Tussendoortjes van Daphne 4

 

Om de honger te stillen, om nog even door te kunnen of gewoon om de lekkere trek tegemoet te komen. Reden genoeg om tussendoor goed én op tijd wat te eten. Ik neem je mee langs mijn tussendoor-gesnack en lekkere trek, hopelijk kan het je inspireren! Veel kijk- en leesplezier!

Maandag
Bij elke markt móet ik een zakje gedroogd fruit halen. Ik ben hier dol op en die van de markt zijn simpelweg het beste. Dus zolang de voorraad strekt, neem ik elke dag een paar handjes mango, abrikozen, pruimen en vijgen. 

Dinsdag
Zo. Deze jongen is van mij vanmiddag! Een koek met Oreo en cheesecake vulling waarbij ik serieus gebaald heb dat hij uiteindelijk op was...

 

Woensdag
Ik ben deze dag opgestaan met een ontzettende trek in scones. Omdat de jam op was, at ik voor het eerst lemon curt erbij. Veel lekkerder dan ik dacht! 

Donderdag
"Strawberry cheesecake, tiramisu en cookie dough-smaak voor mij, alstublieft!"

Vrijdag
We aten wat later vandaag, maar de trek komt altijd gewoon op tijd. Met wat tomaten, knoflook en oude getoaste boterhammen probeer ik er dan nog een Italiaans-achtig voorgerecht van te maken. Dat laatste lukt nooit zoals ik in gedachte heb, maar het voldoet prima om de honger te stillen.

Zaterdag
Als ik weer eens door de stad wandel, zijn er veel zaakjes waar ik graag een lekker zoet broodje haal. Zoals vandaag; deze saffraan-bun. Met suiker erop, lekker!

Zondag
In pyjama, met een lekkere grote eierkoek van de bakker op de bank hangen; zo simpel en fijn kan het weekend zijn.

Van welke snack geniet jij tegenwoordig graag?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Patroklos10 - Zaterdag 10 juli 2021 19:38
@Dahne, met wat/hoe eet jij gedroogd fruit? Is het niet heel taai/droog? waar haal jij de oreokoek en eet dat bij zoiets de rest van de dag ook minder, wnat ze lijken me best vullend!
Daphne - Proud2Bme - Maandag 12 juli 2021 12:11
Hi Patroklos,

Ja, gedroogd fruit kan inderdaad best taai zijn. Eerlijk gezegd vind ik dat er juist lekker aan, dus smaken verschillen daarin. De koek bestel ik bij Humble&Crumble en het is inderdaad een wat groter tussendoortje. Dus dat eet ik op een dag dat ik meer honger heb, of er gewoon zin in heb :)

Fijne dag vandaag!
Liefs!
Patroklos10 - Maandag 12 juli 2021 12:44
klinkt super goed Daphne!!! Echt een voorbeeld! Eten op gevoel jeah!
Arwen - Zaterdag 10 juli 2021 20:10
Hallo daphne leuk om te zien wat jij eet als tussendoortjes fijn dat je er zo van geniet liefs
Daphne - Proud2Bme - Maandag 12 juli 2021 12:12
Hi Arwen,

Dankjewel voor je lieve reactie. Hele fijne dag vandaag!
Patroklos10 - Zaterdag 10 juli 2021 20:19
nog een keer @Daphne, gaaf en heerlijk dit trouwens te zien? Mijn vorige reactie was misschien een beetje te negatief. Maar zie bij jou zo'n lief PR-bordje! Spaar jij dit servies? heb je hier meer van? Ik heb nl een hele kast vol. Ik spaar het nl wel!! Lief he!
Daphne - Proud2Bme - Maandag 12 juli 2021 12:13
Het servies spaar ik niet, maar heb ik sinds mijn kindertijd. Ik vind het ook nog altijd heel mooi, leuk dat jij dat spaart!

Liefs.
E. - Zondag 11 juli 2021 09:33
Ik vind het er allemaal heerlijk uitzien,maar als elke dag een feest is wat neem je dan als het echt een bijzondere dag is?
Zelf moet ik alles het goedkoopste kopen en vind ik het echt bijzonder om een extra lekker broodje of koek of iets anders te kopen een enkele keer. Ik vind het niet erg, hoor. Maar ik vraag mij dan af als je elke kwer zoiets deedwas het dan nog echt leuk?
E. - Zondag 11 juli 2021 09:55
P. S.
Dit was niet negatief bedoeld, maar ik ben gewooon benieuwd hoe het voor anderen is en voelt.

Emma - Zondag 11 juli 2021 10:58
Goede vraag en ik snap wat je bedoelt. Echter, de bijzondere momenten zijn al bijzonder door de situatie (verjaardag, feestje etc), daar hoef je niet anders voor te eten dan normaal om het bijzonder te maken. Een taart op een verjaardag smaakt niet anders dan op een willekeurige dinsdagmiddag. Persoonlijk hou ik het over het algemeen liever simpel, uit gemak maar zondagochtend een croissantje en koffie halen bij de bakker kan voor mij specialer voelen dan een stuk taart op een verjaardag.
E. - Maandag 12 juli 2021 10:50
Ja, daar heb je gelijk in. Bijzondere momenten kunnen net zo goed of minstens zo goed een gewone dinsdagmiddag of donderdagavond
zijn šŸ™‚

Daphne - Proud2Bme - Maandag 12 juli 2021 12:22
Hi E,

Goede vraag hoor! Kan me voorstellen dat bepaald eten een moment bijzonder kan maken, zo doe ik dat zelf inderdaad ook regelmatig. Gewoon omdat ik het lekker vind en omdat 'bijzonder' eten wat mij betreft elke dag kan en mag.

