Review: Tonys Wit-Kokos-Ananas

 

Tony Chocolonely is in heel Nederland en zeker bij ons op de redactie echt een begrip geworden. We zijn altijd razend benieuwd naar de nieuwste smaken en we vechten nog net niet om wie de review mag doen. Er ligt een nieuwe smaak in de winkel: Wit-Kokos-Ananas. Ik moet meteen denken aan een Pina Colada en omdat ik die cocktail heel lekker vind, zie ik deze smaak ook wel zitten. Het is een exclusieve smaak die er alleen is in de zomermaanden en in de winter weer plaats moet maken voor een nieuwe. 

Zoals altijd is de verpakking ook dit keer weer om op te eten. Gemiddeld ben je wel iets meer kwijt aan een Tony Chocolonely reep dan aan een huismerk-chocoladereep, maar je weet wel zeker dat je chocola 100% slaafvrij is. Zelf vind ik het altijd fijn om hier rekening mee te houden en kan ik ergens nog meer van genieten als het met veel liefde en aandacht gemaakt is. Ik ben altijd extra gevoelig voor hoe reep er aan de buitenkant uit ziet. 

Een groot voordeel van witte chocolade is dat het zo makkelijk te breken is. Soms ben ik echt bang dat ik een stukje tand afbreek als ik heel enthousiast mijn tanden ergens inzet, maar dit voelt al meteen lekker zacht en smeuïg

De smaak is heerlijk romig en ik kan de ananas en de kokos er zeker uithalen. De ananas had naar mijn mening nog wel iets meer gemogen, zodat het net iets frisser en fruitiger zou zijn. Toch is het wel mooi in balans op deze manier. Ik vind kokos en witte chocola ineens heel erg op elkaar lijken. Geen idee of ik dat hiervoor ook in de reep zitten.

Het doet mij denken aan vroeger. Toen ik jonger was vond ik witte chocolade het lekkerste wat er was en kreeg ik altijd als enige een witte chocoladeletter met Sinterklaas. Ondanks dat ik nu veel meer van donkere chocolade hou, is dit voor de afwisseling toch wel heel erg lekker. Ik breek nog even een stukje af.. Zeker het proberen waard en ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden!

 Denk je dat deze smaak iets voor jou is?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

LeRose - Zondag 15 april 2018 10:29
Persoonlijk vind ik hands off my chocolate cote dor en milka lekkerder
Sofie - Zondag 15 april 2018 13:01
Grote fan van toney chocolade, maar hou niet zo van witte chocolade en ook niet van de combinatie met fruit
maar sowieso beter en lekkerder dan milka vind ik
Veer91 - Zondag 15 april 2018 15:36
I ❤️ Tony Chocolonely!! Ben zelf ook niet zo’n witte chocolade fan, maar ga ‘m wel proberen! De Wit Wortel Walnoot variant vond ik ook niet tegenvallen, dus wie weet?! 🤗
britneyangel - Maandag 16 april 2018 17:06
mij lijkt hij wel lekker