Ontbijten met Irene

 

Goedemorgen allemaal! In deze blog laat ik jullie zien wat ik de afgelopen week allemaal heb ontbeten. Ik ben echt een ochtend mens en heb eigenlijk altijd meteen trek wanneer ik wakker word. Ontbijt is dan ook mijn lievelings eetmoment van de dag. Ik sla het nooit over en neem er graag de tijd voor, hoe vroeg ik ook op moet staan. Ik vind het leuk om af te wisselen met mijn ontbijtjes. Tijdens het ontbijt vind ik het altijd fijn om een serie te kijken en echt even de tijd te nemen. 

Zondag 
Vandaag heb ik lekker een beetje uit kunnen slapen. Ik bakte een ciabatta broodje af en voordat ik hem in de oven stopte deed ik er kaas, tomaat en ananas op. Dan smelt de kaas lekker op het broodje en worden de tomaat en ananas een beetj warm. Een soort tosti uit de oven eigenlijk. Ik weet nog dat ik op mijn vorige werk een keer een tosti met kaas, tomaat en ananas kreeg. Dit vond ik zo verrassend lekker dat ik het nu zelf ook wel eens maak. Ik at er een sinaasappel en een dronk er een kopje koffie bij. Met tosti's kun je eigenlijk, net als met pizza's, eindeloos variëren. Wat doe jij graag op je tosti?

Maandag
De afbakbroodjes komen in pakjes van twee, daarom at ik vanochtend weer een lekker, vers afgebakken broodje. Vandaag sneed ik hem doormidden en deed ik op de ene helft kaas en op de andere helft Duo Penotti met Cookies & Milk smaak. Weer nam ik een sinaasappel en een kopje koffie er bij. Ik ben echt gek op sinaasappels, ik denk dat dit wel mijn lievelingsfruit is. Ik vind vooral de handeling van het pellen heel prettig om te doen. Hetzelfde als met sommige nootjes. 

♥ Dinsdag
Vanochtend at ik een bakje yoghurt met muesli met noten, pitten en gedroogde vruchten. Denk aan banaan, kokos en papaja. Een beetje de standaard dingen die je in je muesli terug kan vinden. Ik vind het dan altijd wel lekker nog wat vers fruit toe te voegen. Vandaag nam ik lekker wat blauwe bessen en een wilde perzik er bij. Ook deed ik nog een beetje pecannoten en agavesiroop er over heen. Daarnaast nam ik een kopje cranberry-thee. Een lekker zomers ontbijtje. 

♥ Woensdag
Vandaag eet ik eigenlijk precies hetzelfde ontbijtje als gisteren, inclusief dezelfde thee, alleen staat die nu niet op de foto. Meestal eet ik een bepaald ontbijtje steeds opnieuw tot dat één van de producten op is. In dit geval zijn de de blauwe bessen, daar heb ik gisterenmiddag ook een paar handjes van gegeten, dus dit was het laatste beetje. Morgen verzin ik weer iets anders. 

♥ Donderdag
Vandaag is een beetje een druilerige dag. Ik ontbijt met warme havermoutpap met wilde perzik, sinaasappel, pecannoten en agavesiroop. Hierbij drink ik een kopje Chai Latte. Het is augustus, maar toch heb ik een beetje een herfstgevoel vandaag. Stiekem kan ik hier ook wel heel erg van genieten. Lekker de regen tegen de ramen en binnen de lichtjes aan. Als ik niet naar buiten hoef, vind ik het best gezellig. ;) 

♥ Vrijdag
Vandaag was een beetje een hectische ochtend. Op vrijdag werken we altijd met de hele redactie op kantoor. Ik had me verslapen, maar kon binnen een kwartier de deur uit zijn waardoor ik nog net optijd de trein zou halen. Ik had in dat kwartier nog wel even snel boterhammetjes weten te smeren voor de lunch. Ik dacht op het station dan wel even snel een ontbijtje te kopen, maar ook daar bleek de chaos nog niet over te zijn. Wegens werkzaamheden reden de treinen reden niet en moest ik omreizen. Ik heb toen maar twee van de boterhammen gegeten die ik eigenlijk voor de lunch had gemaakt. Ik zou eenmaal op werk in de kantine dan wel iets extra's halen voor de lunch. Ik at een boterham met kaas en een boterham met pindakaas. Uiteindelijk moest ik ergens overstappen en had ik even tijd om bij de AH To Go iets extra's voor in mijn broodtrommeltje te kopen en gelukkig viel het ook wel mee met hoe laat ik uiteindelijk op kantoor was. Een gekke start van de dag, maar het is gelukkig allemaal goed gekomen. 

♥ Zaterdag
Vanochtend deed ik twee boterhammen even in de oven, waardoor ze een beetje geroosterd waren. Een handige en lekkere manier om het brood wat je in de vriezer bewaard te ontdooien. Op de ene boterham deed ik Hageltwist met zeezout, deze hebben laatst getest in een video en ik vond hem erg lekker. Op de andere boterham deed ik guacamole die ik gisteren met het avondeten had gemaakt. Hierbij drink ik een glas melk. 

Dit waren mijn ontbijtjes van de week. Ik hoop dat jullie het leuk, motiverend en inspirerend vonden om een keertje met mij mee te kijken. 

♥ Liefs, Irene

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Odette - Maandag 4 september 2017 11:40
Leuk om te zien! Ik dacht al dat je van sinaasappels hield, hihi! Ik vind ze ook wel lekker, maar het is altijd zo'n geknoei bij mij.
Fiona - Maandag 4 september 2017 11:44
Haha, prachtig hoe je je melk uit een Mort Subite-glas drinkt :) Leuke ontbijtjes!
ano - Maandag 4 september 2017 11:50
ik haat het schillen van sinaasappels juist heel hard hahaha maar ben dol op de smaak en eet ze altijd in partjes gesneden zodat ik ze niet hoef te schillen. :)

zijn die schilderijtjes van jouw? heel mooi! misschien leuk om ook eens een blogje over te maken? heeft wel niets met eetstoornissen ofzo te maken, maar een beetje creativiteit kan ook wel op proud? een hobby naast de eetstoornis gedachten?
Denise - Maandag 4 september 2017 11:58
Ah ik ben niet de enige die bierglazen voor alles behalve vaak bier gebruikt :D

Die havermoutpap ziet er trouwens lekker uit!

Oh en het eerste wat ik dacht bij foto 2: Damn. Jij zou tattoo's moeten ontwerpen :o

Nikki98x - Maandag 4 september 2017 12:27
Erg leuk en inspirerend om te zien! Geeft me ook een beeld bij "normaal" ontbijten. Dat vind ik wel fijn.
xxxm - Maandag 4 september 2017 13:02
Super leuk!
Nikki - Maandag 4 september 2017 16:46
Ik hou ook echt van sinaasappels, koop ze bijna wekelijks op de markt. Heerlijk! Bedankt voor de ontbijt inspiratie.

Off topic: Ik wil even zeggen dat ik je echt een leuke aanvulling vind voor bij het Proud2bme team! Je schrijft zulke fijne blogs, die herkenbaar zijn, makkelijk te lezen en waar ik ook nog eens goede tips & motivatie uit haal!

Veel liefs
Ingrid - Maandag 4 september 2017 16:54
Heerlijk je ontbijtjes van dinsdag, woensdag en donderdag!
E. - Dinsdag 5 september 2017 08:35
Je schrijft leuk Irene ☺
Op een manier dat ik mijzelf erin herken.Niet de e.s.,maar mijzelf.
Die herkenning vind ik eigenlijk belangrijker dan het herkennen van de e.s.
Lekkere ontbijtjes ook !