Ontbijten met Phoi Cai 2

 

Ontbijten doe ik vooral omdat het moet in plaats van dat ik het een fijn eetmoment vind. Ik ben namelijk nogal een trage opstarter. Ik pak ook vaak hetzelfde, waardoor het nooit zo interessant was om mijn ontbijtjes voor jullie vast te leggen. Het zegt wel wat dat mijn laatste ontbijtblog alweer vier jaar terug was! Maar deze week heb ik de zin gevonden om er wat lekkers van te maken. Hopelijk vinden jullie het weer leuk om te zien!

collage

♥ Maandag
Afgelopen zaterdag kwam ik voor het eerst beschuitbollen tegen bij een lokale bakker nadat ze maanden geleden uit de schappen van de supermarkten waren verdwenen. Ik was zo onwijs blij! De afgelopen dagen at ik dus bij zowel mijn ontbijt én lunch een beschuitbol met aardbeien.

maandag

♥ Dinsdag
Een simpel ontbijtje om de dag mee te starten. Een boterham met zoet beleg en een boterham met hartig beleg. Wie kan er ook nooit kiezen tussen zoet of hartig? Daarbij had ik een plakje ontbijtkoek.

dinsdag

♥ Woensdag
Brrr, het was koud vanochtend. Ik koos voor een boterham met kaas uit de magnetron en een boterham met pindakaas. Daarbij dronk ik mijn onmisbare kopje thee en vandaag had ik een extra glaasje versgeperste jus d’orange. Die zijn toch wel echt het lekkerst!

woensdag

♥ Donderdag
Dus... Afgelopen zaterdag was ik nog zo blij dat ik beschuitbollen vond bij een bakker en wat kwam ik gisteren tegen tijdens het doen van de boodschappen? Juist, beschuitbollen. Hoe dan ook gingen ze gewoon weer mee en zo kon ik vandaag genieten van de standaard boterhammen met een beschuitbol.

donderdag

♥ Vrijdag
Wat doe je als het brood op is? Dan bakken we pannenkoeken in de ochtend. Ik heb er chocopasta op gesmeerd terwijl ze nog warm waren. Nomm!  

vrijdag

♥ Zaterdag
Vanochtend mocht ik vroeg aan de slag, dus at ik mijn ontbijt terwijl ik aan het werken was. Tosti’s met extra kaas zodat het eruit droop. Dat zijn de lekkerste stukjes, vind je niet? 

zaterdag

♥ Zondag
Eindelijk hadden we weer samen een dagje vrij en we begonnen de dag met een lekker ontbijtje. Een gekookt eitje mocht niet ontbreken. Het was een fijne start van onze zondag. 

zondag

Ondanks dat ik het niet vaak doe, heb ik er voor mijn gevoel een feestje van gemaakt. Inmiddels zit ik weer aan mijn standaard boterhammen, maar dat maakte zo'n week als vorige week juist extra leuk én lekker. Wie weet binnenkort weer! 

Wat is jouw favoriete ontbijt?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Patricia - Donderdag 15 oktober 2020 19:12
Ik kan nooit niet echt kiezen🤣 dus wissel af met boterhammen, havermout, granola of weetabix met yoghurt en fruit doorheen 😋💕
Odette - Donderdag 15 oktober 2020 20:25
Beschuitbollen zijn nieuw voor mij! Leuk om te zien :)
E_sther - Donderdag 15 oktober 2020 22:01
Wat leuk dat je een ontbijt stukje geschreven hebt weer :) ik had nog nooit van beschuitbollen gehoord en een boterham met kaas in de magnetron doen heb ik ook nog nooit van iemand gehoord.

Grappig hoe therapie iemand qua denken kan doen veranderen, ondertussen maakt het mij niet meer uit of iemand ander normaal of veel of weinig eet of wat iemand eet maar soms valt er iets op ;) op jouw woensdag ontbijt bijvoorbeeld dat je de beschuit niet noemt maakt mij ook niet uit maar er komt dan een soort therapie flashback als ik zo n beschuit ziet dat de jam er overheen gevlogen is maar je beschuit niet écht bereikt heeft ;)
Er zit niet eens een oordeel bij het is meer dat er dan een soort signaal met herinnering af gaat.
En dat ik me dan afvraag of je de jam nog wel proefde en of die bijna op was of dat je niet van jam houdt

Tosti vind ik ook lekker maar het er uitlopen van de kaas vind ik dan weer helemaal niets.

