Gekke eetgewoontes

 

Misschien herken je het wel. Als je M&M's eet, eet je die in setjes. Bijvoorbeeld eerst alle rode, dan alle gele en ga zo maar door. Of je eet ze in tweetallen en zorgt ervoor dat er van iedere kleur evenveel overblijven. Als er van iedere kleur nog twee over zijn, wordt het lastig. Of je eet ze van licht naar donker op. Aparte maniertjes om je eten op te eten, iedereen heeft ze wel. En zolang ze de gezondheid van jouw eetpatroon niet beïnvloeden of storend in het dagelijks leven zijn, is er niks mis mee.

M&M's
Bron

Het kan ook zijn dat je juist heel erg van een bepaald voedingsmiddel houdt of dit gewend bent te eten en het daarom overal bij eet. Zo ken ik iemand die overal appelmoes bij eet, zelfs bij de pasta of lasagne. Hij vindt gewoon dat het echt bij het avondeten hoort en kan bijna niet zonder.

Appelmoes
Bron

Ik zelf eet het liefste elke dag tomaat. Ik vind tomaat gewoon heel erg lekker. Tomatensap, tomatensaus, verse tomaatjes of zongedroogde, ik kan altijd tomaat eten. Ik meng ze door pasta, leg ze op mijn boterham met kaas, maar eet er ook wel eens een paar bij mijn aardappeltjes en broccoli. Het liefst eet ik iedere dag iets waar tomaat in zit of eet ik wat losse kleine cherrytomaatjes erbij. Hmmm.

tomaat

Bron

Ik ken ook iemand die minstens één boterham met pindakaas wil eten. Ze vindt pindakaas gewoon super lekker en wil het liefst al haar boterhammen ermee beleggen. Het grappige is dat zij juist helemaal niet van pinda's of nootjes houdt en zelfs M&M's met pindakaas niet lekker vindt.

Pindakaas

Bron

Scarlet eet het liefst iedere dag drop en als ze dan drop eet is haar favoriet muntdrop. Die eet ze altijd op als -zoals ze dat zelf noemt - dubbeldekker, twee tegelijk met de opdruk naar binnen.

muntdrop

Allemaal grappige eetgewoontes van hele normale mensen. Misschien heb je ook wel zo'n gek trekje. Of weet je het eigenlijk niet zo goed omdat je hele eetpatroon en wat je wel en niet lekker vindt nogal verstoord is door je eetstoornis. Een eetstoornis kan de boel behoorlijk in de war schoppen. Ineens vind je komkommer het lekkerste dat bestaat en chocola vind je maar smerig. Allemaal stomme leugentjes van je eetstoornis, maar ook leugentjes die je kunt overwinnen.

Ik moest tijdens behandeling volgens een eetlijst eten. Dat betekende ook vaak dat ik gewoon moest eten wat de pot schafte. Onwijs moeilijk, want ik had voor allerlei producten gekke redenen bedacht waarom ik ze niet mocht eten. Het was niet makkelijk, kan ik je vertellen. Maar door alles weer een keertje te proberen en naarmate de behandeling vorderde, ontdekte ik weer wat ik wel en niet zo lekker vond. Komkommer is lekker, maar er zijn zoveel meer, veel lekkerdere dingen. En zelfs chocola of patat durf ik weer lekker te vinden.

Een paar gekke eetgewoontes zoals ik die net beschreef hierboven, is normaal. En ik hoop dat je die ook snel weer gewoon zult hebben. 

Wat voor gekke eetgewoontes heb jij?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

M. - Woensdag 9 januari 2013 13:07
Chocopasta met geitenkaas...dat is echt heerlijk vind ik (anderen verklaren me voor gek). Niet dat ik het elke dag eet, af en toe als verwennerij. Vroeger at ik overal appelmoes en ketchup bij maar daar ben ik nu vanaf.
karen - Woensdag 9 januari 2013 13:30
vroeger was ik echt nutella verslaaft, ik luste bijna niks anders. Nu ik gelukkig veel gevarieerder.
( In de voorlaatste alinea van het artikel staat een typfout!!! Er staat wats ipv was!)
kim300808 - Woensdag 9 januari 2013 13:38
Elk koekje en elk stukje chocolade gaat in de thee! Dat smelt dan zo lekker op je tong...
Martine - Woensdag 9 januari 2013 13:44
Als we pasta eten eet ik altijd eerst los de saus en dan los de pasta!
Kimberley - Woensdag 9 januari 2013 13:44
Mijn brood MOET vijftig seconden in de magnetron voordat ik ze op eet..
Ing - Woensdag 9 januari 2013 13:48
Hm... pindakaas met hagelslag. Engelse drop eerst ontleden en daarna opeten, hetzelfde geldt voor een tompouce :3
En in de laatste alinea staat ook fout:

'Een paar gekke eetgewoontes zoals die ik net beschreef hierboven, is normaal.'

