog niet durfde te delen, niet wilde delen of er gewoonweg even echt niemand in mijn omgeving was die ik op kon bellen of waar ik naartoe kon gaan. Intussen ben ik gelukkig al jaren zover dat ik wel hulp en steun vraag als ik dat nodig heb. 

En wat een fijn gevoel geeft het, als iemand een arm om je heen slaat of zegt; Jeetje, wat naar! Ik voel me dan meestal veel minder alleen en het lucht ook op. Soms moet ik het hele telefoongesprek huilen, maar achteraf hang ik op met het idee dat het gevoel toch echt minder heftig is en ik het weer een beetje heb kunnen relativeren of juist afleiding heb gehad.

Iedereen heeft moeilijke momenten. Met of zonder eetstoornis. En deze momenten zijn fijn om te delen met iemand bij wie dat fijn voelt. Is die persoon er niet of neemt hij of zij de telefoon niet op, wat moet je dan? Ik heb een aantal fijne tips voor je op een rij gezet.

sad girl

 Mail of schrijf
Als je iemand niet kunt bereiken via de telefoon of in het echt, is het fijn om het toch alvast aan die persoon te sturen. Dat kan bijvoorbeeld door het in een e-mail lekker van je af te schrijven. Je kunt de mail ook vast verzenden. Zo weet je dat iemand straks naar je verhaal zal luisteren (lezen) en jou daarna zal bellen, als je dat onderaan de brief vraagt. Dit gaf mij altijd een heel geruststellend gevoel.

 Knuffel of huisdier
Zoek even je huisdier op. Zo pak ik vaak mijn lieve kat op schoot of praat ik tegen hem. Hij geeft me instant liefde, dus dat voelt altijd als een troost. Heb je geen huisdier, dan is het fijn om een knuffel of kussen te pakken. Je kunt dit lekker tegen je aan drukken alsof iemand jou vast pakt en troost. Dit kan al een heel veilig gevoel geven en je kalmeren.

 Thee en kaarsjes
Ben je alleen en voel je je verdrietig, dan is warmte heel belangrijk. Niet alleen door een dekentje of de verwarming, maar vooral zintuiglijk. Steek daarom een kaarsje aan om het gezellig te maken. Zet ook een kop thee. Een kop thee speelt in op heel wat zintuigen. Namelijk je gevoel van warmte, je smaak en reuk.

 Wegstoppen
Misschien toon jij wel enkel je emoties als je alleen bent. Dat is op zich nu nog niet zo erg, maar het is wel heel fijn om anderen te laten zien hoe jij je voelt. Voor nu is het in ieder geval belangrijk je gevoelens niet te onderdrukken of weg te stoppen. Als je dat doet, ga je je alleen maar eenzamer voelen en ontploft het alsnog een keer.

heart

Gevoelens toelaten en dan ook nog de emotie die daarbij hoort tonen is lastig. Maar een aantal dingen kunnen je helpen. Zie huilen en verdriet niet als iets dat fout is of weg moet. Soms heb je gewoon een avond, een dag of een hele week dat je veel huilt. Dat mag en zal echt wel ergens goed voor zijn. Maak het jezelf comfortabel door tissues en contact met iemand. Onthoud daarnaast ook dat emoties nu heel heftig lijken, maar als deze geuit zijn, deze vaak veel rustiger worden en het echt zeker weten weer stopt.

 Afleiding
Natuurlijk hoort afleiding er ook bij. Je kunt huilen en je gevoelens toelaten, maar op een gegeven moment is het ook belangrijk weer iets positiefs te gaan doen. Pak een boek, ga de deur even uit, lees een tijdschrift of zet de tv aan. Die tranen mogen best nog eens om de hoek komen kijken hoor, maar afleiding zoeken is na een tijdje ook erg belangrijk om er weer uit te komen.

Wat helpt jou als je je rot voelt en alleen bent?

