Het eetdagboek van Laura 3

 

In mijn vorige eetdagboek heb je al kunnen zien wat ik in die week at, maar omdat elke week anders is, heb ik vandaag weer een eetdagboek voor jullie. In deze week heb ik weer verschillende nieuwe gerechten uitgeprobeerd, heb ik eten van het station afgehaald en heb ik mijzelf verwend met allerlei lekkere dingen. Elke dag is anders en gelukkig maar. Ik hou heel erg van lekker eten en ik kan het bijvoorbeeld niet zo goed hebben om iets heel vaak te eten. Ik weet nog dat ik een periode lang elke woensdagmiddag in een tussenuur met een vriendin een Turkse pizza ging halen. Daarna heb ik het jaren niet meer gegeten omdat ik het te vaak gegeten had. Daarom, maar ook omdat het gewoon gezonder is, hou ik van gevarieerd eten.

Eetdagboek

Maandag
Ik heb op deze maandag laat ontbeten. Het was mijn vrije dag en ik heb lekker uitgeslapen. Ik ben met een vriendin lekker pannenkoeken gaan eten en ik koos voor de chocolade aardbeien pannenkoek. Heel erg lekker! Ik heb daar een vers sapje en een kopje thee bij gedronken. Wat later op de dag heb ik twee crackers met jam en worst gegeten en limonade gedronken. 

Pannenkoek

Tegen de avond ben ik naar mijn vrijwilligerswerk gegaan. Ik heb toen wat te eten op het station gehaald. Ik twijfelde tussen de Burger King en Julia's Pasta en ik heb uiteindelijk voor pasta met tomatensaus, mozzarella en basilicum gekozen omdat ik daar wel trek in had. Bij mijn vrijwilligerswerk staat er een grote koelkast met allerlei lekker drinken en ik heb limonade met spa rood gedronken bij het eten en later nog een glas fristi. Ook heb ik daar in de snoeppot snoepjes gevonden die ik vroeger vaak at. Ik was er echt gek op. Namelijk Jerseys. Het was lang geleden maar ik was blij dat ik ze weer zag. Daar heb ik er natuurlijk een paar van gegeten. Jerseys zijn caramelsnoepjes met chocolade aan de binnenkant. Later thuis heb ik nog een kop thee gedronken en heb ik nog een paar koekjes en een bakje fruit gegeten.

julias pasta

Dinsdag
Dinsdag ben ik de dag begonnen met drinkontbijt en een eierkoek met speculoospasta. Later op de ochtend heb ik een plakje cake gegeten en een kopje thee gedronken. 's Middags heb ik geluncht met een tosti met mozzarella en tomaat en ik heb hierbij een glas cola met citroen gedronken. Voor het avondeten heb ik nog wat pinda's gegeten. Verder heb ik een paar glazen limonade gedronken. 's Avonds is er heerlijk voor mij gekookt en heb ik nasi gegeten met Chinese broccoli, grote garnalen en geroosterd varkensvlees. Echt heel lekker en voedzaam. Bij het eten heb ik een wijntje gedronken en een glas spa rood. 's Avonds heb ik een klein bakje Ben&Jerry's gegeten. Dit is niet mijn favoriete smaak, dat is Fish Food, maar deze is ook heel lekker. 

Garnalen en ben&jerrys

Woensdag
Woensdag heb ik ontbeten met een mueslibol met jam en een kopje thee. Onderweg naar werk heb ik nog een banaan gegeten. Het werken ben ik begonnen met een kopje thee en ik heb voor de lunch nog een Eat Natural reep gegeten. Voor de lunch ben ik naar de kantine gegaan om te kijken wat ze hadden. Ik heb boterhammen gekocht en zalmsalade maar ik had zin in iets extra's, dus ik heb ook wat salade gekocht voor op mijn brood. 

Broodje zalm

Rond 4 uur heb ik nog wat nootjes gegeten en thee gedronken. Als avondeten heb ik spaghetti met tomaten-roomsaus en basilicum gegeten, gegrilde kip en een lekkere salade. De kip hebben we eerst in de oven gegrild en erna nog even op de BBQ gelegd. Helaas was het niet zo heel warm, dus hebben we binnen gegeten. 

Diner

♥ Donderdag
Ik ben deze dag begonnen met een bakje bosbessenkwark met muesli, rozijnen en dadels en een kopje Marokkaanse muntthee. Nu ik dit typ besef ik dat ik al langere tijd geen verse munt thee heb gedronken terwijl ik dat eigenlijk wel heel lekker vind. Snel weer kopen dus. Later op de ochtend heb ik een muesli bol gegeten en nog meer thee gedronken. Tussen de middag ben ik verwend met een broodje zalmsalade. Hierbij heb ik appelsap gedronken. 

Lunch

Later op de middag heb ik wat suikerpinda's gegeten en heb ik weer appelsap gedronken en een glas spa rood tussendoor. Ook heb ik nog wat dropjes gegeten. 's Avonds ben ik gaan eten bij een vriendin en toen heeft haar vriend lekker voor ons gekookt terwijl wij naar onze favoriete serie keken. We hebben pasta met citroen, parmazaanse kaas en basilicum gegeten en hierbij had hij een lekkere salade gemaakt met bacon en druifjes. Hierbij dronk ik water. Later op de avond hebben wij genoten van een zelfgebakken brownie en wat fruit met een kopje thee. 

Pasta

Vrijdag
Vrijdag ben ik de dag begonnen met een mueslibol met jam, een banaan en een kopje thee. Toen ik op werk aankwam heb ik thee gedronken en een bakje met verse meloen gegeten. Die had ik 's morgens alvast thuis gesneden. Voor de lunch had ik een broodje met tonijnsalade gehaald en een flesje ice tea green. Later op de middag heb ik nog wat suikerpinda's gegeten en warme chocolademelk gedronken.

meloen en suikerpindas

Toen ik thuis kwam ben ik boodschappen gaan doen en heb ik pasta gemaakt met courgette, cherrytomaatjeszalm en rucola gemaakt. Het was een nieuw receptje en dat is altijd even spannend. Maar het was goed gelukt en erg lekker. Hierbij heb ik een glas rode wijn gedronken. Dat past er erg goed bij. Na deze lekkere pasta heb ik nog een kopje thee gedronken en heb ik een plakje cake gegeten. 

