Ontbijten met Phoi Cai 2
Ontbijten doe ik vooral omdat het moet in plaats van dat ik het een fijn eetmoment vind. Ik ben namelijk nogal een trage opstarter. Ik pak ook vaak hetzelfde, waardoor het nooit zo interessant was om mijn ontbijtjes voor jullie vast te leggen. Het zegt wel wat dat mijn laatste ontbijtblog alweer vier jaar terug was! Maar deze week heb ik de zin gevonden om er wat lekkers van te maken. Hopelijk vinden jullie het weer leuk om te zien!
♥ Maandag
Afgelopen zaterdag kwam ik voor het eerst beschuitbollen tegen bij een lokale bakker nadat ze maanden geleden uit de schappen van de supermarkten waren verdwenen. Ik was zo onwijs blij! De afgelopen dagen at ik dus bij zowel mijn ontbijt én lunch een beschuitbol met aardbeien.
♥ Dinsdag
Een simpel ontbijtje om de dag mee te starten. Een boterham met zoet beleg en een boterham met hartig beleg. Wie kan er ook nooit kiezen tussen zoet of hartig? Daarbij had ik een plakje ontbijtkoek.
♥ Woensdag
Brrr, het was koud vanochtend. Ik koos voor een boterham met kaas uit de magnetron en een boterham met pindakaas. Daarbij dronk ik mijn onmisbare kopje thee en vandaag had ik een extra glaasje versgeperste jus d’orange. Die zijn toch wel echt het lekkerst!
♥ Donderdag
Dus... Afgelopen zaterdag was ik nog zo blij dat ik beschuitbollen vond bij een bakker en wat kwam ik gisteren tegen tijdens het doen van de boodschappen? Juist, beschuitbollen. Hoe dan ook gingen ze gewoon weer mee en zo kon ik vandaag genieten van de standaard boterhammen met een beschuitbol.
♥ Vrijdag
Wat doe je als het brood op is? Dan bakken we pannenkoeken in de ochtend. Ik heb er chocopasta op gesmeerd terwijl ze nog warm waren. Nomm!
♥ Zaterdag
Vanochtend mocht ik vroeg aan de slag, dus at ik mijn ontbijt terwijl ik aan het werken was. Tosti’s met extra kaas zodat het eruit droop. Dat zijn de lekkerste stukjes, vind je niet?
♥ Zondag
Eindelijk hadden we weer samen een dagje vrij en we begonnen de dag met een lekker ontbijtje. Een gekookt eitje mocht niet ontbreken. Het was een fijne start van onze zondag.
Ondanks dat ik het niet vaak doe, heb ik er voor mijn gevoel een feestje van gemaakt. Inmiddels zit ik weer aan mijn standaard boterhammen, maar dat maakte zo'n week als vorige week juist extra leuk én lekker. Wie weet binnenkort weer!
Wat is jouw favoriete ontbijt?
Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.
Gerelateerde blogposts
Reacties
Grappig hoe therapie iemand qua denken kan doen veranderen, ondertussen maakt het mij niet meer uit of iemand ander normaal of veel of weinig eet of wat iemand eet maar soms valt er iets op ;) op jouw woensdag ontbijt bijvoorbeeld dat je de beschuit niet noemt maakt mij ook niet uit maar er komt dan een soort therapie flashback als ik zo n beschuit ziet dat de jam er overheen gevlogen is maar je beschuit niet écht bereikt heeft ;)
Er zit niet eens een oordeel bij het is meer dat er dan een soort signaal met herinnering af gaat.
En dat ik me dan afvraag of je de jam nog wel proefde en of die bijna op was of dat je niet van jam houdt
Tosti vind ik ook lekker maar het er uitlopen van de kaas vind ik dan weer helemaal niets.
Maar ziet er goed uit hoor je ontbijtjes
Ik ontbijt wel elke dag maar het is niet mijn favoriete eet moment. S middags neem ik meer tijd voor dat soort dingen :)
Therapie is vaak een goede basis maar een nog beter vervolg is dat je ná therapie zelf verder loskomt van alle eetstoornis stukjes
Helemaal dáár ben ik nou ook weer nog niet..
Wat een waardevol besefmomentje. Misschien ben je er dan nog niet helemaal maar het feit dat je er op dat moment op deze manier mee om kan gaan. Dat is toch al zo'n verandering he? Mooi!
Liefs
Dank je wel
Nu het weer kouder is eet ik 's ochtends het liefst een grote bak havermout met appel en kaneel!
Ben niet zo'n fan van ontbijten maar niets eten is ook geen optie 🙈
Lievelings ontbijt is toch wel warme broodjes met scrumbeld ei erbij. Koffie erbij... Top
Liefs
Ah dat is lastig te omschrijven.. Het neigt dan iets meer naar een sandwich. Misschien heeft het zelfs meer van een wit bolletje maar dan zonder een korstje eromheen. Het is vooral lekker luchtig!
Wij aten ze vroeger met boter en hagelslag er tussen! Echt jeugdsentiment.
Ik probeer mijn ontbijt ook vaak wat af te wisselen, om zo patronen te doorbreken en geen nieuwe te ontwikkelen. Maar ik probeer vooral te kijken naar waar ik op dat moment zin in heb. De laatste tijd wissel ik af tussen zelfgemaakte custardpudding met toppings, zelfgemaakte wafels met toppings, kwark/yoghurt met toppings.
Ligt ook aan de tijd die ik heb uiteraard!
Ik had ze toevallig weer bij de Albert Heijn gespot. Hoewel ik die van de bakker nu stiekem wel lekkerder vind is die van de Appie nog steeds prima!
Liefs