Lunchen met Lotte

 

Mijn lunches van de afgelopen week stonden in het teken van liefde, passie, pompoenhummus en vlokken… Pas na het maken van deze blog viel het me op dat ik deze week veel dezelfde dingen heb gegeten. Dit had ik helemaal niet zo door, totdat ik alle foto’s in een rijtje onder elkaar zag. Ik eet maar net wat er in huis is en meestal probeer ik ook echt op te maken wat ik koop om verspilling te voorkomen. Zelf heb ik er geen problemen mee om een paar dagen achter elkaar ongeveer dezelfde producten te eten. Ik ben benieuwd of iemand zich hierin herkent?

lees ook: Ik eet vaak hetzelfde

♥ Maandag
Vandaag was het thuis net een restaurant tijdens de lunch. Ik at twee kroketten op brood met wat rucola sla. De kroketjes heb ik thuis zelf gebakken in een frietpan. Zo nu en dan vind ik dit super lekker. Warm lunchen staat sowieso hoog op mijn lijstje van favoriete dingen om te lunchen.

♥ Dinsdag
Deze hele week eet ik Liefde & Passie brood van Albert Heijn. Dat was namelijk in de bonus met een 1+1 gratis actie. Ik vind vooral het speltbrood super lekker. Vandaag eet ik het met avocado, pompoenhummus en rucola sla. Ik vind het leuk om mijn lunch telkens net dat beetje extra te geven met wat sla. Dat is niet alleen lekker, maar ziet er ook mooi uit.

♥ Woensdag
Woensdag heb ik geluncht met avocado op brood en met vlokken. Ik dronk er ook een glas melk bij, maar ik ben vergeten om die op de foto te zetten. Avocado is nog steeds één van mijn favorieten voor op brood. Het liefst voeg ik er nog allerlei ingrediënten aan toe, zoals zongedroogde tomaat, of gerookte zalm, maar dat had ik nu helaas niet in huis. Gelukkig is simpel ook niet verkeerd.

♥ Donderdag
Vandaag heb ik geluncht met vlokken. Als kind was ik al dol op vlokken en dat is eigenlijk nooit meer overgegaan. De pure variant vind ik het lekkerst, maar vlokken van melkchocolade vind ik ook heerlijk.

♥ Vrijdag
Op vrijdag werkte ik op kantoor en dus heb ik daar ook geluncht. In mijn lunchtrommeltje zaten boterhammen met pompoenhummus en een trosje druiven, voor de vitamientjes. Niet super bijzonder, maar wel gewoon lekker en voedzaam.

♥ Zaterdag
Vandaag heb ik weer geluncht met pompoenhummus en vlokken. Weer eet ik er een trosje druiven bij en dit keer ook nog een glas sap. Het moge inmiddels duidelijk zijn dat ik deze week pompoenhummus in huis had. :) Tja, moet op dan hè.

♥ Zondag
Zondag heb ik de vlokken maar eens verruild voor hagelslag en de pompoenhummus moest plaatsmaken voor eiersalade. Hiernaast at ik nog wat worteltjes.

Zoek je nog meer inspiratie voor een lekkere lunch? Kijk eens in deze blogs of op ons Instagram account.

 

♥ Liefs,
Lotte

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Saarki - Zondag 18 november 2018 13:38
Bedankt om je kleurrijke lunches te delen! Vind ik altijd fijn en leerrijk.

En inderdaad: als je een potje hummus in huis hebt, tja, dan moet die op! :-)
PM - Zondag 18 november 2018 14:26
Herkenbaar.. ik wil mijn producten ook gewoon opmaken, die ik in huis heb. Vind het jammer om dat zomaar weg te gooien en heb er ook geen probleem mee om een paar dagen hetzelfde te eten..šŸ˜Š
Pinklady - Zondag 18 november 2018 14:27
Fijn om deze plog met eenvoudige producten te zien. Niet om te zeggen dat die niet vaker voorkomen, maar ik zie natuurlijk ook jullie weekoverzichten (weekplogs, bedoel ik) en daarin zie ik ook vaak de wat luxere eetmomenten en etentjes uitgelicht worden. Geen enkel probleem, maar dit vind ik juist ook heel leuk om te zien. Dit soort plogs vind ik een fijne afwisseling en het komt op mij over als een reƫle weergave van je eetpatroon (en dat vind ik fijn).

