Lunchen met Phoi Cai 8

 

Wie gaat er mee lunchen? Ik heb mijn lunches van een week voor jullie vastgelegd en hopelijk halen jullie er inspiratie uit. Soms neem ik de tijd om er wat lekkers van te maken, soms zijn het left-overs van een avondje ervoor. Geen dag is hetzelfde, dus dat hoeft een lunch voor mij ook niet te zijn. Zo blijft het voor mij lekker!

collage

♥ Maandag
Left-overs zijn geen straf. Gisteravond had mijn mams loempia's gemaakt en daar was nog wat van over. Dit at ik vandaag als lunch met vermicelli, sla, komkommer en een Vietnamees sausje. 

maandag

Dinsdag
Net voor het werken at ik deze heerlijke broodjes. Eén had ik belegd met krabsalade en de rozijnenbol belegde ik met kaas. Het was genieten!

zaterdag

♥ Woensdag
Nu Romy niet meer elke dag thuis eet tijdens de lunch, probeer ik er een klein feestje van te maken op dagen dat ze dit wel doet. Vandaag stonden er pannenkoeken klaar toen ze thuiskwam.

woensdag

♥ Donderdag
Het werd weer een lunch van left-overs. Dit keer was er pasta over van het avondeten. Pasta vind ik altijd lastig inschatten, dus is er vaak wat over. Soms is het genoeg voor nog een avondmaaltje, maar vandaag was er net genoeg voor een lunch.

donderdag

♥ Vrijdag
Vanmiddag had ik meer tijd voor de lunch dus maakte ik deze wraps. Sla, tomaatjes, mais, kaas, vegastukjes en saus. Dit ga ik vaker maken!

vrijdag

♥ Zaterdag
Nu het wat warmer is, merk ik dat ik vaker zin heb in een lekkere salade. Vandaag koos ik voor een salade met daarin meloen, aardbeien, blauwe bessen en geitenkaas. Daarnaast at ik nog stokbrood. Ik vond dit recept op het internet en had eigenlijk mijn twijfels bij fruit in een salade, maar het was verrassend lekker.

zaterdag

♥ Zondag
Wanneer we ergens overnachten, kies ik tijdens het ontbijt altijd roerei op brood. Ik vind dat zo lekker! Gezien het overnachten er al een langere tijd niet in zit, maakte ik vandaag zelf eens roerei, maar dan voor een lunch. Dit at ik met warmgerookte zalm op Italiaanse bollen. Stiekem waren deze een stuk lekkerder, al zeg ik het zelf!

zondag  

Hopelijk konden jullie hier wat inspiratie uit halen. Willen jullie een ander eetmoment terugzien in een blog? Laat het gerust weten!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

britneyangel - Donderdag 8 juli 2021 20:25
ik vind fruit altijd erg lekker in een salade, ik vind het dan genieten
Anne - Vrijdag 9 juli 2021 08:54
Stuk voor stuk heke lekkere lunches lijkt mij šŸ˜‹
Left-overs vind vaak veel lekkerder dan wanneer het eten net gemaakt is.
Anoniem - Vrijdag 9 juli 2021 09:08
Ziet er heerlijk uit!
Ik heb wel een vraagje.. ik zie allemaal witte producten en niks volkoren. Natuurlijk helemaal okƩ maar wanneer eet je dan je vezels uit volkoren producten zoals ook het voedingscentrum adviseert?
In mijn ogen is volkoren de norm en soms wit of is dat raar?
A. - Zaterdag 10 juli 2021 12:48
Misschien is volkoren gezonder vanwege de voedingsstoffen, maar als je er groente, eiwit vetten enz bij eet krijg je dat toch binnen en ook vezels.
Ik verdraag geen volkoren en moet wit gebruiken, voor mij is volkoren helemaal niet gezond. Zo is iedereen anders. Je moet je lichaam leren kennen en voor jezelf uitmaken waar je je het beste bij voelt. Niemand anders kan het voor je doen.
Phoi Cai - Proud2bme - Zaterdag 10 juli 2021 13:30
Hey Anoniem,

Ik begrijp zeker je vraag en toevallig zie je in deze lunch blog minder volkorenproducten terug. Maar wat A ook zegt krijg je vaak ook op andere manieren vezels binnen. Daarentegen is het ook slechts een greep uit de dingen die ik eet op een dag :)

Liefs!
Saskia - Maandag 12 juli 2021 20:25
Lekker gevarieerd hoor!