ZIJN normaal. Ik wil niet zeuren hoor, maar ik studeer Nederlands dus dan vind ik die kleine dingetjes belangrijk :$
thattgirl - Woensdag 9 januari 2013 13:49
Als ik vroeger een roze.koekje at at ik.eerst de.koek.en.dan pas dat roze gedeelte
Eigenlijk.bij.alles deed ik dat haha
E. - Woensdag 9 januari 2013 13:49
Ik eet alleen pindakaas van de aldi en dan zonder stukjes pinda.. een andere pindakaas eet ik niet... Ook moet ik bij een nieuwe pot pindakaas er eerst met een mes doorheen draaien voordat ik het op een boterham of cracker smeer ...
En ik lust verder geen pinda's of nootjes...

Groenten moeten zo zacht en klein mogelijk

En ook het stukje over de m&m heel herkenbaar.. ik sorteer ook alles op kleur begin vaak bij de miste leuke kleur en maar uiteindelijk hou ik er dan eerst van elke keer nog evenveel over om vervolgens weer op minst leuke kleur op te eten...cutie - Woensdag 9 januari 2013 13:51
Pindakaas met pasta op brood, en net zoals martine eerst los de saus en dan los de pasta :)
I. - Woensdag 9 januari 2013 13:59
Ik lust geen erwtensoep... maar wel alles wat erin gaat.. Verder heb ik heel wat gekke eetgestoorde trekjes. maar die minder ik.
ano - Woensdag 9 januari 2013 14:09
ik eet bijna overal ketchup bij, ja zelf op brood.
en als ik een koekje heb met een tekening op zal ik mijn koekje 'opknagen' rond de tekening en dan eet ik die gewoon op.
pippie123 - Zondag 12 augustus 2018 12:16
ik ook :) ik at altijd elk prins koekje anders,
-rondom knagen,en dan het figuurtje zoals jij
- de stukjes chocola eruit,
-in de thee of melk soppen
- puzzel stukjes maken,en daarna aan elkaar 'plakken'
en de laatste,dat was volgensmij op de 3e plaats: gewoon opeten,


p.s ik heb altijd de neiging om bij ronde koekjes rondom te knagen
net zoals met figuurtjes hihi
nieuwschieigerd :) - Zondag 12 augustus 2018 12:28
welke koekjes waren dat??
J. - Woensdag 9 januari 2013 14:10
Ik zorg altijd dat er van dezelfde kleuren evenveel overblijven, haha :D
Manon - Woensdag 9 januari 2013 14:13
patat zal ik echt nooit meer lusten, maar ik kan me ook niet meer goed herinneren of i daar nou eerder wel of niet van hield...
A - Woensdag 9 januari 2013 14:13
De pannen moeten op tafel altijd in de goede volgorde staan: aardappels, groente vlees / pasta, saus enzo. Eerst dacht ik dat dat heel eetgestoord was, maar nu ik geen eetstoornis meer heb moet het nog steeds! (en is het niet zo erg)
Cath - Woensdag 9 januari 2013 14:18
Hmm gekke eetgewoontes, ik vind het lekker om mijn mes, na het smeren van mijn brood met bijvoorbeeld notenpasta of stroop af te likken. Ook vind ik het soms lekker om met mijn vinger een pan leeg te lepelen, van bijvoorbeeld de warme havermout met sojamelk die ik voor mijn ontbijt heb gemaakt. Alleen als mijn ouders of iemand anders het dan ziet, vind ik het wel een beetje schaamtevol maar kan ik er niet mee stoppen. Iemand anders die zich hierin herkent?
doran - Woensdag 9 januari 2013 14:21
Het eerste wat ik elke dag eet is een banaan. Maakt niet uit wanneer ik ga eten als het maar een banaan is.
sneeuwwitje1 - Woensdag 9 januari 2013 14:31
Haha @ Cath: ik lik ook altijd mijn mes af na het smeren. Zelfs met boter ja! Iets wat ik altijd heb gedaan :p Met lekker beleg (pindakaas, spread, smeerkaas etc) scoop ik het mes ook nog eens extra in de pot om wat meer af te kunnen likken dan dat er is overgebleven aan het mes.

