10 grote levensvragen

 

Regelmatig heb ik mezelf afgevraagd wat het leven voor mij betekent. Hoe wil ik graag leven? Waarom kreeg ik een eetstoornis? Waarom ben ik hier op aarde en wat wil ik bereiken? En zo zijn er nog veel meer grote levensvragen die ik mezelf af en toe stel en heb gesteld. Sommige hielden me dagenlang of zelfs maandenlang bezig, anderen kwamen heel kort voorbij. Soms maakte bepaalde vragen en vooral de afwezige antwoorden op die vragen me angstig voor de toekomst of gaven ze me een schuldgevoel over mijn verleden.

Levensvragen zijn heel goed en ik denk ook belangrijk om je leven wat sturing en waarde te geven. Toch maken ze je soms misschien ook gespannen of bang. Hieronder beschrijf ik tien levensvragen waarin jij je misschien wel herkent. Onderaan vind je ook nog wat tips om om te gaan met levensvragen.

dead end

Bron

1. Is er leven na de dood?
Dit is denk ik een hele bekende grote vraag voor heel veel mensen op deze aarde. Heel soms hoor je iemand er een duidelijke en vastbesloten uitspraak over doen. Mensen die overtuigd zijn dat God bestaat bijvoorbeeld of mensen die heel wetenschappelijk onderbouwen dat ‘het licht uit gaat' wanneer je overlijdt. Het kan eng zijn om met deze grote levensvraag bezig te zijn. Het kan je bang maken om dood te gaan of anderen kwijt te raken. Misschien vraag je je af of je wel naar de hemel gaat en of die wel bestaat. Maar ook of de hel er is en hoe het zou zijn als je daar verder zult 'leven'. Sommige mensen denken dat er een hiernamaals is, anderen denken dat je opnieuw geboren wordt en geloven in reïncarnatie. Een lastige kwestie, waarover het goed is om af en toe te praten met mensen in je omgeving.

2. Bestaat er een hogere macht (God)?
Ook dit is een veel voorkomende levensvraag. Of je nu gelovig of niet gelovig bent opgevoed, je zult je allemaal wel eens afvragen of er een God bestaat. Is dit heelal, de aarde en de mens bedacht door een hogere macht of zit het anders? Zit er een God achter de oerknal of zat dat anders? Wat doet die God op dit moment en bij welk geloof dien je de juiste God? God heeft voor veel mensen een andere betekenis. Onderzoek eens wat het voor jou betekent. Heb je belangstelling voor religie, onderzoek dit dan. Ga eens naar een kerk, verdiep je in verschillende geloven en luister naar jouw eigen gevoel en mening hierover. Twijfelen aan je geloof is niet fout. De vraag of God bestaat is niet gek en daarover mag je op een rustige manier af en toe best nadenken en je vragen stellen.

3. Waarom ben ik hier?
Op sommige momenten kan je leven doelloos lijken. Waarom ben je hier op aarde en wat heb je te bieden? Misschien zijn er nare dingen in jouw leven gebeurd, heb je een laag zelfbeeld of ben je depressief. Je vraagt je af wat jouw leven te betekenen heeft en wat het doel is van je bestaan. Droevige gedachtes kunnen hierbij naar voren komen of een gevoel van waardeloosheid. Toch denk ik dat iedereen iets te betekenen heeft hier op aarde. Sluit jezelf niet buiten als het hierover gaat. Ook jij hebt iets te bieden, ook al is het in jouw ogen iets kleins.

4. Gebeuren dingen met een reden?
Is je leven al vastgelegd vanaf het moment dat je geboren bent of is alles maar toevallig? Sommige mensen geloven erin dat alles wat er in jouw leven gebeurt, met een reden gebeurt. Je ontmoet bepaalde mensen, er overkomen je bepaalde dingen of je krijgt kansen die heel bijzonder zijn. Er gebeuren dingen in je leven die van te voren bedacht lijken te zijn.

