Toetjes van Daphne

 

Ik ben dol op toetjes! Eigenlijk ben ik gewoon dol op zoetigheid en hoort dat voor mij niet standaard bij het toetjesmoment. De ene periode heb ik er meer behoefte aan dan de andere, maar toevallig zat ik nu in een fijne, zoete toetjes periode. Een week lang hield ik bij hoe dit moment er voor mij uitzag. Vaak 's avonds op de bank met iets simpels. Maar ook af en toe iets uitgebreider in een restaurant. Benieuwd hoe dat eruit zag? Kijk snel verder! 

Maandag
Mijn vriend kwam met deze jongens aanzetten. Ik had ze eigenlijk nog nooit gezien, maar ze staan bij het gebak bij de Albert Heijn. Echt verrukkelijk! Harde chocolade, met daarin hele zachte slagroom. Heel erg zonde dat ik dit nu pas leer kennen, maar tijd zat om hier gelukkig nog vaak van te genieten! 

Dinsdag
Tijd voor iets verfrissends. Ik had mij over laten halen om aardbeienijsjes te halen in plaats van perenijsjes. Dat laat ik mij echt geen tweede keer gebeuren, want ze halen het naar mijn mening niet bij de Festini perenijsjes. Maar goed, het is ook gewoon wel lekker en fruitig. 

  

Woensdag
Deze belandde uit pure nieuwschierigheid in de boodschappentas. Ik ben vaak wel voorstander van brownies (het liefst alles eigenlijk) zo vers mogelijk kopen. Toch vond ik dit er ook wel smakelijk uitzien en was ik erg benieuwd. Vooral de cominatie van zachte brownie met een hard chocoladelaagje erbovenop. Een tikje chemisch vond ik het, maar zeker niet vies!  

Donderdag
Bij de Marqt liggen heel vaak Ruby Chocolate brokken. Gewoon 'puur', met noten of in dit geval met een soort granola/havermout mix. Eerder testten we al de ruby kitkat variant en ook deze vond ik weer lekker! Toch wel heel anders. Chocola dat zowel fruitig als romig is. Deze avond nam ik in ieder geval twee van deze brokjes. 

Vrijdag
Na werk zijn we lekker uit eten gegaan en daar kan eigenlijk nooit een toetje bij ontbreken voor mij. We hadden een compleet verassingsmenu en ook het dessert hadden we niet zelf gekozen. Gelukkig had ik totaal geen spijt van deze verrassing. Voor ons lag een chocola-sinasappel taart en een cheesecake. Heerlijk! 

Zaterdag
Opnieuw een toetje a-la-carte. Deze keer heb ik tijdens het eten wel zelf alles gekozen en als ik uit eten ga, ga ik vrijwel altijd voor een toetje met chocola. Dat geeft mij nog altijd het meeste voldoening. Ik hoef dus niet lang na te denken als er een chocolade lava cakeje op de kaart staat. Yes please! 

Zondag
Tijdens een filmavond met mijn beste vriendin kunnen lekkernijen niet ontbreken. Na wat kleine hapjes en een pizza, gingen we voor een appelkruimeltaart! Het eerste hapje was al sneller genomen dan de foto.. 

 Wat was jouw beste toetje van de week?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Maya - Zondag 7 juli 2019 19:06
Leuk om te zien, al vind ik het meer lijken op avondtussendoortjes, op de dinsdag en zaterdag na.
lieve - Zondag 7 juli 2019 19:33
ik weet ook niet zo goed wat het verschil is tussen een toetje en avondtussendoortje? is een toetje per se direct na het eten?
Me - Zondag 7 juli 2019 21:15
Ja dit vroeg ik me ook al af. Ik begrijp dat Daphne niet meer volgens een eetlijst eet. Gelukkig niet!

