Lekker lunchen met de redactie

 

Al één keer eerder plaatsten we een blog met daarin foto's van onze lunches. Hierop kregen we erg veel positieve reacties: Jullie lezers vonden het leuk en motiverend om te zien wat wij tussen de middag aten. Daarom hebben we ervoor gekozen om nog maar een keertje zo'n blog te schrijven, wat inhield dat we weer een week lang onze lunch moesten fotograferen. De foto's die je onderstaand ziet zijn dus van zomaar een doorsnee week.

Ik hoop dat ons fotoverslag jou misschien op leuke ideetjes kan brengen of dat het je wellicht kan motiveren om beter voor jezelf te zorgen.

♥ De lunches van Laura

Maandag: Broodjes met zelfgemaakte tonijnsalade met rucola
Ik maak mijn tonijnsalade altijd met tonijn in olijfolie uit blik, mayonaise, zout en peper, uitje en mais. Soms doe ik er ook gekookt ei doorheen. 

Tonijnsalade

Dinsdag: Tosti 
Dinsdag at ik een tosti ham kaas met ketjup. Altijd goed! En hierbij dronk ik een aardbei, sinaasappel, banaan smoothie. 

Tosti

Woensdag: Broodje gemarineerde kip van La Place.
Ik ben gek op dit broodje. Ik vraag altijd extra saus want die saus is zo lekker.

gemarineerde kip

Donderdag: Broodje met ham en avocado ♥
De avocado heb ik nog op het laatste moment aangesneden, anders was hij denk ik niet goed meer geweest, maar gelukkig smaakte het nog goed. 

broodje

Vrijdag: Noodles, broodje en een kiwi
Op kantoor lunch ik vrijdag met noodles, broodjes met humus en een kiwi ♥ Vervolgens rook het de rest van de dag naar noodles.

Noodles en broodjes

Zaterdag: Broodje met tonijnsalade en appel
Lekker lunchen buiten de deur. Ik koos voor dit heerlijke broodje met tonijnsalade en appel.

Broodje tonijn

Zondag: Gebakken eitje met tomaat
Ik had niet zoveel inspiratie vandaag dus ik ben de keuken in gedoken om te kijken wat ik allemaal in huis had. Uiteindelijk is het en gebakken spiegelei geworden met stukjes tomaat. Met een glas fanta en een peer.

eitje

 

♥ De lunches van Nouska

Maandag: Dit is mijn lievelingslunch. Ik ben de laatste tijd dol op avocado, wat volgens mij ook een hele hippe fruitsoort is de laatste tijd. Ik heb er over gelezen dat het ook nog eens extra gezond is voor vegetariërs en aangezien ik toch af en toe op de vervanging moet letten, ben ik nog gekker op dit beleg! Ik eet hier twee zonnebloempit boterhammen met mayonaise, avocado, tomaatjes en peper en zout. De andere boterham heb ik belegd met houmous, waar ik ook dol op ben!

boterhammen

Dinsdag: Ik was thuis aan het werk en heb een boterham met hagelslag, Nutella en pindakaas gegeten. Ik vind pindakaas met stukjes altijd het aller lekkerst. 

boterhammen

Woensdag: Dit was mijn snelle lunch op werk. Een grote bol met lekker zaadjes en pitten, avocado, tomaatjes en peper en zout. Ik heb er ook twee mandarijntjes bij gegeten. 

broodje

Donderdag: Ja, weer avocado. Maar ik vind het gewoon zo lekker! Het waren er eigenlijk twee maar er zit er maar eentje op brood, omdat ik de ander al los heb opgegeten tijdens het klaarmaken van mijn brood.

lunch

Vrijdag: Aan deze lunch was ik al een beetje begonnen voor ik de foto maakte. Ik had namelijk best trek in die tomaatjes. Dit zijn twee witte puntjes met kaas, wat tomaatjes en een bakje gezoute cashewnoten. 

lunch

Zaterdag: Deze dag had ik anderhalve tosti met kaas en ketchup. Ik vind dat altijd wel een goede combinatie en een lekkere lunch! Ik drink er een glas drinkontbijt bij. 

