13 overschatte dingen aan volwassen zijn

 

Als klein meisje droom je over de dingen die je als volwassene kunt gaan doen. Misschien was je -stiekem- jaloers op je oudere zus of op je moeder, die allemaal dingen konden doen die jij nog niet mocht of kon, simpelweg omdat je te jong was. Nu kijk je daar waarschijnlijk niet meer naar uit. Je denkt nu juist eerder terug aan de tijd dat je jong was: een tijd zonder zorgen. Wat je als klein meisje graag wilde, is achteraf eigenlijk overschat. Een aantal van deze herkenbare dingen zal ik in deze blog beschrijven.

kind

Op hakken lopen
Ik weet nog dat ik als kind heel erg graag op hakken wilde lopen. Ik leek dan groter en die hakken maakten zo'n leuk -volwassen- geluid. Ik had tot op vrij late leeftijd een kleine schoenenmaat dus ik kon nooit schoenen vinden waar, in mijn ogen, hoge hakken onder zaten. Uiteindelijk had ik met mijn moeder laarsjes gekocht waar een kleine hak onder zat, maar die maakte niet dat leuke geluid dus mijn vader had een soort plaatjes onder de hak gelijmd zodat ze dat "klikkende" geluid konden maken. Nu heb ik schoenmaat 38 en kan ik alle schoenen met hakken dragen die ik wil! Maar nu ik het mag en kan, weet ik dat het vermoeiend is en dat je voeten er pijn van gaan doen. Ik ben blij als ik mijn All Stars aan heb.

Ongesteld zijn
Als klein meisje kan je denken dat wanneer je ongesteld bent, je echt volwassen bent. Je kunt er naar uitkijken en het kan vervelend zijn als meisjes om je heen wel al ongesteld zijn en jij nog niet. Wanneer je ouder bent weet je natuurlijk hoe vervelend het is om ongesteld te zijn en kun je daar elke maand weer tegenop zien. Misschien kun je je niet eens meer voorstellen waarom je dit graag wilde. 

Make-up dragen
Ik denk dat de meeste meisjes vroeger wel make-up geprobeerd hebben van hun moeder of een oudere zus. Ik had zelf toen ik klein was kindermake-up en dit mocht ik op doen bij een verjaardag of een speciale gelegenheid. Met mijn oma ging ik dan lekker tutten, ik maakte haar op en zij mij. Ik denk dat veel vrouwen make-up nog steeds leuk vinden als ze ouder zijn, maar ook heel blij zijn als ze een dag geen make-up op hoeven te doen. Het is vaak veel gedoe om je helemaal op te maken.

Volwassen kleding dragen
Kindershirts en jurkjes zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar die kokerrok van je moeder of die mooie jurk is natuurlijk ook wel heel aantrekkelijk. Ik denk dat veel kinderen er naar uit kijken om naar de damesafdeling te kunnen. Er is veel keuze en het ziet er net allemaal wat volwassener uit. Wanneer je jong bent, hoef je je daar meestal niet heel druk om te maken, omdat je moeder dan de kleding voor je uitzoekt. Helaas waardeer je dat op dat moment helemaal niet en maak je zelfs problemen omdat je bepaalde kleding niet aan wilt.

Alcohol drinken
Wanneer je jong bent, mag je natuurlijk geen alcohol drinken. Wanneer iets niet mag is dit natuurlijk heel aantrekkelijk. Toen ik klein was mocht ik heel af en toe een slokje bier van mijn vader. Ik vond dit toen lekker, maar dit mocht natuurlijk niet te vaak. Toen ik 16 werd mocht ik weleens alcohol drinken tijdens een feestje of bij speciale gelegenheid een wijntje bij het eten. Naarmate je ouder wordt, kunnen je ouders je natuurlijk niet echt meer tegen houden om te drinken. Als je eenmaal mag drinken, is dit niet meer zo bijzonder en zal je er verder ook niet echt bij stil staan. In de meeste gevallen valt het zelfs tegen en vinden kinderen het aan het begin niet lekker.

