17 tips voor het leven

 

Veel dingen zou je misschien van te voren moeten weten over het leven. Toch leren we de meeste levenslessen of dingen die we moeten doen in het leven pas als we ze zelf ervaren. Hieronder heb ik zeventien dingen op een rij gezet die je over het leven moet weten of die belangrijk zijn om wel of juist niet te doen. Dingen die het leven positief maken en je kansen om een gelukkig leventje te hebben vergroten. De algemene boodschap gaat vooral over liefde en dat alles mogelijk is, ook voor jou.

today
Bron

Geef nooit op; wonderen gebeuren iedere dag
Er is nooit een dag waarop je het op moet geven. Er kunnen altijd wonderen gebeuren, ook vandaag, morgen of overmorgen. Je weet het niet. Wie weet loop je de liefde van je leven tegen het lijf, ontdek je een bepaalde helpende gedachte, kun je eindelijk leren met bepaalde problemen om te leren gaan, is de wachtlijst ingekort, krijg je een nieuwe functie op je werk, win je de loterij, wordt er een medicijn ontdekt of krijg je nieuwe kansen om te leren weer gelukkig te zijn. Geef dus nooit op, er komen altijd weer goede tijden aan.

Wees dapper en als je je niet zo voelt, doe dan alsof
Doorzetten is belangrijk in moeilijke tijden of wanneer je grote uitdagingen aan moet gaan. Je kunt wegvluchten of je als slachtoffer opstellen, maar dapper zijn en doorgaan is een beter idee. Soms voel je die positieve kracht niet, maar kan stoer doorzetten toch heel goed zijn. Dat gevoel komt dan met de tijd wel.

Denk en droom groot
Je mag best dromen hebben. Zelfs ook al zijn deze waarschijnlijk niet haalbaar vanwege gezondheid, geld of tijd. Dromen is altijd goed. Het prikkelt je fantasie, kan je motiveren of gewoon heel enthousiast maken over de toekomst. Sluit dromen over een huisje aan de gracht, een mooie carrière, een lieve partner, een grote reis of helemaal genezen dus niet buiten, want alles is mogelijk en alleen al het fantaseren erover brengt hoop en plezier. Droom dus maar groot. Niets is onmogelijk.

Luister goed, mogelijkheden kloppen soms zachtjes aan de deur
Ongeluk, maar ook geluk zit in een klein hoekje. Kijk en luister dus goed. Kansen kunnen zomaar voorbij komen, maar als jij ze niet ziet, lijken ze er niet te zijn. Houd je ogen en oren open en denk positief. Zo komen er meer kansen op je pad dan wanneer je er van te voren al vanuit gaat dat het niet gaat komen of een te kleine kans is. Grijp kansen en ga voor wat jij wilt.

Onderschat de kracht van positieve woorden of daden niet
Positief, liefdevol en hoopvol zijn is enorm belangrijk. Niet alleen omdat jij er zelf een mooier mens van wordt, maar ook omdat het de wereld daardoor een beetje mooier maakt. Als jij lief bent voor jezelf, zul je veel gelukkiger zijn. Ook lieve woorden en daden voor anderen moet je nooit inhouden. Iets heel kleins dat lief, zorgzaam of positief is moet je nooit uitstellen. Help iemand, geef een compliment of lach. Die, in jouw ogen, kleine positieve dingen kunnen voor de ander misschien wel heel groot zijn.

flowers
Bron

Rem iemand die hoopvol is niet af,
het is misschien alles wat diegene heeft
Hoop hebben is belangrijk. Voor jou zelf en ook voor anderen. Als iemand ergens enthousiast over is of hoop op heeft, laat degene dan vooral hopen. Iemand hoop afnemen is in de meeste gevallen niet helpend.

Ga voor authenticiteit, niet voor perfectie
In deze snelle maatschappij zijn we geneigd om alles volgens regels en wetten te doen. Perfect, succesvol zijn en binnen de lijntjes kleuren kan je veel opleveren. Maar niet alles. Het belangrijkste in het leven is het om authentiek te zijn; zijn wie je bent. Ga op zoek naar jezelf, naar jouw mening, jouw smaak, jouw stijl en probeer dicht bij jezelf te blijven. Juist jezelf zijn maakt je uniek en mooi.

