Wat wij eten als het warm is

 

De temperaturen stijgen, de bloemetjes bloeien en de vogeltjes fluiten. Mensen trekken er massaal op uit naar terrasjes en parken om zoveel mogelijk zonnestraaltjes mee te pikken. Het warme weer vraagt om wat aanpassingen aan onze kant, zoals luchtige kleding, zonnebrandcrème en voldoende water drinken, maar daar krijg je dan ook het echte lentegevoel voor terug. Als het buiten warmer wordt is de kans groot dat ook je voedingspatroon wat extra aandacht vraagt.

Misschien heb je wel meer of minder trek als het lekker weer is of heb je meer of minder behoefte aan bepaalde producten. In deze blog delen wij wat we graag eten als het warm is....

Wat wij eten als het warm is

Wat Scarlet graag eet als het warm is...
Ik weet niet of ik in de zomer echt heel anders eet als in de winter. Nou ja, op stamppot na dan, want dat zal ik in de zomer niet zo snel eten. Ik heb om eerlijk te zijn ook niet echt minder trek als het warm is. Ik heb nagenoeg altijd wel trek. Dat heeft uiteraard iets te maken met jezelf dingen toestaan... Toch zijn er wel een aantal producten die me echt aan de zomer doen denken en die ik in de zomer meestal wel één of meerdere keren per week eet.

♥ Nacho';s
In de zomer mag ik graag gezellig na werk op een terrasje gaan zitten om bij te komen, gezellig te kletsen en wat om me heen te kijken. Ik drink dan iets fris of een wijntje en bestel daar met regelmaat nacho's bij. In de winter doe ik dat ook wel, maar in de zomer in de zon op een terras is het wel éxtra lekker en doe ik dit net wat vaker.

nacho's

♥ Salades met stokbrood
In de zomer eet ik nét wat vaker salades. Salades a la de uitgebreide bowls die je kunt kopen bij SLA, maar ook gewoon kant en klare pasta salades van Albert Heijn of zelfgemaakte salades met hummus en stokbrood erbij. Liefst doe ik er dan ook olijven, maïs, ananas en kikkerwten door.

♥ Solero's
Zomer is de periode van de Solero's. Deze eet ik dan echt meerdere keren per week. Als ik in de auto zit onderweg naar werk of een afspraak... even snel bij een tankstation stoppen. Of gewoon tijdens een wandeling. Thuis eet ik in de zomer ook graag ijs, maar dan is het vooral schepijs. Oh en waar ik ook dol op ben is softijs! Het wordt echt tijd dat ik dit deze zomer weer eens ga eten.

♥ Fruitsalades
Ik mag in de zomer erg graag kant en klare fruitsalades bij de groenteboer halen óf zelf een fruitsalade in elkaar flansen. Deze eet ik dan lekker in de tuin of op kantoor op. Ik ben vooral fan van ananas, mango, peer en bosbessen.

Wat Irene graag eet als het warm is...
♥ Gazpacho
Twee jaar terug wist ik nog niet eens wat dit was, maar toen een vriendin van me dit vorig jaar maakte was ik helemaal verkocht. Gazpacho is een dikke soep die koud gegeten word. Heerlijk fris en toch vol met groenten. Je kan het heel makkelijk zelf maken in de blender. Op het internet staan allerlei verschillende recepten om uit te proberen. Echt heel lekker! 

♥ Pizza en pasta
De tijd van stampot is voorbij en de tijd van pasta is gekomen. Yes! De zon doet me altijd denken aan heerlijke mediterrane gerechten en wat dat betreft is Italië echt mijn favoriete land. Ik ben gek op pizza en pasta en dat eet ik het liefst buiten in het zonnetje. 

pizza

♥ BBQ
Toen ik nog een eetstoornis had waren barbeque's echt mijn grootste nachtmerrie. Veel vlees, sausjes en geen vaste porties. Ook duren ze gemiddeld langer, dus was er meer tijd om met het eten bezig te zijn. Iedereen genoot, maar ik vond het maar lastig. Nu houd ik heel erg van barbeques. Ik eet dan geen vlees, maar ik lust wel graag een stukje zalm (is ook vlees, weet ik, maar voor vis maak ik een uitzondering), portobello's met blauwe kaas of maiskolven. Zo lekker!

♥ Watermeloen
Als kind al was ik gek op watermeloen en het maakt me dan ook heel blij als ik ze in de zomer weer in de supermarkten zie liggen. Ik kan me echt helemaal vol eten aan watermeloen. M'n vader maakt wel eens watermeloen met rum. Ook heel erg lekker, maar wel 18+ natuurlijk.

Wat Lotte graag eet als het warm is...
Ik ben altijd een zomermens geweest, maar toen ik een eetstoornis had, vond ik het lastig om echt te kunnen genieten van mooi weer. Als ik erop uit ging plande ik van te voren nauwkeurig wat ik ging eten en ik vond het moeilijk om spontane plannen te maken. Zomaar een ijsje halen of een terrasje pakken beangstigende me, ook al leek het me eigenlijk ontzettend leuk.