Zalm

♥ Zaterdag
Zaterdagochtend heb ik ontbeten met wentelteefjes met kaneel en suiker en een glas verse sinaasappelsap. Later op de ochtend heb ik een koffiebroodje gegeten en een kopje thee gedronken. Mijn lunch bestond uit boterhammen met krabsalade, rucola en een gekookt eitje. Hierbij heb ik limonade gedronken. De lunch heb ik nog wat aangevuld met crackers met speculoospasta.

Broodje krabsalade

Tegen vier uur heb ik een glas spa rood met citroen gedronken en heb ik wat chips gegeten. 's Avonds hebben wij de Tajine uitgeprobeerd die ik in Marokko heb gekocht. Dit is een bepaalde manier van koken waarbij de ingrediënten in de tajine zitten en gaar stoven op het vuur. We hebben een Marokkaans recept opgezocht van chicken lemon tajine met aardappel en tomaat en deze hebben wij gemaakt. Het was echt heel lekker, binnenkort ga ik het weer eens maken. Je eet dit gerecht met brood. 's Avonds heb ik thee gedronken en een stukje chocoladetaart gegeten in een cafetje. 

Tajine

Zondag
Zondag heb ik ontbeten met een glas drinkontbijt en een eierkoek. Aan het eind van de ochtend heb ik een Eat Natural reep gegeten en limonade gedronken. 's Middags heb ik geluncht met een heerlijk broodje met eier-truffelsalade en hummus met gegrilde groenten. Hierbij heb ik verse sinaasappelsap gedronken. Daarna heb ik nog een kopje thee gedronken en een koekje gegeten. 's Avonds heb ik voor het eerst in mijn leven Gnocchi gegeten. Dit is een soort combinatie tussen pasta en aardappel. Heel apart maar wel lekker. Je moet wel even weten wat je gaat eten, dan is het minder raar. Anders kan ik me voorstellen dat je het niet helemaal kan plaatsen. Hierbij heb ik kip met bacon en salie gemaakt en een salade met balsamico dressing. Later op de avond heb ik een bakje pinda chips gegeten en een glas cola gedronken. 

Lunch en diner

Vinden jullie het leuk om over een tijdje weer een eetdagboek van mij te zien? 

Handtekening

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

TheMirrorLies - Donderdag 4 september 2014 19:09
Ziet er zoooo lekker uit allemaal! :) Hoe kom je aan al die leuke receptjes.
Mijn eten is een stuk saaier en minder gevarieerd :P
Ik? - Donderdag 4 september 2014 19:12
Ehm ga zelf ook niet maken ofso brrr veel kcal, sorry dat ik zeg maar dat is zo.
E - Donderdag 4 september 2014 19:14
Wat eet jij heerlijk & balanst Laura!
Lotje - Donderdag 4 september 2014 19:24
Heel graag! Ik vind het leuk om te zien, inspirerend ook hoe je zo op gevoel kan eten, waar je zin in hebt.
Ik vind het heel leuk dat jullie het eten zo mooie presenteren... dat maakt de maaltijd sws al een beetje gezelliger. :-)
Rianne - Donderdag 4 september 2014 19:26
Ik vind dit altijd hele leuke en motiverende blogs! Vooral blijven doen ja!
*** - Donderdag 4 september 2014 19:29
Mmm, heerlijk allemaal! Zo gevarieerd en een bewijs dat lekker en gezond goed samengaan.
Angstig meisje - Donderdag 4 september 2014 19:51
Leuk om te zien!

@ Ik?
Laura kan tenminste onbezorgd genieten en eet voldoende. Jou reactie lijkt me overbodig!
Tabitha - Donderdag 4 september 2014 19:58
heel fijn die eetdagboekjes! zelf ben ik nog lang zo ver niet.. sterker nog ik ben voor het eerst begonnen vandaag bij ursula, en moet 5 dagen per week in behandeling.. maar dit soort posts laten zien wat ik wil bereiken..!
Demi - Donderdag 4 september 2014 20:10
Geweldig die eetdagboekjes van je Laura. Ik zou binnenkort graag er nog een paar willen zien xx

@Tabitha Zit jij bij de MGDB (MFT) ?? Daar ben ik ook al een tijdje mee bezig bij Ursula
Lena - Donderdag 4 september 2014 20:11
Ziet er lekker uit!!! Maar ik zou het zelf nooit eten, want er zit wss veel kcal en vet in
kate02 - Donderdag 4 september 2014 20:14
Ja zeker willen wij nog veel meer eetdagboekjes van jou zien! :D
Ik kom hier later (lees: morgen) nog eens terug om het nog eens heet specifiek te bekijken. Dan heb ik wat meer rust!
H - Donderdag 4 september 2014 20:19
De pasta met zalm, kerstomaatjes, courgette en rucola ziet er heerlijk uit. Volgens mij kan jij erg goed koken!
Dankjewel want ik had het net even nodig om een 'normale' eethoeveelheid te zien, ik was net aan het twijfelen geslagen of ik niet teveel eet!
Niet dus!
Het is leuk iemand zo te zien genieten van eten!
anoniem - Donderdag 4 september 2014 20:25
Laura, ik vind dat je een hele leuke blog hebt geschreven. Toch vind ik niet dat dit een voorbeeld moet zijn. Je eetpatroon is echt veel te rijk aan vet. Nee, vet is niet slecht of verboden, maar het moet wel in balans zijn en sorry, dat is dit echt niet. Dus gevarieerd eten kan belangrijk zijn, het is ook belangrijk op enigszins gezond te leven, superslank of niet...!
anoniem - Donderdag 4 september 2014 20:46
Serieus? Waarom altijd in godsnaam die kritiek? Laura eet gewoon hartstikke gezond en gevarieerd, dat moet een VOORBEELD voor ons allen zijn. Ik vind het echt onzin al die reacties. Laura doet moeite voor jullie om een beeld te geven van een normaal eet patroon en zulk soort reacties verdient ze niet. Ik ben het echt zat met die discussies!
Saaars - Donderdag 4 september 2014 20:56
Wat een ontzettend vreemde en ik vind voor Laura ook onterechte reacties. Ik vind dat je heel gezond, gevarieerd maar zo te zien ook heel onbezorgd geniet van eten. Dat vind ik juist een grote motivatie.