Maar ziet er goed uit hoor je ontbijtjes

Ik ontbijt wel elke dag maar het is niet mijn favoriete eet moment. S middags neem ik meer tijd voor dat soort dingen :)
Anoniem - Vrijdag 16 oktober 2020 06:57
Wat goed dat je je daarvan bewust bent. Ik herken dat zelf ook. Het heeftt me zeker 7-8 jaar na mijn laatst eetstoorisbehandeling gekost voordat zulk soort signalen met "het moet anders" niet meer volautomatisch door mijn hoofd gingen. Niet omdat ik vond dat het anders moest, maar omdat het niet was wat in therapie geïndoctrineerd was. Ook het loslaten daarvan is een stukje vrij worden in het eten: Echt voelen waar je trek in hebt, Maar dat was niet makkelijk met zulke therapieregels nog zo in mijn hoofd,
E_sther - Vrijdag 16 oktober 2020 19:16
Ik heb wel éérst zo’n 13 jaar geleden een aantal jaar achter elkaar in klinieken en therapieën gezeten en vorig jaar weer. Als je dan iets opmerkt is het inderdaad een therapie alarm belletje ‘zo mág het niet’!! Maar gelukkig kan ik dat nu op ‘snooze’ zetten en het opmerken en er dan heerlijk helemaal geen oordeel over hebben behalve dat ik het wel opmerk en dan toch ook wel moet benoemen om het écht los te laten.
Therapie is vaak een goede basis maar een nog beter vervolg is dat je ná therapie zelf verder loskomt van alle eetstoornis stukjes
Helemaal dáár ben ik nou ook weer nog niet..
Phoi Cai - Proud2bme - Zaterdag 17 oktober 2020 10:36
Hey Esther,

Wat een waardevol besefmomentje. Misschien ben je er dan nog niet helemaal maar het feit dat je er op dat moment op deze manier mee om kan gaan. Dat is toch al zo'n verandering he? Mooi!

Liefs
E_sther - Maandag 19 oktober 2020 21:16
:)
Dank je wel
M - Donderdag 15 oktober 2020 22:32
Ooh wauw, ik deed vroeger brood met kaas in de magnetron. Maar ooit daarna erg misselijk geworden en sindsdien kan ik de geur zelfs niet meer aan haha.

Nu het weer kouder is eet ik 's ochtends het liefst een grote bak havermout met appel en kaneel!
britneyangel - Donderdag 15 oktober 2020 22:34
in de ochtend krijg ik me ontbijt ook moeilijk weg. die beschuitbollen heb ik lang niet meer op maar die zijn lekker
Emily - Vrijdag 16 oktober 2020 07:40
Ik eet standaard elke ochtend 2 volkoren beschuitjes met beleg, 1 stuk fruit en een kop koffie + een glas water..
Ben niet zo'n fan van ontbijten maar niets eten is ook geen optie 🙈
Tiger-Lily - Vrijdag 16 oktober 2020 08:02
Ik ben echt een ramp met ontbijt.. ik sta bijna elke dag om kwart over 6 op en heb dan echt nog geen zin in eten. Meestal eet ik wat als de oudste naar school is, zodat er ook meer rust voor is.
Lievelings ontbijt is toch wel warme broodjes met scrumbeld ei erbij. Koffie erbij... Top
Ik - Vrijdag 16 oktober 2020 15:38
Beschuitbollen zijn echt lekker. Ik at ze vroeger thuis bij de soep. Beschuitbol door midden en dan tonijn en kaas op beide kanten, even onder de grill en genieten maar. Heerlijk broodje bij je soep.
Phoi Cai - Proud2bme - Zaterdag 17 oktober 2020 10:37
Oeh dat klinkt ook erg lekker! Ik ken het niet anders dan met verse aardbeien maar dit ga ik ook eens proberen.

Liefs
Tanne - Vrijdag 16 oktober 2020 22:09
Ik heb nog nooit van beschuitbollen gehoord! Met wat kun je de smaak vergelijken, met een sandwich, of het binnenste van een keizersbroodje?
Phoi Cai - Proud2bme - Zaterdag 17 oktober 2020 10:38
Hey Tanne,

Ah dat is lastig te omschrijven.. Het neigt dan iets meer naar een sandwich. Misschien heeft het zelfs meer van een wit bolletje maar dan zonder een korstje eromheen. Het is vooral lekker luchtig!
Anoniem - Zaterdag 17 oktober 2020 08:57
Heerlijke ontbijtjes! Leuk dat je dit deelt. :-) Ga die beschuitbollen, mocht ik ze kunnen vinden, toch ook eens proberen.
Mandy - Zaterdag 17 oktober 2020 09:41
Oh die beschuitbollen zijn echt al een tijd niet te vinden! Mag ik vragen bij welke supermarkt je ze gevonden hebt?!
Wij aten ze vroeger met boter en hagelslag er tussen! Echt jeugdsentiment.

Ik probeer mijn ontbijt ook vaak wat af te wisselen, om zo patronen te doorbreken en geen nieuwe te ontwikkelen. Maar ik probeer vooral te kijken naar waar ik op dat moment zin in heb. De laatste tijd wissel ik af tussen zelfgemaakte custardpudding met toppings, zelfgemaakte wafels met toppings, kwark/yoghurt met toppings.
Ligt ook aan de tijd die ik heb uiteraard!
Phoi Cai - Proud2bme - Zaterdag 17 oktober 2020 10:39
Hey Mandy!

Ik had ze toevallig weer bij de Albert Heijn gespot. Hoewel ik die van de bakker nu stiekem wel lekkerder vind is die van de Appie nog steeds prima!

Liefs
Smurfieee - Zaterdag 17 oktober 2020 22:56