Maar ik denk gelijk vanuit mijn eetstoornis: 'oh ik combineer ook gewoon het toetje en een avondtussendoortje in één en dan kan ik iets 'groters' nemen. En zo lijkt een toetje minder eng, want ja eigenlijk sla je een toetje over, neem je een avondtussendoortje en noem je het gewoon toetje. Pff, wat een (gestoorde) gedachten weer allemaal vanwege één woordje.....
anoniem - Maandag 8 juli 2019 01:32
jongens echt, ik zou niet stressen om het feit dat haar toetjes meer avond tussendoortjes zijn, of dat JIJ je schuldig voelt als je dit doet. Is rete eetgestoord en dat maakt ook allemaal niet meer uit als je in het normale leven andere, leukere, en belangrijke dingen tegen gaat komen waar je je druk om kan maken. Het is gewoon leuk dat ze het deelt, no biggie.
Sanne - Maandag 8 juli 2019 09:34
Ja inderdaad! Mooi toch juist om te zien hoe vrij je hierin kan zijn :) Dat vind ik juist motiverend
Laboum~ - Dinsdag 9 juli 2019 09:38
ik eet mijn toetje ook als avond snack en ik heb al jaren geen eetstoornis meer en ga heel vrij om met eten, dus dat is vrij normaal hoor - ik zit na het avond eten vol en ik kan zo genieten van het toetje, dan wacht ik gewoon tot het eten wat gezakt is en dan neem ik het dan, is niks mis mee hoor
R - Zondag 7 juli 2019 19:33
Hoi Daphne!
Ziet er lekker uit zeg! Is het echt van 1 week of is het samengesteld in meerdere weken? :)

Groetjes
Nino - Zondag 7 juli 2019 19:36
Ik eet dat niet graag.
Vind niet echt lekker.
Als ik dat eet voel ik me dik terwijl ik dat niet ben,,
Heb ik wel bij meer dingen.
Anoniem - Zondag 7 juli 2019 20:05
Ik denk bij een toetje al snel aan iets van pap of vla, wel grappig om te zien dat het ook heel anders kan!
Hanna - Zondag 7 juli 2019 20:25
Ik eet als toetje altijd Griekse yoghurt met cruesli! s'Avonds snack ik dan nog graag chocola of taart of zoiets : )
A - Zondag 7 juli 2019 21:42
Dit zijn wel hele luxe toetjes! Zelf kende ik als kind enkel vla na het avondeten! Nu als volwassenen eet ik eigenlijk nooit meer een toetje en als ik het wel doe is het meestal vers fruit & zero siroop later op de avond!
Astrid - Maandag 8 juli 2019 08:32
Ik ben gek op toetjes ( maken) ben geen fan van yoghurt oid, dus maak vaak wat lekkers. Eten we dan niet eens meteen perse direct na het eten, maar half uurtje later ofzo. Ligt eraan waar we zin in hebben. Vaak gaat het gepaard met een kop koffie. Favoriet deze week waren de zelfgemaakte bonbons.

Dus bedankt voor deze inspirerende blog
Anoniem - Maandag 8 juli 2019 08:56
Ik was echt altijd heeel dol op toetjes en op zoetigheid helaas durf ik dat al jaren niet meer echt. Ik vind het wel lekker om savonds nog iets te eten van kwark of Yoghurt. Het liefst zou ik gewoon ontbijten, lunchen en dineren met toetjes 😂
kokosnootje - Maandag 8 juli 2019 09:02
Dan doe je dat toch! :D
Anne - Maandag 8 juli 2019 11:12
Probeer het toch te doen ! Doe het tegenovergestelde van wat de e.s. je dicteert !
Niemand zegt dat je het niet mag hebben ,het zijn gewoon drijvende gedachtespinsels en niets "echts" wat ons weerhoudt om te genieten van het leven en het eten wat erbij hoort .
Als je het TOCH doet gebeurt er niets ,alleen krijgen wij ons vrijheid terug.☺
Ingrid - Maandag 8 juli 2019 14:47
Ik hou van yoghurt of kwark met cruesli of vla na het eten, er is zoveel keus in het koelvak. Leuk om te zien hoe vrij jij geniet en varieert.
Maria - Maandag 8 juli 2019 16:10
Al die suiker lijkt me vooral niet goed en die kan je eetstoornis, door ontregeling van je hormonen, helpen in stand te houden. Eet zelf vaak wat knäckebröd na het gewone eten. Buiten de deur, in een tentje waar ik weleens kom, een clafoutis zonder suiker maar met tofu.
Luuk - Maandag 8 juli 2019 16:38
Want een "clafoutis zonder suiker maar met tofu" houd natuurlijk je eetstoornis veeeeel minder in stand, ipv gewoon jezelf een normale clafoutis met suiker gunnen
ann - Maandag 8 juli 2019 17:44
:-)...
Anne - Woensdag 10 juli 2019 06:24
Alsof de ES je hormonen niet in de war brengt !!! Het zijn je gedachtes die maken dat eten toxisch wlrdt,toxische gedachtes over gezond en niet gezond ! Ze maken je ook tot een heel saai mens ,die je niet bent van jezelf.