Mensen die hier het over "vet" en "ongezond" hebben, spreken duidelijk vanuit de eetstoornis. Ik zal het persoonlijk zelf heel jammer vinden als dit soort blogs niet meer mogelijk zijn door alle negatieve reacties en kritiek. Ik vind het juist mooi om te zien hoeveel moeite en werk Laura hierin stopt.

Laura ik vind jouw blog heel inspirerend. Ik ga zeker wat van jouw combinaties proberen.
Nerdin - Donderdag 4 september 2014 20:56
Ik vind deze reacties ook behoorlijk overtrokken. N.a.v. een berichtje op het forum heb ik eerst de reacties gelezen en daarna pas het eetdagboekje zelf. Ik had iets compleet anders verwacht! Het is behoorlijk eetgestoord om dit als 'ongezond' te bestempelen.
mojo32 - Donderdag 4 september 2014 20:57
Vind het vaak fijn om deze blogs te lezen. Ben al aardig op weg mijn eetstoornis te overwinnen maar 'normaal' eten, eten op gevoel blijft lastig. Wat dan ook normaal mag zijn, iedereen heeft ook verschillende behoeftes.
Het ziet er heerlijk uit iig Laura. Tnx X

(ps. ben het eens met het berichtje hierboven)
roosaalie - Donderdag 4 september 2014 21:04
Ik vind de reacties die sommige plaatsen echt enorm eetgestoord. Als Laura 3x op een dag friet met frikandellen zou eten dan zou ik snappen dat er zulke reacties komen, maar naar mijn mening zijn deze maaltijden enorm gezond en lekker en gevarieerd. Ik snap totaal niet hoe mensen zo respectloos durven te oordelen over iemand. Ik hoop dat dit mensen aan het denken zet en mensen motiveert om net als Laura te gaan eten, want het is echt een heel goed eetpatroon en niks raars aan!

Liefs
Simone - Donderdag 4 september 2014 21:05
Ik zou het zeker leuk vinden om weer een eetdagboek te zien :) Superleuk al die originele receptjes en het eten ziet er heerlijk uit! xx
3 - Donderdag 4 september 2014 21:11
ik zou dat echt nooit allemaal op kunnen eten
gittha - Donderdag 4 september 2014 21:12
Jij eet echt zo lekker en gevarieerd , en denkt helemaal niet na wat je eet maar waar je écht zin in hebt, ik vind dat ze positief om te lezen☺ gewoon lekker bij een vriendin eten zonder ergens bij na te denken. je bent écht een goed voorbeeld en ik heb weer heel wat lekkere ideetjes uit je blog kunnen halen! dankjewel en ik hoop dat je dit weer eens doet💖
Tabitha - Donderdag 4 september 2014 21:16
@Demi, waar ik terecht kom hoor ik maandag.. dus wie weet kom ik je tegen;) vind het echt heel spannend..
Xxxxx - Donderdag 4 september 2014 21:17
Motiverende blog voor mij!

Nog een keertje jouw gevarieerde eetdagboeekje lezen, doe ik graag!
Fre - Donderdag 4 september 2014 21:28
Leuk:) altijd overduidelijk dat zij geen eetstoornis gehad heeft qua hoeveelheden en ongedwongenheid:) dus positief om te zien!
Lisette - Donderdag 4 september 2014 21:37
Zo inspirerend dit vooral voor als ik straks weer op mezelf woon en dan elke dag alleen moet koken. Heel graag vaker zulke plogs!!! :)
Mathilde - Donderdag 4 september 2014 21:39
Gelukkig dat meerdere mensen het met mij eens zijn.
Sluit me volledig aan bij anoniem.
Super plog met heerlijk en gevarieerd voedsel.
Ga zo door, ik wil graag meer zien hoor, hihi!
Louise - Donderdag 4 september 2014 21:42
In de ogen van een eetstoornis is iets nooit 'goed'.

Deze plek is bedoelt om te motiveren en plezier te hebben in de onlineplaatsingen van blogs, video's en leuke prullies.

Laat ik beginnen bij een voorbeeld. Het irriteert mij namelijk ontzettend dat er steeds maar weer kritiek is en het dus wéér niet goed is.

Als iemand iedere dag aardappels, vlees en groenten eet met jus is het prima, zodra iemand varieert met gebakken aandappeltjes is er ook niks aan de hand. Maar waarom is dit niet gevarieerd genoeg? variëren betekend toch ook gewoon dat je de ene keer iets meer van het één eet en dan weer wat meer fruit of noem maar op.


Deze blog is voor mij een voorbeeld van hoe goed en fijn goed en gevarieerd eten is.
Ja mijn eetstoornis schreeuwt ook maar ik reken er niemand op af en al helemaal niet met de bedoeling een blog die motiveert laat demotiveren.


Denk na alsjeblieft.
QQQ - Donderdag 4 september 2014 21:43
Jij eet echt BIZAR veel pasta gerechten!! Niet heel gevarieerd als je het mij vraagt.... 1x nasi 6x pasta WOUW
Abenita - Donderdag 4 september 2014 21:45
Deze eetdagboekjes zijn echt belangrijk voor mij.
Ze schudden me wakker als ik weer verval in een rigide eetpatroon.
Zo goed om te zien hoe het ook kan en wat er allemaal wel niet aan variatie mogelijk is en hoe je daadwerkelijk op gevoel eet.

Heel erg bedankt Laura!