Toch kan het ook zijn dat juist niets gaat zoals je had gehoopt. Misschien krijg je kansen die mooi zijn, maar pak je die niet aan. Je heb een eigen keuze in jouw dagelijkse leven. Misschien komen er mooie dingen op je pad, maar het is altijd aan jou de keuze om hier wat van te maken. Maar ook als er een hele tijd rottige dingen gebeuren. Is dat dan zo bedoeld, jouw eigen schuld of toeval? Het kan een grote vraag zijn of dingen ‘zo hadden moeten zijn' of dat je hierin ook zelf de hand ook hebt of juist niet.

5. Wat wil ik bereiken in mijn leven?
Net zoals de vraag ‘Waarom ben ik hier?' is deze bovenstaande vraag een veelvoorkomende. Op bepaalde momenten in je leven weet je misschien even niet welke richting je uit wilt. Je weet niet wat je wilt bereiken of hebt geen doel voor ogen. Je bent zoekende en vraagt je daarom regelmatig af wat je hier doet en wat je nou eigenlijk wilt? Het kan ook zijn dat je met deze levensvraag worstelt omdat je dingen wilt bereiken, maar dit tot nog toe niet is gelukt. Dat kan frustratie en teleurstelling veroorzaken en de antwoord op deze levensvraag ongrijpbaar maken. Het is goed om jezelf af en toe deze vraag te stellen, maar wees wel realistisch en geef jezelf kansen om deze dingen te bereiken.

6. Hoe wil ik leven?
Als je wat meer volwassen wordt, vraag je je misschien af hoe jij gezien wilt worden en hoe jij jouw leven in wilt richten. Wat wil je doen als het gaat om werken en vrije tijd? Welke normen en waarden zijn belangrijk voor jou? Hoe wil je omgaan met cultuur, milieu, religie of gezondheid? Wil je bijvoorbeeld een rustig leven leiden, juist veel carrière maken, veel reizen of een gezin starten? Hoe wil je dat mensen met elkaar omgaan binnen jouw gezin en wat wil je een drijfveer laten zijn voor jouw bestaan? Wat zijn dingen die jij belangrijk vindt in jouw levensstijl?

levensvragen

Bron

7. Ben ik belangrijk voor anderen?
Dit is ook weer een hele grote vraag. In het leven kun je je in periodes misschien vergeten voelen. Iedereen krijgt wel eens te maken met relatiebreuken, ruzies, bedrog of eenzaamheid. Deze dingen kunnen ervoor zorgen dat je even niet meer weet of je nog wel belangrijk voor iemand bent. ‘Zou iemand mij missen als ik dood zou gaan?' is een vraag die dan voorbij kan komen. Voel je niet raar als je jezelf afvraagt wie er om jou geven. Soms ervaar je even wat minder liefde in je leven, maar weet dat dit altijd weer terugkomt. Er zijn echt mensen die om jou geven.

8. Wat zijn belangrijke momenten in mijn leven?
Soms is het goed om eens terug te kijken naar je verleden. Als de focus hier al heel veel op ligt, kan het goed zijn om je juist weer af te vragen hoe je omgaat met gebeurtenissen in jouw leven die belangrijk waren. Wat heeft er allemaal aan bijgedragen dat jij nu bent wie je bent? Hoe zijn bepaalde gebeurtenissen (positieve en negatieve) van invloed geweest op jou. Hoe ging jij vroeger om met bepaalde problemen en wat heb je hierin geleerd? Dit soort vragen kunnen lastig zijn, omdat er natuurlijk ook nare gebeurtenissen in het verleden liggen. Toch is het goed om te kijken wat jij hier uit hebt kunnen halen dat wel positief is. Lees ook: What doesn't kill you makes you...

