Midnight snacks van de redactie

 

Toen ik een eetstoornis had at ik het liefst op gezette tijden, daarvan afwijken vond ik moeilijk. Wat als ik 's avonds laat of 's nachts ineens honger kreeg? Of wat als ik na een avond stappen nog wat wilde eten? Paniek, leverde dat op. Terwijl het eigenlijk heel normaal is om ook 's avonds nog wat te snacken als je laat op bent. In deze blog delen wij wat we graag eten als midnight snack.

We hopen dat jij hier inspiratie uit kunt halen en zelf ook weer eens naar hartelust durft te snacken 's avonds of 's nachts. Natuurlijk zijn we ook benieuwd wat jij graag eet als midnight snack!

midnight snacks

De midnight snacks van Daphne...
Tijdens mijn eetstoornis bestond er nooit iets als een midnight snack. Uberhaubt snacken was iets verkeerds in mijn hoofd. Ik durfde er nooit aan te beginnen en als ik wel iets at, zat er meestal geen rem op. Die eetbuien konden de hele nacht duren, dus het voelde altijd veiliger om niets te nemen. Toch was ook dat vaak een gevecht en liep ik wel tien keer naar de koelkast om vervolgens zonder eten weer terug in bed te kruipen. 

Tegenwoordig kan ik gelukkig ontzettend genieten van midnight snacken. Het voelt nu als een soort hele late borrel. Soms kom ik laat thuis van het stappen of een ander leuk uitje en dan kan ik flinke trek hebben. Niet zo gek ook, want het avondeten is dan alweer een tijd geleden. Als ik samen met mijn vriend ben vind ik het zelfs gezellig om 's nachts nog even de koelkast uit te pluizen naar iets lekkers, of zelfs nog wat te bestellen als de winkels nog/weer open zijn.

♥ Chocola
Volgens mij hoef ik niet meer uit te leggen dat ik graag chocola eet, maar dat geldt dus ook voor 's nachts. Het liefste pure chocola. Mijn vriend en ik zien er op dit soort nachten beide streng op toe dat elk stukje dat we in huis hebben eerlijk verdeeld wordt! Als ik het niet in huis heb, loop ik gerust even een blokje om, om een lekkere reep te halen. 

bron foto

 ♥ Granola
Ik vind granola ontzettend lekker 's ochtends en als tussendoortje, maar ik vind het ook heel goed werken als midnight snack. Soms eet ik het gewoon uit het vuistje en een andere keer doe ik er wel wat yoghurt of melk bij. 

♥ Popcorn
Een hele fijne snack die ook eigenlijk altijd kan is popcorn. Vroeger was dit eigenlijk alleen iets wat ik at in de bioscoop, maar de laatste jaren ben ik hier thuis op de bank ook echt fan van. Persoonlijk vind ik de zoete magnetron popcorn het lekkerste. Proberen niet mijn handen te branden aan de papieren zak, snel in een bak gooien en aanvallen, want warm zijn ze het beste! In een wilde bui koop ik ook wel eens kant-en-klare popcorn met een bijzonder smaakje.

♥ Groentekroket
Ik kom eigenlijk zelden bij de snackbar na het stappen, het trekt mij over het algemeen iets minder. Maar als ik er dan toch een keer sta, ga ik voor de groentekroket! Ik weet nog dat je die eerst lang niet overal kon krijgen, maar tegenwoordig is er altijd wel een snackbar in de buurt die het verkoopt en is ie eigenlijk over super lekker. 

De midnight snacks van Irene...
Toen ik nog een eetstoornis had werkte ik in de bediening. Het kwam dan best wel eens voor dat ik erg laat klaar was. Mijn collega's namen dan vaak nog een drankje en een hapje. Ik vond dit heel lastig. Soms deed ik mee, maar vaak voelde ik me daar dan zo schuldig over dat ik thuis nog eens een eetbui kreeg. Een midnightsnack stond immers niet op de eetlijst die ik vanuit m'n behandeling had meegekregen. Voor mijn eetstoornis gold dan de regel: Het is nu toch al verpest, dus het maakt toch niet meer uit. 

Nu werk ik niet meer in de horeca. Ik werk gewoon overdag, maar ik ga best nog wel eens laat slapen. Ik hou erg van een dansje en een drankje. Het wil dan best wel eens gebeuren dat ik pas m'n bed instap als de vogels alweer beginnen te fluiten, al is het vaak ook gewoon netjes rond een uurtje of 1. Hoe het ook zij, je kan je wel voorstellen dat je dan best wel weer trek hebt als je rond een uurtje of 9 a 10 in de avond voor het laatst iets hebt gegeten. Als je wakker bent verbruik je een stuk meer energie dan als je slaapt. Die calorieën heb je dan echt wel nodig. Tijd voor een midnightsnack dus!

