Hotspot: De Bakkers Winkel

 

Laatst was ik voor een afspraak te vinden in Utrecht. Doordat ik nogal aan de late kant was had ik niet de tijd om te ontbijten. Zo ging ik Utrecht in op zoek naar een leuk eettentje. Van een vriendin kreeg ik de tip om een bezoekje te brengen aan De Bakkerswinkel. De naam zegt het al een bakker en een winkel in één.

Bakker

Als je voor de winkel staat zie je aan de linker kant het lunch gedeelte en rechts vind je nog een ruimte waar je ook lekkernijen kunt krijgen maar dan voor onderweg. Bij binnenkomst kun je er voor kiezen om boven of beneden te zitten. Direct bij de keuken staat een lange tafel, waar je goed zicht hebt op wat er allemaal bereid wordt. Ik was wel erg benieuwd naar de inrichting van hun kelder dus besloot ik beneden te zitten. In de kelder is het vrij donker maar daar stoor ik me niet aan door de gezellige en sfeervolle inrichting. 

Bakker

Bakker

Bakker

Alles bij de bakkerswinkel ziet er heerlijk uit. Zo hebben ze hun eigen huisgemaakte taarten en ambachtelijke broden met zelfgemaakte potjes jam. De scones met huisgemaakte frambozen en abrikozen jam zijn volgens mijn vriendin ook zeker aanteraden!

Bakker

 

Bakker

bakker

Ze hebben veel aandacht besteed aan hun menu kaart met resultaat. Het ziet er erg leuk en gezellig uit maar ook overzichtelijk. Ik had ontzettend veel trek in carrot cake of hun wentelteefjes, maar doordat we niet veel tijd hadden besloten we om wat makkelijks te bestellen en kozen we voor een chocolade croissant en een saucijzenbroodje met munt thee.

Ook het personeel is erg vriendelijk, ze zijn altijd wel in voor een praatje en je hoeft niet lang te wachten op je lunch. Binnen vijf minuten hadden we ons eten en drinken al op schattig servies. Over het eten was ik erg tevreden en de prijzen zijn ook niet al te duur.

bakker

bakker

Bakker

Bakker

Mocht je nou haast hebben dan kun je nog altijd terecht bij de bakker van De Bakkerswinkel. Ze verkopen brood zonder moderne gistversnellers, traditionele taarten met veel boter, suiker en eieren, vier tot zeven verschillende soorten scones, zoete en hartige vakjes en nog veel meer. Genoeg keuze dus!

Bakker

De Bakkerswinkel is het prefecte adres voor ontbijt, lunch of een gezellige High Tea met je vriendinnen of collega’s. De Bakkerswinkel in Utrecht kun je vinden op het adres Wittevrouwenstraat op nummer 2. Mocht je niet in de buurt van Utrecht wonen dan kun je ook nog naar hun vestigingen in Den Haag, Zoetermeer, Amsterdam Centrum, Amsterdam Zuid en Amsterdam West.

Ik kan jullie allemaal aanraden om een bezoekje te brengen aan De Bakkerswinkel. Hebben jullie nog leuke eettentjes die je met ons wilt delen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

J. - Zaterdag 14 september 2013 12:55
'traditionele taarten met veel boter, suiker en eieren', is dit niet een beetje triggerend? :( Voor de rest een leuk stukje! Ziet er leuk uit!
Chananja - Zaterdag 14 september 2013 12:59
@ J.: Dat zijn toch nou eenmaal de ingrediënten van een taart? Denk dat iedereen als kind wel eens een taart gebakken heeft en weet wat daarin gaat?

Klinkt leuk, ik wil daar wel eens gaan lunchen als ik weer in Utrecht ben!

Ik moest alleen een beetje lachen dat je te laat was om te ontbijten, maar wel allerlei tiptop foto's heb gemaakt haha.
*Tara* - Zaterdag 14 september 2013 13:21
Zoiets zit ook in Zutphen; kun je ook brood kopen en telijkertijd lunchen op de begane grond of in de kelder! Erg leuk.
Als ik in Utrecht ben zal ik zeker eens kijken!
Sheila - Zaterdag 14 september 2013 13:30
Ik snap J. wel hoor, maar ja het zijn nou eenmaal de ingrediënten van een taart.
Lijkt me een super leuke winkel om naartoe te gaan met vriendinnen, ik denk dat ik weet waar ik eens een high tea moet houden ;)
Mar - Zaterdag 14 september 2013 15:15
Meiden, loop niet zo te mutsen!
Op deze manier kan er nooit eens een blog gemaakt worden over eten...

Het lijkt mij een erg leuke gelegenheid.
Ga er zeker eens een bezoekje brengen :)
JItske - Zaterdag 14 september 2013 15:33
Ik ben er al geweest. Super leuk, maar uit mijn ervaringen altijd wel super druk rond etenstijden. De High Tea is wel echt super lekker..^^ wel van te voren even aankondigen dan kunnen ze er rekening mee houden!
@Chananja - Zaterdag 14 september 2013 15:39
Haha, ja dat was het eerste wat in me op kwam toen ik naar beneden scrolde.

Ziet er heel erg gezellig uit, fijne sfeer!
moestuin - Zaterdag 14 september 2013 15:50
inderdaad, emet veel boter en suiker
oo fijn haha. (hebben ze er ook gezonde broodjes vk ? )
HH - Zaterdag 14 september 2013 16:27
Super leuk!
Fleurtje - Zaterdag 14 september 2013 16:45
hoewel die naast de universiteit zit, heb ik er nooit naar binnen durven gaan..
Maar heb wel heel veel positieve reacties gehoord van studiegenoten die er wel eens eten :)
l - Zaterdag 14 september 2013 19:27
Oh, nu ik veel te vinden ben in Utrecht ga ik daar zeker een keertje langs!
Lot1995 - Zaterdag 14 september 2013 19:59
waarom nou nooit eens een review over tentjes in limburg :p
GLM1993 - Zaterdag 14 september 2013 20:40
Woow. Dit ziet er echt wel super gezellig uit!
Anna - Zaterdag 14 september 2013 22:27
Ha ha J. dat was ook gelijk waar ik van schrok. Het zat hem in dat 'veel'
Eetgestoord, ik weet het.....
Het ziet er wel erg leuk uit. Lijkt me ook wel wat om daar eens te gaan kijken. Er is vast wel iets wat ik durf te eten. Goede uitdaging!
Smurfieee - Zondag 15 september 2013 16:47
Als ze er glutenvrij gebak of brood zouden verkopen dan ging ik eens een kijkje nemen (als ik daar zou zijn) maar dat is vast niet het geval
m. - Zondag 15 september 2013 22:18
ik weet dat ze bij de bakkerswinkel in amsterdam (oa. westepark) wel gezonden en heel lekkere broodjes hebben :)