Dus jaaaaa, graag meer van dit soort dagboekjes. :-)
Odette - Donderdag 4 september 2014 21:52
Leuk Laura! Die boterham met zalmsalade ziet er superlekker uit, leuk idee! xx
J - Donderdag 4 september 2014 21:56
Eh, ongezond en vet? Veel? Het is duidelijk dat sommigen nog niet uit hun eetstoornis zijn. Dit is echt ontzettend normaal en zeker niet veel of ongezond. Gevarieerd en lekker, dat is wat ik meteen denk! Goed voorbeeld Laura :)
Me - Donderdag 4 september 2014 22:12
Hey Laura, bedankt voor weer een eetdagboek. Ik haal er altijd zo veel uit om zelf mee aan de kook te gaan. Eet sinds de dagboekjes er zijn veel gevarieerder en ik probeer veel meer uit. Eet daardoor ook eens wat anders zoals buitenlandse gerechten en ik wissel af in ontbijt door wat ik vaak bij Nouska zie. Wat kan er toch veel met eten. Vanuit jullie liefdevolle betrokkenheid smaakt het nog eens beter ook.
-_- anoniempje - Donderdag 4 september 2014 22:12
ik vind het super tof en fijn te lezen.

Vind inderdaad al die negatieve reacties fout, ok komt uit van uit je zelf of uit eetstoornis wat dan ook, wat maakt het uit?

Ik zelf lees en lees en ik kan ook denken van is dit of dat, maar aub, denk eerst even logisch na, vooraleer je negatief oordeelt, Ik heb problemen met eten, dat is een punt en ik ontken of het een es is, de kans is er, en ik ben aan het zoeken en zoeken, naar antwoorden, Wat is normaal eten, hoeveel moet je eten, want ok bij iedereen is het verschillend naar gelang gevoel en behoefte, maar kijkend naar me, scoor ik laag qau hoeveelheid misschien en als ik lees wat laura eet, vind ik veel in mijn denken, omdat ik daar niet aan kom. moet ik dan ook negatief gaan zijn?

Neen !!! want ik aanvaard en vind het juist kei leuk te lezen wat ze eet en zo leer ik door hier te zijn en te lezen, van alles zoals inzien dat ik een probleem heb en ja noem maar op.

Dus elke blog die ik lees, kan ik vanalles denken, maar het strookt niet met de realiteit van de normaal doorsnee mens zal ik stellen en daarmee aanvaard en accepteer ik alle blogs dat ik lees.

Wees gewoon lief en blij dat deze site bestaat en dat laura en nouska en scarlet die 3 pracht vrouwen, het hebben opgericht en er zijn voor ons te helpen. ze zijn ook maar mensen en hebben ook hun denken en gevoelens en zijn kwetsbaar, dus oordeel niet en niet negatief, het doet alleen hun maar pijn en verdriet, want zun proberen hun best te doen en hun ervaringen te delen om ons te steunen en ons bij te staan in onze strijd dat we leveren.

Laura doe zo verder, blijf schrijven en posten, ook je eetdagboekjes want vind het echt toppie :)

Want had al eerder opgevangen dat er soms negatiefheid word geuit naar 1 van de 3 en daarmee ik nu anoniem dit uit, omdat het zelfs mij verdriet en pijn doe, dat er bij zijn die negatief spreken en doen, en waarom?

Omdat er zoveel zijn die oordelen en kritiek hebben en rot doen in de maatschappij, maar iedereen heeft zijn gevoelens en het maakt niet uit hoe je er uit zie of wat je zegt, het gaat om het innerlijke de intentie die laura brengt, het komt van uit haar innerlijke, van haar hartje, zo brengt zei het naar ons toe, dus echt wees lief!

Wees niet negatief, wees blij dat deze site bestaat en zun en iedereen elkaar helpt in de strijd die iedereen elke dag in en uit levert, zoekend naar evenwicht en herstel!

dit is misschien lang, maar moest er even uit, sorry ervoor. :-/

liefs anoniempje -_-
xChanel - Donderdag 4 september 2014 22:20
Heel fijn om te lezen lieve Laura!
mooi gevarieerd.

Ik zou hier echter wel nog honger bij hebben, ben benieuwd of je niet veel honger hierbij hebt steeds? (is geen kritiek, het is een prima eetpatroon, daar niet van)

Ik wacht altijd met smacht af.
marleen - Donderdag 4 september 2014 22:27
hoi laura
je blog was voor mij heel motiverend
de reacties zijn voor mij heel demotiverend
ik probeer ook ooit zo gevarieerd te kunnen eten als jij
en ik moet eigenlijk zelfs nog meer eten (omdat ik gewoon echt niet aankom tot een gezond gewicht op een lunch van twee boterhammen of op een ontbijt met enkel kwark)
het doet me dan ook wel pijn om hier de reacties te lezen die mijn es me ook vaak influistert. Ook al weet ik dan dat het bij die reagerende meisjes waarschijnlijk ook vanuit hun gestoorde beleving komt.
Maar om dus op je eindvraag te eindigen; ja ik wil het blijven volgen en ik hoop dat ik ooit sterk genoeg ben om de reacties gewoon niet te lezen of om ze naast me neer te leggen. Of dat mensen hier hun verstand eindelijk eens gaan gebruiken en nadenken wat hun eigen eetgestoorde reacties teweeg kunnen brengen bij anderen...
Maiskolf - Donderdag 4 september 2014 22:34
Jeetje, erg lekker weer allemaal! Altijd leuk om te lezen zulke dingen, want dan kom ik weer op eten waar ik al heel lang niet meer aan gedacht heb. Zoals suikerpinda's! Super lekker, maar soms vergeet ik gewoon dat sommige etenswaren bestaan. :')
Ik ga het morgen lekker halen.
A - Donderdag 4 september 2014 22:34
Leuke ideetjes allemaal!
Sanne - Donderdag 4 september 2014 22:38
Wat kan jij lekkere dingen maken zeg, ik wil wel eens bij je komen eten ;-) Echt super leuke, motiverende blog!
Prue - Donderdag 4 september 2014 22:40
Die tajine lijkt me lekker!
Claire - Donderdag 4 september 2014 22:41
Leuk en heel motiverend om te zien. Wat eet je lekker en afwisselend! Het lezen hiervan helpt me in mijn huidige situatie van uitproberen en opklimmen.
Ik vind het zeker leuk om over een tijdje weer een eetdagboek van jou te zien!!!
Eva - Donderdag 4 september 2014 22:41
Ik denk dat iedereen anders eet, in zoverre dat je niet per se een eetstoornis/eetprobleem hoeft te hebben om het eten hierboven te vet te vinden. Mensen kunnen behoorlijk rigide eetpatronen hebben immers: veganistisch, raw food etc. zonder een eetstoornis te hebben. Sommige mensen eten qua hoeveelheid meer dan voldoende maar eten liever de hele dag boterhammen/speltbrood/havermout en avondeten dan wat hierboven staat. Het is maar net hoe je het ziet, sommige mensen vinden hun gezondheid belangrijker dan ''junkfood'', niet dat het eten hierboven echt junkfood is maar het bevat denk ik inderdaad relatief veel vet en misschien ook minder voedingsstoffen en vezels dan andere dingen: boterhammen en verschillende soorten groenten. Niet alles is gelijk eetgestoord. Je moet gewoon meer boterhammen en groenten eten om aan hetzelfde kcal te komen en voldoende voedingswaarden volgens de ADH. Mensen die dit doen zullen over het algemeen dan ook niet snel (tenzij bouw) ondergewicht krijgen.