Andere gewoonten.. Ik eet ook heeeel graag tomaat. Het liefst bij elke maaltijd/op elke boterham met wat zout erop! Dit is iets wat mijn opa ook aaaaltijd deed (volgens mij heb ik het van hem overgenomen), en hij deed er ook nog eens graag zout én een dot creme fraiche op haha :p Zaten we samen tomaten te eten en mn oma maar lachen :p

Oja en ik eet dingen altijd in volgorde van minst lekker naar lekker. Mn laatste hapje op mn bord moet altijd het lekkerst zijn, bijna altijd laat ik n stukje vlees over tot op het eind. Zo eet ik bijv ook een tompouce dat ik eerst het onderste bladerdeeglaagje opeet, daarna de room en daarna de roze bovenkant als laatst. Zag laatst ook in de 100e Linda staan dat zij dit ook altijd precies op deze manier deed :p

Deze dingen beschouw ik trouwens allemaal niet als eetgestoord, het zijn allemaal dingen die ik mn hele leven lang op zo'n manier heb gedaan!
Snoezel - Woensdag 9 januari 2013 14:37
Van kinds af aan eet ik een kroket altijd op een rare manier op: ik snijd hem in de lengte doormidden, hol de binnenkant uit ( en eet dat uiteraard op ) en vul daarna allebei de helften met appelmoes. Geen idee hoe ik het ooit verzonnen heb, ik weet wel dat ik het nu nog steeds lekker vind.
Rebecca - Woensdag 9 januari 2013 14:55
Ik eet ook elke dag tomaat, vind het echt ontzettend lekker haha.

Kroketten en zo "plet" ik altijd op mijn bord en eet ik dan met mes en vork.. lekker vies. En als dat ergens niet kan dan hol ik hem eerst uit met m'n vork (dat eet ik gelijk op) en dan eet ik de buitenkant op. echt vet vies eigenlijk. bij andere mensen eet ik wel normaal m'n kroket haha..

oh en bij tompoezen eet ik eerst het witte spul helemaal op, dan de onderkant en dan de roze kant.
Anoniempje - Woensdag 9 januari 2013 15:03
Elke ochtend een boterham met hagelslag (wel puur!!!)
Noena20 - Woensdag 9 januari 2013 15:18
wij eten ook overal appelmoes bij. Het staat standaard op tafel en is gewoon super super super lekker!
chloe - Woensdag 9 januari 2013 15:26
Yoghurt eerst een halfuur in de vriezer en dan eten met zo klein mogelijk lepeltje, hi hi :)
dootje - Woensdag 9 januari 2013 15:28
altijd eerst het binnenste van je brood en dan de de korstjes, eerst onderste gedeelte van cake en dan pas het plakkerige of ik eet altijd eerst mijn groente dan aardappels en als laatste mijn vlees of vis.
SJM - Woensdag 9 januari 2013 15:39
's avonds eet ik altijd eerst het vlees dan de aardappels en als laatste de groente. Ik eet het nooit door elkaar, maar altijd in setjes
irini - Woensdag 9 januari 2013 15:47
Ik sorteer ook altijd snoepjes met kleur. Dus M&M's inderdaad.Eerst tel ik ze. Dan eet ik ze van donker naar licht totdat alles gelijk is en daarna van iedere kleur één en het liefst geel en groen achter elkaar.
Als je fruit in partjes kan snijden tel ik die altijd. Dan eet ik het gewoon op. Geen idee waarom ik het dan moet tellen maar oké.
Annebeth - Woensdag 9 januari 2013 15:51
-Eten ontleed opeten, vooral koekjes met vulling (bv Prince Ministar) of inderdaad de genoemde tompouce.
-Mijn avondeten eet in niet vaak geprakt, maar dan wissel ik wel steeds elke soort af: hapje groente, hapje aardappel, hapje vlees/vega/vis.
-Los de pastasaus en dan de pasta (met een beetje strooikaas, hmm)
-Knapperige randjes van dingen (bv van een koekje of de korst van een ovenschoteltoplaag) als laatste opeten
-BIj koekjes met chocolade er op: eerst de chocolade, dan het koekje. Veel vrienden van mij eten het precies andersom.
- Muesli en melk: dat verdeel ik in 2 bekers. Dan neem ik eerst een lepel muesli, en dan een slokje melk. Zo wordt mijn muesli niet zompig.
-Broodje met olijfolie, peper en zout uit de broodrooster.
-chips: dan zoek ik het liefst de dubbelgevouwen en donkere chipjes in de zak. En die eet ik dan het eerst op, tenzij ik wat in een bakje doe, dan eet ik ze als laatst.
-bij tosti's beleg ik ze altijd zo dat de meeste kaas buiten het broodje zit zodat het smelt in het tosti-ijzer.