Foto 1, 2, 3

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Roos - Vrijdag 16 augustus 2013 19:34
Mijn pyjama aantrekken, met een dekentje en een knuffel op de bank warme chocolademelk drinken :)
Liadan - Vrijdag 16 augustus 2013 19:38
Muziek helpt. Altijd. En in mijn dagboek schrijven.
sk - Vrijdag 16 augustus 2013 19:43
goeie tip van die thee! ik ben zelf ook best vaak verdrietig, meestal ga ik dan even slapen, maar dat komt zo depressief over en dat en ik nou ook weer niet
M.M - Vrijdag 16 augustus 2013 19:46
Hele fijne blog! Xx
Dolphin - Vrijdag 16 augustus 2013 20:04
Bedankt voor deze fijne blog, heb er wel wat aan.
Ik moet mijn emoties enz altijd bewaren voor het gesprek met mijn psych, dus dan zijn tips om het uit te houden tot zo'n gesprek altijd prettig.
Haremaje - Vrijdag 16 augustus 2013 20:41
Naar buiten gaan en een stukje gaan fietsen helpt bij mij goed. Of 's avonds naar een feestje toe gaan.
Ellie - Vrijdag 16 augustus 2013 20:47
hmm.. dit is een goede, maar het probleem is bij mij altijd meer om het in uitvoering te brengen.. Ik weet dan wel dat ik met een kopje thee op de bank moet gaan zitten, maar in plaats daarvan ga ik meestal toch een eetbui houden
Lot1995 - Vrijdag 16 augustus 2013 20:58
lekker ff erbij stil te staan en langzamerhand wat anders te doen, iets gaan lezen of een leuke romantische komediefilm op te zetten voor ik het weet ben ik daar op geconcentreerd en is mijn verdriet een stukje verdwenen
EB91 - Vrijdag 16 augustus 2013 21:06
Ik vind het juist prettig als ik op zo'n moment even alleen ben. Even zelf nadenken over de situatie, eventueel op een forum schrijven. Soms helpt muziek. Vooral stevige, chaotische muziek, en daar even lekker op los gaan en mijn gedachten laten gaan.
Charlotte - Vrijdag 16 augustus 2013 21:10
Een dekentje, knuffel en een kopje thee zijn vaak erg fijn. Beetje beschamend, maar soms schrijf ik een verhaaltje over hoe het zou zijn als er wel iemand was die naar me kon luisteren (dan ben ik het iig een soort van kwijt). Enn huilen, haha.
Sheila - Vrijdag 16 augustus 2013 21:55
Wauw, komt net weer op het goede moment zo'n blog...
Erg handig! :) X
maddy - Vrijdag 16 augustus 2013 22:10
me er gewoon over heen zetten en verder gaan tot de orde van de dag.
Kayleigh - Zaterdag 17 augustus 2013 00:22
Een potje janken onder de douche of een muziekje luisteren wil ook nog wel eens helpen. :)
robijntje - Zaterdag 17 augustus 2013 00:38
Fijn dit :-) dit speelt namelijk momenteel wel erg veel bij mij en binnen mijn huidige woonsituatie ben ik nu eenmaal niet gepermitteerd om me rot te vorlen. Hrt MORT nu namelijk eindelijk eens goed gaan met robijntje en ik mag t nirt meet moorilijk hebbrn (dit wordt mij letterlijk gezegd!!) dus ik moet met mijn gevoel dealen zonder medeweten van mijn omgeving. En dat terwijl ik nu o.a. moet aankomen van ernstig ondrrgewicht naar gezond gewicht (in mijn eentje zonder hulp dit kerr) wat gepaard gaat met veel heftige emoties. Maar die mogen er dus nirt zijb dus heel blij ben ik met deze tips om hrt mezelf op deze momentrn (op n gezonde mqnier) iets aangrnamrr te makrn :-) thanks!
sindy - Zaterdag 17 augustus 2013 03:53
wat dacht je van sensoor of als je
EB91 - Zaterdag 17 augustus 2013 09:09
Het belangrijkste punt ben ik helemaal vergeten te vermelden! Indien het mogelijk is, het zonnetje opzoeken (maar dat doe ik ook als ik me goed voel). Lekker een stuk lopen of fietsen met het zonnetje in mijn gezicht, en daarna lekker rustig buiten zitten. De zon is het beste medicijn. Het verzacht alles wat vervelend voelt.
Denisee.. - Zaterdag 17 augustus 2013 10:51
Mooie blog!
Dit gevoel bekruipt mij ook wel eens als ik een avondje helemaal alleen ben en er niemand is om mee te praten.
Vaak pak ik dan m'n kat en ga samen met hem op de bank zitten en knuffel hem,
en praat tegen hem.
Als ik me verdrietig voel heb ik het idee dat hij naar me luistert en me begrijpt.
xoxo
Kanelover - Zaterdag 17 augustus 2013 14:15
Met mijn dieren knuffelen, of even mijn vader bellen/mailen helpt mij altijd !
Amy - Zaterdag 17 augustus 2013 23:03
Ik pak dan ook en kopje thee en zet een leuke film op. Het werkt niet altijd, maar het verzacht het verdriet wel :)
mitchie - Zondag 18 augustus 2013 14:13
Heel herkenbaar en dit komt mij even heel goed uit. Ik ga meestal slapen, maar dat is natuurlijk vaak weer niet goed maar een uitvlucht. En dus heb ik mij even bedacht wat ik wel kan doen (vooral als ik over een week het huis uitga en dus met niemand kan praten (nog!) ).