Nou vind ik persoonlijk het eetpatroon hierboven prima qua vet (maar ik ben hier zelf dan ook niet heel erg mee bezig, ondanks mijn eetprobleem, dit uit zich bij mij anders). De opmerking over wel erg veel pasta en weinig afwisseling op dat gebied vind ik in zo verre terecht (ook als je kijkt naar de schijf van vijf). En ook qua groenten zou er meer afwisseling kunnen zijn (is gezonder denk/vind ik).

Maar los daarvan, als Laura zich hier toch prima bij voelt. En zelf zou ik ook geen probleem hebben met dit eetpatroon qua vet.

Verder ben ik het inderdaad ook deels eens met de opmerkingen hierboven van ''het is nooit goed.'' Is er immers niet altijd iets wat zal triggeren/verkeerd zal vallen/over zal komen of volgens jullie onvoldoende een realistisch beeld weergeeft?! Het is ook een zekere gevoeligheid. Bijvoorbeeld ook bij foto's van modellen met overgewicht en dit eetpatroon. Wat dat betreft lijkt het me moeilijk/onmogelijk, voor Laura en ook Nouschka en Scarlet om het ooit voor iedereen goed te doen. Dit is niet lullig bedoelt, ik snap het ook wel, maar denk dit soms wel. Vind het wel jammer die reacties soms, voor die 3 mooie meiden die zo hun best doen (zoals hierboven ook staat). Laura is een prachtmeid, ze doet het goed en de dingen hierboven zien er lekker uit (dat is zo, al vind ik dat dan wel weer moeilijk om te zeggen). Ik zou wel veel angst hebben bij het eten van deze producten, niet vanwege vet, maar gewoon kcal, maar ik eet dit soort producten zelf ook regelmatig omdat dit in zekere zin ook onderdeel is van een eetpatroon. Alleen de pasta zou ik minder eten en het ijs ook minder. De rest ziet er sowieso gewoon normaal en prima afwisselend uit.

Ze doen hun best en ze doen het behoorlijk goed. Ik zit niet op het forum en lees alleen hier de blogs, maar voel me dan al een stuk minder alleen, vooral op slechte dagen is het toch even dat gevoel waardoor ik ook weer stapjes vooruit kan zetten voorzichtig (ook qua meer eten/minder compenseren). &mezelf accepteren.

Laura is een prachtmeid en dit is een goede blog waar ze haar best voor heeft gedaan om een representatie te geven van haar eetpatroon, inderdaad ook om ons te helpen. En het meeste komt inderdaad gewoon redelijk overeen met een normaal eetpatroon overeen. Als je dit soort dingen weigert te eten, kan je alsnog gezond zijn (zoals ik al zei), misschien zelfs gezond''er'' maar dan moet je wel erg veel boterhammen eten om aan de ADH, voedingswaarden en kcal op je dag te voldoen. Maar je kunt ook een paar boterhammen eten en dan 1 broodje ei erbij ofzo, dan zit je ook goed. Hoe dan ook, prima als je dit te vet vind, is niet per se eetgestoord, maar dan moet je wel zorgen dat je voldoende (gezondere) vervangers en kcal binnen krijgt.


catgirlsoldier - Donderdag 4 september 2014 22:49
Lieve Laura,

heel erg bedankt voor ook dit eetdagboek. Dit is een geweldige steun voor mij en een heerlijk vooruitzicht als ik weer herstelt ben.

Je hebt geen idee hoe dankbaar ik hiervoor ben! Thanks for showing me a part of what life is about.
Rebeccaa - Donderdag 4 september 2014 22:53
Het leukste aan deze blog vind ik altijd het lezen van de reacties hahahahaha.

Ik eet trouwens ook het liefste alleen maar pasta en heel soms een keer rijst, wat maakt het nou weer uit of je aardappels eet of pasta? Beide gewoon een volwaardige bron van koolhydraten hoor. Alles wat Laura eet, zou ik ook zo op eten, ziet er allemaal heeeeerlijk uit.
Henriette - Donderdag 4 september 2014 22:55
Wat een heerlijke dingen allemaal! Ik eet zelf ook heel gevarieerd en dat is zo fijn, echt genieten. Alleen bepaalde dingen koop ik niet, want ik moet ook gewoon rekening houden met mijn budget.
En gnocchi is echt zo ontzettend lekker! Ik kook daar ook vaak mee:)
Henriette - Donderdag 4 september 2014 23:00
En hoezo is pasta ongezond? Zijn Italianen soms dik? Waarom is er anders een Mediterraans dieet?
S. - Donderdag 4 september 2014 23:24
Leuk om te zien!
Sheila - Vrijdag 5 september 2014 00:04
Pfff , Lets skip the comments for me...
Ik ben altijd blij om zo'n plogje te zien en lezen. Of blij, t is fijn. Vergelijken is nooit echt super goed, maar hierbij helpt het me wel: Laura eet normaal (al twijfelde ik na sommige reacties, vandaar de 'Lets skip it xD'), en ik zou dus best een keertje een extra glas limo kunnen nemen, zonder er van aan te komen. Of een koffiebroodje tussendoor dus! Van zulke dingen word ik een stukje minder bang om eten binnen te houden zegmaar. Bedankt Laura! :) You're helping keeping me (and others) fighting, just like the rest of Proud !
Ik - Vrijdag 5 september 2014 07:18
Een tijdje terug was er een blog over wat normaal eten was, waarin werd aangekaart hoe alle negatieve reacties ervaren werden. Niemand eet perfect gezond en dit is gewoon gezond. Het is juist ziekelijk om op de getalletjes te zitten. Volgende week eet ze bij wijze van spreken weer magerder en zou iedereen hier zeuren daarover