9. Kan ik mijzelf de fouten vergeven die ik heb gemaakt?
Iedereen maakt fouten in het leven. Toch kan het zo zijn dat je met schuldgevoelens rond blijft lopen die steeds weer terugkeren en je misschien wel belemmeren in je dagelijks leven. Keuzes die je hebt gemaakt, gesprekken die niet goed zijn verlopen, contacten die zijn verbroken en of destructief gedrag. Fouten die moeilijk of niet meer terug te draaien zijn. Dit soort gedachtes heeft denk ik iedereen wel eens. Toch kunnen ze voor angst zorgen of je veel bezig houden. Vergeving is hierin denk ik heel belangrijk, hoe moeilijk dat soms ook is.

10. Als ik mijn leven opnieuw mocht leven, wat zou ik dan anders doen?
Ben je tevreden over het leven dat je tot nu toe hebt geleid? Deze vragen zijn heel erg lastig. Want wat zou je allemaal anders hebben gedaan als het opnieuw mocht doen en zou je leven dan echt leuker of beter zijn geweest? Deze vraag stellen veel oudere mensen zichzelf, maar ik denk dat het ook niet erg is als jonge mensen deze vraag af en toe proberen te beantwoorden. Zo blijf je alert op de keuzes die je maakt en of deze wel echt goed zijn. Zou je deze keuze nog steeds de juiste vinden als je 80 bent?

life

Bron

Hoe ga je om met levensvragen?
Wees niet bang voor de grote vragen die je hebt. Op sommige levensvragen kun je pas over een paar jaar antwoord geven en op sommige misschien wel nooit helemaal volledig. Probeer dat een beetje te accepteren. Ik denk dat het goed is om af en toe eens te praten over de gedachtes die je over deze grote vragen hebt. Je vrienden, je ouders, je opa en oma of broers en zussen herkennen zich er vast wel in. Je kunt dan meningen of visies uitwisselen wat jou weer kan helpen bij het beantwoorden van jouw levensvragen.

Schrijf af en toe ook over deze vragen, als je er erg mee zit. Het is niet gek dat je over God, de hemel, de dood, levensdoelen of überhaupt ‘het leven' nadenkt. Dat is juist goed en het nadenken hierover is een deel van je persoonlijke ontwikkeling. Het helpt je bij het volwassen worden en kan je een beetje sturing geven in jouw leven. Wees niet bang als je een bepaalde vraag momenteel nog niet kunt beantwoorden en maak jezelf ook niet bang met antwoorden die anderen op levensvragen hebben. Die antwoorden zijn geen feiten, kunnen veranderen en zijn heel persoonlijk. Geef jezelf vooral de tijd en vertrouw erop dat je de antwoorden gedurende je leventje zult ontdekken.

Welke levensvragen stel jij jezelf wel eens?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

renskeproud - Zondag 8 februari 2015 13:10
goede blog nouska.
ik stel er best veel en sommige vragen kan ik ook invullen in mijn levo boek haha,
jullie helpen mij met school :p we hadden het over zo soort vragen
liefs,
Lonely - Zondag 8 februari 2015 13:14
Indd erg mooie blog en zeker veel herkenbare vragen! :P
janneke24 - Zondag 8 februari 2015 13:16
Ben ik belangrijk voor een ander dat is een vraag die ik
mezelf vaak stel
Marjel - Zondag 2 april 2017 12:21
Ik voel me gouw boos wat moet ik doen? Je hebt een vriend iemand die je nooit alleen laat elke dag weer voor je klaar staat voor altijd aan je zij je hebt een vriend
ferena - Zondag 8 februari 2015 14:12
mooie blog,
ik vraag me vaak ook best af waarom ik leef enzoo..

liefszz
cynth - Zondag 8 februari 2015 15:08
Als je een BED heb gehad weet je het weldegelijk wat er komt na de dood
(Bijna dood ervaring)

