Tussendoortjes van Sandra

 

In deze blog laat ik je zien wat ik zoal eet tussendoor. De ene keer is dit iets heel lekkers en uitgebreids, de andere keer is dat wat simpels om alleen even de honger te stillen. Soms is het alleen maar wat fruit en een andere keer is het een stuk meer. Ik ben hier niet meer zo heel veel mee bezig en probeer vooral te bedenken waar ik trek in heb. Hierdoor kan iedere dag er anders uitzien. Ik hoop dat het je leuk vindt om deze blog te lezen en te zien en dat je er voor jezelf iets uit kunt halen. 

♥ Maandag
Vandaag at ik een paar van deze koekjes die ik onlangs heb ontdekt. Ze doen me heel erg denken aan de onderkant van Cornetto's, waarbij je een stukje koek met chocolade hebt. Echt heel erg lekker! 

 

♥ Dinsdag
Vandaag kwam ik langs de AH To Go en kocht ik een mega bak fruit. Van die bakken met voorgesneden fruit die eigenlijk veel te duur zijn. Zo nu en dan koop ik het toch omdat ik het wel lekker en makkelijk vind. Hier zaten andere ondere druiven, ananas, mango en appel in. 

♥ Woensdag
Vandaag een simpel tussendoortje, twee plakjes ontbijtkoek met boter. Dit was al in de avond toen ik merkte dat ik nog wat trek had. Het is voedzaam en ook nog eens lekker. 

♥ Donderdag
Geen paniek, dit is niet wat ik zie als een volledig tussendoortje. Toch laat ik dit ook een keer zien omdat zulke dagen er ook bij horen. Vandaag was ik niet lekker maar moest ik toch de deur uit. Ik moest tussendoor wel iets eten want ik had ergens wel trek, maar tegelijkertijd was ik erg misselijk dus ik koos voor iets kleins. In dit geval een bakje fruit dus. Soms zijn er nu eenmaal dagen waarop je iets anders of iets minder eet omdat je bijvoorbeeld niet fit bent. Op andere dagen is dat weer anders.  

 

♥ Vrijdag
Vandaag werkte ik op kantoor en nam ik een tussendoortje van thuis mee. Ik ging voor een bakje druiven en een plakje ontbijtkoek. Recent kwam ik bij de Albert Heijn ontbijtkoek tegen dat voorverpakt is in van die losse plakken. Erg handig om mee te nemen voor onderweg. Eventeel kun je er natuurlijk nog boter op doen maar dat had ik nu even niet bij de hand. 

♥ Zaterdag
Vandaag at ik een gevuld chocolade-ei. Onlangs proefde ik deze al met Nouska in een video met allerlei producten van de Action. Ik vond deze toen zo lekker dat ik besloot het zelf ook nog te kopen. Ik weet niet of ze nu ook nog te koop zijn, maar ik kwam er nog een aantal tegen bij de/het Kruidvat. 

♥ Zondag
Vanavond keek ik lekker tv en ondertussen at ik wat van deze zoutjes. Ik had ze al een paar keer zien liggen en was er wel beniewd naar. Ze waren best lekker, maar ik was er niet echt kapot van. Lekker om te eten hoor, maar ik zou het niet direct nog een keer kopen.

Wat eet jij graag tussendoor?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

NadinevdW - Donderdag 2 februari 2017 19:21
Die voorverpakte plakjes ontbijtkoek kreeg ik in het ziekenhuis pas, toen ik opgenomen was om niet eetstoornisgerelateerde reden, echt ideaal!
Odette - Donderdag 2 februari 2017 19:27
Leuk om te zien! Goed dat je ook gewoon eerlijk de variatie qua hoeveelheden laat zien. Dat hoort er ook gewoon bij en is minder eetgestoord dan per se bepaalde hoeveelheden moeten aanhouden. xx
marina - Donderdag 2 februari 2017 19:32
Hi Sandra,
Hoe heten die koekjes met chocolade die je maandag hebt gegeten?
Zien er zo lekker uit!! :) Wat voor vulling zit er in?
Lijkt mij lekker!
Super leuk deze blogs! Graag vaker!! Liefs
mamvan3 - Donderdag 2 februari 2017 19:46
Zelfde vraag als Marina, hoe heten die koekjes van maandag die zien er echt lekker uit!!