Ik heb overigens geen eetstoornis, ik kom hier uit beroepsinteresse (psychologie). Dus ' gekkige' eetgewoontes kunnen heel normaal zijn :)
Annebeth - Woensdag 9 januari 2013 15:52
Oh ja, ik tel ook altijd de partjes van mandarijnen. Er is mij ooit verteld dat je bij 11 partjes een wens mag doen :)
bloemje - Woensdag 9 januari 2013 16:11
kethup bij bijna alles :D
T. - Woensdag 9 januari 2013 16:19
als ik iets van m&m's of skittles ofzo eet, moet het altijd op kleur.
littleJ - Woensdag 9 januari 2013 16:26
Ik eet bij een appel altijd eerst de schil eraf. Die "schraap" ik dan met mijn tanden eraf en probeer zo min mogelijk van het vruchtvlees mee te nemen, zodat dat als laatst overblijft. Dat doe ik zowel bij hele appels als bij partjes. En bij de partjes leg ik ze dan ook weer terug als ik de schil eraf heb gegeten en als van alle stukjes de schil af is, eet ik ze schilloos op :P
Lotusje - Woensdag 9 januari 2013 16:35
Eerst alles uithollen (en opeten) en daarna pas het omhulsel opeten. (:
lala - Woensdag 9 januari 2013 16:38
- als ik brood met kaas eet moet het altijd eerst een minuut in de magnetron.
- ik eet ook altijd alles van het minst lekker naar het lekkerst.
- als ik pasta, rijst, noedels etc. eet mix ik eerst de saus met de pasta, rijst etc. dan eet ik de pasta of rijst op zodat al het vlees, de saus en de groenten overblijven en daarna eet ik deze op :p
Oliesjeik - Woensdag 9 januari 2013 16:50
Ik eet de dingen meestal van minst lekker naar lekkerst en als ik een (muesli)bolletje eet (brood) breek ik altijd een stukje af voor ik het opeet :P
En pasta met saus meng ik altijd, ik moet altijd meer saus heben dan pasta XD

Oh en een boterham met kaas is voor mij een no-go. Ik wil er dan altijd wat extra's op, zoals sla of komkommer of tomaat ofzo, dat maakt het gelijk veeeeeel lekkerder!
Eef - Woensdag 9 januari 2013 16:50
- m&m op kleur sorteren en dan van vies naar lekker opeten
- kroketten uithollen!!
- prince ministars, eerst overal het koekje rondom wegeten en die sterretjes dan op het laatst :)
- dingen ontleden. bij abrikozenvlaai eet ik alles precies andersom eigenlijk. ik begin bij de bodem, dan de abrikozen en dan pas de bovenkant.
- eerst het vieze en dan het lekkere!!!
Sophia-Lauren - Woensdag 9 januari 2013 17:08
Tijdens mijn stage met kinderen, zie ik dat jongen kinderen, het ook vaak doen als ze Smarties uit een doosje halen/ of M&M's uit het zakje:
dan gaan ze vaak eerst selecteren op kleur, en dan kleur voor kleur, oppeuzelen!!
Laura - Woensdag 9 januari 2013 17:50
@littleJ: das heel slecht voor je tanden
Mic - Woensdag 9 januari 2013 18:27
Ik heb er echt duizend.. Maar de meest recente is:

Engelse dropjes ontleden en dan eerst een stuk marsepein, dan een stuk drop, dan marsepein, etc.
Prue - Woensdag 9 januari 2013 18:38
Een pak yoghurt eerst laten uitlekken, zodat de yoghurt lekker dik wordt. En vroeger toen ik klein was en mijn moeder vanillevla met rozijntjes kookte, stopte ik de rozijnen in mijn wangzakken om ze nadat de vla op was op te kauwen...
Freek - Woensdag 9 januari 2013 18:38
zoveeeell.

