Lunchen met Laura 3

 

Lunchen is iets voor mij wat ik soms doe omdat het moet, omdat mijn lichaam het nodig heeft en omdat ik honger heb, maar in veel gevallen is het ook iets waar ik naar uit kan kijken. Een momentje waarop ik iets extra's voor mijzelf doe door iets lekkers te maken of te kopen en soms combineer ik het bijvoorbeeld met een afspraak in de stad. Zo ga ik regelmatig lunchen met vriendinnen om even bij te kletsen. Elke dag is weer anders. De ene keer heb ik wat meer zin om veel tijd aan te besteden aan mijn lunch en de andere keer maak ik even snel iets omdat ik weinig tijd heb of geen zin of inspiratie heb om iets te maken wat wat ingewikkelder is. In deze blog deel ik een aantal lunches van mij.

In eerdere blogs van mij waarin ik mijn ontbijtlunchtussendoortjes en avondeten laat zien, kun je kijken naar de andere dingen die ik lekker vind en ook zijn er genoeg video's te bekijken waarin ik mijn eetpatroon laat zien. Als je twijfelt aan de hoeveelheden of hierover een reactie wil plaatsen, lees dan eerst eens deze blog.

lunch

♥ Maandag
Maandag had ik nog soep over van de avond ervoor en heb ik dit ook als lunch gegeten. Het is zoete aardappelsoep die goed gevuld is met allerlei andere verse groenten. Ik vind het ook wel fijn om ook bij de lunch veel af te wisselen en dus ook andere dingen te eten dan alleen maar brood. Ik bewaar soep altijd voor de dag erna of ik vries het in zodat ik op een later moment niet hoef te koken. 

soep

♥ Dinsdag  
Dinsdag heb ik 's morgens gewerkt en moest ik 's middags even snel de stad in om nog iets te halen. Ik heb toen even snel geluncht met een tosti met ketchup. Vroeger deed ik altijd ketchup op het brood voordat ik het in het tosti ijzer deed, inmiddels eet ik gewoon een tosti met een bakje ketchup er naast. 

tosti

♥ Woensdag 
Woensdag was ik vrij en had ik een lunchafspraak met een vriendin. Ik eet regelmatig buiten de deur omdat ik het vaak combineer met afspraken met vriendinnen maar soms ook omdat het handig is. Dit keer spraken we af bij Hummus. Hier hebben ze heerlijke Mediterraanse lunchgerechten. Ik koos voor gevulde aubergine met yoghurt, granaatappelpitjes en hummus.

hummus

♥ Donderdag  
Donderdag werkte ik uit huis en heb ik tussen de middag geluncht met twee geroosterde boterhammen met sesamzaadjes met salami. Ik heb een eitje gekookt en hierbij dronk ik bosbessen limonade. 

lunch

♥ Vrijdag  
Op de middelbare school had ik een periode dat ik elke dag als ik thuis kwam nog een tosti at. Inmiddels eet ik het veel minder vaak en toevallig deze week twee keer. Dit keer maakte ik een tosti met kaas en tomaat. Ik eet het liefste tosti's met ketchup om in te dippen. Eet jij ook een sausje bij je tosti?

tosti

♥ Zaterdag
Wat betreft het eten buiten de deur, komt dit regelmatig voor. Ik denk dat ik meer dan anderen buiten de deur eet omdat ik dit vaak combineer met afspraken met vriendinnen. Ik vind lekker eten heel belangrijk en kan daar ook heel blij van worden, dus ik geef daar relatief veel geld aan uit. Omdat ik bijna geen alcohol drink, bespaar ik daar weer op. Zaterdag ging ik na lange tijd weer bijkletsen met een vriendin en gingen wij lunchen. Ik at een heerlijk broodje BLT en ik dronk er een vers sapje bij. 