Ik zie trouwens het probleem van je bakje fruit niet. Is toch een normale hoeveelheid.
Een stuk fruit is ook een normaal tussendoortje hoor! Zowel tijdens mijn ES behandeling bij de ursula als nu bij een losse diëtiste heb ik gewoon een 1x of 2x een stuk fruit als tussendoortje op mijn lijst staan. We moeten niet te krampachtig doen dat alles maar groter moet.
nikki - Donderdag 2 februari 2017 19:49
hihi, ik moest stiekem lachen om 'geen paniek', lekker nuchter! Maar ik ben het helemaal met je eens en vind het goed dat je je dit ook laat zien.
De tussendoortjes die jij eet komen erg overeen met die ik eet. Grappig om te zien hoe iedereen een eigen eetstijl heeft, want bv in deze zelfde blogs van Laura zie ik altijd nieuwe tussendoortjes (wat dan dus weer nieuwe inspiratie brengt).
Maar leuke blog dus!
MissPineapple - Donderdag 2 februari 2017 19:55
Leuke blog, Sandra! :)

Wat grappig, toevallig at ik diezelfde koekjes ook voor het eerst deze week! Inderdaad erg lekker! Ik heb ze van de Lidl vandaan geloof ik. Er zit trouwens geen vulling in, is een wafeltje achtig iets.

Liefs!
Sammie - Donderdag 2 februari 2017 20:54
De koekjes van maandag hebben ze ook bij bv Albert Heijn in de smaken melk en puur. Ze heten daar AH Cho­co rolls milk cho­co­la­te.
Barbara123 - Vrijdag 3 februari 2017 07:13
mooie blog
Ingrid - Vrijdag 3 februari 2017 08:30
Fruit en ontbijtkoek, heerlijk vind ik dat! x
Anne - Vrijdag 3 februari 2017 09:10
Ik vind het ook leuk om te zien hoe iedereen zijn/haar eigen manier van met eten omgaan heeft, voorkeuren enzovoort : )
Hoe is het eigenlijk wanneer je je aan moet gaan passen aan anderen, bijvoorbeeld als je gaat samenwonen, trouwen of zoiets houd je dan je eigen eetstijl?

Ik neem het liefst fruit of zo als iets tussendoor neem. of een stukje chocolade of wat vla of yoghurt.
@Anne - Vrijdag 3 februari 2017 09:17
Een eetstijl is geen vast gegeven. Als je gaat samenwonen of trouwen, dan zullen je eetgewoonten waarschijnlijk wat veranderen. Maar dat gaat heel natuurlijk. Je neemt gewoon wat van elkaars gewoonten over, waardoor je met nieuwe dingen in aanraking komt.
Anne - Vrijdag 3 februari 2017 09:30
Bedankt!
Ik ben bang dat ik dan niet meer naar mijzelf zou kunnen luisteren, mij te veel an
aan zou gaan passen. Zegt wel iets over mijzelf : ( op die moment ,.althans
Justagirl - Vrijdag 3 februari 2017 10:00
Ik vind het altijd wel grappig om te zien wat anderen eten tussendoor. Ik neem eigenlijk altijd een stuk fruit, groente of een cracker met bijvoorbeeld pindakaas en appelstroop. Ik voel me zoveel beter als ik geen zoete of zoute 'troep' tussendoor eet. Af en toe eet ik wel iets lekkers, maar probeer vooral gezond te eten.
@Justagirl - Vrijdag 3 februari 2017 10:23
Ik vind deze reactie niet heel helpend voor degene die zichzelf juist wel aan het uitdagen zijn om die zogenaamde 'troep' te eten. Daar is namelijk helemaal niks mis mee en zo geef je ze (mij in ieder geval) een heel naar gevoel :(
@justagirl - Vrijdag 3 februari 2017 11:53
Of je kan geniete van lekkere dingen tussendoor. Groenten eet je door de dag al genoeg

Een uitdaging is veel fijner dan je eetstoornis volgen.
Justagirl - Vrijdag 3 februari 2017 12:07
Klopt, ik heb ook zeker uitdagingen gedaan en daag mijzelf nog steeds uit om een paar keer per week zonder schuldgevoel iets lekkers te eten, maar ik kwam erachter dat ik mij fysiek niet fijn voel als ik elke dag koekjes/chips eet. Ik wil mijn lichaam voeden met voedingsstoffen die het nodig heeft en waar het het beste op functioneert.
M. - Vrijdag 3 februari 2017 13:28
Leuk om te zien wat je zoal tussendoor eet, Sandra! Hopelijk gaat het me ook weer ooit lukken zonder schuldgevoelens of een eetbui.

Even ter verdediging van Justagirl: ik snap jouw standpunt; ik ben (ook?) gevoelig voor bewerkte producten met (relatief veel) suiker waardoor ik, na het nuttigen hiervan, me soms (lang niet altijd hoor!) moe voel en hoofdpijn krijg. En soms wil ik blijven dooreten (daar is bepaalde voeding ook op gemaakt helaas. Ikzelf heb een soort 'dooreethormoon' waardoor deze producten voor mij erg lastig zijn.) Op sommige dagen merk ik juist dat chocolade of chips bepaalde behoeften kunnen stillen.

Mijn advies: luister naar je lichaam (als je zover bent; geef je eetstoornisangsten geen stem). .