Tot laat opblijven
Elk kind zal er van balen dat hij/zij 's avonds rond een bepaalde tijd naar bed moet. Het is altijd te vroeg en vriendinnetjes mogen later naar bed. Wanneer je de leeftijd hebt bereikt dat je ouders je niet meer kunnen vertellen hoe laat je naar bed moet of wanneer je op jezelf gaat wonen, is het natuurlijk heel fijn om de vrijheid te hebben om dit zelf te bepalen. Als kind denk je dan "als ik groot ben ga ik elke avond heel laat naar bed". Maar nu merk je dat als je elke avond laat op blijft, je uit je ritme raakt en dat het ook niet echt handig is als je moet werken of naar school moet. De realiteit is dus wel heel anders dan het droombeeld dat je als kind in je hoofd hebt.

Koffie drinken
Of je nou je ouders koffie zag drinken of het zag in een serie, je kon waarschijnlijk niet wachten tot je zelf volwassen was en koffie kon gaan drinken. De realiteit is echter dat de meeste koffie in automaten, maar ook bij veel mensen thuis naar slootwater smaakt. Eigenlijk smaakt overal de koffie anders. De koffie die dan echt lekker is, is gelijk ook heel duur. Toch kan het ook heerlijk zijn om de dag te beginnen met een lekkere kop koffie.

koffie
bron

BH dragen
Veel meiden kunnen niet wachten tot ze een BH kunnen kopen. De eerste BH is altijd een beetje spannend. Wanneer je eenmaal gewend bent aan BH's is dit natuurlijk niet meer zo spannend en kan het zelfs wel vervelend zijn. BH's kunnen soms heel ongemakkelijk zijn en het is vaak nog een hele zoektocht om de juiste te vinden. Ook zijn ze vaak hartstikke duur. Ondanks dat er wat negatieve kanten zitten aan BH's, vind ik het altijd nog leuk om mooi ondergoed te kopen. Eigenlijk is lingerie geweldig!

Handtas dragen
Wanneer je jong bent heb je vaak geen handtas, want je hebt niet echt dingen die je mee moet nemen als je ergens heen gaat. Vaak is het wel leuk wanneer je dan je eerste handtas gaat kopen. De meeste vrouwen zijn nou eenmaal gek op tassen. Toch kan een handtas ook wel veel gedoe zijn. De tassen kunnen zwaar zijn en vrouwen nemen vaak veel spullen mee waardoor het moeilijk kan zijn om iets terug te vinden. Soms verlang ik dan ook weer naar de tijd dat ik niks mee hoefde te nemen en niet zo'n zware tas aan mijn schouder had hangen. De tijd dat mijn ouders de spullen droegen en ik mij nergens druk om hoefde te maken.

Uit gaan
Geen gezeur van ouders dat je rond een bepaalde tijd thuis moet zijn en dansen tot je erbij neervalt, het klinkt heel leuk als je jong bent. Wanneer je ouder bent kan uitgaan nog steeds heel leuk zijn, maar toch kan het ook heel fijn zijn om op zaterdagavond lekker op de bank te hangen. Daarnaast is uit gaan ook heel duur.

Sieraden dragen
De sieradendoos van je moeder of grote zus was waarschijnlijk heel aantrekkelijk toen je klein was. De vraag is alleen hoe vaak je dit ook gaat dragen als je ouder bent. De meeste vrouwen zullen alleen bijzondere sieraden dragen tijdens een speciale gelegenheid. Ik draag zelf altijd een horloge, ring en een kleine ketting, maar niet van die grote en mooie sieraden die ik altijd bij mijn moeder zag liggen toen ik klein was.

Nagellak dragen
Er bestaat speciale kindernagellak, wat veel kinderen ook leuk vinden. Toch is het een stuk leuker als je gewone nagellak kan gaan dragen en dit ook netjes kunt op doen. Ik denk dat veel meiden wanneer ze ouder zijn een collectie met nagellak hebben. En dan lekker met elkaar tutten en nagellakjes uit proberen. Vroeger was dit alleen wel veel spannender en kon je waarschijnlijk urenlang met trots naar je nagels kijken. Nu is het de normaalste zaak van de wereld.

Autorijden
De kans is groot dat je als kind autorijden heel erg stoer vond. Je rijbewijs halen is echter niet altijd even makkelijk. Het leren voor theorie is vervelend en praktijk kan zenuwslopend zijn. Als je eenmaal je rijbewijs hebt, is dat hartstikke fijn. Autorijden is ook leuk, maar het is ook wel fijn als iemand anders rijdt en jij lekker niks hoeft te doen. En dan maar sparen voor je eigen eerste auto!

Zijn er dingen die jullie overschat vinden?

 

Gerelateerde blogposts