Ontbijten met Irene 2

 

Goedemorgen! Al eerder heb ik voor jullie een weekje bijgehouden wat mijn ontbijtjes waren. Dit beviel volgens mij goed, dus het leek me leuk om dit nog eens doen. Het ontbijt is denk ik wel mijn favoriete maaltijd van de dag. Ik neem er graag mijn tijd voor in de ochtend en sla het nooit over. Ik hoop dat mijn ontbijtjes jullie een beetje steun en inspiratie bieden! 

♥ Maandag
Vandaag ontbeet ik in twee rondes. Ik begon met een witte boterham met bramenspread en terwijl ik die at zat er een boterham met kaas in de oven. Ik ben gek op kaas en vooral als het gesmolten is krijgt het extra veel smaak. Ik dronk hierbij een kopje perzikthee. 

♥ Dinsdag
Eerlijk gezegd had ik al een behoorlijke tijd geen havermout meer gegeten, maar vandaag had ik er ineens trek in. Ik at het met een beetje yoghurt. Die combinatie van warm en koud vind ik erg lekker. Ook deed ik er wat aardbeien door die ik gisteren op de markt had gekocht samen met een beetje kokosrasp. Die combinatie maakt het heerlijk zomers. Ik dronk er een kop thee bij met gember en munt.

♥ Woensdag
Vanochtend ontbeet ik met een lekkere grote bak yoghurt. Hier mikte ik wat muesli met noten, zaden en gedroogd fruit aan toe en om het feest helemaal af te maken voegde ik er wat aardbeien een abrikoos aan toe. Wederom dronk ik een kop thee met munt en gember. 

♥ Donderdag
Vandaag ontbeet ik weer met twee boterhammen. Ik had nog spinazie liggen die nu echt op moest, dus bakte dit even op in een pan en deed hier twee eieren bij voor op m'n brood. Bij één van de twee boterhammen deed ik ook nog een plakje kaas en ik dronk thee uit mijn super mooie Chinese theekannetje. 

♥ Vrijdag
Vandaag eet ik mijn ontbijt net als maandag in etappe's. Ik begon met en boterham met pure chocolade vlokken, daarna volgde een boterham met gesmolten kaas uit de oven en vervolgens at ik nog twee perziken.

♥ Zaterdag
Vandaag koos ik weer voor een bak yoghurt met muesli en perzik. Hierbij dronk ik mijn gebruikelijke kopje thee en ik kookte er voor de afwisseling eens een zachtgekookt eitje bij. Dat geeft me echt een weekendgevoel.

♥ Zondag
Vandaag ging ik weer voor havermout. Ik vind het altijd wel lekker om iets hartigs door mijn havermout te doen. Daarom koos ik vandaag voor geitenkaas in combinatie met banaan. Ik deed m'n bakje havermout 20 minuutjes in de oven, hierdoor wordt het echt een feestje! Perfect voor als je wat meer tijd hebt zoals op de zondag. Ik dronk voor de verandering eens een kopje koffie met een glas water ernaast.

Welk ontbijtje is jouw favoriet? ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

*** - Woensdag 30 mei 2018 11:00
Ik ben vooral fan van je Hello Kitty-lepel ;-)
Suzan - Woensdag 30 mei 2018 11:24
Inspirerend om te zien dat er veel verschil in zit.

Ik durf namelijk niet af te wijken van mijn standaardontbijt; 'yoghurt met fruit en muesli' terwijl ik op sommige dagen 's ochtends echt megaveel zin heb in boterhammen met pindakaas, geitenkaas of hagelslag...
Juul - Woensdag 30 mei 2018 12:34
Ziet er allemaal te lekker uit. Ik ga denk ik de combi geitenkaas met havermout uitproberen
Anoniem - Woensdag 30 mei 2018 13:10
Hihi, waar “over” moet staan staat “oven” en waar “oven” moet staan staat “over”! :-)
Voor de rest; ziet er heerlijk uit!
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 30 mei 2018 13:24
Haha thanks! Heb het aangepast ;)
Floor - Woensdag 30 mei 2018 18:52
Mooie foto's!
Anellin - Woensdag 30 mei 2018 20:51
Ik snap het niet helemaal... is de havermout met melk gemaakt en doe je daar dan yoghurt bij? En bij de andere havermout is daar de kaas gesmolten of koud?
Irene - Team Proud2Bme - Donderdag 31 mei 2018 16:41
Hi Annelin,

Je maakt je havermout eigenlijk gewoon zoals je hem altijd maakt, alleen gebruik je iets minder omdat de andere helft yoghurt is! De kaas is inderdaad mee de oven in gegaan, dus gesmolten. :)

Liefs
Lisa - Woensdag 30 mei 2018 21:34
Ik zie vaak dat mensen ontbijten met een bakje yoghurt met wat fruit en noten of 2 boterhammen met beleg. Zelf heb ik als ik de hoeveelheid aanhoud die anderen eten nog best wel trek daarna, terwijl ik een stuk kleiner ben dan de gemiddelde persoon van mijn leeftijd en ook geen snel metabolisme heb. Ik merk wel dat na een half uurtje ofzo ik voel dat ik toch wel genoeg heb gegeten en niet nog meer hoef maar ik ben direct na de maaltijd nooit verzadigd. Bij geen enkele maaltijd eigenlijk, terwijl mijn gewicht stabiel blijft en ik aankom als ik meer eet (terwijl ik een gezond gewicht heb en het niet de bedoeling is dat ik aankom). Zo frustrerend dit :(
Autoniem - Donderdag 31 mei 2018 18:03
@Lisa,

Het duurt zo’n 20 minuten voordat je hersenen het signaal krijgen dat je genoeg gegeten hebt, dat zou kunnen verklaren waarom je je pas na een half uur wel verzadigd voelt na elke maaltijd.
Kaan - Donderdag 31 mei 2018 08:38
Zo fijn om te zien dat er variatie in de ontbijtjes zit! Dankjewel Irene (L)
vanAnaarB - Donderdag 31 mei 2018 16:21
Hoe heb je de havermout met banaan en geitenkaas aangemaakt voor je hem in de oven deed? Ik neem aan dat je de havermout eerst hebt laten wellen. Het lijkt me lekker zo!
Irene - Team Proud2Bme - Donderdag 31 mei 2018 16:42
Hi vanAnaarB,

Ik maak m'n havermout gewoon in een pannetje zoals ik hem altijd zou maken en doe hem vervolgens (nog warm) in de oven! Is heerlijk :-D

Liefs
Inge - Zaterdag 2 juni 2018 16:37
Mmm, die boterham met kaas uit de oven lijkt me heerlijk! Mag ik vragen op hoeveel graden je dit doet en voor hoeveel minuutjes?
Anellin - Dinsdag 5 juni 2018 10:06
Geprobeerd.... en lekker... wel ff wennen hoor😉
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 5 juni 2018 10:08
Wat goed en leuk! :)