Dadel Kokos balletjes

 

Een van mijn beste vriendinnetjes is een echte keukenprinses. Ze bakt vaak lekkere dingen en ook als wij samen zijn, staan we vaak in de keuken. Laatst hebben we zelf een gezond & lekker tussendoortje gemaakt, namelijk dadel kokos balletjes. Het is haar eigen creatie en ik mocht het met jullie delen. Makkelijk te maken en erg lekker!

Dadelballetjes

Het is heel leuk om te maken en daarnaast staat het ook nog eens leuk op tafel. Lekker voor bij de thee en in een zakje kun je ze ook prima meenemen als tussendoortje. Ze zijn wel snel op en verslavend! Ik werd er echt heel blij van toen ik ze voor het eerst proefde. Alle ingrediënten zijn bij mij favoriet en vooral de combinatie van dadel en kokos sprak mij erg aan. Wat ook nog eens super handig is, is dat je geen oven nodig hebt.

Ingrediënten
Voor ongeveer 15 a 20 balletjes

♥ 50 gram havermout
♥ 100 gram gemengde noten
(hazelnoten en amandelen)
♥ 1 citroen
♥ 1 lepel honing
♥ 1 lepel zonnebloemolie
♥ Vanille essence eventueel
♥ Geraspte kokos
♥ 125 gram dadels

ingredienten

Bereiding
Doe de dadels in een keukenmachine of snijd ze heel klein. Doe ze vervolgens in een mengkom. Doe vervolgens de noten in de keukenmachine en hak ze fijn. Doe dit erbij in de mengkom. Was een citroen en rasp de helft ervan en voeg dit, samen met wat citroensap, in de mengkom toe. Let er op dat je niet het witte gedeelte onder de schil van de citroen meeraspt. Dit zorgt namelijk voor een bittere smaak. Doe de honing en zonnebloemolie erbij, een klein beetje vanille essence en de havermout. Meng het geheel met je handen en draai balletjes van het mengsel. Tot slot kun je ze door de kokos rollen.

dadelballetjes

Lijkt jou dit ook lekker?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

soppie - Zondag 30 maart 2014 19:33
hmmmm dit ziet er wel lekker uit! ga ik ook maar eens proberen maar dan met iets anders dan amandel en hazelnoot (:
Liadan - Maandag 31 maart 2014 11:05
Ik maakte dit eerder altijd toen mijn blender het nog deed ;) Maar de olie is niet echt nodig, en als ik al olie zou gebruiken dan zou ik eerder kokosolie gebruiken, lijkt me net wat lekkerder.