Iedere dag beginnen met een gele kiwi
tomaat/komkommer met gestampte muisjes
overal curry bij/op
brood roosteren en meenemen naar school
pepernootjes uit de magnetron
wat je met stokjes kan eten, met stokjes eten
kauwgom doorslikken
meer ui dan saus bij de frietjes

vroeger at ik 's ochtends bambixpap met een rietje. [ tot 10 jaar ]

Lauri - Woensdag 9 januari 2013 19:00
Dwangmatig is wat anders dan grappige eetgewoontes. Sommige dingen die in de reacties genoemd worden vallen niet onder gezonde grappige dingen, maar meer onder obessief gedrag met eten.

Ik hou zelf van pindakaas met speculooshagelslag!
En eet idd ook zo mijn m&m's!
Black Rose - Woensdag 9 januari 2013 19:01
Ik sorteer smartie's en m&m's.
Ook snij ik eerst van het vlees de buitenkant eraf, en daarna pas wat er in zit.
Chantalltje - Woensdag 9 januari 2013 19:06
Haha die met de m&m heel erg herkenbaar ;-$
sophie - Woensdag 9 januari 2013 19:08
ik werk mijn bord altijd af van het allervieste aar het allerlekkerste
B. - Woensdag 9 januari 2013 20:19
Lu crackers. Ik kom er niet vanaf. ;p
Laura - Woensdag 9 januari 2013 20:19
@Mic: sinds wanneer zit er marsepein in engels drop???
*** - Woensdag 9 januari 2013 20:32
kroketten uithollen. Eerst de vulling eten en dan het korstje :p
en bij pasta's eet ik juist eerst de pasta op en daarna de saus. (ja, natuurlijk wel een stuk door elkaar, want helemaal scheiden gaat niet :p )
Kay - Woensdag 9 januari 2013 20:42
Ik drink echt overal thee bij. En als er geen thee is, drink ik ijsthee :')
Fem - Woensdag 9 januari 2013 20:47
Ik eet altijd overal sambal bij: door de pastasaus, door de stamppot, maar ook op brood bij pindakaas of vleeswaren :p

Oh, en ik eet m'n yoghurt altijd uit dezelfde kom: een rode met witte stippen :)
maars - Woensdag 9 januari 2013 21:14
ik eet gewoon echt overal appelmoes bij , bij pasta , pizza, zelfs op brood :P
eigenlijk eet ik de hele dag door appelmoes.

stokbroodje en bolletjes uithollen voor ik er beleg op doe
UnknownAngel - Woensdag 9 januari 2013 21:17
Vroegerrrr: ketchup-verslaafde
als ik aardappelkroketten at (andere lust ik niet): eerst het paneermeel opeten en als laatste de puree binnenin want dei vond ik het lekkerst
sandwiches (bolletjes) pletten met mijn brooddoos
aardappelen ook altijd pletten met mijn vork

Nuuu: tomaatverslaafd & tabascoverslaafd hihi

En bij princekoeken altijd uit elkaar draaien, de chocolade eruit halen en de koekjes opeten want de koekjes vind ik het lekkerst!
sarah - Woensdag 9 januari 2013 21:17
ik doe overal kaneel op, op fruit, doorheen yoghurt, in de thee, het is gewoon superlekker !

I xxxx - Woensdag 9 januari 2013 21:34
Ik ontleed een twix, en eet altijd eerst de saus van de pasta op
laura - Woensdag 9 januari 2013 21:36
broodjes met rare combi's, zo heb ik bijvoorbeeld mijn broodje ''Troost''( brood, boter, chocopast, kaas, pindakaas, plakjes banaan) en een broodje ''puur genot''( brood, boter, kokosbrood, kaas, pindakaas en hagelslag)
mensen vinden het eerst een vieze combinatie, maar als ze het hebben geprobeerd vinden ze het geweldig, mn vriend wil niet meer anders
xx
violindustrial - Woensdag 9 januari 2013 21:40
ik eet echt veel appels. die moeten dan ook wel geschild en gesneden worden op mijn manier want anders wil ik ze niet haha
Linda - Woensdag 9 januari 2013 22:23
Bij engelse drop haal ik altijd de 'niet drop' laagjes eraf en die houd ik achter, de droplaagjes haal ik er tussenuit en eet ik op. Dan druk ik de 'niet drop' laagjes op elkaar en eet die op xD
Linda - Woensdag 9 januari 2013 22:24
Ohja, en met bugles eet ik altijd eerst de chipjes die kapot zijn, dan die met een spleet. Dan sorteer ik ze op mooiste vorm. En de mooiste eet ik als laatste op xD
Schaatster - Woensdag 9 januari 2013 22:44
Ik heb er vast ongemerkt nog veel meer maar deze schiet me zo even te binnen:
zo'n stroopwafel met van die ruitjes eet ik eerst netjes tot het streepje van de helft, dan weer tot de helft (dus kwart stroopwafel eigenlijk) en dan lijntje voor lijntje van beide kanten. En nog lekkerder is het als ik daarbij half m'n mond verbrand en dat ding slap is omdat ik hem in de magnetron heb gedaan :D
Glynis - Woensdag 9 januari 2013 23:23
uhhm

