Lunchen met Sandra 2

 

In deze blog laat ik je weer eens zien wat ik zoal eet als lunch. Het is niet precies van één week, maar van verschillende dagen uit verschillende weken. Ik hoop dat je er misschien wat inspiratie uit kunt halen en/of dat het je kan motiveren om zelf wat beter of anders te gaan eten. Ik kijk in ieder geval altijd best wel uit naar de lunch omdat ik heel erg houd van brood. Ik eet daarom ook vrijwel elke dag simpele boterhammen met beleg omdat ik hier het meest van kan genieten en het bovendien voedzaam is. 

♥ Maandag
Ik begin deze week met drie boterhammen. Ik eet de laatste tijd meestal volkoren Waldkorn boterhammen van de Albert Heijn, mocht je daar benieuwd naar zijn. Eén boterham is met oude kaas, één met Nutella en één met anijshagel. Als ik brood met nutella eet, dan doe ik daar geen boter onder, dat vind ik namelijk niet zo lekker. 

♥ Dinsdag
Vandaag koos ik voor twee boterhammen, waarvan één opnieuw met oude kaas en één met Nutella. Daarnaast at ik nog twee plakes ontbijtkoek erbij. Eigenlijk eet ik het grootste gedeelte van de week wel gewoon brood tussen de middag en afhankelijk van hoeveel trek ik heb, eet ik twee of drie boterhammen.

♥ Woensdag
Vandaag deed ik in de ochtend boodschappen en kocht ik lekkere broodjes voor bij de lunch. Dat lange ding is een Twister met noten en rozijnen. Deze vind ik heel erg lekker. Op het andere broodje heb ik een plak kaas gedaan. Een prima lunch die er ook voor Pebbles interessant uitzag.

♥ Donderdag
Vandaag opnieuw drie boterhammetjes. Weer één met oude kaas en één met anijshagel. De derde belegde ik met deze hagelslag van de Albert Heijn. Ik heb deze onlangs ontdekt en ik vind het echt een geweldige uitvinding. Je proeft duidelijk het zout en het is wel anders dan gewone hagelslag. Als je houdt van de combinatie zoet/zout, dan is dit zeker een aanrader. We hebben deze en andere soorten hagelslag onlangs ook getest in een video, mocht je daar benieuwd naar zijn.

♥ Vrijdag
Vandaag werkte ik, zoals iedere vrijdag, op kantoor. Ik besloot onderweg naar Leiden lunch te kopen bij de Broodzaak. Hier verkopen ze heerlijke broodjes met oude kaas en rucola. Zoals je misschien wel weet, houd ik erg van oude kaas. Van zo'n broodje kan ik dan ook erg genieten. 

♥ Zaterdag
Vandaag at ik een triangelbroodje van de AH die ik aan beide kanten belegde. Aan de ene kant een plak oude kaas met rucola en aan de andere kant boter met pure hagelslag met zeezout. Daarbij dronk ik een glas limonade. 

♥ Zondag
Vandaag sliep ik een beetje uit en ontbeet ik dus ook wat later. Hierdoor at ik ook iets later en had ik wat minder trek rond lunchtijd. Omdat ik 's middags op tijd weg moest, besloot ik toch alvast maar iets te eten. Ik koos voor een simpele lunch: twee boterhammen met kaas en toevallig alweer wat rucola. 

Bedankt voor het kijken en lezen!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

DragonFly1991 - Vrijdag 22 september 2017 13:30
Nom Nom nom. Ziet er heerlijk uit
ano - Vrijdag 22 september 2017 15:47
ik eet bijna nooit brood over de lunch, enkel de kantjes als mijn ouders vers brood gehaald hebben, maar deze foto's laten me zo'n trek in brood krijgen! denk dat ik weet wat mijn lunch morgen word :) een heerlijke boterhammen lunch met pindakaas en jam :) jammie, moet ik echt vaker doen eigenlijk.