Nu ik hersteld ben kan ik gelukkig weer volop genieten van het mooie weer en durf ik weer alles te eten. Als het echt heel warm is probeer ik nog beter dan anders naar mijn lichaam te luisteren. Ik verbrand bijvoorbeeld snel en als ik te lang in de zon zit krijg ik vaak hoofdpijn. Ook probeer ik erop te letten dat ik voldoende water drink en goed blijf eten. In de zomer heb ik vaak wat meer behoefte aan zout en vet voedsel dan anders, maar eet ik ook meer vers fruit dan in de winter.

fruit

♥ Frambozen en bramen
Frambozen en bramen zijn per uitstek mijn favoriete fruitsoorten. Ik koop ze alleen niet zo vaak omdat ze zo ontiegelijk prijzig zijn in de supermarkt, zeker in de winter! Natuurlijk heb je tegenwoordig ook ingevroren fruit dat wel van degelijke kwaliteit is, maar naar mijn mening kan dat toch niet op tegen vers fruit. Frambozen en bramen eet ik het liefst lekker zoet, met een lepeltje suiker.

♥ Ijsjes
Om lekker af te koelen in de zomer eet ik nog wel eens een ijsje. Ik ben dol op roomijs, maar als het echt heel warm is buiten, eet ik ook graag waterijs. Vooral die zoete ijsjes die je zelf in moet vriezen zijn favoriet.

bbq

♥ BBQ
Een goede barbecue kan in mijn ogen niet ontbreken als het warm is. Ik vind het ontzettend gezellig om met een paar man lekker te grillen en te genieten van het buitenzijn. Barbecueën hoeft ook lang niet altijd ongezond te zijn, je kan het namelijk zo gezond of ongezond maken als je zelf wilt. In plaats van hamburgers, kan je ook vis grillen of vegetarische vleesvervangers en je kan er een goedgevulde salade bij eten.

♥ Spontaan iets te eten halen
In de zomer vind ik het soms leuk om zo min mogelijk te plannen en in het moment te leven. Spontaan iets te eten halen hoort voor mij echt bij de zomer. Het liefst eet ik dan ook buiten in het gras voor het echte vakantiegevoel.

Wat Daphne graag eet als het warm is...
Tijdens mijn eetstoornis vond ik het vaak lastig om gezonde keuzes te maken wanneer het warm was. Het warme, plakkerige weer werkte soms zo op mijn zenuwen dat ik óf te veel at óf te weinig. Nu merk ik bij mijzelf echt een groot verschil tussen mijn winter-trek en mijn zomer-trek. In de winter kan ik echt intens behoefte hebben aan zware gerechten als stamppot en kaasfondue. Terwijl ik in de zomer juist weer frissere producten aan één stuk door kan eten. 

♥ Aardbeien
Dit is zo'n product wat ik het liefst de hele zomer eet. Op mijn brood, als tussendoortje, als toetje.. Het kan eigenlijk altijd. Als ik echt uit wil pakken haal ik ze bij de groenteboer, daar kan eigenlijk geen supermarkt-aardbei tegenop. 

♥ Peren ijsjes
Zodra het echt lekker warm begint te worden, heb ik eigenlijk altijd een pak met Festini peren ijsjes in mijn vriezer liggen. Ik ben ook gek op perensap, dus in de zomer sluit dit er mooi bij aan. Hoewel ik ook heel graag een groot, luxe ijsje haal bij de ijssalon, blijf ik peren ijsjes stiekem het lekkerste vinden. Met mijn blote voeten in het raamkozijn zitten met een peren ijsje, dat is mijn ultieme zomer gevoel. 

bbq

♥ BBQ
Ja, ook ik ben in de zomer een fan van barbecueën. Waar ik het tijdens mijn eetstoornis vooral erg onoverzichtelijk en verwarrend vond, kan ik er nu intens van genieten. Lekker buiten zijn met z'n allen en aan het einde van de avond al je kleding die naar de rook ruikt. Juist al die hapjes en verschillende soorten eten vind ik nu mega fijn om te combineren op zo'n avond.

Wat Phoi Cai graag eet als het warm is...
Ik merk dat ik sommige gerechten alleen in de zomer of juist in de winter eet. Zo zal ik in de zomer niet snel stamppot of soep maken terwijl ik dit in de winter wekelijks eet. Daarnaast merk ik dat ik vooral dol ben op producten die in de zomer pas goed verkrijgbaar zijn. 