En als je dingen voelt .....
C. - Zondag 8 februari 2015 15:09
Waarom ben ik hier? / Waarom leef ik?
Die vragen.
Birdy - Zondag 8 februari 2015 15:11
Dit zijn echt van die vragen waar je nooit een duidelijk antwoord op vindt en daarom hou ik me er ook niet mee bezig.. Ben ik veel te ongeduldig voor :p Ik denk altijd, het is hoe het is, klaar. :p
nyntje - Zondag 8 februari 2015 15:18
- Dat je de levenslessen die je moet leren zelf uitzoekt klinkt best logisch voor mij.
Ik snap alleen niet wat de toegevoegde waarde is van dieren/kinderen die al van jongs af aan misbruikt/mishandeld worden. Echt de extreme gevallen dus.
Als het eindelijk stopt hebben ze een levenslang trauma.
Zij zijn afhankelijk en kunnen niet voor zichzelf opstaan, ze lijden ontzettend en ik begrijp niet wat dat toevoegt aan de evolutie.
nyntje - Zondag 8 februari 2015 15:19
dat is iets wat ik graag zou snappen. iets wat ik totaal niet begrijp aan dit leven..
Dus als iemand daar een antwoord op heeft..graag
konijntje - Zondag 8 februari 2015 15:40
toevallig, ik ben hier HEEL ERG mee bezig de laatste tijd. Misschien wel té véél.
Ik ben ontzettend veel bezig met DE DOOD. Vroeger wilde ik graag dood, en nu ben ik ontzettend bang ervoor. Het meest bang ben ik om afscheid te moeten nemen. Afscheid nemen van het leven, van mijn ouders, mijn man, mijn familie, vrienden.
Het idee dat bijvoorbeeld mijn moeder ongeneeslijk ziek zou zijn, en ik afscheid van haar moet nemen...ik word er letterlijk ziek van. Krijg paniekaanvallen....
Ik probeer het een plaats te geven, de angst niet de overhand te laten geven, mindfulness.... Ik weet dat iedereen vroeg of laat doodgaat, maar het idee alleen al...vreselijk. Iemand tips hier mee om te gaan? Het enige wat ik kan doen is blij zijn met alles wat ik heb, dat ik leven mag, dat ik lieve mensen om me heen heb. Ik probeer hen zoveel mogelijk liefde en geluk te geven, en daarmee hoop ik hen blij te maken...meer kan ik niet doen....
Anonieme A. - Zondag 8 februari 2015 16:41
Ik vraag me altijd af wat het leven voor zin heeft. Uiteindelijk doen we alles voor niks (of voor anderen in dit social media tijdperk).

Nyntje; in de evolutietheorie is er ook sprake van mutaties en vinden er foutjes plaats. Ik denk dat het daarom vanuit de evolutietheorie gezien een fout kan zijn dat er mensen zijn die dit soort dingen doen. De mensen die hier slachtoffer van worden, maar uiteindelijk hun kracht er vandaan kunnen halen, zijn de sterkeren en dragen uiteindelijk wel bij aan de evolutie (idee van survival of the fittest).
En tsja als die fouten keer op keer worden doorgegeven.. dan is misschien dat wel uiteindelijk de fittest.. als dat zo is, zou er waarschijnlijk ook niet meer met afschuw naar gekeken worden? Dan is dat 'de norm'.

