Review: Swirl ter ere van de Ramadan

 

Nu het einde van de Ramadan een feit is, introduceert Swirl’s Ice Cream een bijzondere nieuwe smaak geïnspireerd op een Swirl’s recept uit Saudi-Arabië: De ‘Sunset Delight Swirl’. Het recept bestaat uit verse muntblaadjes, amandelen, dadels, honing en vanille softijs. Dat vonden we super lekker klinken en we werden dan ook gelijk onwijs benieuwd. Gelukkig zit er een Swirl’s winkel op het station in Leiden, waar we werken, dus niets hield ons tegen om deze nieuwe smaak eens te proeven. Ben je benieuwd wat wij ervan vonden? Lees dan snel verder.

De Sunset Delight Swirl is een seizoensspecial en kost €3,50 voor een kleine beker en €4,25 voor een normale beker. De Swirl is nog verkrijgbaar t/m 24 juni bij alle Swirls’ Ice Cream NS stationswinkels: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Leiden, Den Bosch en Zwolle.

Wat Daphne van de Sunset Delight Swirl vond...

Eigenlijk wordt niets in het leven zo mooi als op het plaatje, dus ook deze swirl niet. Heel even vind ik dat jammer, zowel voor mijn gevoel als voor de foto die ik ervan wil maken. Maar goed, plaatjes zijn ook te mooi om waar te zijn en het draait natuurlijk allemaal om de binnenkant. Om de smaak, daar gaan we voor! 

Wauw, wat een bijzondere combinatie van smaken! Dit zou ik zelf waarschijnlijk nooit bij elkaar geswirled hebben, maar als ik eenmaal aan mijn tweede hapje begin ben ik toch best wel enthousiast. Zelf ben ik niet zo’n fan van munt door mijn eten, dus deze smaak springt er voor mij direct uit. Stiekem moet ik wel toegeven dat het heel goed past bij het romige van de honing en het zachte van de dadel. Het maakt het geheel een stuk frisser. In bijna elke hap zitten stukjes amandel en dat is altijd goed! Ja, echt eens iets anders, maar erg lekker!


Wat Irene van de Sunset Delight Swirl vond…

Toen ik het nieuws over dit ijsje las was ik meteen al enthousiast. De combinatie van honing, munt, amandelen en dadels leek me ontzettend lekker. Zelf eet ik ook wel eens kwark met honing en munt. Ik vind iets zoets namelijk erg lekker in combinatie met iets fris.

De Sunset Delight Swirl vond ik dan ook echt iets voor mij. Door het ijs dat met de honing was vermengd was het geheel uiteindelijk best heel zoet, maar ja, dat hoort ook bij het suikerfeest! (en bij Swirls haha) De muntblaadjes maken het dan toch nog fris en de noten vullen de smaak erg goed aan. Ja, ik ben wel fan. Al hadden er best wat meer dadels in gemogen.

Toen we voor het station ons ijsje aan het eten waren kwamen er twee krantenverkoop-jongens naar ons toegelopen die ook graag wilden proeven. "Prima, als je je eigen lepel hebt." Grapten we. Warempel toverde één van de jongens plots een lepel uit z'n tas. Hij was echter niet zo'n fan van het ijsje en vond de combinatie maar raar. Welja, smaken verschillen en dat is maar goed ook!


Wat Lotte van de Sunset Delight Swirl vond…

Ik ben gek op Swirls, maar de laatste tijd eet ik ze eigenlijk niet heel vaak meer, doordat ik niet meer zo veel met het openbaar vervoer reis en ze voornamelijk op stations verkrijgbaar zijn. Daarom had ik er super veel zin en was ik ook erg benieuwd naar deze nieuwe smaak. Het station van Leiden binnenkomen was nog een uitdaging, doordat maar één van ons eraan had gedacht om een ov-chipkaart mee te nemen. We moesten ons dus met z’n drieën tegelijk door één poortje wurmen. Gelukkig konden we er wel om lachen en heeft niemand ons erop aangesproken.

De Swirl zag er niet uit zoals op het plaatje, maar smaakte er gelukkig niet minder lekker om. Van de verschillende ingrediënten proefde ik de amandel en de honing het beste. Dadel proefde ik niet super duidelijk terug, maar munt zeker wel. De hoeveelheid munt was goed, niet te veel en niet te weinig. Ik vond de Swirl zeker het proberen waard en wat mij betreft mogen ze deze smaak echt nog wel wat langer verkopen.

♥ Heb jij deze nieuwe Swirl al geprobeerd?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

joya - Vrijdag 15 juni 2018 19:01
Leuke blog! Lijkt mij persoonlijk niks want ik houd niet van honing en niet van dadels, haha! Maar wel leuk idee van ze!