-Kamer opruimen
-Geurkaarsje aanzetten
-In bad (en evt. als je het aandurft een serie kijken op je laptop vanaf het bad)
-Een leuke film kijken
-Lezen voor sommige, ik merk bij mezelf dat het te veel mijn gedachtes stimuleert of dat ik ga overanalyseren dus dan heb ik persoonlijk liever een film.
-In een dagboekje schrijven (!!!!!!)
-Iets motiverends maken- Een poster, een symboliserende tekening, enz.
-Je Itunes library schoonmaken
-Als je alleen bent, iets fijns doen voor andere, bijv. als je ouders thuiskomen zorgen dat hun bed er mooi uitziet of een lief briefje neerleggen.
Lizarrrd - Dinsdag 20 augustus 2013 20:48
Dit bericht is heel erg herkenbaar.
Wanneer ik het moeilijk heb, ga ik naar muziek luisteren, meestal klassieke.
In mijn dagboek schrijven lucht ook wel op, maar hetgene waar ik eigenlijk het meeste aanheb, is gewoon gemakkelijke, losse kledij aandoen, een kopje koffie drinken en in de zetel kruipen waar het lekker warm is en gewoon even goed huilen, dat kan echt opluchten! Jammer genoeg kan je dit op school niet doen ! Heeft iemand tips hiervoor ? xx
ben - Woensdag 29 januari 2014 20:47
tja best rot alleen zijn!,een ieder heeft zo zn reden,maar ook al heb je het de hele week druk,met allerlei dingen,zijn er momenten,dat je alleen bent,dan heeft de eenzaamheid de overhand.ik ben al op verschillende datingsites geweest,maar,als je wat leuks/of warms ziet,moet je ervoor betalen,dat ben ik zoooooo zat,het kan toch niet heel moeilijk zijn om wat gezelligheid,en warmte te delen met iemand,gewoon effe mailen.is toch niet raar of zo,ik ben 52,en barst van de energie,altijd vrolijk,sportief
buitenmens,goh komop! mail me!,ik heb niets te verliezen,maar degene die dit leest ook niet!,maak wat van t leven!!!
Isolde - Donderdag 17 juli 2014 18:59
Ik ben nog maar 11 maar ik ben zo verdrietig
Omdat:
1. Ik ben een half jaar geleden achter gekomen dat ik op meisje val
Ik ben ook verlieft op een meisje en zij volgens mij niet op mij :(
2. Ik moet heel vaak naar de dokter en ziekenhuis
3. Ik moet 5 of 6 pillen en drankjes per dag
4. Mijn bff heeft een andere bff en heeft mij gedumpt
En ja.. ik wou\wil ook zelfmoord plegen.
Ik haat mijn leven gwn !!! :( :(
mij - Maandag 11 augustus 2014 02:07
Op dit moment voel ik me ook alleen heb niemand om mee te praten want velen zullen mij niet begrijpen. Mijn moeder heeft sinds kort een relatie na 20 jaar alleen te zijn geweest mijn vader is overleden. En het klinkt heel egoïstisch maar ik heb er emotioneel gezien heel veel moeite mee. Verstandelijk begrijp ik het wel. Maar niemand die vraagt hoe voel jij je, wat vind jij hiervan, hoe en wat denk jij over dit. Dan kan je je erg alleen voelen
Eva - Zondag 29 maart 2015 12:43
Soms vind ik als ik buiten word gesloten.
Dan wil ik heel hard roepen en huilen.
Ja , en dan ga ik zo hard huilen tot ik niet meer kan!!!