♥ Chips
Laten we wel wezen. Een midnightsnack bestaat meestal niet uit een bordje groente. Nee, ik kies dan liever voor een snelle hap en trek op de bank met groot genoegen een zak chips open. 


bron foto

♥ Sesame paste swirls
Bij de Lidl kan je griekse producten van het merk Eridanous. Een tijdje terug hadden ze een soort bladerdeegbroodjes met daarin sesampasta, aardappel of prei & kaas vulling. Vooral die met aardappel vond ik zo lekker! Helaas hebben ze nu alleen nog maar die met sesampasta. Die vind ik ook wel lekker, maar stiekem hoop ik dat de andere smaken ook nog eens terug komen. Hoe dan ook, deze vind ik heel lekker om 's nachts nog te eten. Ik heb ze altijd wel in de vriezer liggen. Even in de oven en klaar is kees. 

♥ Tosti
Vroeger woonde ik niet in het centrum van Den Haag. Ik bleef dan altijd bij een vriendinnetje slapen als ik uit was geweest. Wanneer we met een drankje op bij haar thuis kwamen maakten we altijd een tosti met alle soorten kaas die we in haar koelkast konden vinden. Whaha, dat was echt fantastisch. Tegenwoordig gaan we gewoon naar ons eigen huis. Ik vind het dan nog steeds lekker om een tosti te eten, maar niet meer met 5 verschillende soorten kaas. Hoewel... misschien toch nog eens proberen? 

De midnight snacks van Lotte...
Toen ik een eetstoornis had werd ik soms midden in de nacht plotseling wakker van de honger. Mijn hele lichaam was in de war en op onverwachte momenten vroeg het ineens om voedsel. Vaak kon ik er niet van slapen, maar lag ik wel lang te piekeren over of ik nog iets moest nemen of niet. Ik vroeg me dan af of dit wel zou passen binnen mijn eetpatroon en kreeg niet bedacht wat ik graag zou willen eten.

Ook op dagen dat ik laat wakker was of uitging kwam ik voor de keuze te staan of ik een midnight snack zou nemen. Mijn vrienden twijfelde hier niet over en een avondje stappen eindigde voor hen eigenlijk standaard in de friettent. Ik vond dat maar ingewikkeld destijds. Tegenwoordig kan ik gelukkig weer naar hartelust mee eten met de rest en ook als ik thuis ben vind ik het niet meer lastig om 's avonds nog wat extra's te eten. "Je moet eten als je honger hebt", zei mijn moeder vroeger en in dit geval heeft ze groot gelijk! Slapen op een hongerige maag doet over het algemeen ook af aan je nachtrust.

♥ Noodles
Ik eet altijd noodles van Yum Yum, dat zijn hele goedkope instant noodles die ik veel gegeten heb tijdens mijn studententijd. Ik vind ze super lekker, waarschijnlijk omdat ik zo aan de smaak gewend ben. Duurdere noodles vind ik nu minder lekker, omdat dat naar mijn idee niet 'de echte' zijn. Het is maar wat je gewend bent dus. Mijn favoriete smaak is curry, die is samen met de vegetable ook vegetarisch.

♥ Frietjes
Wie mij goed kent weet inmiddels dat ik een echte frietvrouw ben. Ik kan altijd wel frietjes eten en dit is dan ook mijn favoriete snack voor middenin de nacht, als ik van huis ben. Er gaat echt niks boven een lekker frietje na het stappen. Om vervolgens voldaan en warm in bed te kruipen!

♥ Leftovers
'Leftovers' betekent in het Nederlands eigenlijk gewoon restjes eten die je over hebt. Ik vind 'restjes' alleen niet zo'n leuk woord, dus als we in huis eten over hebben, noem ik het altijd leftovers. Hoe dan ook, ik vind vaak lekker om als midnight snack nog een bord avondeten te nemen van wat we die dag gegeten hebben. Als we een eenpansgerecht maken of een ovenschotel is er meestal wel wat over en zo maak het gelijk op.