food

Zondag: Ik had weer eens zin in scrambled eggs en maakte deze even snel met ei en een scheutje kookroom (ik had geen melk in huis) en peper en zout. Ook eet ik er een boterham met houmous bij. In de boterhammen zitten trouwens lekkere pitjes en ja, ik ben dol op houmous de laatste tijd! Met een lekker kopje cappuccino. 

lunch

 

♥ De lunches van Scarlet

Maandag: Broodje avocado en vega worst
Ik ben dol op avocado met een beetje zout op brood. En het schijnt nog gezond te zijn ook. Daarbij eet ik een boterham met vegetarische boterham worst. Sjors vindt het er ook wel lekker uitziet.

boterham avocado vegetarische boterhamworst

Dinsdag: Thuiswerken
Vandaag maakte ik twee boterhammen met kaas en hagelslag. Hierbij at ik een kokos chocolade snack a jack. Best lekker, ik kende die nog niet.

thuiswerken en lunchen

Woensdag: Eten op de redactie
Ik had de avond ervoor twee pistoteltje gekocht bij de Appie. Hierop had ik kaas en voor de ander had ik een avocado bij me. Dat vind ik namelijk erg lekker op brood. In combinatie met zalm vind ik het nog lekkerder.

broodje

Donderdag: Het beleg is op!
Toen ik vanmiddag twee broodjes wilde maken met kaas of vega worst, bleek alles op te zijn. Gelukkig was er nog wel een pot Nutella. Hierbij heb ik trouwens een banaan gegeten, maar die lag tijdens het fotomoment nog te relaxen in de koelkast.

nutella

Vrijdag: Het beleg is nog steeds op
Vandaag werken we weer in Leiden omdat er een Proud2Meet is. Daarom haal ik mijn lunch uit de kantine. We hebben voor een video blog daarnaast ook al wat nootjes gegeten. Ik heb nu een bruin bolletje met komijnenkaas en een kwarkbol. Vooral dat laatste vind ik erg lekker!

lunch

Zaterdag: Het brood is op!
Vandaag is het brood weer eens op, op 1 kapje na. Gelukkig hebben we nog krentenbolletjes en ontbijtkoek! Ook erg lekker. Op het kapje eet ik vegetarische boterhamworst.

lunch

Zondag: Broodje kaas en een smoothie
Vandaag was ik even in de stad. Ik heb toen rond 14:00 uur een broodje kaas gegeten met een grote smoothie. Dit at ik bij La Place.

broodje kaas la place

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om weer een keertje op deze manier 'achter de schermen' mee te kijken.

Wat lunch jij graag?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

HoneyChild - Zondag 19 januari 2014 12:37
Leuk om al die variatie te zien! En ik denk dat ik ook maar eens die tonijnsalade a la Laura ga maken!
anoniem - Zondag 19 januari 2014 12:39
Superleuk weer! Bedankt voor deze blogs...
Ik ben ook dol op advocado.... de combinaties die jullie maken lijken me ook heerlijk. Vooral omdat ik vegetarier ben vind ik het fijn eens te zien wat andere vege's eten... :)
Charlotte15 - Zondag 19 januari 2014 13:02
Heeeeeeeeeel veeeeeeel advocado!!! Super lekker ook!
Shoshana - Zondag 19 januari 2014 13:11
Wat leuk om te zien! Zo lekker en gezond :)
Escapist - Zondag 19 januari 2014 13:16
Wat lunchen jullie lekker en gevarieerd! Echt wat anders dan elke dag 'gewone saaie' boterhammetjes (die overigens ook erg lekker kunnen zijn). Echt motiverend en leuk om te zien :)
abena - Zondag 19 januari 2014 13:18
Je zou bijna denken dat jullie worden gesponsord door een avocado kweker. Werkt wel, ik begin er spontaan zin in te krijgen!
susiQ - Zondag 19 januari 2014 13:22
Kwijl. Oke ik ren vanmiddag dus sowieso naar de winkel om weer eens avocado te halen, was eventjes vergeten hoe lekker dat ook al weer is op verse broodjes.

