Kikkererwten Burger van Verstegen

 

Kikkererwten worden steeds vaker in gerechten gebruikt. Ik eet zelf regelmatig houmous, of hummus, of hoe je het ook zou moeten schrijven. In ieder geval is de smaak van kikkererwten daarin heel erg lekker. Onlangs kwam ik dit kruidenzakje van Verstegen tegen in de supermarkt en werd ik wel nieuwsgierig. Ik eet zelf geen vlees, dus vind het leuk om nieuwe burgers die gemaakt zijn zonder vlees te ontdekken. Deze burger heb ik dan ook maar eens uitgeprobeerd en ik zal hieronder beschrijven wat ik ervan vind. 

verstegen kikkererwten burger

De Kikkererwten Burger van Verstegen maak je door dit kruidenzakje samen te gebruiken met een aantal ingrediënten. In ieder geval heb je natuurlijk kikkererwten nodig. Verder kun je er cashewnoten, paprika en ui aan toevoegen. Ik at de burger op een lekkere harde bol van de bakkersafdeling van de supermarkt.

Kikker erwten

Je hebt ook een staafmixer, blender of handmixer nodig om alles goed fijn te malen. Let wel op dat je het niet in de kleine stukjes maalt, want dan wordt de burger erg nat. Dat kan onder andere door de paprika komen of doordat de kikkererwten uit blik niet goed zijn uitgelekt. Is hij te nat, dan kan het helpen om er wat paneermeel aan toe te voegen. Als alles een soort deeg is geworden, kun je hier balletjes van draaien en deze plat drukken zodat het een burger wordt. 

kikkererwt

De burger bak je in olijfolie in de koekepan en is snel gaar. Als je merkt dat hij een beetje bruin is en knapperig kun je hem op het broodje leggen. Ik had het broodje verder belegd met ketchup, mayonaise, sla en komkommer. Dit was een goede combinatie. Je kunt deze burger natuurlijk ook eten met aardappeltjes en groenten of bij een lekkere couscous of pastasalade. 

burger

De burger is gemakkelijk te maken, maar was snel iets te nat. Ik wist niet precies wat ik daarin fout had gedaan, maar uiteindelijk is hij gewoon gelukt en heel erg lekker. Dit is dus zeker een aanrader, wat mij betreft.

liefs

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Rosalie - Dinsdag 2 december 2014 19:06
First jee! Ziet er lekker uit ga ik zeker eens proberen.
Inne - Dinsdag 2 december 2014 19:36
Die is zoo lekker, heb het ook eens gemaakt maar bij mij was het juist iets te droog :P
janniekex - Dinsdag 2 december 2014 20:12
aaaah ziet er zo vies uit haha sorry, ik vind erwitten zo vies net van die pukkels die je uit drukt zij mijn oma altijd.


-Loved- - Dinsdag 2 december 2014 20:27
Leuk je eigen hamburger maken :D
RosieV - Dinsdag 2 december 2014 20:35
Ik heb het zakje ook maar vergeet telkens om er wat kee te doen.
Aine - Dinsdag 2 december 2014 20:56
Yup die gaan we proberen!
*** - Woensdag 3 december 2014 08:24
Ziet er superlekker uit!
kate - Woensdag 3 december 2014 15:04
Bij ons in de jumbo kan je ook kikkererwten in een zakje kopen. Volgens mij zijn die wat droger!
Ziet er lekker uit
n - Woensdag 3 december 2014 17:57
Word moe van al dat vega
Saar - Woensdag 3 december 2014 18:26
Oohhhh super idee :D

Bij de appie verkrijgbaar?
anti - Donderdag 1 januari 2015 20:50
als ie te nat is kun je hem ook een uurtje à twee in de koelkast laten opstijven, wordt ie wat steviger van;)