En dat helpt mij soms echt ♥ !!!!
anoniem - Woensdag 22 juli 2015 19:44
ik ging naar school fietsen met mij bff toen zei ze verdrietig dat ze geen bff wil zijn ik was gebroken ik wou dat mij leven kon terug spoelen en vroeg waarom ze zei dat door(haar andere bff) komt ik wist zeker weten dat de andere bff voorgezorgt heeft ik vind haar en stom mens en mis mij ex bff :(
m - Dinsdag 17 november 2015 00:08
Ben nu 18 en ik uit mijn emoties zelfs niet wanneer ik alleen ben, en ik heb geen vriendinnen of vrienden.. Mijn ouders zijn er ook al een aantal jaar niet voor mij btw.. vaak moet ik toch overgeven na een tijdje en dan voelt het alsof alles eruit is. Tegenwoordig woon ik wel weer, dus binnenzitten wordt het dan
Saf - Zaterdag 19 december 2015 20:56
Hallo ik vond Fiji om Julie berichten te lezen want ik zit nu ook in een moeilijk periode was 6 jaar alleen ben iemand tegen gekomen maar dat is ook uitgegaan bij mij is het dat ik niet weet wat ik echt Moet doen heb paar vriendinnen maar die hebben Hun partners en ja zit zo Vaak alleen maar tegen de Muur te praten.maar ga proberen te doen wat ik hier heb gelezen tja heb green huis dier en heb niemand die een keer uit wil dus Dan zit ik maar alleen thuis , heb op het moment ook green baan ga wel af en toe een wandeling maken en tv kijken, maar mijn aandacht kan ik niet foccesen op de tv . Dus Dan ga ik maar vroeg naar bed . Wie heeft tips voor mij
Gr
Thomas - Zondag 28 februari 2016 12:18
Ik weet niet wat schrijven eigenlijk....ik heb overlaatst ontdekt dat als ik iemand graag zie me er daarvoor ook volledig voor geef.
Ik knuffel heel graag....te graag
Die persoon kon het niet waarderen dat ik constant bij haar wou zijn en opeens had ze tijd nodig voor haar zelf.
Ik versta dat wel maar mentaal was ze veel te veel aan het nadenken over de relatie.
Ik besefte dat we uiteindelijk gingen uiteen gaan....bij deze ook gebeurt
Ik vroeg haar of ze me graag zag......ik stond op 30 seconden buiten!
Ik weet nu dat ze niet goed is om haar in mijn leven te hebben maar toch mis ik haar zo hard!
Ik ben nu zo emotioneel dat de raarste gedachten opspelen soms...ik weet dat er vrouwen zijn die kunnen waarderen hoe gevoelig ik ben en dat dus de vorige relatie niet goed was.....maar toch
Ik ben sterker dan dit....het blijft zooo moeilijk...blijven nadenken zonder resultaat
Do - Zaterdag 5 maart 2016 17:59
Op dit moment voel ik mij intens verdrietig omdat ik al 10 jaar zo'n heimwee heb naar mijn oude woonomgeving waar ik dus 10 jaar geleden weg ben gegaan naar de andere kant van het land. Ik ben hier in zo'n sociaal isolement geraakt doordat ik geen werk meer kreeg en ik ook me zo Rotterdams voel en geen aansluiting vind> Voel me vaak eenzaam terwijl ik toch een prachtige en fijne relatie heb. Maar al mijn vrienden en familie wonen in het Westen van het land.