Proud en Laure, heel erg bedankt voor dit :) het doet me goed om dit te zien en helpt me enorm
Ik - Vrijdag 5 september 2014 07:22
Overigens, als mensen bij ons zo de aanval zouden zetten op ons eten en gewicht (moet het niet meer, moet je niet aankomen) worden we boos en roepen we dat mensen zich er niet mee moeten bemoeien... Knap dat we het zelf ook doen
Hsther - Vrijdag 5 september 2014 08:09
Wat een fijne en leuke plog, Laura. Ik doe op deze manier altijd weer nieuwe inspiratie op :-)

Naar andere mensen: ik hoop (oprecht) van harte dat er een tijd komt dat jullie minder obsessief bezig zijn met het eetpatroon van jezelf en van anderen. De auteur van deze plog eet waar ze zin in heeft, en heeft naast het noodzakelijk eten van de dag voldoende ruimte voor andere activiteiten (zoals het hoort). Het heeft geen zin om de discussie opnieuw aan te wakkeren; er is voldoende gezegd in de reacties. Zou het echter niet mooi zijn om de focus van eten te verschuiven naar iets anders? Dan houd je tijd over voor de leuke en belangrijke dingen in het leven, zoals het werken aan een website die een enorm grote groep mensen ondersteunt, of het doen van vrijwilligerswerk (chapeau Laura! Ik ben benieuwd of jullie misschien eens een blog over vrijwilligerswerk zouden willen schrijven).

Ik wens iedereen een fijne dag, een nieuwe start en een realisatiemoment dat het leven zoveel meer is dan (lekker) eten.
overwinnaar in spe - Vrijdag 5 september 2014 08:27
Lieve Laura,

Super dat je deze blogs schrijft. Ik haal er veel motivatie uit (en natuurlijk goede ideeën). Je hebt een manier van eten die uitstraalt dat je ervan geniet en dat het geheel ongedwongen/natuurlijk is, dat is echt zo enorm fijn om te zien. Ik ben zelf ver genezen van mijn eetstoornis, maar om een eetpatroon als dit op te bouwen moet ik nog wel een paar stappen maken. Nou streef ik er ook absoluut niet naar om eenzelfde eetpatroon te creeëren, maar ik ga er wel voor om iets te vinden wat bij mij en mijn lichaam past.

Dankjewel!!

@Scarlet en Nouska; Ik zou het heel leuk vinden om ook van jullie eens een eetdagboekje van een week te zien. Dat geeft denk ik nog meer aan dat er naast het (goede) eetpatroon van Laura nog vele andere mogelijkheden zijn. Daar zou ik me dan nog meer aan kunnen optrekken, motiveren en relativeren.

Liefs& een dikke 'thumbs up' voor het hele proud team:)

Mimosa - Vrijdag 5 september 2014 08:56
Ik geloof dat Laura geen feedback op haar eetpatroon vroeg, toch? Het is geen eetdagboek-bespreking, geen eetmanagement en ze hoeft ook niet iedere week eetdoelen te maken om haar eetpatroon aan te passen.

Laura eet namelijk zoals ze dat zelf wil, en dat wil ze met ons delen ter inspiratie en motivatie. Laura geniet van eten. Als we dát nou eens uit deze blog zouden halen, en Laura lekker voor zichzelf laten zorgen?

@Laura: dank voor je inspanningen om iedere maaltijd weer op de foto te zetten, en dan vervolgens hier weer een lading kritiek over je heen te krijgen. Hopelijk kun je het makkelijk van je af laten glijden, want een heleboel mensen waarderen het ook wel.


M. - Vrijdag 5 september 2014 09:28
Leuke motiverende blog Laura :). Wel weer jammer van sommige eetgestoorde reacties en dat dat zoveel mensen negatief beïnvloed, terwijl de blog positief is bedoeld. Maar goed, deze site is er natuurlijk niet alleen voor mensen die al verder in hun genezingsproces zijn, maar ook voor mensen die nog wat dieper zitten. Toch zou het fijn zijn als iedereen even nadenkt voor ze een reactie plaatsen en de sfeer wat positiever houden. No offence, maar dat helpt naar mijn mening meer dan je eetgestoorde gedachten uiten in reacties hier. Daar kun je denk ik beter een andere plek voor zoeken (privé dagboek of psycholoog of therapeut ofzo).
LittleJ - Vrijdag 5 september 2014 09:54
Hmm, ziet er allemaal heerlijk uit Laura! Volgens mij kun jij heel goed koken :)


Naar de anderen hier wil ik graag even wat kwijt. Wat proberen jullie precies te bereiken door te zeggen dat hetgeen Laura eet ongezond, te vet of te weinig gevarieerd is?
Proberen jullie Laura een rot gevoel te geven?
Is dit een manier waarop jullie je eigen frustraties uiten omtrent het niet durven eten van al het heerlijke voedsel wat Laura wel zonder eetgestoorde gedachten kan eten?
Is het soms verkapte jaloezie jegens Laura om hoe zij eruit ziet ondanks haar in jullie ogen "ongezonde" eetpatroon?

