Verkade Digestive Bites review

 

Bij de Jumbo kwam ik bij het koekschap wat nieuwe producten van Verkade tegen, namelijk Digestive Bites. Volgens Verkade zelf zijn deze Bites 'de perfecte combinatie van brosse, goudgebakken balletjes gemaakt van Verkade Digestive koek, overgoten met een heerlijk laagje chocolade. Door de handige stazak zijn ze ideaal om te delen of gewoon om lekker voor jezelf te houden. Verkrijgbaar in de smaken: melk, dubbel choco en karamel.' Dat klinkt best goed, toch? 

Ik kwam deze producten dus tegen bij de Jumbo en vooralsnog heb ik ze nog niet ergens anders gezien, maar wie weet komt dat nog. Ze kosten 1,50 euro per stuk en er zit 120 gram in een zakje. Ik vind de gewone Digestive koekjes van Verkade altijd erg lekker om te eten bij bijvoorbeeld de thee, dus deze bites beloven veel goeds.

De eerste variant van de Verkade Digestive Bites is met melkchocolade. Zoals je ziet zitten er kleine balletjes in de zak. Ik had verwacht dat de balletjes vergelijkbaar zouden zijn met Maltesers, maar ze zijn nog wel een stukje kleiner. Ze zien er verder niet zo bijzonder uit. Als ik de verpakking moet geloven, smaakt de binnenkant naar de bekende Digestive koekjes. Tijd om te testen!

Ja, dit zijn lekkere Bites. Eigenlijk zijn het net de bekende Digestive koekjes met melkchocolade, maar dan in een andere  vorm. Ik kan niet zeggen dat ik hier helemaal ondersteboven van ben, maar dat komt simpelweg omdat het gewoon niet heel spannend is. Dat neemt niet weg dat ze heel erg lekker zijn. 

De volgende smaak is Dubbel Choco. Deze balletjes zouden omhuld zijn met zowel een laagje melkchocolade als pure chocolade. De balletjes zien er qua vorm hetzelfde uit en zijn qua kleur net iets donkerder dan de variant met enkel melkchocolade. Logisch natuurlijk, aangezien er nu ook pure chocolade bij zit. Tijd om te proeven. 

Ook deze balletjes zijn lekker! Als je hierboven op de rechterfoto  goed kijkt, zie je inderdaad twee laagjes. Ik proef inderdaad de pure chocolade en dat maakt deze balletjes wat zwaarder dan de vorige. Ze zijn lekker, maar hier heb ik wel wat eerder genoeg van. Als je van pure chocolade houdt, dan is dit zeker een aanrader. 

De laatste variant is Karamel en hier kijk ik het meest naar uit. Deze lijken me erg lekker. De balletjes zien er eigenlijk zo goed als hetzelfde uit als de Bites met melkchocolade. Wel ruik ik bij het openmaken van de zak direct de geur van Karamel. 

Yes, dit is mijn favoriet! Ook bij deze variant zit melkchocolade, maar voordat je bij de koek komt zit er dus nog een laagje karamel. Dit smaakt heel erg lekker! Hier zou ik er nog wel een paar van lusten. Karamel is natuurlijk wel erg zoet, dus daar moet je van houden. 

Zoals je kunt lezen ben ik enthousiast over de Verkade Digestive Bites! Ik vind alle drie de smaken lekker, maar mijn voorkeur gaat uit naar de variant met Karamel. Ik ben benieuwd of jij deze Bites al gespot hebt in de winkel en of je ze misschien ook al hebt geprobeerd. Zo ja, laat me weten wat je ervan vond of welke jou het lekkerst lijkt.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Black Tiger - Vrijdag 3 maart 2017 10:45
Dat ziet er zo lekker uit!!!
Je hebt ook zulke soort chocobolletjes van kitkat en dergelijke merken.
Liefs
Nina - Vrijdag 3 maart 2017 11:12
Oeh lijkt me lekker! Maar ik durf het nog niet :( ben bang dat ik aankom als ik er al eentje eet..
Jansje - Vrijdag 3 maart 2017 14:26
Ik heb ze ook geprobeerd. Ze zijn wel lekker. Maar ik vind ze niet echt wat toevoegen aan wat er al bestaat. Maltezers bijvoorbeeld vind ik echt véél lekkerder!
Lotte - Zondag 30 juli 2017 10:49
Ik vraag me meer iets praktisch af.. Ik wil graag oefenen met dit soort dingetjes. Ik wil dat graag in stapjes doen. Hoeveel neem je er hiervan? Niet afwegen oid, maar meer hoe ziet een schaaltje eruit? Hoe vol. Hoe groot? Wat is een normaal tussendoortje voor bijv. in de avond hiervan?
Leonie_06 - Maandag 25 maart 2019 19:37
Ik vond die met karamel ook echt heel lekker. De andere 2 was ik wat minder enthousiast over.
Ik koop ze niet zo heel vaak, ik vind ze namelijk best wel prijzig voor zo'n zakje.

Maar absoluut lekker voor een keertje!