ps. even voor de duidelijkheid, ik lunch vaak met andere dingen dan brood omdat ik dit lekker vind (tenzij iemand als sandra me eraan laat herinneren hoe lekker brood eruitziet en is!), maar dus niet omdat ik bang ben voor brood.
Antje - Vrijdag 22 september 2017 15:57
Lekker simpel! Fijn om te zien :) ik eet namelijk ook vaak boterhammen 's middags, ook gewoon omdat dit simpel mee te nemen is naar mijn studie. Met beleg varieer ik ook niet zo veel.. vroeg me weleens af, of dat niet raar is. Maar Sandra jij doet het ook! Dankje voor het delen :)
Carolien - Vrijdag 22 september 2017 19:06
Pebbles kijkt een beetje zielig op de foto ;)
Floor - Vrijdag 22 september 2017 21:18
Ziet er lekker uit!
Snoezel - Vrijdag 22 september 2017 22:09
Ik ben ook echt dol op brood en heb liever simpele boterhammen dan broodjes of andere dingen. Ik kijk er altijd erg naar uit.
Ingrid - Zaterdag 23 september 2017 08:44
Heerlijk,ik ontbijt en lunch ook met simpele maar fijne boterhammen, zo hou ik het overzichtelijk maar ik geniet er ook van omdat ik brood erg lekker vind. Kaas is mijn favoriete beleg ;) En Pebbles was ook erg geïnspireerd en gemotiveerd zag ik :) , wat een dotje is het toch. Fijn Sandra om te lezen dat je zo kan genieten van de lunch. Die hagelslag met zeezout ken ik niet, ik denk dat ik die ook ga proberen. xx
Stellar - Zaterdag 23 september 2017 09:24
heerlijk, ik eet ook elke dag met brood, voor mij is een lunch niet een lunch zonder brood, zo lekker
Fiona - Zaterdag 23 september 2017 10:05
Wat ik me soms afvraag: eten jullie soms ook boterhammen zo 'uit de zak', dus een voor een, tot je genoeg hebt? Ik bedoel dus dat je niet op voorhand alvast zegt "ik ga drie boterhammen eten waarvan twee met kaas en eentje met hagelslag", maar dat je gewoon een boterham neemt en besmeert met eender wat, en dan denkt 'jup ik wil er nog een' en dan weer eentje pakt en misschien met iets anders, en zo verder tot je klaar bent. Wij aten dit vroeger thuis altijd zo, en ik zag dit in andere gezinnen ook, maar tegenwoordig lijkt het trendy om op voorhand je besmeerde boterhammen al uit te stallen :')
Ieleen - Zondag 24 september 2017 02:12
Jeps dit deden wij thuis ook en eigenlijk nog steeds mits we geen haast hebben. Maar... was mij ook opgevallen.
Nerdin - Zondag 24 september 2017 09:59
Ik denk dat het vrij normaal is als je een maaltijd deelt in een groep, zoals je gezin of vrienden. Het is gezelliger, kost wat meer tijd, de focus ligt niet op het eten maar op de conversatie. Maar het is ook vrij normaal om vooraf je brood te beleggen wanneer je alleen eet, of je lunch meeneemt.
vanAnaarB - Maandag 25 september 2017 18:30
Ik smeer als ik thuis eet ook nooit op voorhand alles. Ik weet namelijk van tevoren niet of ik bijvoorbeeld zoet of hartig wil op mijn zoveelste boterham. Alleen als ik beleg heb dat op "moet", zoals nog een paar plakken kipfilet die aan de datum zijn, dan beleg ik soms alles op voorhand, want dan heb ik later toch niet iets te kiezen wat betreft broodbeleg.
Esra - Zaterdag 23 september 2017 18:19
Ik vind het jammer dat ik veel van de foto's al ken van Instagram. Het is leuker als je allemaal nieuwe dingen ziet. Zorgt voor meer inspiratie!
*** - Zaterdag 23 september 2017 23:05
Mmmm hier ook een broodfan! Soms begrijp ik niet dat mensen vroeger opstaan om een ingewikkelde lunch klaar te maken. Ik geniet nog steeds het meest van donker brood met kaas :)
Honeychild - Zondag 24 september 2017 09:51
Eens met ***, brood met kaas is 'da bomb', haha! Ik heb honderd keer liever een boterham met oude of extra belegen kaas dan een of andere hippe salade oid.