Banaan bitterkoekjes met chocolade

 

Zelf koekjes maken is leuk, maar van bestaande koekjes mooie gebakjes maken is misschien wel nog leuker! Wij maakten banaanbitterkoekjes met chocolade. Het is super eenvoudig en het ziet er heel leuk uit. Een leuke bezigheid en een bijzonder mini gebakje om vrienden of familie mee te verrassen. Je hebt vrij weinig nodig voor deze gebakjes en hebt ze in ongeveer een half uurtje in elkaar gezet. Ik zal je in deze blog uitleggen hoe je deze vrolijke gebakjes maakt.

Je hebt het volgende nodig om de gebakjes te maken: een zakje bitterkoekjes, een grote pure chocoladereep, twee bananen, pindakaas of chocopasta en versiering.

banaan bitterkoekjes chocolade Proud2Bme

banaanAllereerst snijd je de banaan in dunne plakjes. Maak deze echt niet te dik, want dan valt je gebakje snel uit elkaar. Besmeer hierna de bitterkoekjes met een dun laagje pindakaas of chocoladepasta. Nu kan je de banaan tussen twee bitterkoekjes in doen. Druk het geheel een beetje aan zodat het goed plakt.

banaan bitterkoekjes

banaanAls je alle banaan tussen de bitterkoekjes hebt gedaan ziet het er zo uit.

banaan bitterkoekjes

banaan Nu is het tijd om de chocoladereep langzaam warm te laten worden. Dit doe je 'Au bain-marie'. Dit betekent dat je de chocoladereep niet rechtstreeks in de pan smelt, maar in een pannetje in het warme water van een andere pan. Kijk maar naar onderstaande foto's, dan snap je het wel. Brokkel of snijdt de chocolade in kleine stukjes voordat je deze in de pan doet, anders duurt het heel lang.

au bain marie

banaanTijd om te dippen! Je gaat nu de helft van het biitterkoekjes gebakje dopen in de gesmolten chocolade. Dip het er echt maar een heel klein beetje in, want voor je het weet zit er veel te veel chocolade aan je gebakje en blijft het druipen. Na het choco dippen, kan je de koekjes in een bakje met versiering dippen. Heb je geen versiering in huis, dan kan je ook gewoon hagelslag gebruiken.

banaan bitterkoekjes chocolade

banaanHet kan even lastig zijn om de gebakjes te laten drogen zonder dat ze omrollen. Ik heb ze daarom tussen stokjes laten drogen. Toen ze eenmaal iets droger waren heb ik ze in de koelkast gedaan. Hierdoor wordt de chocolade snel hard. Als ze aan het drogen zijn kan je ze nog even ietsje extra versieren.

banaan bitterkoekjes chocolade versieren

banaanEn na nog een kwartiertje in de koelkast zijn ze helemaal klaar en gereed om te serveren! Die de gebakjes in een leuk schaaltje en serveer met vrolijke servetjes. Wacht niet te lang met opeten, want dan worden de bitterkoekjes misschien wat taai.

banaan bitterkoekjes chocolade Proud2Bme

Geniet ervan

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

ano - Donderdag 19 september 2013 12:42
ziet er heerlijk uit, zal het zeker eens proberen!
tomaat - Donderdag 19 september 2013 13:21
vooor de eerste keer echt een moooi recept. vind ik dan.

zou alleen de hagelslag vervangen voor mooie spikkels denk ik
Laura - Donderdag 19 september 2013 13:31
Lijkt me leuk!
miri - Donderdag 19 september 2013 13:41
jeeh dat lijkt me echt heerlijk!! wat origineel zeg en inderdaad best simpel :-)
K - Donderdag 19 september 2013 14:12
Ziet er lekker uit .
Bestaat er een andere naam voor bitterkoekjes? want die ken ik niet hoor :-).
just - Donderdag 19 september 2013 15:18
lekker motiverend, light pindakaas ;)
Sofie - Donderdag 19 september 2013 16:03
Leuk om te maken!