lunch

♥ Zondag
Ik had een heerlijk weekend als het gaat om lekker eten. Zondag was ik met mijn zus in Amsterdam en omdat we de hele dag op pad waren, hebben we ook buiten de deur geluncht. Ik had een heerlijk broodje met zalm met een lekkere salade en een sausje van creme fraiche. 

broodje

handtekening

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

M - Donderdag 2 maart 2017 13:22
Wat lekker en gevarieerd! Zelf varieer ik het ook en Oepsie, vaak ook muffins šŸ˜šŸ˜‚
Maan - Donderdag 2 maart 2017 13:44
Oh my love this blog haha!
K - Donderdag 2 maart 2017 13:48
Als je geen tussendoortjes neemt mag je dan meer eten bij de hoofdmaaltijden?
Mar - Donderdag 2 maart 2017 15:24
Jeetje wat ziet het eten van jullie allemaal er lekker uit. Ook ben ik benieuwd hoeveel jullie van het proudteam wel niet aan eten uitgeven. Als je zoals ik rond moet komen met een uitkering en mijn vriend werkt wel, maar heeft schulden en moet daarnaast nog eens alimentatie betalen. Dan hou je voor eten weinig over. Dus dan kom je niet altijd toe aan zulke dingen als luxe lunches. Hier is het 6x per week zoet beleg en 1x kaas of vleeswaren.
miri - Donderdag 2 maart 2017 15:45
Leuk om te bekijken en fijn dat je zo kunt genieten van eten. Buiten de deur eten, tja das heerlijk toch als het kan, lekker van genieten zou ik zeggen.
miri - Donderdag 2 maart 2017 15:50
@K
Verdeeld over de dag meerderen keren iets eten zoals tussendoortjes of eetmomenten is naar mijn idee beter, dan blijft je metabolisme op pijl en blijft je energiegehalte enigszins stabiel. Stel ik eet geen tussendoortje, zou ik meer trek hebben of in ieder geval vinden dat ik meer moet eten in de middag tijdens lunch om het vol te kunnen houden en voor mn gezondheid. Daarnaast... je vraagt of je dan meer 'mag' eten. Ik zou zeggen: als je daar zin in hebt, doe het! Natuurlijk mag dat.
Flr - Donderdag 2 maart 2017 16:56
Ik ben zo benieuwd naar die zoete aardappel soep!! Receptje?
Odette - Donderdag 2 maart 2017 17:28
Lekker allemaal! Je noemt een aantal keer dat je vaak buiten de deur eet omdat je dit combineert met afspreken met vrienden, dat lijkt me niet iets dat je steeds hoeft te 'verdedigen' oid, want anderen gaan misschien met hun vrienden naar de bios of doen iets anders dat ook geld kost. En eten moet je toch.
*** - Donderdag 2 maart 2017 22:21
Tosti met ketchup, zo simpel maar zo lekker! En ideaal om iets ouder brood te verwerken. Vroeger at ik die altijd met kaas en ketchup er bij. Maar is ook leuk om eens nieuwe combinaties uit te proberen zoals met geitenkaas en honing of met dunne plakjes aubergine en hummus.
vanAnaarB - Donderdag 2 maart 2017 23:34
Fijn om ook te zien wat een vlees-eter eet! Met het aandeel vega's hier ga je soms bijna denken dat dat de norm is. Leuk dat je zo vaak buiten de deur luncht. Ik vind dat ook leuk en lekker om te doen.
Kimberley Janssen - Zaterdag 4 maart 2017 16:47
Haha, er is ook een tijd geweest dat ik na schooltijd een shitload aan tosti's maakte en daarna op at.
Ingrid - Zondag 5 maart 2017 07:46
Deze blogs maken me altijd blij ;) Kaastosti's met een beetje ketchup of soep vind ik heerlijk! Of een salade met geroosterd brood.
Maar vers bruin brood met allemaal zaden, dat is toch wel mijn favoriet en dan afsluiten met een lekkere kop thee!
Ik probeer van de lunch wel altijd gezellige momenten te maken met mijn man en zoon, even stil staan bij de dag, muziekje erbij.