Mediteren met The Honest Guys

 

Toen in een tijd geleden de blog 'Voor als je niet kan slapen' over slaapmeditaties schreef, las ik in de reacties over The Honest Guys. Ik kende wel al meditaties van hen, maar had er nooit zo bewust bij stilgestaan dat zij het waren. Sinds die reacties ben ik me meer in The Honest Guys gaan verdiepen. Wat een fijne content maken ze! Ik luister graag naar hun slaapmeditaties - waar het voor mij mee begon - maar ook naar de andere meditaties die ze online hebben gezet. Om te ontspannen of juist de dag lekker te beginnen. Een paar favorieten zet ik voor jullie op een rijtje.

In deze video link ik naar wat YouTube-filmpjes, maar deze meditaties (en meer) zijn ook op Spotify te vinden als je dat prettiger vindt. Zeker voor het slapengaan vind ik Spotify handig omdat je dan een timer in kan zetten voor slaapstand. Zodat als je in slaap valt, hij niet verder gaat naar de volgende meditatie, maar jij gewoon rustig door kan slapen. Oké, genoeg over slapen, want ik wil deze blog juist met het tegenovergestelde beginnen:

Goedemorgen!

Deze meditatie duurt slechts vier minuten, maar heeft op mij een grote impact. Het voelt een beetje alsof je in een film zit met die intense muziek en daar moet ik soms een beetje om lachen. Toch komt de boodschap wel binnen. En om welke reden je ook lacht; lachen doet iets met hoe je je voelt. Zelfs als je zonder reden zou lachen doet dat iets met je. Van dat feit maken ze ook gebruik in de meditatie. Je begint je dag met een lach, je eigen soundtrack en een berg positieve affirmaties. En dat in slechts vier minuten.

Meer liefde voor jou

Ook een korte meditatie. Omdat mijn spanningsboog niet altijd zo groot is, vind ik dat altijd wel fijn en behapbaar. Het idee dat mediteren iets is dat lang moet duren, schrok mij altijd een beetje af. Het kan natuurlijk wel lang duren, dat je echt ergens diep induikt, maar het hoeft niet lang te duren om effect te hebben. Deze meditatie kan bijdragen aan wat meer zelfliefde. Als het maar vijf minuutjes duurt, kan je het altijd even proberen, toch?

Voor als je negatief over jezelf praat

Praat of denk jij vaak negatief over jezelf? Je weet ergens wel dat het je niet vooruit helpt. Dat die negatieve stem juist het tegenovergestelde effect heeft van wat jij graag zou willen bereiken, namelijk dat je je beter gaat voelen. Toch kan het lastig zijn om daar verandering in te brengen als het zo in je systeem zit. Deze meditatie kan daar een handje bij helpen.

Anti-stress

Voel je je gestrest, om wat voor reden dan ook? Als je hier vaak last van hebt, is het belangrijk om te kijken waar dat door komt en te kijken of je daar iets aan kan veranderen. Daar heb je uiteindelijk het meeste aan. Maar voor op de korte termijn kan je misschien iets hebben aan deze meditatie. Je hebt misschien veel aan je hoofd, maar je kan vast wel even tien minuutjes missen. Gun je lijf en je hoofd een momentje om te ontspannen.

 

Duik in een andere wereld

Je kan een boek lezen, je kan een film kijken, maar je kan ook een meditatie van The Honest Guys kijken. Ze hebben een playlist vol meditaties waarin ze je begeleiden door een fantasiewereld waarin jij de hoofdrol speelt. De beelden verschijnen als vanzelf aan de binnenkant van je oogleden en het werkt ook heerlijk ontspannen. Ren bijvoorbeeld mee met een wolvenroedel in deze meditatievideo.

Lord of the Rings

Ze hebben zelfs een speciale playlists met meditaties die zich afspelen in een Lord of the Rings setting. Een beetje nerdy misschien, maar ik kan dat wel waarderen. Het brengt je net als een boek of film naar een andere wereld, maar dan weer op een andere manier.

Slaap lekker

En tot slot eentje om de dag mee af te sluiten; een slaapmeditatie-video. De video belooft je in slaap te laten vallen binnen 20 minuten. Ik ervaar zelf regelmatig dat dit het geval is. Is dat niet zo, dan ben ik in ieder geval een stuk meer ontspannen en gaat slapen daarna ook makkelijker. De video begint met een ademhalingsoefening. Dat kan best even wennen zijn als je dat niet gewend bent, maar maak je niet druk als het niet lukt zoals aangegeven. Dan doe je het maar een paar tellen langer of korter. Dat zit wel goed.

Tot slot

Een sidenote die The Honest Guys zelf ook geven aan het begin van hun video's en geluidsfragmenten, is dat hun meditatievideo's niet bedoeld zijn als vervanging voor gezondheidszorg. Stop niet zonder overleg met je medicatie en werk aan je fysieke- en mentale gezondheid met hulpverleners en je omgeving. Zo'n meditatie kan zeker een steentje bijdragen, maar het is geen behandeling of wondermiddel.

Wat vind jij een fijne manier van mediteren?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Laurens - Zondag 5 juli 2020 11:29
zeker aan te raden the honest guys. Ben ook member coor 2,99 per maand