@just de koekjes zelf lijken me motiverend zat! Een beetje eetgestoorde reactie (ik zou nb niet eens weten dat die pot ergens heel klein op de foto light is) op een leuke blog ;)
AnaMan - Donderdag 19 september 2013 16:30
Kan het ook met andere koekjes? Ik heb namelijk een hekel aan bittere smaak.
Roos - Donderdag 19 september 2013 17:11
@just wat mij betreft heb je gelijk. Waarom zou je light pindakaas nemen?
Lexii - Donderdag 19 september 2013 17:38
Leuk!

Ik doe het ook liever met andere koekjes, denk ik. Ben ook niet echt fan van bitterkoekjes.

AnaMan, je kunt kijken in de winkel of er andere kleine koekjes zijn.
Je hebt bijv. ministroopwafels, of mini-Luikse wafels waar je het mee kunt proberen. Of zandkoekjes?
Zou ik wel eerst even testen of dat met pindakaas te doen is, of dat je toch de chocopasta neemt ;-) voordat je ze uitdeelt aan de rest.
just - Donderdag 19 september 2013 19:05
@roos precies, dat is het enige wat ik ermee wilde zeggen. Dit is een site voor mensen met een es, om beter te worden. En eerlijk gezegd, ik ken alleen mensen die willen afvallen of die een eetstoornis hebben die light pindakaas eten. En de redactie behoort wel het goede voorbeeld te geven, althans vind ik dan.
angstig - Donderdag 19 september 2013 19:18
nicee!
sindy - Donderdag 19 september 2013 19:42
Wauw dat is pas creatief zeg!
ano - Donderdag 19 september 2013 19:47
ik ben het wel eens met bovenstaande reacties over die pindakaas.
als je een website wilt onderhouden voor mensen met een eetstoornis, moet je zelf ook het goede voorbeeld geven, op het forum word heel vaak gezegd dat light ongezond is en dat je beter de gewone variant kan nemen, waarom doen jullie dat zelf dan niet?

daarnaast (en ik wil echt niet vervelend doen) heb ik de indruk dat scarlet zelf nog een stukje van haar eetstoornis vast wil houden, valt me vooral op in haar filmpjes.
@just @Roos - Donderdag 19 september 2013 20:18
Idd, dacht dat scarlet en iedereen hier tegen light was..
Isa1990 - Donderdag 19 september 2013 21:03
@ ano: Ben het volkomen met je eens en die indruk heb ik, vooral bij haar filmpjes, inderdaad ook. Maar verder lijkt het recept me erg leuk en lekker :)
Mar - Donderdag 19 september 2013 21:46
@bovenstaanden: Waarom moet het hier telkens gaan? De redactie heeft op zulke berichten al vaker op gereageerd en vermeld dat hun eetstoornis verleden tijd is. Daarnaast moeten zij zich toch niet verantwoorden tegenover ons? Misschien vinden ze deze versie lekkerder, misschien is een huisgenoot op dieet, misschien was de gewone versie in de winkel op?
De mensen van proud doen hartstikke hun best om leuke blogs te maken.. Waarom niet gewoon een reactie op dit originele recept? En daarbij, als het dan perse over de (light) ingrediënten moet gaan, het is een recept met koekjes, chocolade, hagelslag... Niets eetgestoords aan lijkt mij zo.
K - Donderdag 19 september 2013 22:32
Wat jammer inderdaad zo'n reactie.
Het was mij zelf nog niet opgevallen. Kijk eens naar wat Scarlet en alle andere medewerkster voor ons doen.
Waarom zoveel negativiteit naar hun toe ? . Dankzij hun bestaat deze website , deze blog, en alles wat je hier kan terugvinden.

Wat zou je doen zonder..
Waarom kom je hier als het je stoort.