Nu lag de afgelopen weken zo een mooie kans open om terug te gaan. Ik heb er de afgelopen weken zo hard voor gewerkt om mijn oude woonomgeving die natuurlijk veranderd is, weer te integreren. Ben zo vaak nu honderden km's heen en weer gereisd. De woning leek zo nog steeds voor mij/ons te zijn werd ook een paar dagen geleden nog aangegeven door de woningcorporatie tot...ik gisteren hoorde dat het niet door kan gaan.
Het is zo een rouw en verlies gevoel omdat mogelijkheden voor een woning in Rotterdam zeker niet voor het oprapen liggen. 10 jaar is lang om niet je eigen veilige plekje en thuis te voelen.


Door dit op te schrijven op deze site wordt mijn teleurstelling en verdriet zeker niet minder...die zit zo diep, maar ik voel wel..ik kan een beetje tot rust komen door het anoniem te delen. GA een warm kopje thee nemen,

😄 - Zaterdag 12 maart 2016 22:37
Ik voel me echt heel rot.
Ik heb erge ruzie met mijn vriendin.😢
Weet iemand hoe ik het beste met haar goed kan maken.
Please wil iemand mij helpen. We hebben nu al 2 weken ruzie en in eens gaat ze ook al om met een ander meisje. Waarmee ze bevriend is geraakt. En zin was mijn enigste vriendin verder heb ik niemand op school. Nou dat wordt mijn hele havo carrière alleen doorbrengen met mijn telefoon boeken en tas

××wanhopige meisje

Marisje - Zondag 27 maart 2016 23:37
Ik heb nu bijna hetzelfde meegemaakt.
Mijn vriendin is vertrokken na 7 jaar relatie.
Ik weet ook niet meer wat ik moet doen.
Zo eenzaam nu!!!