Probeer dit eerst eens voor jezelf uit te zoeken alvorens je iemand anders af gaat kraken of onzeker wilt maken. Op Laura zelf zal het waarschijnlijk (hopelijk) geen effect hebben, maar jullie weten allemaal dondersgoed dat dit een site is voor mensen met een eetstoornis. Met andere woorden: jullie zijn prima in staat de gevolgen van jullie inhoudsloze reacties in te schatten en om in de gaten te hebben dat die triggerend kunnen zijn voor anderen. Dus neem je verantwoordelijkheid en denk bij de volgende blog eens twee keer na voordat je een nutteloze, niet-helpende reactie plaatst.

Tot slot wil ik kwijt dat ik jou een prachtige jonge vrouw vind Laura. Je bent een voorbeeld voor me en ik hoop dat ik er, als ik eindelijk genoeg ben aangekomen, ook zo mooi uit ga zien! Volgens mij weet jij prima hoe je voor jezelf en je lichaam moet zorgen en wat je wel en niet kan/wil eten. Kan niet wachten tot mij dat ook weer lukt zonder alle gedachten eromheen.
S_90 - Vrijdag 5 september 2014 10:18
Sorry maar ik snap deze reacties van te vet of te veel echt niet. Integendeel, bij sommige ontbijtjes zoals iets van 'drinkontbijt' dacht ik meteen: wow daar zou ik niet mee toekomen :D haha, ik zou dat zelfs niet genoeg vinden als ontbijt! Dus zo zie je maar, iedereen is anders, elk eetpatroon is anders, en ik vind dat Laura net erg lekker en gevarieerd eet. Bedankt voor het delen, Laura!
Honeychild - Vrijdag 5 september 2014 12:27
Bedankt voor deze blog! Ik haal altijd veel inspiratie, motivatie, en kracht uit dit soort blogjes! Hoop dus ook dat Laura ermee doorgaat en dat ze alle negatieve en eetgestoorde reacties lekker negeert! xxx
Ann - Vrijdag 5 september 2014 13:01
Mooie foto's erbij ook. Kreeg er spontaan trek van en heb lekker een broodje met zaanse mayonaise en tuinkers gegeten.
Yes wat voelt het goed om eetstoornisvrij te zijn! Ik hoop dat iedereen ook zoiets kan bereiken.
Je eet lekker gevarieerd, super. Die pannenkoek trouwens hmmm, ziet er goed uit, met kersen of banaan is dat ook super samen met chocolade.
dapper - Vrijdag 5 september 2014 13:39
Superleuk en motiverend om je eetdagboek te lezen. Ik zou het heel fijn en leuk vinden om binnenkort een nieuw eetdagboek te lezen.
Bo_love13 - Vrijdag 5 september 2014 13:55
Heel motiverend !
.... - Vrijdag 5 september 2014 14:16
nee iel O.O
Nicole - Vrijdag 5 september 2014 16:13
@....

Waarom plaats je nou zo'n reactie? Er is net een hele discussie, zoals zo vaak bij dergelijke blogs. Wat is de toegevoegde waarde van zo'n reactie?

Voor Laura, ontzettend bedankt. Ik zit op het moment even in een moeilijke periode en vind het fijn om dan te zien dat het ook gewoon mogelijk is om zo vrij om te gaan met eten. Ik heb echt heel veel respect voor jou dat je nog steeds zulke blogs plaatst, ondanks de negatieve reacties die je al eerder, en helaas nu dus weer, heb gekregen.
naomi - Vrijdag 5 september 2014 16:20
super! zet me aan tot meer eten! meer van die eetdagboeken!:)
- - Vrijdag 5 september 2014 16:43
Lieve Laura, Noushka,Scarlet en de rest van het Proudteam, ik wil jullie bedanken voor het posten van dit eetdagboek. Het maakt me altijd blij als ik zie dat er weer een eetdagboek online staat. Wat heerlijk om te zien hoe jij gewoon eet waar je zin in hebt Laura en niet heel de tijd rekening houdt met een lijst. En wat een leuke weken heb jij toch altijd! Het motiveert mij ontzettend. Alsjeblieft trek je niets aan van die vervelende reacties! Ik hoop dat jullie gewoon jullie eetdagboeken blijven posten en door al die vervelende comments hier niet mee gaan stoppen!

Meiden, jullie moeten er wel rekening mee blijven houden dat die mensen en vrijwilligers van Proud heel veel hun best doen om zo mooi mogelijke foto's van hun eten te maken en ons proberen weer gezond te krijgen! Laten we leuke reacties plaatsen zodat hun dit ook met plezier blijven doen!
Anne - Vrijdag 5 september 2014 18:58
Helemaal eens met Rebecca: 'Het leukste aan deze blog vind ik altijd het lezen van de reacties hahahahaha'

want het is gewoon altijd zo en stiekem vind ik het heerlijk amusant. Ik ben het er overigens ook absoluut niet mee eens. In mijn ogen ziet laura's eetpatroon er perfect uit: gezonde hoofdmaaltijden (met soms eens een lekkere ongezondere maaltijd er tussendoor) en afwisselen in gezonde en minder gezonde tussendoortjes. niets mis mee denk ik zo!
nono - Vrijdag 5 september 2014 20:34
Dankjewel Laura! Dit is echt een heel fijne blog, maar ook altijd een beetje moeilijk ... ik denk dan dat ik al wel goed bezig ben (in vergelijking met een tijdje geleden) maar zo van allerlei lekkers genieten, dat kan ik nog niet. Maar het is geweldig dat ik dan toch al met jou kan meegenieten en het zo stilaan kan leren :)
Nouky - Zaterdag 6 september 2014 07:13
Dankjewel voor deze blog!
Ik vind het altijd erg motiverend om te zien hoe jullie gewoon op gevoel kunnen eten. Dus zo'n blogs mogen echt vaker komen!
Negeer de negatieve reacties maar, het is sowieso moeilijk om voor iedereen goed te doen ;)
Doe zo verder!
lisanne - Zaterdag 6 september 2014 08:45
Super lekker ziet het er uit en heel inspirerend!! Ben hard op weg om ook zo gevarieerd te kunnen eten!!
lisanne - Zaterdag 6 september 2014 08:45
Super lekker ziet het er uit en heel inspirerend!! Ben hard op weg om ook zo gevarieerd te kunnen eten!!
Joo17 - Zaterdag 6 september 2014 09:16
Echt een hele grote motivatiebron om te lezen! Doet me echt goed en zou zeker vaker zo'n blog voorbij willen zien komen. Echt top!
Boukje - Zaterdag 6 september 2014 09:20
Zie er heerlijk uit, ik doe heel erg mijn best om ook zo gevarieerd te eten. Ik vind zulke dagboeken altijd heel fijn, dan heb ik een beetje een idee van wat normaal is om te eten op een dag.
Prue - Zaterdag 6 september 2014 10:55
Bizar dat in de reacties wel de hoeveelheid vet genoemd wordt, maar niet het feit dat dit weekmenu relatief veel suikers bevat...