Maar precies wat Emma ook zegt; veel 'bijzondere' momenten zijn vooral zo leuk door de mensen om je heen, of de activiteit die je dan onderneemt. Eten is uiteindelijk ook gewoon eten, hoe bijzonder of 'simpel' het ook is. Kijk vooral wat voor jou nu fijn en helpend is, dat is het belangrijkste :)

Liefs!
Anoniem - Zondag 11 juli 2021 16:59
Zouden jullie eens een blog willen schrijven hoe jullie nu en tijdens jullie eetstoornis omgingen met geld uit geven? Niet alleen aan eten, maar ook aan je huis inrichten, uitstapjes, verjaardagen van anderen etc..
Lisanne - redactie - Zondag 11 juli 2021 17:06
Heey Anoniem!

Wat een goede vraag van je, want dat kan zeker lastig en ingewikkeld zijn he in combinatie met een eetstoornis.
Er is al eens een blog over geschreven: "Controle op eten, controle op geld".
Hierbij ook de link! https://www.proud2bme.nl/Proud2Live/Controle_op_eten,_controle_op_geld

Hopelijk heb je er wat aan.

Liefs,
Lisanne
Etenin.jpg - Zondag 11 juli 2021 20:56
Wat een heerlijke tussendoortjes allemaal!
Bij mij verschilt het heel erg, maar mijn favoriete tussendoortje is degene in een leuke setting... :-) Dus lekker ergens met iemand samen/in de stad (appeltaart met slagroom/cheesecake!) of een late night snack bij een vriendin (nacho's!)
Gewoon thuis kan ik erg genieten van een bak B&J!
Daphne - Proud2Bme - Maandag 12 juli 2021 12:24
Hi Etenin,

Klinkt heerlijk allemaal! Fijne momenten om van te genieten!

Liefs!
Pinklady89 - Maandag 12 juli 2021 10:40
Hoi Daphne,

Leuk om te lezen! Zoals al eerder benoemd in reacties, zie ik inderdaad hoe jij ervan houdt om een feestje te maken van je eten en eet je in ieder geval een stuk luxer dan ikzelf. Helemaal prima en lekker van eten blijven genieten, zou ik zeggen! Je hebt het lang genoeg anders gedaan om e.e.a. in te halen (en ook als je niets hoeft in te halen mag je die keuze natuurlijk gewoon maken). Deze plog maakt me wel nieuwsgierig naar hoe het voor je zou zijn als je een tijdje "soberder" zou (moeten) eten. Heeft dat op enige manier nog invloed op je? En dan is er ook nog de presentatie: hoe zou het zijn als je een plog zou maken met soberder tussendoortjes? Ik weet dat er mensen zijn die bijvoorbeeld stoeien met perfectie, feestjes maken van eten of juist het tegenovergestelde van jezelf geen luxe gunnen. Wellicht ook interessant om eens iets te lezen/horen over vrij eten in termen van feestelijk of juist soberder.
Daphne - Proud2Bme - Maandag 12 juli 2021 12:35
Hi PinkLady,

Dank voor je reactie en ik snap je vraag heel goed. Door de jaren heen verandert mijn eetpatroon natuurlijk ook. Sommige periodes zijn 'soberder' geweest dan andere, en die afwisseling is er nog steeds. Het is natuurlijk ook slechts een greep uit wat ik op een dag eet. Daarin zijn sommige eetmomenten een feestje, andere lekker simpel.

Over die balans - en de vragen die je stelt - schreef ik eerder ook al eens deze blog: https://www.proud2bme.nl/Proud2Live/Eten;_het_hoogtepunt_van_de_dag_
Misschien geeft dat ook wat meer uitleg, in ieder geval vanuit mijn perspectief :) Hele fijne dag vandaag!

Liefs!
A. - Maandag 12 juli 2021 11:51
Ja dit vroeg ik mij ook af.
Op de een of meerdere manieren komt dit niet zo goed meer over als voorbeeld.
Lianne - Maandag 12 juli 2021 13:34
Tja t is natuurlijk niet voor iedereen haalbaar of betaalbaar maar het is toch maar een voorbeeld? Niemand zegt dat dit perfect is ofzo.
Saskia - Maandag 12 juli 2021 20:34
Daphne maakt altijd echt een feestje van haar eten en dat gun ik haar echt van harte maar ik vraag me soms wel echt af hoe realistisch dit is. In mijn omgeving eten de meeste mensen fruit, crackers of koekjes, chips tussendoor en 1 of 2 keer per week wat luxer zoals Daphne.
N - Woensdag 14 juli 2021 13:37
Ben ik met je eens.