♥ Zomerfruit
Ik ben dol op fruit en dan voornamelijk zomerfruit. Aardbeien, watermeloen, ananas en ga zo maar door. Ze zijn natuurlijk in de winter ook verkrijgbaar, maar dan zijn ze echt niet zo lekker als in de zomer. Daarnaast kosten ze vaak ook veel meer dan wanneer ze volop verkrijgbaar zijn. In de zomer neem ik het ervan en eet ik gerust de hele dag door fruit. 

pastasalade

♥ BBQ
Hier meldt zich nog een fan van barbequeën! In de winter kiezen we voor het gourmetten, maar zodra het warm genoeg is om buiten te eten staat de barbeque al klaar voor gebruik. Tegenwoordig is het iets waar ik ontzettend van kan genieten. Daarnaast gaat het mij niet alleen om het eten, maar vooral om de gezelligheid eromheen. Het eindeloos tafelen terwijl het zonnetje ondergaat waarna we met z'n allen rondom de barbeque gaan zitten met marsmallows. Ontzettend fijn! 

♥ Pastasalade
Zoals ik eerder schreef zijn er gerechten die ik alleen in de winter eet, maar pastasalade is weer een gerecht wat ik alleen in de zomer maak. Als het heel warm is, heb ik geen zin in warm eten. Pastasalades zijn makkelijk te maken en ik kan er eindeloos mee variëren. De ene keer maak ik het met gerookte zalm en de andere keer kies ik voor gegrilde kip. Het ligt er maar net aan waar ik zin in heb en wat ik in huis heb. 

Fotografie: pexels

♥ Wat eet jij graag als het warm is?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

momo - Zondag 17 juni 2018 13:15
fruit, ijsjes, salade, groente... maar ik ben ook gewoon gek op warme soep en ander warm eten in de zomer, of lekkere pap maken, behalve stamppot eet ik alles ook gewoon het hele jaar door, zomer of geen zomer
LeRose - Zondag 17 juni 2018 13:32
Ik hou dan heel veel van ijs op een stokje als de hollandse klassiekers: Raketje, Split en Festini peer. En de jumbo creme brulee op een stokje met een chocolade laagje en gewoon eigen merk JUMBO Magnum white.

Verder pasta, pastasalade, pizza, mango, aardbeien, druiven, kersen.

Kaasplankjes met wijn, chips met likeurtje.

Ik hou juist echt niet van BBQ dan is alles zo in overvloed en onoverzichtelijk dat is gewoon niet mijn ding.


Miss Minority - Zondag 17 juni 2018 13:41
Ijs, fruit (met yoghurt), pizza, bbq, sla en patatjes :)
proud2bmelissa - Zondag 17 juni 2018 15:35
Fruit, ijs, milkshake/smoothie, BBQ, maar ik drink ook gerust warme chocolademelk in de zomer hoor :)
Louise - Zondag 17 juni 2018 16:10
Komt Nouska nog terug? Ik mis haar echt :(
Super leuke blog wel weer!!
nash - Zondag 17 juni 2018 16:28
Ik vroeg me precies hetzelfde af!
Irene - Team Proud2Bme - Zondag 17 juni 2018 16:37
Hey Louise en Nash,

Nouska werkt al een tijdje niet meer bij Proud. Haar afscheidsblog kan je hier lezen: https://www.proud2bme.nl/Proud2Live/Het_mooiste_avontuur_van_mijn_leven

liefs
Justme - Zondag 17 juni 2018 16:49
In de zomer eet ik veel overnight oats, sojayoghurt, watermeloen, blauwe bessen en bijna elke dag een salade als (deel van) mijn avondeten. Ik ben sowieso een zoetekauw, maar in de zomer kan ik echt genieten van een grote bak watermeloen met bessen als ontbijt. Heerlijk!
britneyangel - Zondag 17 juni 2018 19:13
ik eet dan het liefste koude schotel, aardbeien of een pastasalade en ik vind het soms ook lekker om soep te eten
hek - Zondag 17 juni 2018 21:04
Ik heb ergens gelezen dat je minder zou verbruiken in de zomer omdat het warmer is en je lichaam dus minder hoeft te werken om je lichaamstemperatuur op peil te houden dus verbruik je minder. Klopt dit?
Dragonfly - Maandag 18 juni 2018 08:11
Niet helemaal. Je lichaam heeft brandstof nodig om de motor draaiend te houden en dat is niet alleen lichaamstemperatuur. Gewoon gevarieerd eten is dan het beste.
hek - Maandag 18 juni 2018 21:29
Thank you!!
simone - Maandag 18 juni 2018 09:26
Het is waar dat je lichaam altijd op een stabiele temperatuur wilt blijven, is het koud moet het harder werken om warmer te worden, is het warm moet het harder werken om af te koelen. Uiteindelijk gaat dit om minieme verschillen, geen reden dus om daar je energie-inname op af te stellen!
hek - Maandag 18 juni 2018 21:29
Aah oke thanks!
L - Maandag 18 juni 2018 10:21
Pasta salade, burgers, avocado (met alles haha), frozen yoghurt en veeeeel fruit (mango en ananas vooral!)