Bosbessen yoghurt taart maken

 

Tijdens de zomerse dagen is het heel gezellig om ergens lekker buiten in het gras te picknicken. Gewoon een mandje mee met allemaal lekkere zomerse drankjes en hapjes om ergens in een park of in de natuur te genieten. Nu kan je alles kant en klaar bij de Appie kopen, maar je kunt ook iets lekker zelfmaken. Het leek me daarom leuk om het recept te delen van een bosbessen yoghurt taart. Deze is eenvoudig te maken, is heerlijk zoet en zomers en smaakt geweldig goed.

Snijd de taart in puntjes en neem hem samen met een bus slagroom mee naar de picknick. Deze taart is natuurlijk ook leuk om te maken voor feestjes. Je hebt er geen kant en klare mixen voor nodig en de bereidingstijd is korter dan een uurtje. Succes!

Om een bosbessen yoghurt taart te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 250 gram amandel meel
  • 50 gram suiker
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 250 gram yoghurt
  • 2 eieren
  • 50 gram zonnebloemolie
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • 3 handjes bosbessen

Wat je dan moet doen is het volgende:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een taartvorm met ongeveer 20 cm doorsnede in.

2. Mix het amandelmeel, suiker en bak poeder met elkaar. Voeg hierna de yoghurt, eieren, olie en vanillesuiker toe. Het is niet erg als er na het mixen nog een paar klontjes in het deeg zitten.

3. Nu kan je het geheel in een de ingevette taartvorm doen en de bosbessen toevoegen. Je bakt de taart nu gaar in 40 minuten tijd. De taart is dan mooi goudbruin van kleur.

4. De taart is het lekkerst als je hem koel serveert. Doe hem dus vooraf even in de koelkast.

Enjoy

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Zaterdag 22 augustus 2015 19:15
Ziet er wel lekker uit maar geef mij maar een Bossche bol... :)
iamkaylee - Zaterdag 22 augustus 2015 20:07
Tis jammer dat ik en mam de enige thuis zijn die het zouden lusten.. anders had ik het gelijk gemaakt, maar voor 2 personen is het toch een beetje veel hahaah
sparkle - Zaterdag 22 augustus 2015 20:14
@ iamkaylee, je kunt proberen de ingrediƫnten te halveren - of nog een keel te halveren. Zodat je het toch kunt maken. Zolang je de juiste verhouding maar hebt. Dan is 'ie niet groot - maar aangepast tot de hoeveelheid die je wilt!
Ellie-x - Zaterdag 22 augustus 2015 20:29
Lijkt me echt lekker.. moet je per se amandelmeel gebruiken of kan bloem/zelfreizend bakmeel ook?
*maan* - Zaterdag 22 augustus 2015 21:16
jammer dat de bosbessen niet meer in de winkels liggen wachtend tot volgend jaar dan maar
Maanmeisje - Zaterdag 22 augustus 2015 21:17
Lijkt me zo lekker!
Sparkle1991 - Zaterdag 22 augustus 2015 22:10
@ellie; je zou zeker de amandelmeel kunnen vervangen voor bloem. Je krijgt dan een wat grovere kruimel dan met amandelmeel. En amandelmeel is echt gemaakt van amandel, dus die smaak mis je dan wel, maar daar zou je eventueel amandelooeder voor kunnen gebruiken. En zelfrijzend bakmeel zou ik niet zo snel doen. Oh voor de verhouding van amandelmeel naar bloem: stel er staat 1,5 cup amandelmeel dan kun je het beste 1 cup bloem doen. Ik hoop dat je er wat mee kan!


@ maan, je zou ook blauwe bessen kunnen doen - liggen volop in de winkel!
mollie - Zondag 23 augustus 2015 07:37
het recept spreekt me wel aan, maar waarom moet dit nu weer met amandelmeel? het komt zo eetgestoord op mij over. of zie ik het verkeerd? wellicht dat ik dat te snel denk.
@mollie - Zondag 23 augustus 2015 08:48
Niks eetgestoords aan Amandelmeel.. niet vergelijkbaar met gewoon meel, geeft een heel ander resultaat omdat het gemalen noten zijn.
Yla - Zondag 23 augustus 2015 08:56
klinkt heel lekker maar vind jammer dat met amandelmeel is omdat heel duur is.
Liadan - Zondag 23 augustus 2015 09:30
Ik wil deze taart volgend weekend gaan maken, lijkt me erg lekker. Maar wat voor yoghurt moet je gebruiken? Gewoon halfvolle?
Esmee - Zondag 23 augustus 2015 09:37
@mollie niets eetgestoords aanšŸ˜‰ als iemand zonder eetstoornis fruit als tussendoortje neemt is dat ook heel normaal :)c
Lusi - Zondag 23 augustus 2015 10:53
Klinkt lekker, ik wil graag nog een keer iets met amandelmeel proberen te maken:). Maar dat zou ik bij mijn ouders moeten doen (zij ook meteen blij hihi), sinds ik hier geen oven heb ;p.

@Liadan:
Bij dit soort recepten gebruik ik zelf vaak halfvolle vanilleyoghurt. Dan wordt het wel wat zoeter, maar gezien de hoeveelheid suiker is dat misschien best gewenst. (maar amandelmeel heeft ook meer smaak dan gewone bloem, dus ik weet het niet hoe dat hierbij uit pakt). Anders zou ik inderdaad gewoon voor halfvolle en anders volle yoghurt gaan.

@Ellie (toevoeging op reactie van Sparkle):
Bloem + bakpoeder = zelfrijzend bakmeel, dus als je zelfrijzend bakmeel wil gebruiken, dan kan je minder/geen bakpoeder gebruiken. Hoe meer bakpoeder, hoe luchtiger het wordt (okƩ tot op zekere hoogte) en op zich is daar niks mis mee, je krijgt alleen een andere structuur.
miri - Zondag 23 augustus 2015 12:50
haha wouw dat ziet er top uit zeg, heerlijk. amandelmeel geeft net een wat bijzonderdere (hoe schrijf je dat?:)) smaak. Lekker ik ga hem een keertje maken!!
En niets eetgestoord, maar als je zo denkt, kan je alles zo gaan zien natuurlijk.
Floor* - Zondag 23 augustus 2015 13:30
Ooooooh, ik heb echt een bosvruchtenyoghurt-liefde, deze ga ik maken ā™”ā™”ā™”
Ellie-x - Maandag 24 augustus 2015 18:42
Sparkle1991 en Lusi bedankt!
Lisa - Zondag 30 augustus 2015 15:59
ziet er heerlijk uit!
deze ga ik aankomende week eens proberen :)