Maargoed, dat is mijn filosofie ;).
Ingrid - Zondag 8 februari 2015 16:59
Wat een fijne en nuttige blog weer, interessant ook om over te filosoferen. Maar, nummer 9 is vooral een punt waarop ik vaak struikel. Het verleden en gevoelens van spijt, schaamte, schuldgevoelens. Niet makkelijk, maar wel zinvol om er goed bij stil te staan en te kiezen voor vandaag is het anders en ben ik iemand anders.........
Star* - Zondag 8 februari 2015 17:11
mooie blog
d - Zondag 8 februari 2015 18:31
Ik houd me bezig met 'de' complottheorie en dat alles, de 'levenssystemen' op aarde op dit moment, zo vernuftig in elkaar zijn gezet om de mensen op aarde onder de macht te houden door een klein clubje mensen, met aanhang en dat ze daar idd. in slagen door oa. massapsychologie toe te passen en dat het een ommekeer in mijn leven was, toen ik erachter kwam en hoe ik daardoor sindsdien denk over alles in deze wereld en waarom het nu is zoals het is, inclusief mijn eetprobleem en dat mijn leven nooit meer hetzelfde is of zal zijn daardoor. Angstig maar ook dankbaar daarvoor.
Maanmeisje - Zondag 8 februari 2015 18:47
Dit vind ik een heel mooie, goede, nuttige en waardevolle blog. Dankjewel hiervoor, Nouska. Bijna al deze levensvragen stel ik mijzelf regelmatig. Al van kleins af aan zit ik vol levensvragen. Dat wij mensen er zijn, dat dit ALLES er is, de aarde, het universum, de planten, de dieren, de zee, de Maan, de sterren enz., vind ik niet vanzelfsprekend. Ik vind het heel mysterieus allemaal, maar ook angstaanjagend. Veel dingen vind ik raadselachtig. Ook de dood houdt mij veel bezig. Eigenlijk denk ik nu vaak dat er niks is na de dood. Dat het dan gewoon klaar is. Ik kan het me moeilijk voorstellen, dat niks, terwijl de aarde nog wel verder draait en het leven van anderen wel verdergaat. Vaak voel ik me niet thuis in deze wereld. Voelt het niet als mijn plek. Tegenwoordig leven mensen steeds verder van de natuur vandaan en in deze moderne wereld met al die social media en noem maar op, wordt het soms best oppervlakkig allemaal, vind ik, terwijl het bestaan iets heel diepgaands is en het helemaal niet raar is om jezelf allerlei vragen te stellen, maar ik begin mijzelf nu wel weer gek te maken met het nadenken over al deze vragen, haha ;-).
ano - Maandag 9 februari 2015 08:26
in de percey jackson boeken gaan ze naar het hiernamaals, best eng hoe de schrijver dit beschreven heeft, hoop dat het niet zo is, voor de rest van je leven in een grasveld staan, brrrr zelf hoop ik meer dat als je dood bent, je in je eigen fantasie mag leven, je dus helemaal zelf bepaald hoe je wereld eruitziet. maar eigenlijk hoop ik het meest van al dat als je dood bent je ook dood bent.
Jet - Maandag 9 februari 2015 23:54
Met veel vragen heb ik mij al bezig gehouden. Deels met antwoorden en deels niet. De vraag die momenteel speelt, is 'hoe wil ik mijn leven indelen?' Dat mijn leven op een waardevolle manier geleefd wordt. Dat ik in harmonie met mezelf kan leven. Ik denk dat ik dan tot bloei kan komen. (ben ik al wat hoor! ;)

Het is ook maar net in wat voor levensfase je zit.

Wat ik heel fijn vind, is dat ik weet dat de dood geen macht meer over mij heeft (geen angst) en ik daardoor veel meer van het leven kan genieten!

Prima blog!
Meisje - Dinsdag 10 februari 2015 23:27
Wat een mooie en waardevolle blog!
Ik geloof dat er na het sterven een nieuw leven begint. Dit is een leven in de hel zonder God of in de hemel bij God. Al Gods kinderen mogen bij Hem in de hemel komen en voor eeuwig voor Hem leven. Zonder pijn, moeite, verdriet, eetstoornis en al die ellende. Voor degenen die Hem niet als zijn/haar God hebben aangenomen, wacht de hel.. Dat is een verschrikkelijke plaats die ik niemand toewens! God wil zo graag dat wij Hem zoeken en dan zullen wij Hem ook vinden. Dat staat in de Bijbel:

'Vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan. Want ieder die vraagt ontvangt, en wie zoekt vindt, en voor wie klopt zal worden opengedaan. Zoekt en gij zult vinden (wie zoekt die vindt) Is er iemand onder jullie die zijn kind, als het om een brood vraagt, een steen zou geven? Of een slang, als het om een vis vraagt? Als jullie dus, ook al zijn jullie slecht, je kinderen al goede gaven schenken, hoeveel te meer zal jullie Vader in de hemel dan het goede geven aan wie hem daarom vragen.'
Mattheus 7 vers 7 tot 11

Als God echter eerder terugkomt naar de aarde, dan zal ik meteen met Hem naar de hemel mogen en alle kinderen van God met Hem. Iedereen zal dan opstaan, ook al is je lichaam alleen nog maar as of ligt je lichaam op de bodem van de zee. Je lichaam zal weer hersteld worden en dan zal iedereen voor God staan en naar de hel of hemel gaan.

Het geeft mij moed en kracht dat God er altijd voor mij is en mij altijd helpt. Hierdoor ben ik niet bang voor de dood of voor wat dan ook, omdat God voor mij zorgt en ik uiteindelijk voor eeuwig bij Hem mag leven! Dat maakt mij zó gelukkig!

Heel verhaal ;) Hopelijk hebben jullie er wat aan! :)

Liefs!
Frank - Maandag 12 maart 2018 17:55
Wat een kanker verhaal gr
Lassa - Maandag 16 september 2019 13:55
Hank hou eens op
HOOP - Romeinen 8 - Donderdag 12 februari 2015 22:40
Vers:
11 Als de Geest van God in u woont, heeft dat ook gevolgen voor uw lichaam. God heeft Jezus uit de dood opgewekt. Wel, doordat Zijn Geest in u woont, zal Hij ook uw sterfelijke lichaam levend maken.

14 Want allen die door de Geest van God geleid worden, zijn zonen (en dochters) van God.
15 Wij hoeven dus geen slaven van de angst meer te zijn. Nee, God heeft ons een andere geest gegeven. Wij zijn door Hem aangenomen als zonen (en dochters). En doordat Zijn Geest in ons woont, roepen wij: "(Abba!) Vader!"

10 Door de zonde is uw lichaam onderworpen aan de dood. Maar als Christus in u woont, is uw geest levend omdat God u als rechtvaardig beschouwt.
11 Als de Geest van God in u woont, heeft dat ook gevolgen voor uw lichaam. God heeft Jezus uit de dood opgewekt. Wel, doordat Zijn Geest in u woont, zal Hij ook uw sterfelijke lichaam levend maken.

18 Maar wat voor lijden wij hier ook doormaken, het valt in het niet bij de schitterende heerlijkheid, die God ons straks zal laten zien.
21 Maar er is hoop! Ook de schepping zal bevrijd worden uit de macht van dood en verval en dezelfde heerlijke vrijheid krijgen als de kinderen van God.

28 Eén ding weten wij: Voor wie Hem liefhebben laat God alles meewerken voor hun bestwil, want Hij heeft een plan met hen.
- God is VOOR Jou :) - - Donderdag 12 februari 2015 22:49
Romeinen 8 vers 31
Wat kunnen wij hier nog over zeggen? Als God aan onze kant staat, wie zal dan tegen ons zijn?

35
Wat kan ons ooit van de liefde van Christus scheiden? Onderdrukking? Nood? Vervolging? Honger? Ontbering? Gevaar? De dood? (Depressie? Angst? Levensvragen? Een Eetstoornis? Onzekerheid?)

38
Ik ben ervan OVERTUIGD dat NIETS ons kan scheiden van Gods Liefde :), die in Christus tot uiting komt.

De dood niet, (levensvragen), (en) het leven niet, (boosheid niet), engelen niet, regeringen niet, (een eetstoornis niet), de dingen van vandaag niet, de dingen van morgen niet, (een slecht zelfbeeld of een naar verleden, NIET).
Nee, er is geen enkele kracht die dat kan.

