Vegetarische broccoli taart

 

Een paar weekjes geleden had ik op een zondagmiddag zin om lekker uitgebreid te koken. Het was buiten vies weer en binnen gezellig warm. Ik maakte een uitgebreid boodschappenlijstje, ging naar de Appie en haalde allemaal producten die ik normaal niet zo snel met elkaar combineer. Ik had zin om een vegetarische broccoli taart te maken, zonder hiervoor allerlei pakjes te gebruiken. Gewoon from scratch dus. Ik zocht wat verschillende recepten online op en combineerde wat ingrediënten om vervolgens uit te komen op onderstaande taart.

Het lijkt in eerste instantie misschien wat uitgebreid en ingewikkeld, maar als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik niet heel uitgebreid en ingewikkeld kook. Dit valt dus ook echt mee en is prima te doen voor iedereen. Het bereiden van de taart duurt een ruim uurtje. Je bent zo'n 45 minuutjes bezig met alles in elkaar flansen en dan moet het geheel nog een half uurtje in de oven. Ik moest tussendoor iemand naar het ziekenhuis brengen, waardoor de taart bij mij te lang in de oven stond... en dus ietwat droger is geworden dan hij zou moeten zijn. Dat zie je wel op de foto's.

vegetarische broccoli taart

Goed, als je deze taart ook wilt maken is het nu tijd om even naar de supermarkt te gaan om de volgende producten aan te schaffen. Misschien heb je wel een aantal producten in je keukenkastje staan. Ff checken voordat je gaat.

Voor de bodem

 • Kikkererwtenmeel, speltmeel of ander meel
 • Peper
 • Zout
 • Italiaanse kruiden
 • Olijfolie
Voor de vulling
 • 400 gram broccoli
 • 1 avocado
 • 1 potje zongedroogde tomaatjes
 • Verse basilicum
 • Mozzarella
 • Cashewnoten
 • Scheutje melk
 • 150 gram Tofu
 • Zout
 • Peper
 • Knoflook
 • Uitje
 • Italiaanse kruiden
 • Olijfolie

Je kunt nu beginnen met het maken van de bodem. Hiervoor heb je ongeveer 300 gram meel nodig, 4 eetlepels olijfolie, wat zout, Italiaanse kruiden, peper en wat water. Mix dit goed door elkaar en kneed het geheel tot een bal. Is het wat te droog of wat te nat, voeg er dan gewoon wat water of meel bij. Rol de deegbal nu goed uit op een met een deegroller of bijvoorbeeld een fles. Ik had geen deegroller en deed het dus met een fles, kookwonder dat ik ben... Bekleed nu je ingevette bakvorm met het deeg en zet deze 10 minuutjes in een voorverwarmde oven zodat de bodem als deels gegaard is alvorens je de vulling erin stort.

vegetarische broccoli taart

Nu de bodem klaar is kan je de vulling maken. Hiervoor kook je de broccoli even en snijd je de avocado, tofu en mozzarella in stukken. De broccoli, tofu, basilicum, zout, peper, knoflook, uitje en cashewnoten kan je nu fijn hakken in een keukenmachine of met een handmixer. Als alles fijn gehakt is kan je de in stukjes gesneden mozzarella en zongedroogde tomaat toevoegen. Ook kan je nog wat stukjes cashewnoten toevoegen. Tot slot kan je wat melk toevoegen om het geheel wat smeuïger te maken. Nu kan het geheel ongeveer een half uur in de oven op 180 graden. Eenmaal uit de oven kan je nog wat verse cherry tomaatjes toevoegen voor de frisse smaak en wat stukjes cashewnoot voor de extra smaak.

vegetarische broccoli taart

Enjoy! ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Breadfish - Dinsdag 27 september 2016 19:02
Ik hoop dat de situatie dat je iemand naar het ziekenhuis moest brengen, niet (heel) ernstig was.

Ziet er lekker uit!
-J.N - Dinsdag 27 september 2016 20:26
Klinkt lekker, heel goed recept! Wel vraag ik me af hoeveel kcal erin zitten?
@-J.N - Dinsdag 27 september 2016 20:48
Ik vraag het me ook af, maar ik denk niet dat je een antwoord zal krijgen op je vraag. Om triggers te vermijden, worden er geen voedingswaarden, gewichten enz. gedeeld... Denk ik toch....
Flux - Dinsdag 27 september 2016 21:30
Leuk om te zien dat je je voorkeur voor simpele maaltijden uitbreidt naar bakexperimenten. Ze zien er geslaagd uit, en voor iemand met dezelfde voorkeur een extra motivatie om zich hier ook eens aan te wagen ;)
sanne - Dinsdag 27 september 2016 21:54
Wat maakt t uit hoeveel kcal erin zitten?
Lijkt me heerlijk, ga t eens proberen. Ben alleen geen tofu fan, misschien bervangen door pittige kaas?
sanne - Dinsdag 27 september 2016 21:57
En scarlet, ik denk zomaar dat jij nog eens een kookwonder wordt :)
Lisa - Dinsdag 27 september 2016 22:24
Laat die calorieƫn nu toch eens los en geniet gewoon !
-J.N - Woensdag 28 september 2016 07:33
Voor de mensen op proud die willen afvallen vanwege overgewicht is het wel handig om de kcal erbij te hebben staan. En ja, ik wil afvallen op een gezonde manier maar dan vind ik het wel handig om niet teveel kcal binnen te krijgen want anders lukt dat gewoon niet.
Yla - Woensdag 28 september 2016 08:20
@ J.N, ook als je aan het afvallen ben is het niet erg om een keertje iets te eten waarvan je de voedingswaarde niet weet. Zolang je maar een normale portie neemt van het gerecht. Want je gaat toch ook wel eens uit eten en je vraagt dan toch ook niet aan de ober wat de voedingswaarde in het gerecht zit?
voordat je me hier op aanvalt, ik heb ook overgewicht en ben ook op gezonde manier aan het afvallen. Ik snap je strijd, maar je valt niet alleen af door kcal te tellen maar door je eetpatroon te veranderen.

Taart ziet er lekker uit, maar lijkt me niet lekker maar dat komt omdat ik bepaalde ingredienten niet lekker vind
*** - Woensdag 28 september 2016 09:26
Is dat niet het recept van De Groene Meisjes? Dat wil ik al zo lang proberen maar het komt er precies niet van. Maar nu ik zie hoe goed deze gelukt is, krijg ik er nog meer zin in :)
Erna - Donderdag 29 september 2016 10:59
Dat ziet er heel lekker uit !šŸ˜‹
druifje - Zondag 2 oktober 2016 12:53
is de mozzarella echt een must? Proef je het echt goed terug zegmaar? Ik eet namelijk veganistisch en zou dit recept graag eens proberen! De melk is simpel vervangbaar voor soja of amandel, alleen met die mozzarella zit ik een beetje in de knoei.. !