-ik neem altijd korstje brood en sop ze in cola ik vind dat lekker ( vreemd maar het is zo)
-dingen zoals pudding,yoghurt en ijs wil ik alijd door roeren. Bij is smel het dan half en is het vloeibaar maar ik vind dat leuk
ik eet graag ketchup op pasta
- als ik iets gebakken heb in de pan de verbrande restjes met mijn vinger oplikken
- snoepje in je mond steken en niet proberen erop te bijten zodat het wegsmelt maar snel beu zijn en dan tog bijten :p
dollie - Donderdag 10 januari 2013 00:27
Koekjes de vulling als eerste en dan volgt de rest.
Over al curry erbij hebben behalve bij de rookworst van de Hema.
Sari - Donderdag 10 januari 2013 05:21
Overal een stukje eerst vanaf 'plukken' voordat ik het gewoon opeet.
Ik doe dat echt al zo lang! Bijv. bij brood, maar ook bij aardappels of bananen allereerst een stukje met mijn vingers eraf plukken en opeten en het dan normaal opeten.
xchanel - Donderdag 10 januari 2013 10:05
Boterham met kaas, eerst het onderste kortstje eraf, de helft zonder beleg opeten, daarna de helft met beleg, zo ook het zijkorstje, dan het middelste en het bovenste korstje

boterham met boter en schuddebuikjes,; korstjes er eerst vanaf eten (heeeerlijk) en dan het middelste opvouwen zodat alles samen geduwd wordt, heeeerlijke combi.

Bij avondeten altijd eerst groente, dan aardappels/pasta etc. en dan vlees(vervanger)/vis.

Bij een mandarijn er eer een half uur over doen voor alle witte dingetjes eraf zijn.
m - Donderdag 10 januari 2013 10:46
sushiblaadje (gedroogd zeewier) opvouwen en dan in je mond en met lepel tarwekiemolie erachter aan, blijft ook zo lekker plakken op je tanden daarna, hihi
Annebeth - Donderdag 10 januari 2013 12:42
Frietjes dopen in de kaas van de kaassoufle :F
Lauren - Donderdag 10 januari 2013 12:44
Ik eet bij M&M peanut altijd eerst de grootste en dan daarna pas de kleinere.
Ook eet ik eerst de pinda er uit, en dan pas de rest van de chocolade.

Bij scholiertjes eet ik eerst het randje van de chocolade, en daarna schraap ik de chocolade van het koekje met mijn tanden. Als laatst eet ik het koekje.

Candybars zoals mars en twix ontleed ik altijd. Eerst de chocolade eraf, dan pas de vulling.

En als ik gekleurde snoepjes eet (zoals winegums) eet ik altijd eerst de gene op waarvan er het meest zijn. En dan om en om.
eliseeexx - Donderdag 10 januari 2013 15:07
bij een liga eerst de buitenkant en dan de 'lekkere' binnenkant opeten. en bij een koekje met een tekening eet ik om het tekeningetje om.
en vroeger bij samson & gert koekjes, eerst het haar op eten dan de neus en telkens in dezelfde volgorde.
xXxpaula - Donderdag 10 januari 2013 16:54
Ik houd ervan om super zure thee te drinken en uiteindelijk vind ik het dan lekker.
Verder sorteer ik m&m's ook op kleur, maar dan eet ik ze in zo'n volgorde op dat ikvan elke kleur op een gegeven moment evenveel m&m's heb.
angstig - Vrijdag 11 januari 2013 17:07
i daily eat drop, tomaat en appel maar dat vind ik sws heeeeeeeerlijk.

appel in blokjes snijden
soms boterham in stukjes eten =-$
Tyrande Whisperwind - Vrijdag 11 januari 2013 17:33
Ham met bebogeen!!

