Ontbijten met Phoi Cai

 

Van alle maaltijden op een dag hou ik het minste van ontbijten. Ik ben namelijk niet zo'n ochtendmens en vroeger pakte ik maar wat simpels voor onderweg of at ik een grotere brunch. Ik weet wel steeds beter dat een goede start van een dag natuurlijk begint bij het ontbijten. Het is iets waar ik mezelf nog vaak op moet wijzen zodat ik toch de tijd neem om goed te ontbijten. Ik merk vaak dat ik de dag daardoor beter in ga dus eigenlijk is er geen reden om het dan niet te doen. Hieronder kunnen jullie meekijken naar mijn ontbijtjes. 

ontbijt

♥ Maandag
Mijn weekje ging lekker van start met een bak vers fruit en een sapje. Ik had zin in een tosti maar ik had weer geen zin om het tosti-ijzer erbij te pakken. Voor het gemak heb ik een boterham met kaas alleen even opgewarmd in de magnetron. Het gaat mij tenslotte om de gesmolten kaas. 

maandag

♥ Dinsdag
Dinsdag doen we vaak wat leuks en staan we dus vroeg op zodat we snel op pad kunnen. Vandaag was ik wat laat opgestaan en had ik snel twee boterhammen geroosterd en besmeerd met jam en boter. Ik had voor onderweg nog wat fruit mee, maar hier heb ik geen foto meer van gemaakt.  


jam 

♥ Woensdag
Zoetigheid vind ik in de ochtend heerlijk. Ik pak daarom regelmatig een boterham met pindakaas en/of hagelslag in de ochtend. Het is dan wel lekker om er wat warms bij te drinken, dus mijn kopje thee met honing paste er goed bij! 

woensdag

♥ Donderdag
Vandaag heb ik heerlijk uitgeslapen en begon ik mijn dag met een kom Cruesli Appel en melk. Ik was alleen nog niet helemaal wakker en was al begonnen aan mijn ontbijtje voordat ik mijn foto maakte. Dat kan ook gebeuren natuurlijk!

muesli 

♥ Vrijdag
Vandaag een lekker simpel ontbijtje; boterhammen met ham en kaas en heerlijk zoete aardbeitjes. Ik kan er geen genoeg van krijgen!

vrijdag 

♥ Zaterdag
Vandaag was ik ook te lui om de tosti-ijzer erbij te pakken, dus heb ik mijn boterhammen zo gegeten. Misschien is het je al opgevallen omdat het vaker langs is gekomen, maar ik vind de gele kiwi's heel lekker. Ik lust de groene namelijk niet, dus als deze er zijn eet ik ze best vaak! 

zaterdag

♥ Zondag
Op zondag neem ik graag de tijd om gezellig te ontbijten. We slapen eerst wat uit waardoor het al meer richting brunch gaat, maar dan pakken we er vaak wat extra's bij. Vandaag hadden we croissantjes, kaiserbroodjes, een eitje en verschillende soorten beleg. Het was een heerlijke start van een zondag. 

zondag

Dit waren dan mijn ontbijtjes van de afgelopen week. Ik heb in de ochtend niet altijd even veel inspiratie maar met wat creativiteit kan je de dag toch goed en lekker beginnen. Ik hoop dat jullie hierdoor misschien wat ideetjes konden opdoen. Mocht je twijfels hebben over de hoeveelheid en erop willen reageren, lees dan eerst deze blog

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem k - Zondag 24 juli 2016 10:06
Leuk dit weer eens te zien.
Ik ben helemaal dol op ontbijten zelf ontbijt ik heel graag uitgebreid, dat doen we vaak ook op zondag.
Leuk dat je er vaak fruit bijneemt, kan ik ook eens toepassen.
Kim - Zondag 24 juli 2016 10:28
Mijn week in ontbijt zou er heel saai uitzien, altijd yoghurt met muesli, haha. Ik heb er nooit bij stilgestaan om te variëren :$. Opvoeding.
dees - Zondag 24 juli 2016 12:38
lekker hoor!
Anne-Maria - Zondag 24 juli 2016 17:53
Ik vind het in de ochtend altijd het fijnst om te beginnen met iets pap-achtigs. Bv. yoghurt met havermout en wat fruit, yoghurt met cruesli of yoghurt met granola, wat superfoods en fruit. Wel grappig, ik kan vaak echt genieten van het ontbijt. Doe het dan ook rustig aan en neem echt een momentje voor mezelf voordat de dag in alle heftigheid komen gaat.
Robin - Zondag 24 juli 2016 22:37
Ik heb ook nooit zin om het tosti-ijzer te pakken :-)
Sparkle - Maandag 25 juli 2016 01:10
Je ontbijten zijn heerlijk simpel en fijn!
Miku - Maandag 25 juli 2016 10:51
Haha, mijn vriend doet precies hetzelfde om dezelfde reden: broodje kaas in de magnetron, omdat hij geen zin heeft het tosti ijzer te pakken. Hij noemt die broodjes zo "sloppy joe's"XD. Ziet er allemaal lekker uit. Ik zou zelf wel wat meer mogen variëren. Eet eigenlijk altijd yoghurt met cornflakes. Bedankt voor het delen en inspireren!