Wat betreft hetzelfde eten: ik eet vaak weken hetzelfde. Allereerst inderdaad om producten op te maken, maar ook gewoon omdat ik er trek in heb. Ik ben daarnaast iets beperkter vanwege een heleboel allergieƫn, maar ook binnen mijn mogelijkheden lunch ik op werk bijvoorbeeld vaak een aantal maanden met hetzelfde totdat ik dat zat word. Op dit moment is dat doorgaans soep en rijstwafels met komkommer en hummus. Soms eet ik juist weer een tijd kokosyoghurt met amandelen en zadenmix. En weer op andere momenten maak ik graag rijstwafels met amandelpasta, bijvoorbeeld. Wat avondeten betreft heb ik tijden dat ik heel graag vis eet, en dan bijvoorbeeld 4-5x per week zalm klaarmaak (en ook nog op dezelfde manier, ja!). Na een tijdje raak ik dan verzadigd en vervang ik het door producten waar ik dan trek in heb. Wat mij betreft niets mis mee, dus ik luister lekker naar waar ik trek in heb. Mijn lijf vraagt doorgaans om redelijk onbewerkte producten, dus ik vertrouw erop dat mijn lijf op die manier aangeeft waar het behoefte aan heeft.
Patty - Zondag 18 november 2018 15:11
Leuke en lekkere lunches Lotte, leuk dat je dit deelt! Ben zelf ook dol op hummus en avocado . Eet dat ook wel aantal keer per week, niks mis mee als je dat lekker vindt!!
Dianne1312 - Zondag 18 november 2018 16:18
Super bedankt voor deze blog!!
Honeychild - Zondag 18 november 2018 19:09
Wat een fijne blog. Ik heb voor de lunch ook mijn favorieten die ik vaak klaarmaak, maar volgens mij is daar eigenlijks niks raars aan. Er zijn zat mensen die elke dag ongeveer hetzelfde eten, gewoon, omdat ze het lekker vinden, of omdat het makkelijk is. En zolang je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt, is het gewoon prima lijkt me. En ik houd net als jij ook heel erg van warm lunchen, vooral nu het buiten wat kouder is.
Maya - Zondag 18 november 2018 21:09
Ik eet ook vaak hetzelfde en wissel soms af met varianten. Gewoon omdat ik die dingen lekker vind.
Ik lust trouwens minder graag vlokken, maar wel hagelslag! De structuur van vlokken vind ik minder lekker dan hagelslag..
Vroeger kon ik echt weken een product eten en dan opeens was ik het beu. Dan kon ik weer iets anders weken eten. Had m'n moeder natuurlijk net een nieuwe verpakking gehaald -.-
Diede - Zondag 18 november 2018 21:59
Fijn om te zien. Ik vind dat het zeker nog gevarieerd is! Niet eens twee dagen precies hetzelfde. Helemaal normaal ook dat je producten niet wil laten slecht worden of weggooien en ze dan een paar keer terugkomen, of gewoon omdat je er een tijd meer zin in hebt.
G. - Zondag 18 november 2018 22:43
Heerlijk lunches hoor! Ik zou ergens (?) willen dat ik zoveel regelmaat had :) vind het daarom denk ik extra fijn om dit te zien. Merci vh delen!
b - Maandag 19 november 2018 09:34
lekker, ik eet ook elke dag gewoon brood met beleg, niks mis mee hoor
*** - Maandag 19 november 2018 11:21
Lijkt me ergens normaal ommeermaals hetzelfde te nemen als lunch als je alleen thuis bent. Ik heb op kamers meestal ook maar 2 soorten vers beleg (bv kaas en hummus) in huis en wat zoet beleg dat langer goed blijft. En ja dan eet ik een hele week quasi hetzelfde. Niets mis mee! Tenslotte blijft een simpele boterham smaken :-)
Mylene - Dinsdag 20 november 2018 21:34
zo fijn om dit overzicht ook te zien! soms voel ik me bijna 'schuldig' bij het zien van supergevarieerde lunches in andere overzichten, terwijl de basis bij mij 90% van de dagen hetzelfde is. zo ook in deze blog; de basis (boterhammen) hetzelfde, gevarieerd belegd.
allebei fijn om te zien! niks negatiefs over de eerdere overzichten, ook die geven juist een goed overzicht van verschillende combinaties aan producten die een volwaardige lunch/maaltijd kunnen vormen :)