De midnight snacks van Scarlet...
Sinds het weer beter me me gaat, slaap ik ook veel beter. Middenin de nacht wakker worden is er hierdoor niet vaak meer bij. Toch doe ik weleens aan midnight snacken. Gewoon omdat ik dan nog wakker ben. Ik ben een avondje ergens tot laat geweest en kom middenin de nacht thuis. In de meeste gevallen kan ik dan nog niet direct slapen, kijk ik nog een serie én neem ik nog iets lekkers mee naar bed. Een jaar geleden was in bed eten echt nog een no-go. Nu sta ik mezelf dat gelukkig gewoon weer toe. Heerlijk is dat. Als ik laat middenin de nacht in bed of ergens anders nog iets eet, dan is dat in de meeste gevallen iets van onderstaande....

 

friet mcdonalds pidding mona

♥ Frietjes bij de Mac
Laatst kwam ik nog ergens heel laat vandaan. Ik denk dat het 1 uur 's nachts was toen ik langs de McDonalds reed. Ik had ineens zoveel zin in frietjes. Zeker die frietjes van de Mac vind ik erg lekker. Kortom... met de auto door de Mcdrive en besteld!

♥ IJs
Idem voor de sunday ijsjes van de Mac... ook deze mag ik graag middenin de nacht eten. Ijs in bed is ook een fijne optie. Een Cornetto, Magnum of gewoon een bakje kokosijs met aardbeien.

♥ Yoghurt met cruesli/muesli
Tot voor kort at ik iedere avond een flinke bak yoghurt (of kwark) met Cruesli & muesli. Door allerlei werk en afspraken wil ik die ook nog weleens eten rond een uurtje of 1 in de nacht. Nu wissel ik dit graag af met wat andere producten, zoals ijsjes, pudding of een koek.

♥ Pudding
Ik ben dol op pudding en mag dit dan ook graag middenin de nacht eten. Het liefst eet ik de meest eenvoudige vanille pudding van Mona met van die aardbeiensaus eroverheen. Heerlijk om die bij een goede serie laat op de avond in bed op te eten.

De midnight snacks van Phoi Cai...
Vroeger was ik een enorme nachtbraker. Het ging me niet zo zeer om het feesten. Ik bleef vaak wakker om series te kijken of om aan school te werken. Op een gegeven moment werkte ik ook in de horeca waardoor latertjes geen uitzonderingen waren. Het was dan ook niet gek dat ik op een gegeven moment honger begon te krijgen. Ik vond dit altijd erg lastig en jammer genoeg zorgde dit er juist voor dat ik vaak doorsloeg in mijn midnight snacks. Een zak chips was zo op en al snel zocht ik naar iets anders. Genieten deed ik eigenlijk niet.

Toen het eten makkelijker ging, was een midnight snack vooral een genietmomentje. Een drankje en een hapje na het werken was iets gezelligs. Het werd gekoppeld aan iets fijns in plaats van iets waar ik achteraf spijt van zou krijgen. 

ijs
Bron foto

♥ Ijs
Ik heb altijd ijs in de vriezer liggen en dat is niet voor niets. Ijs is één van mijn favoriete midnight snacks. Het kan een bolletje schepijs zijn, maar ook een magnum of cornetto. Op de late avond hoef ik in ieder geval geen waterijs. Het mag wel wat romigs hebben. 

♥ Friet
Als ik na middennacht nog op pad ben, heb ik vaak zin in een frietje. Toen ik nog in de horeca werkte, reed ik altijd langs een frietzaak naar huis. Zo'n midnight frietje kon ik zelden weerstaan. Met mayonaise, ketchup of zelfs zonder saus, het was allemaal lekker. 

♥ Tosti
Ik denk dat mijn liefde voor brood, met name tosti's, inmiddels wel bekend is. Bij mijn favoriete midnight snacks mag het dan ook niet ontbreken. Het liefst neem ik er één met lekker veel kaas en plakjes tomaten. Een dot ketchup erbij en ik ben blij!

♥ Kaas
Vaak gaat een gezellig avondje gepaard met een drankje en een hapje. Als ik mag kiezen mag een blokje kaas ook niet ontbreken. Het knabbelt lekker weg en het is ontzettend smaakvol. Ik kies dan het liefst voor een stuk oudere kaas die lekker uit elkaar brokkelt. Een ware traktatie als je het aan mij vraagt.

