Lunchen met Daphne - 2

 

Let's have lunch! Ontbijt is misschien wel 'de belangrijkste maaltijd van de dag', maar lunch doet daar echt niet voor onder... Juist gedurende de dag heb je energie nodig en moet je lichaam even bijtanken. Heel lang heb ik dat lunchen een beetje tussendoor gedaan, gewoon door achter mijn laptop iets naar binnen werken. Daar probeer ik nu verandering in te brengen door van de lunch echt een pauze-momentje te maken. Niet alleen je lichaam moet opladen, je geest ook! Dus neem je tijd en eet-smakelijk. 

♥ Maandag 
Ik had mijn zoete havermoutpapje al gehad, maar toch had ik trek in een tweede ontbijt deze middag. Op maandagen werk ik de hele dag thuis, dus heb ik tussendoor de tijd genomen om wat lekkere pannenkoekjes voor mezelf te maken. Ik vond alleen dat ik niet zo veel beleg had om erover heen te strooien. Dus heb ik de ruby chocolate-rotsjes die ik nog had liggen laten smelten. Zodat ik een soort crunchy chocoladepasta had; dat voldeed wel!

♥ Dinsdag
Tijd voor een lunch op kantoor! De avocado is terug van weggeweest. Ineens heb ik weer een ontzettende avocado behoefte, dus daar luisteren we maar naar. 

♥ Woensdag
Je ziet het er niet meteen aan af, maar dit is de lekkerste Libanese wrap uit mijn straat. Op woensdagen ben ik vrij en trakteer ik mezelf ook graag op iets lekkers. De wrap is best wel lang en zit helemaal vol met groenten, hummus en falafel! 

♥ Donderdag
Gewoon weer wat boterhammen. Met hummus, groenten en de Philadelphia-truffel-spread! Die laatste is ook echt een favoriet!

♥ Vrijdag
Een kantoor-dag, dus dit is het beeld van bovenaf als wij in de kantine aan het lunchen zijn. Het bordje links met die drie bammetjes is van mij. Hüttenkäse, avocado en vega kipworst! Die worst is echt een aanrader trouwens, als je alle vega smeersels een beetje zat bent.

♥ Zaterdag
Vandaag een lunch bij Happy Tosti! Eens in de zoveel tijd stoppen we hier om een goed gevulde tosti naar binnen te werken. Eentje met geitenkaas en noten voor mij. En hoewel ik niet zo'n chips-persoon ben, ben ik wel dol op die groentenchips die er hier vaak bij liggen.

♥ Zondag
Naast de avocado-behoefte zit ik blijkbaar ook in een duidelijke Libanese wrap-vibe. Dit is mijn tweede lievelings-Libanees met hele lekkere wraps! Vrijwel elke zondag halen we dit voor de lunch en als de dag een keertje net even anders loopt, ben ik oprecht teleurgesteld als ik die wrap misloop... 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Aine - Zaterdag 1 februari 2020 13:29
Leuke lunches weer :) Ik was gister mijn brood vergeten en heb toen een tosti weer eens gegeten. Dat vind ik eng maar zo lekker!
Maan - Zaterdag 1 februari 2020 16:23
Oeh hele lekkere lunches dit Irene!
Arwen - Zaterdag 1 februari 2020 16:41
Lekkere lunches fijn dat je daar zo van geniet daphne en ik wou nog even zeggen ik vind het een mooie foto van jou en Lonneke en Irene fijn dat jullie nu veel gelukkiger zijn dan vroeger groetjes
Anoniem - Zaterdag 1 februari 2020 17:32
Wat fijn dat jij je niet meer schuldig voelt na het eten, ik wel ik lunch steeds het zelfde om dat veilig voelt.
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 4 februari 2020 14:28
Hey Anoniem,

Wat rot dat je je zo schuldig voelt na het eten. Wel herkenbaar dat je vertrouwde, veilige lunch dan 'het beste' voelt. Misschien is dat iets waar je met hulp van anderen aan kunt gaan werken?

Mij hielp het om dit langzaam op te bouwen, je hoeft niet alles in één keer. Door bijvoorbeeld eens in de week een andere lunch in te plannen of samen met iemand buiten de deur gaan eten. Het mag in kleine stapjes en zo kun je misschien het vertrouwen terugwinnen in je lichaam, dat je echt kan en mag variëren tijdens de lunch.

Veel succes!
Liefs.
Anoniem - Zaterdag 1 februari 2020 21:42
Oeh die pannenkoekjes zien er lekker en mooi uit! Ik krijg ze mooi zo mooi rond..heb je toevallig ook een receptje?
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 4 februari 2020 14:30
Hi Anoniem,

Dankjewel! Ze zijn ook echt heerlijk, maar ik gebruik geen standaard recept eigenlijk. Ik Google altijd op 'makkelijke pannenkoeken' en de eerste die mij lekker lijkt; die maak ik! Ik doe er wel vrijwel altijd een banaan doorheen.

Eetsmakelijk!

Liefs.
Rr - Zaterdag 1 februari 2020 23:09
Ha Daphne,
Wat een heerlijke lunches. Fijn dat je zo vrij met eten kunt omgaan en dat je luistert naar je behoefte.
Ik zie dat je best veel gluten eet, klopt dat? Betekent dit dat je minder last hebt van je buik als je gluten eet? Zou super Fijn voor je zijn. Of neem je de klachten op de koop toe? Ik kan zelf niet goed tegen gluten en worstel hiermee als ik ergens wat wil lunchen of wil afhalen. Heb je daar misschien nog tips voor?
Groetjes
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 4 februari 2020 14:24
Hi Rr,

Dankjewel voor je reactie! Ik snap je vraag, alles wat ik thuis maak is meestal glutenvrij. Ook de boterhammen die ik dan meeneem naar kantoor. Bij verschillende bakkerijen, maar ook in de supermarkt, hebben ze steeds lekkerder glutenvrij-brood vind ik!

De wraps en lunches buiten de deur zijn inderdaad wel met gluten. Ik heb de 'luxe' dat de klachten te overzien zijn. Die neem ik inderdaad op de koop toe en het helpt om daar dan op andere momenten rekening mee te houden.

Liefs!
Sterregoesforit - Zondag 2 februari 2020 11:16
Leuk en lekker om te zien! En ik ben ook benieuwd naar een receptje van de pannenkoekjes :)
Saskia - Zondag 2 februari 2020 15:25
Wauw, wat een mooie plaatjes!