Maar dat terzijde. Ik gebruik de plog als inspiratiebron om eens een keer iets anders te eten dat aan mijn criteria van gezond en lekker voldoet. Zoals de tajine. Je hoeft het toch niet overal mee eens te zijn of dit patroon blind op te volgen als voorbeeld? Denk zelf iig van niet.

Laura leeft hoe zij wil, ik leef en eet zoals ik wil.
Jansje - Zaterdag 6 september 2014 11:39
Laura bedankt! Het helpt mij in elk geval om even verder te kijken (en te proberen!) dan mijn 'toegestane, veilige' produkten/maaltijden.
Eva - Zaterdag 6 september 2014 17:14
@Prue: Inderdaad, je hebt helemaal gelijk. Helemaal met je eens.

Verder wilde ik nog zeggen dat wat door sommigen hier gezegd wordt dat Laura niet om feedback om haar eetpatroon heeft gevraagd, dit is zo. Ze deelt het hier, maar om feedback/vergelijkingen of kritiek heeft ze niet gevraagd.

Echter om dan de mensen die hier hun mening/eetpatroon posten te gaan zeggen dat ze dan zeker nog te diep in hun eetstoornis zitten of een eetstoornis hebben, vind ik ook oordelen/feedback/vergelijken/kritiek etc, Vind het ook nogal makkelijk/een cheap shot/een stoot onder de gordel. Iedereen vind iets anders gezond. (Niet iedereen op deze site komt heeft een eetstoornis, sommige zijn genezen, sommigen hebben er geen gehad en niet ieders perspectief over gezondheid is direct eetgestoord omdat die niet 100% dezelfde is als die van iemand anders, bijv. Laura) Iedereen heeft zijn eigen levensstijl, Laura ook en dat is prima, dit probeerde ik in mijn vorige post duidelijk te maken, al is dat toen misschien niet helemaal gelukt. Dit wilde ik even kwijt, omdat het bij mij ff niet zo fijn voelde en misschien bij anderen ook wel?

Verder vind ik proud een superteam en is dit ook geen kritiek op hun werk of hoe hard ze hun best doen!
Prue - Zaterdag 6 september 2014 18:51
Laura heeft niet gevraagd om kritiek nee...

Maar je krijgt nu eenmaal wel eens kritiek in een land waar mensen vrijheid van meningsuiting hebben. Zeker op een site als deze kun je dat verwachten. Ben persoonlijk niet zo afhankelijk dat ik alleen kritiek uit als die expliciet wordt gevraagd.

Het is aan Laura hoeveel zij zich daaraan gelegen laat liggen...
sas291288 - Zaterdag 6 september 2014 18:57
kunnen we gewoon antwoord geven op laura dr vraag? al dat gezeik zit niemand op te wachten. vind het superknap dat jullie ondanks de negatieve reacties gewoon doorgaan. ik weet zeker dat een heleboel mensen dit enorm waarderen. de negatievelingen moeten dit soort plogs niet van ons afpakken
Amanda - Zondag 7 september 2014 10:59
Ik vind het super fijn om zien en te lezen. En om dan die reacties te zien van te veel kcal, dat is helemaal niet waar zij eet gewoon wat nodig is op een dag, en heel gevarieerd. Het is juist motiverend om te zien, en daardoor te beseffen wat je door de eetstoornis misloopt. Het onbezorgde genieten van eten en wat daar bij komt kijken. Dus de volgende keer geen nietszeggende reacties.

Liefs Amanda
Prue - Zondag 7 september 2014 11:52
Goed idee sas;

Ja Laura, ik vind het leuk om over een poosje weer zo'n verslag van je te lezen, er zit altijd wel iets bij wat ik er uit op kan pikken! Van deze en ook van je vorige (eh, pannekoeken met blauwe bessen als ontbijt, yummie!)
Mar - Zondag 7 september 2014 16:38
Leuk om te lezen Laura!
Alle kritieken zijn naar mijn idee van mensen met een eetstoornis. Want als je geen eetstoornis heb kijk je naar de foto's en receptjes en denk je 'lekker!' of 'bah'. Je gaat niet overanalyseren. Jammer dat die reacties gegeven worden. Hoop dat je je daardoor niet laat demotiveren om met ons te delen.
Ellen - Zondag 7 september 2014 19:09
Laura, dankjewel! Heel motiverend, inspirerend en fijn om te lezen en te zien wat voor lekkere dingen jij allemaal maakt. Dus lijkt mij zeker erg fijn om vaker te zien!
Cristina6 - Dinsdag 9 september 2014 14:26
Dank je wel voor deze blog, Laura! Heel inspirerend om te zien en helpt me enorm om mijn doel (= eindelijk normaal kunnen eten!) voor ogen te houden. Je eet ook heel gevarieerd en echt heel aparte combinaties, maar die ik zeker ook eens wil uitproberen in de toekomst!
xxx
Annieke - Woensdag 10 september 2014 08:32
Mooie blog, leuk om te zien en door te laten inspireren.
En lady's... go on... we hebben vet nodig!

Want... Vetten zijn niet slecht voor je lichaam. Vetten zijn onmisbaar om goed te kunnen functioneren. Je lichaam heeft vet nodig om belangrijke vitamines op te nemen. Onder andere vitamine A, D, E en K lossen op in vet en kunnen daarom alleen goed opgenomen worden als je met het eten voldoende vet binnenkrijgt.

romy - Dinsdag 19 juli 2016 21:04
ja, leuk!! we want more:):)