Seht gut aus meiden!
Yud - Zondag 19 januari 2014 13:29
Mooie, lekkere en afwisselende foto's/lunches! Zeker foto's blijven posten =)
Snoezel - Zondag 19 januari 2014 13:42
Altijd erg leuk om te zien! Al vind ik het zelf nog moeilijk om zo te variëren in hoeveelheden, want ik vind 2 boterhammen en een mandarijn heel wat anders bijvoorbeeld dan andere lunches die erbij staan.
Isa - Zondag 19 januari 2014 13:44
Super bedankt voor weer zo'n foto-blog. Heel leuk! :)
Ikeaa. - Zondag 19 januari 2014 13:51
Verder zijn jullie niet gek op avocado's ofzo toch?
hahaha, ziet er lekker uit!
Nikki - Zondag 19 januari 2014 13:53
Superhandig om ideeetjes op te doen, werkt motiverend en geeft een goed beeld van wat nou eigenlijk allemaal kan. En dat dit dus gewoon gezond is.
En superleuke variaties.
Ik ga mezelf maar weer eens uitdagen om ook eens een keer zo te lunchen, inplaats altijd dezelfd belegde boterham.
Thanks meiden!
angstig - Zondag 19 januari 2014 13:56
lekker!

(alleen wat jullie aan advocado lekker vinden daar zet ik grote vraagtekens bij ;-)

het lijkt met ook leuk om een soort eetdagboek van een hele week te zien
Vlinder... - Zondag 19 januari 2014 13:58
Leuk om dit weer te zien... heel motiverend!
Rebeccaa - Zondag 19 januari 2014 14:00
Oh dit ziet er zó lekker uit haha, avocado is echt het aller lekkerste broodbeleg dat er is.
E. - Zondag 19 januari 2014 14:41
Ik heb serieus nog nooit Avocado op... misschien toch maar een keer proberen?!?
Black Rose - Zondag 19 januari 2014 14:56
Ziet er heerlijk uit!
Vera - Zondag 19 januari 2014 15:06
@ Nouska, je moet de 'fijne kruiden' houmous van Sabra eens proberen, die vind ik persoonlijk nog lekkerder dan die 'classic' variant!

Leuke blog weer dames :)
onlymy - Zondag 19 januari 2014 15:27
Lekker, gevarieerd, heel motiverend, bedankt! Proberen mijn eetschema een beetje aan te passen...
Kimgaatervoor - Zondag 19 januari 2014 16:22
Ik moet ook maar eens wat aanpassingen gaan maken, had deze week wel een pitabroodje gesmolten kaas als vervanging en vandaag cracker met pindakaas nutella en banaan ...