Lach veel, humor is een goed medicijn
Lachen is belangrijk. Plezier maken, grapjes uithalen en schateren van het lachen zijn dan ook vooral dingen die je niet moet inhouden. Humor is een goed medicijn, ook in tijden van problemen en verdriet. Natuurlijk moet je dingen niet weglachen en ook ruimte laten voor tranen, maar toch kan een beetje humor in dat soort moeilijke periodes enorm veel goeds voor je doen.

Verspil geen tijd aan piekeren over je fouten, leer ervan en ga door
Natuurlijk doe je soms dingen fout in het leven. Dat doen we allemaal. Hele grote en hele kleine dingen. Blijf echter niet piekeren over wat fout is gegaan in je verleden. Het heeft geen zin om spijt te hebben en daar in te blijven hangen. Het geeft je een rotgevoel en het overschaduwt de kans om juist te leren van die fouten en het dus een volgende keer beter aan te pakken. Bekijk je fouten uiteindelijk positief en zie het als nuttige leerstof.

dream
Bron

Als iemand je knuffelt, laat degene dan ook als eerst weer loslaten
Dit klinkt misschien ineens als een hele kleine levensles, maar toch is het heel belangrijk. Wanneer je partner, ouder, kind, vriend of vriendin je knuffelt, laat dit dan toe. Degene heeft het blijkbaar nodig of wil het graag aan je geven. Laat degene die jou knuffelt ook degene zijn die weer stopt met de knuffel. Zo kun je jezelf echt overgeven en kap je de anders liefde niet af.

Vergeet niet te genieten, door enkel bezig zijn met de toekomst
Leven in het nu is ontzettend belangrijk, daarvan zijn we ons steeds meer bewust. Het gaat niet om gisteren of om morgen, het gaat om vandaag. En het gaat eigenlijk niet eens om vanochtend of vanavond, maar om nu. Dit is het moment waarop je leeft en kunt ervaren. Als je alleen maar bezig bent met het verleden of de toekomst, vergeet je vaak te genieten van de dingen die er om je heen zijn. Sta dus een paar keer per dag eens rustig stil bij het nu, kijk om je heen, hoor en ruik wat er allemaal om jou heen te bewonderen is.

Knip nooit door wat uit de knoop kan worden gehaald
Als je een probleem op kunt lossen, waarom zou je dan weglopen of het afkappen? Probeer conflicten of praktische problemen altijd op te lossen, zelfs ook al is het gemakkelijker om er maar gewoon bij weg te lopen en het op te geven. Stap niet over je problemen heen, maar ga er doorheen en los het op. Haal de veter uit de knoop in plaats van hem kapot te maken door hem door te knippen.

Het leven is oneerlijk
In de wereld zijn de dingen niet altijd even eerlijk verdeelt. De een heeft altijd problemen, de ander bijna nooit. De een heeft allerlei ziektes, de ander springt rond van de energie met een fit lichaam. De een leeft in armoede, de ander bulkt van het geld. En ga zo maar door. Probeer je niet altijd te verzetten tegen het ongelijk dat er is in de wereld. Vergelijk jezelf niet met anderen, maar kijk naar wat je wel hebt en wees dankbaar.