39 Hoe hoog we zijn gestegen of in welke diepte wij ons ook bevinden…,
NIETS in de hele schepping kan ons scheiden van Gods Liefde :), die ons gegeven is in Christus Jezus, onze Heer.

• Jij bent geliefd. •
Marleen - Dinsdag 10 november 2015 17:43
Bedankt deze blog heeft me heel erg geholpen bij levensvorming👍
Minion Weed 69 - Maandag 7 maart 2016 15:09
Ik wil de beste zijn. zoals niemand ooit geweest is.
janne - Zaterdag 7 mei 2016 14:07
echt een hele goede blog het heeft me erg goed geholpen bij een werkstuk voor levensbeschouwing.
sam - Donderdag 8 september 2016 13:05
bedenk een levends vraag voor me
alvast bedankt
isa - Donderdag 29 december 2016 11:02
Ik heb volgende vraag gesteld in de klaspraktijk tijdens een levensbeschouwelijk vak: "Hoe is ons heelal ontstaan?"

Behoort dit tot een levensvraag?
frankenstein88 - Zaterdag 4 februari 2017 22:06
ik heb ook een vraag gesteld, kreeg geen antwoord.
Jordy - Dinsdag 7 februari 2017 21:30
Vroeger zat ik vol met vragen over het leven. Nu heb ik het antwoord gevonden. Voor mij draait het leven om de persoon Jezus Christus. Dankzij de verlossing door het offer aan het kruis heeft mijn leven een heel andere wending gekregen. Ik heb nu rust wat de grote levensvraag: "Waar draait het leven om?" betreft.
Roos - Woensdag 22 maart 2017 19:40
Je vergeet een belangrijke vraag: Waarom maken de verpakkingen van Always maandverband zo veel geluid???

En: Is yoghurt om te eten of om te drinken???

En: Waarom bestaat er nog geen palm face smiley???
Marjel - Zondag 2 april 2017 12:17
Ben ik belangrijker dan een ander? Daar denk ik vaak over na
hank - Donderdag 27 september 2018 13:31
hallo ik heb het niet klaar punt uit
hank - Donderdag 27 september 2018 13:32
i heb het niet klaa punt uit
Nino - Vrijdag 3 mei 2019 14:06
Bedankt voor deze blog. Veral bij 7 herken ik mezelf erg in. Het was goed om deze blog te lezen.Nu bekijk ik het anders. Bedankt er voor. Groetjes van Nino
Lassa - Maandag 16 september 2019 13:53
Ik vondt het leuk super en leuk dat je dit doet
Lassa - Maandag 16 september 2019 13:55
Hank hou op
Achmed Krappa - Woensdag 8 januari 2020 13:34
ik wil dood. wat is de beste manier?
Achmed Krappa - Woensdag 8 januari 2020 13:36
SNEL HELP
lol - Woensdag 25 maart 2020 16:54
Ik vroeg mij ook veel levensvragen af (wat vanzelfsprekend is)...
JW.org heeft me denk ik al mijn vragen beantwoord.
Ik vind persoonlijk dat het echt goed is om vragen te stellen.

Gr een mens
(Ik hoop dat iets helpt)
Valere De Brabandere - Woensdag 15 juli 2020 08:15
- Levensvraag nummer 1 is en blijft...”is of bestaat er een God of zo-Iets ?”...
- E; het antwoord ligt reeds in de vraag zelf...” nl. Er is “zo-iets”
als “god”.’’ En dat of die is van een transcendente aard en wijze,,, ; niet te kennen of te begrijpen...Valere De Brabandere.
Lieke - Vrijdag 3 september 2021 12:18
Erg interessant. Peace
Lieke - Vrijdag 3 september 2021 12:23
Ik vind levensvragen altijd erg interessant en boeiend