K - Donderdag 19 september 2013 22:32
Wat jammer inderdaad zo'n reactie.
Het was mij zelf nog niet opgevallen. Kijk eens naar wat Scarlet en alle andere medewerkster voor ons doen.
Waarom zoveel negativiteit naar hun toe ? . Dankzij hun bestaat deze website , deze blog, en alles wat je hier kan terugvinden.

Wat zou je doen zonder..
Waarom kom je hier als het je stoort.

katsa - Donderdag 19 september 2013 23:08
Ik vind deze reactie ook niet passen. Waarom is het erg als er eens iets light verschijnt? Ik drink zelf cola zero omdat ik de gewone echt niet te drinken vind. Dat is gewoon mijn smaak.
Scarlet moet zich naar ons toe niet verantwoorden voor wat ze eet. Ze is zelf verstandig genoeg om te weten of het mis gaat en haar vrienden waarschijnlijk ook.
Een deel van je eetstoornis loslaten wil ook zeggen dat je kiest voor wat je lekker vindt of je er niet druk in maakt of iets light is of niet. En wie weet had ze haast omdat ze deze site zo goed mogelijk wil maken en ze de tijd uit het oog was verloren. Dus moest ze gauw boodschappen moest doen en de eerste pot pindakaas heeft genomen die ze zag.
katsa - Donderdag 19 september 2013 23:14
Trouwens Scarlet heeft deze site opgericht als alternatief voor pro ana. Zonder haar zo ik nu op zo'n site zittten omdat enkel op deze site en op een pro ana site mensen zitten die weten wat ik doormaak.

Scarlet jij geeft ons een plaats waar we ons verhaal kwijt kunnen. Moest je ooit een dipje hebben dan ben ik zeker dat jij ook je verhaal hier kwijt kanen wij jou zullen helpen

''Sometimes you think you wanna disappear, but all you really want is to be found.''
Scarlet - Vrijdag 20 september 2013 02:04
Voor alle mensen die een drama maken vd pindakaas: deze is van mijn vriendin Joyce, die eet vaak pindakaas op haar brood en koopt deze altijd. Zat gezonde mensen eten light pindakaas, net als cola light.
Daarnaast vind ik het verder niet nodig om mij aan anderen te verantwoorden voor wat ik eet. Dat stadium ben ik wel voorbij.

Ik heb een hele lange weg afgelegd en ben blij dat het nu goed met mij gaat en ik niet langer lijd aan een eetstoornis. Een perfect en makkelijk leven heb ik niet, dat heeft bijna geen mens. Oordeel niet zo snel over anderen terwijl je ze nauwelijks kent, dat maakt je geen mooi en sympathiek mens. Richt je op jezelf voordat je je richt op alle zogenaamde tekortkomingen van anderen, daar heb je uiteindelijk veel meer aan.

Liefs, Scarlet
ano - Vrijdag 20 september 2013 08:43
het spijt me scarlet, het viel me gewoon op in je filmpjes (die ik overigens heel leuk vind en je zeker vaker mag doen!!), natuurlijk kan ik het ook fout hebben.
K - Vrijdag 20 september 2013 10:35
Ik heb veel respect voor wat je hier neerzet Scarlet.
Lana - Vrijdag 20 september 2013 11:08
Wat ziet het er lekker uit zeg! :-)
xlikeaflower - Vrijdag 20 september 2013 14:21
Ziet er zeker lekker uit, alleen jammer dat ik geen banaan lust :P
Misschien is proberen met iets anders er tussen ^^
Leuk gedaan!

Liefs.
hockeymeisje95 - Vrijdag 20 september 2013 16:49
Oh, wat een leuk idee! Valt me op dat er de laatste tijd steeds meer dingen kopen op de site qua recepten waar je geen uur mee bezig bent. Makkelijk dus om het eens uit te proberen!
-Loved- - Vrijdag 27 december 2013 18:11
Geweldig goed gelukt! Ook erg leuk met die gekleurde mais snoepjes. Dan door de midden doen, want anders zijn ze wel erg groot en glijden ze van de chocola af. (:

Top!