Toch zou ik deze hoeveelheid nog niet op kunnen .... way to go.
xxx - Zondag 19 januari 2014 16:35
ziet er lekker uit!!!
ik heb nog mn vaste lunch. 2 boterhammen met rookvlees. neit erg spannend haha
Liadan - Zondag 19 januari 2014 16:53
tonijnsalade met appel? Ga ik een keer proberen!
En inderdaad, avocado is zooo lekker. Ik prak het vaak zodat je het beter kan smeren, en dan met lekker veel peper erover.
beauty_love - Zondag 19 januari 2014 16:59
Ziet er goed uit! Ik vind het zelf nog heel moeilijk om te variëren met hoeveelheden, dus ik eet eigenlijk elke middag hetzelfde. Ik hoop dat ik ooit weer, net als jullie, lekker kan genieten van mijn eten.
ieman die een meisje is - Zondag 19 januari 2014 17:34
ziet er heerlijk uit ik vind zelf nog lastig om te eten ik weet nu ook niet wat ik moet eten en hoeveel ik moet eten dus handig om te zien hoe andere eten zo weet ik wat ik nodig heb op een dag en zo weet ik ook hoeveel ik op een dag nodig heb
Annet - Zondag 19 januari 2014 17:51
Speciaal voor jullie heeft de AH komende week de avocado's in de bonus gedaan, twee voor een euro! :D Guacamole eten totdat het je neus uit komt! Of je navel natuurlijk...
Sanne - Zondag 19 januari 2014 18:18
Hahahahaha Annet, grappig!
Boerinnenmeisje - Zondag 19 januari 2014 18:20
Heel motiverend om te zien!!
-Loved- - Zondag 19 januari 2014 18:27
Erg leuk om te zien!
*** - Zondag 19 januari 2014 20:53
Ik denk dat ik maar eens advocado ga proberen. Eigenlijk een schande dat ik dat als vegetariër nog nooit geproefd heb.
ikke - Zondag 19 januari 2014 20:54
Jeetje ik eet echt veel meer met de lunch!!! Maar blijf gelukkig wel gelijk qua gewicht. Zal wel anders de rest van de dag eten.
Star* - Zondag 19 januari 2014 23:30
haha... al die avocado!!
Hip - Maandag 20 januari 2014 08:56
Ziet er super uit!! Durfde ik dit ook maar...
Precious - Maandag 20 januari 2014 09:57
Ik ga me er bijna voor schamen dat ik nog nooit avocado heb gehad ;)
Ziet er lekker uit allemaal!
Cinderella..x - Maandag 20 januari 2014 12:50
yumm !
ik ben ook dol op advocado, met gekookt ei is trouwens een goeie combo!
l - Maandag 20 januari 2014 19:13
Wat eet ik een saaie lunches zeg! 9 van de 10 lunches zijn bij mij gewoon brood met vlees/kaas/zoet. Als arme student kan ik luxe broodjes niet betalen, maar ik zie hier een hoop lekkers tussen :-)
Pippi langkous - Maandag 20 januari 2014 22:13
dankje voor de bemoedigende blog!
Doet deugd om te zien hoe jullie van het leven genieten!
Hoop binnenkort, net als jullie, te kunnen genieten van die heerlijke avocado, mmmm....
Kim300808 - Maandag 20 januari 2014 22:41
Ik wist niet dat je zo kon variëren met je lunch! Voorheen hooguit in beleg en boterhammen of bolletjes, nu alleen beleg $.
r - Dinsdag 21 januari 2014 16:35
Ziet er lekker uit!
Probeer zelf ook te variëren met avocado, lekkerrrr!!
Leuk ideetje voor op brood: Huttenkase, avocado, tomaatje en dan lekker grillen of toasten. Super lekker vind ik dat!

Nog meer ideeën? Haha..;)

peanutbutter - Woensdag 22 januari 2014 14:16
Avocado in de aanbieding bij AH deze week. Tweede gratis :D Er mag trouwens wel iets meer boter op de broodjes :P
amanda - Donderdag 30 januari 2014 12:17
leuke blog. Dat broodje van laura met die gegrilde kip met saus van de la place is inderdaad super lekker. Mijn vriendin en ik halen die wel eens jammer dat die alleen bij de la place express is.

verder leuk om te zien. beetje veel advocado haha
believe - Zaterdag 8 februari 2014 10:37
Nouska & Scarlet, jullie zijn toch allebei vegetariërs? Wat voor kaas eten jullie dan & waar kopen jullie dat? Want dat moet dan toch kaas met vegetarisch stremsel gemaakt zijn?
ik - Woensdag 5 maart 2014 20:25
ik vind het heel inspirerend, zelf zou ik dat graag ook weer durfen eten
Healthy - Vrijdag 18 april 2014 23:00
Wit brood? Waarom als ik vragen mag? Zo ontzettend ongezond! Zit helemaal niks van voedingswaarde/-stoffen in.
lina - Vrijdag 18 juli 2014 17:49
scarlet sjors is echt lief
lina - Vrijdag 18 juli 2014 17:54
woon jos same met jou in huis scarlet
lina - Vrijdag 18 juli 2014 17:54
scarlet heb je anorexia