 

♥ Wat eet jij graag als midnight snack?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Jo - Zaterdag 23 juni 2018 19:28
Tip kijk film Brain on fire Autoimmuunziekte
Pandatje - Zaterdag 23 juni 2018 22:03
Bedankt voor de tip. Interessante en goede film.
Jo - Zaterdag 23 juni 2018 19:29
Netflix MDMA receptor antilichamen encefalitis auto immuunziekte komt ook voor bij anorexia en autsme
LeRose - Zaterdag 23 juni 2018 20:26
Niet, ik kan ook niet zo lang wakker blijven...
Lost girl - Zaterdag 23 juni 2018 21:30
Lotte: ken je het woord kliekjes? Dat ken ik als synoniem voor restjes. Of is kliekjes echt iets noordelijks? Restjes vind ik ook minder appetijtelijk klinken hihihi.
Daan - Dinsdag 26 juni 2018 13:47
Kliekjes vind ik ook niet echt lekker klinken :P
- - Zaterdag 23 juni 2018 22:59
Ik eet geen nachtelijke snacks. Ik ben echt een ochtendmens en lig meestal tegen midnightsnacktijd al in bed. Ik heb heel het concept midnightsnack ook nooit zo begrepen, maar ik denk dat mensen die er wel van houden nog liggen te snurken als ik al volop aan het eten ben in de ochtend :p wat sommige mensen s ochtends hebben dat ze nog geen hap door hun keel krijgen heb ik s avonds en Snapchat. Ik vind het eigenlijk best logisch klinken zo, maar vriendinnen geven me wel eens schuine blikken als ik zeg dat ik na het stappen geen patat hoef. Ik hou van patat, maar ik ben dan gewoon moe
- - Zaterdag 23 juni 2018 22:59
Een uitgebreide borreltijd ben ik dan wel weer voor in btw
Leila - Zaterdag 23 juni 2018 23:21
Ik eet eigenlijk nooit als ik 's nachts thuiskom van het stappen. Vaak heb ik dan wel honger, maar ben gewoon moet en wil slapen. Bovendien bevat alcohol ook al genoeg kcal om mij te voorzien van energie voor alle dansjes en de fietstocht naar huis. Ik eet dan liever de ochtend erna dan de nacht zelf, sta toch meestal rond 11 uur op na het uitgaan, ook als ik pas om 5 uur thuis ben.
Leila - Zaterdag 23 juni 2018 23:22
Ik bedoel dus dat ik moe ben en niet moet ben haha
:) - Zaterdag 23 juni 2018 23:24
Er staan helaas veel schrijffouten in deze blog. En dat is niet erg, maar begint wel hinderlijk te worden als je na de derde keer weer de zin opnieuw moet lezen om te zien wat er staat omdat er een woord ontbreekt. Niet als kritiek bedoeld maar misschien even twee keer lezen voortaan :)

Ik eet graag nog rijstwafels met pindakaas of avocado in de avond, tomatensoep, een hele bak met kwark of komkommer gedipt in de kruidenkaas.

Ik ben tegen de verengelsing van de Nederlandse taal haha ik vind het zonde dat je het woord leftovers gebruikt Lotte :P

Die yumyums ga ik ook een keer uitproberen denk! Heb een keertje de garnalenversie geproefd. Toen ik op het internaat zat was daar een meisje die daar helemaal verzot op was. Ik heb nooit noodles op, zij verzocht mij een hapje te nemen maar het smaakte toch een beetje naar braaksel. Maar misschien ligt dat aan de smaak.

Yumyums kan je toch ook ongekookt eten?
miek - Zondag 24 juni 2018 11:09
Het valt toch best mee, die schrijffouten?
Iedereen maakt wel eens een foutje (een meisje dat...) maar het maakt het geheel niet minder leesbaar vind ik.
Jo - Zondag 24 juni 2018 10:25
Kunnen jullie blog maken over film Brian in fire Netflix
Dragonfly - Zondag 24 juni 2018 13:56
Vroeger toen ik nog uit ging, mocht ik graag nog een Turkse pizza oid eten.
Verder ben ik enorm op m'n slaap gesteld sinds ik mama ben, dus is het niet echt meer aan de orde.
Mocht het gebeuren, zal het denk ik chips oid worden
*** - Zondag 24 juni 2018 18:09
Roomijs! Ik ben niet zo'n friet/pitta/chips-persoon. Maar iets zoet gaat er altijd wel in :-) Soms kan ik 's nachts thuiskomen en dan heb ik zo'n zin in ijs. Gewoon diepvries opentrekken en een paar lepels rechtstreeks uit de bak ijs of zoals Scarlet: in bed. :-)
Nelle - Zondag 24 juni 2018 18:55

cornflacks of yoghurt :D
Lar - Maandag 25 juni 2018 13:49
Haha als het nacht is slaap ik gewoon hoor:p
Ik vind slaap en gezondheid veel belangrijker dan stappen, dronken worden en ongezond eten naar binnen werken.