Wees niet bang voor narigheid,
het komt toch wel en je gaat er veel van leren

Het leven doet pijn en toch kun je leren gelukkig te zijn. Juist dat proces is enorm mooi. Als je door moeilijke tijden gaat, kun je daar op twee manieren uitkomen. Je kunt verbitterd raken en de toekomst negatief gaan zien, of je kunt leren van deze moeilijke tijd en je hoop niet verliezen voor de toekomst. Er komen altijd weer betere tijden aan in het leven en wat geweest is komt nooit meer terug. Je hebt geleerd, bent sterker en hebt meer kennis.

butterfly
Bron

Succes komt vanuit jezelf
Je bent niet alleen succesvol als je beroemd, rijk of mooi bent. En ook niet als je een goede carrière hebt, alles kan doen wat je wilt en gezond bent. Je bent succesvol als je leert om tevreden te zijn met je leven zoals het is. Als je dankbaar bent en kunt genieten van kleine dingen. Je bent succesvol als je goed voor jezelf leert zorgen, wilt leren van je fouten en liefde geeft aan anderen en jezelf. Succes ligt heel dicht bij je en kun je niet halen door heel veel grote, coole en gave dingen te doen buiten jezelf. Het kan je helpen en ervaringen laten opdoen, maar het staat niet garant voor jouw geluk.

Sla nooit een mogelijkheid over om te vertellen dat je van iemand houdt
Als je om iemand geeft, iemand lief vindt of van iemand houd, spreek dit dan uit. Het is fijn om te weten dat iemand op die manier aan je denkt of liefde heeft voor jou, dat er van je gehouden wordt. Stel dit soort mooie woorden nooit uit tot morgen, je leeft vandaag.

Weet dat niemand het in zijn eentje redt
We zijn niet voor niets met zo velen op de wereld. We zijn er om samen te leven, dingen met elkaar te delen en steun te hebben aan elkaar. We zijn kuddedieren. Natuurlijk mag je ook op jezelf zijn en dingen zelf oplossen, maar voel je vooral niet bezwaard om steun en hulp te vragen aan de mensen om jou heen. Niemand kan de wereld en het leven helemaal in zijn uppie aan.

liefs

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

marleen - Donderdag 30 april 2015 19:07
interessant!
ik pas ze al ongeveer allemaal toe denk ik, alleen die van die knuffel die is echt nieuw voor me en dat ga ik ook zeker doen!
Quirine - Donderdag 30 april 2015 19:17
Wauw, wat een mooie levenslessen Nouska!

Dankjewel voor deze fijne blog!!
Nelle! - Donderdag 30 april 2015 20:07
Wauw prachtig !
sibelius - Donderdag 30 april 2015 22:47
Mooi stukje! Ik ga er een paar opschrijven en goed onthouden
Maanmeisje - Vrijdag 1 mei 2015 00:27
Prachtig!
bloempje - Vrijdag 1 mei 2015 00:28
Super mooie blog!
AHelmers - Vrijdag 1 mei 2015 11:41
De kleuren van google op de eerste foto leuk gedaan
Fleur... - Vrijdag 1 mei 2015 12:01
Wat een mooie punten, klinkt alsof je al heel erg veel hebt geleerd op zo'n jonge leeftijd! Heel erg knap :) en fijn om te lezen
Featherly - Vrijdag 1 mei 2015 19:02
Wat een mooie blog! Hier kan iedereen nog wat van leren
Barbara - Vrijdag 1 mei 2015 20:19
Heel mooie blog!!! Bedankt!!
Janneke - Vrijdag 1 mei 2015 20:21
Ontzettend mooi! iets om boven je bed te hangen en de komende weken gewoon eens regelmatig door te lezen:-) TOP Nouska!
Laartje - Zaterdag 2 mei 2015 12:11
Als iemand je knuffelt, laat degene dan ook als eerst weer loslaten
Dit klinkt misschien ineens als een hele kleine levensles, maar toch is het heel belangrijk. Wanneer je partner, ouder, kind, vriend of vriendin je knuffelt, laat dit dan toe. Degene heeft het blijkbaar nodig of wil het graag aan je geven. Laat degene die jou knuffelt ook degene zijn die weer stopt met de knuffel. Zo kun je jezelf echt overgeven en kap je de anders liefde niet af..

dit is een goede om in mijn leven is toe te gaan passen, al lijkt hij zo klein ;)
Laartje - Zaterdag 2 mei 2015 12:13
wat een goede blog Nouska!
ik ga hem uitprinten zodra ik weer een printer heb,
en inlijsten en ophangen in mijn huisje