Gr marisje
Ja indd n jonge - Zaterdag 23 juli 2016 23:38
Lijken goed oplossingen maar k wil er echt met iemand die me begrijpt of die ik kan vertrouwen over praten.
Hett lucht op om t kwijt te kunnen maar vaak doet de reactie die je erop krijg ook goed, steun en dingen die je kunnen opvrolijken etc.
Maar nu heb ik dus tijdelijk niks, ik heb mijn beste vriendin verteld dat ik er leuk vond en dat ik al wist dat het maar van een kant komt daardoor lijkt het contact minder te worden.
Ik weet niet wat ik nu moet doen
Ja indd n jonge - Zaterdag 23 juli 2016 23:40
Lijken goed oplossingen maar k wil er echt met iemand die me begrijpt of die ik kan vertrouwen over praten.
Hett lucht op om t kwijt te kunnen maar vaak doet de reactie die je erop krijg ook goed, steun en dingen die je kunnen opvrolijken etc.
Maar nu heb ik dus tijdelijk niks, ik heb mijn beste vriendin verteld dat ik er leuk vond en dat ik al wist dat het maar van een kant komt daardoor lijkt het contact minder te worden.
Ik weet niet wat ik nu moet doen
Ja indd n jonge - Zaterdag 23 juli 2016 23:40
Lijken goed oplossingen maar k wil er echt met iemand die me begrijpt of die ik kan vertrouwen over praten.
Hett lucht op om t kwijt te kunnen maar vaak doet de reactie die je erop krijg ook goed, steun en dingen die je kunnen opvrolijken etc.
Maar nu heb ik dus tijdelijk niks, ik heb mijn beste vriendin verteld dat ik er leuk vond en dat ik al wist dat het maar van een kant komt daardoor lijkt het contact minder te worden.
Ik weet niet wat ik nu moet doen
ItsMe☺ - Zaterdag 23 juli 2016 23:40
Lijken goed oplossingen maar k wil er echt met iemand die me begrijpt of die ik kan vertrouwen over praten.
Hett lucht op om t kwijt te kunnen maar vaak doet de reactie die je erop krijg ook goed, steun en dingen die je kunnen opvrolijken etc.
Maar nu heb ik dus tijdelijk niks, ik heb mijn beste vriendin verteld dat ik er leuk vond en dat ik al wist dat het maar van een kant komt daardoor lijkt het contact minder te worden.
Ik weet niet wat ik nu moet doen
Ik kan wel praten als je wilt - Zaterdag 23 juli 2016 23:43
Ik weet niet of dat helpt maar kzou wel graag even met iemand kunnen praten
Itsmeâ🐢 - Zaterdag 23 juli 2016 23:50
Kschaam me dood eerst telefoon crasht en zet t er veel te vaak op.. dan ben ik net zo fk dom als altijd en verander k me naam perongelijk en lees niet goed omdat ik zo snel mogelijk wou reageren.... 😓
Monique - Maandag 5 december 2016 21:13
Voel me vaak rot, nu myn relatie over is. Ik mis iemand om me heen en een arm om me heen.vaak weet ik niet waar ik het zoeken moet.
Selda - Woensdag 22 maart 2017 23:13
Ik woon al 7jaar in Nederland.ik voel me erg eenzaam.
Selen - Zaterdag 7 oktober 2017 18:45
Als je wilt Selda kunnen we elkaar steun geven en een luisterend oor zijn? Ik ben ook zeer eenzaam geworden.
Selen - Zaterdag 7 oktober 2017 18:41
Ik ben een man en heb net te horen gekregen van de vrouw waar ik stapel op ben dat ze het weer wilt proberen met der ex en dat terwijl hij haar als shit heeft behandeld. Dit terwijl ze mij al die tijd hoop heeft gegeven. Ik ben nu erg eenzaam en wil graag erover praten met iemand. Zou er iemand een luisterend oor kunnen zijn=
anoniem - Donderdag 15 februari 2018 22:11
Ik heb al jaren problemen thuis. Mijn ouders zijn al heel lang uit elkaar en beiden kunnen niet voor me zorgen. En ik voel me zo eenzaam, aangezien ik nooit naar buiten mag (afspreken met vriendinnen). Ik wil zo graag op me zelf wonen sinds mijn 12de (ik weet dat dat jong is, maar zulke gedachtes krijg je als je een slechte thuissituatie hebt). Sinds dit allemaal afspeelde, ben ik ook begonnen met bidden. Omdat ik niemand heb, behalve God. Ik bid nu elke ochtend en avond. Ik merk ook dat het nu stukken beter gaat sinds het bidden. Ik ben ook blij dat ik dit hier kan delen met jullie. Tip: Als het even niet gaat in het leven: Pray to God❤️
Anoniem (2) - Vrijdag 4 mei 2018 21:56
Ik ben heel verdirietig en zit nu alleen beneden op de bank ik heb een stiefpa😭
Anoniem - Dinsdag 11 december 2018 12:43
Helaas ben ik altijd alleen, tenminste alleen van mensen waar op kan steunen. Heb namelijk wel 2 kids. En twee narsistische kennissen ( waar een van mijn ex is) dus tja die moet ik zeker niet te vaak in de buurt hebben. En helaas verder niemand die ik ken of spreek.... Door op dit moment in trauma verwerking te zitten ( en weinig geld te hebben) kom ik ook maar weinig buiten. Tja en hoe ga je er mee om? Nou niet...het gaat met jou om, het is op het moment zoals het is.....
Happynezz - Vrijdag 1 februari 2019 17:02
Hoe gast het nu met jou?
Anoniem - Dinsdag 5 februari 2019 19:43
Ik ga altijd naar grappige video's kijken en lekker uithuilen op de bank. Of het opschrijven in mij schrift.