En alles is lekker met koffie. haha.
M - Vrijdag 11 januari 2013 22:17
@karen Ik ben nogsteeds nutella verslaafd, Al sinds mijn vader het ooit in huis haalde. Al ik 's ochtends een boterham eet, is het altijd met nutella.
Maya - Maandag 4 februari 2013 22:25
Naturel chips met lauwe brandnetelthee als drankje, toast met brie met abrikozenjam,
ik moet elke dag een bakje rauwe groenten en hard fruit die ik dan doop in allioli (jammie!!)
Hanneke - Donderdag 21 februari 2013 15:10
Ooit wel eens een boterham met pindakaas en sambal geprobeerd??
tess - Dinsdag 5 maart 2013 12:05
ik heb als allereerst altijd een bordje die ik wil, als iemand anders die heeft wordt ik boos :D
ik eet elke avond zilveruitjes bij mn eten, vind ik gewoon echt zoo lekker fris erbij!
bij tosti eet ik eerst de korstjes op met curry, dan haal ik de twee helften van elkaar en dip ik in de curry..
als ik thuis kom van school kijk ik altijd meteen in de koelkast of er nog kliekjes zijn (koude spaghetti of bami het liefst, yum!)
ik snippel altijd van alles, cake, koek, brood, crackers, gebak, ik pluk het kaal! xD
ik neem elke ochtend een knackebrod :3
ik moet elke dag spread of sambal gehad hebben!!

dat was het volgens mij wel..
ik heb ook wel wat gekke combos...
sambal met kaas is heel lekker
pindakaas met anijshagel
kaas met stroop
stroop met vruchtenhagel op ontbijtkoek!!

:D
bauke - Zondag 19 mei 2013 21:08
als ik een pistolet eet, dan scheur ik het velletje erond er eerst vanaf tot het zachte alleen over blijft en dan eet ik het op, het liefst met siroop :D
Marieke - Donderdag 6 juni 2013 20:40
Komkommer in sambal dippen.
Handje hagelslag met een handje zoute pinda's.
Beschuit nat maken onder de kraan en er dan chocolade hagelslag/vruchtenhagel op strooien.
Bij harde bolletjes het zachte eruit plukken en plat rollen en dan opeten.
Lisa - Dinsdag 18 juni 2013 21:14
*Boterham met aan de ene kant boter en plakjes kaas en op de ander boterham sandwich spread en dan op elkaar.. Jummie, eet ik bijna elke dag een keer!
*Bij Negerzoenen eet ik altijd eerst het koekje op en dan de rest.
*M&M's/skittels/verschillende soorten snoepejs sorteer ik altijd op kleur en eet ik dan gewoon in kleur naar keuze..
*Aardappels prak ik en doe er altijd mosterd bij en jus.
*Ik moet altijd wat drinken bij mijn eten.
*Tompouce haal ik uit elkaar, eet eerst de bodem op en pudding en dan het roze.
*koekjes waar iets af te halen of te knabbelen valt, probeer ik altijd.
* bij veel voeding tel ik en weeg ik af of het genoeg is?
Zijn vast nog meer dingen maar kan ik zo even niet opkomen!


eten is lkkr :) - Woensdag 2 oktober 2013 20:14
Ik eet altijd pindakaas met stroop op de boterham, of een snack en jack met ham!
of bij de frietjes appelmoes, curry en mayo . :)
wat ook wel lekker is als je pindakaas met jam of als we ik cakjes eet maak ik er een kruis in + en dan smeer ik dat vol met pasta en gooi ik er ook hagelslag tussendoor en ik doe vaak kaas oprollen dan ham er om heen rollen dan een sla blaadje er om heen rollen en dan ik het rolletje curry :) dit zijn een van mijn eetgewoontes hahaha dit is wat ik van mijn opa of neven leer dus....
maar het is wel altijd lekker dus ik geniet er van
( dit doe ik natuurlijk niet altijd )
Anneroos - Vrijdag 21 februari 2014 22:23
katja varkentjes en aapjes, àltijd eerst de oortjes eraf;)
Anoniempje - Woensdag 23 april 2014 17:30
Ik gebruik voor soep een dessertlepel, voor het dessert een theelepel en roer in mijn koffie/thee met een gebaksvorkje. Jep lol