Lunchen met Phoi Cai 6

 

Wanneer het heel warm is, merk ik dat ik overdag minder trek heb dan anders. Ik eet dan liever in de ochtend en in de avond wat meer. Maar het is juist ook overdag belangrijk genoeg te eten zodat je de warme dagen doorkomt. Ik pas mijn keuzes wel zo hier en daar aan op het weer en lunch zo goed mogelijk. Hopelijk kan je hier wat inspiratie uit halen!

collage

♥ Maandag
Gisteravond hadden we wraps als avondeten en had ik er één bewaard voor de lunch vandaag. Ik had de ingrediënten apart bewaard en vandaag weer in een tortillawrap gerold. De rest van de groentes at ik ernaast. Het was heerlijk fris en erg smaakvol!

maandag

♥ Dinsdag
Ik moet vandaag werken, dus ik hou het simpel. Maar simpel betekent niet dat het niet lekker kan zijn. Vandaag heb ik heerlijke tosti's gemaakt. Ik had er één gevuld met kaas en tomaat en de andere met brie en honing. Het zag er zo lekker uit dat ik al een stuk had gegeten voordat ik deze foto nam... Van het stukje brood met boter snoept mijn dochter terwijl ik mijn tosti's opsmikkel. 

dinsdag

Woensdag
Ik heb de smaak van wraps te pakken! Vandaag maakte ik twee wraps met gerookte zalm, roomkaas, sla en tomaatjes. Daarna had ik nog een beetje trek en pakte ik er nog een. Ik ben benieuwd hoelang deze wraps-bui blijft hangen.

woensdag

♥ Donderdag
Voordat het te warm werd, heb ik een lange wandeling gemaakt met de meiden en hebben we ook boodschappen gedaan. Ik kocht een stuk brie voor op mijn pistoletjes en pakte nog een boterham met een gebakken eitje. 

donderdag

♥ Vrijdag 
Het was ontzettend warm vandaag, dus ik at in de middag een rijkgevulde salade met wat tortillachips. Het was fris en erg smaakvol! Perfect op zo'n warme dag. 

vrijdag

♥ Zaterdag
Vandaag weer eventjes simpel. Een tosti kaas en een rozijnenbroodje met kaas. Normaal gesproken drink ik geen koffie bij de lunch, maar zo'n ijskoffie maakt het wel extra genieten. Ik deed er ook een scheutje caramelsiroop bij, waardoor het wat zoeter werd. Lekker!

zaterdag

♥ Zondag
Een dagje naar de strand is tegenwoordig nogal een onderneming met alles wat we moeten meenemen. We hebben uiteindelijk een fijn plekje gevonden bij een strandtent en genoten van een grote plank met verschillende lekkernijtjes, waaronder bruschetta's, calamaris, garnaaltjes, gerookte zalm en brood met dipjes. Heerlijk op zo'n warme dag.

zondag

Ondanks dat de zomer pas net is begonnen heb ik alweer genoten van het weer! Het maakte het lunchen soms wel even zoeken, maar ik kan terugblikken op een heerlijke lunchweek. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mee te kijken en laat het gerust weten als je benieuwd bent naar een ander eetmomentje. 

Waar geniet jij van als het zo warm is? 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Merel - Vrijdag 26 juli 2019 19:31
Wat lekker! Hoe maak je zo'n ijskoffie?
- - Vrijdag 26 juli 2019 22:52
Ik heb het laatst gemaakt dus misschien heb je er wat aan, al zou het niet exact dezelfde zijn als poicai haha.

De basis is eigenlijk per glas 1 espresso, een flinke scheut melk en een handje ijsklontjes en dat in de blender en klaar!

En daarmee kun je dan eindeloos variëren qua ‘toppins’. Ik heb bijv een bolletje ijs meegemixt en dan twee espresso. Of geraspte chocolade, koffiesiroop, zoeten met honing etc.
Phoi Cai - Proud2bme - Zaterdag 27 juli 2019 09:05
Hey Merel!

Het is inderdaad ongeveer zoals -- zegt. Ik meng 1 espresso, 4 grote ijsklontjes en 120 ml koude melk. Ik doe er dan een scheutje caramelsiroop bij maar dat is natuurlijk naar eigen smaak ;)

Geniet ervan!
Liefs
anillen93 - Zaterdag 27 juli 2019 20:11
Hmm... lekker hoor!