Eten wij de toekomst..?

 

Het is weer dinsdag; tijd voor een nieuwe video! Afgelopen week liepen we wat bijzondere producten tegen het lijf; de insecten snackjes van de Lidl. Wij waren erg benieuwd en in deze video proberen wij deze bijzondere snackjes uit. 

Wil je meer van onze filmpjes zien? Kijk dan op ons Youtube kanaal

Hoe kijk jij hier tegenaan? Denk je dat dit het eten van de toekomst zal zijn? 
We zijn benieuwd wat jij vindt! Laat het vooral weten in de reacties! 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Juud - Dinsdag 9 juli 2019 13:26
Wat leuk en gedurfd!
Ik heb ze ook geprobeerd. Tja, het is niet vies, maar het geeft verder geen voldoening. Ik wordt er niet warm of koud van. Wel leuk dat ook ik dit geprobeerd heb.

P.s. Jullie zagen (vooral Daphne) zag er echt heel sneu uit. Wel cool dat je het geprobeerd hebt. Echt opbeurend was de video niet. Die wormen en krekels hebben harder om jullie gelachen dan andersom!!!!
lieve - Dinsdag 9 juli 2019 14:59
als vegetariër zou ik zeker geen insecten eten, is net zo goed een dier toch
bliepmiep - Dinsdag 9 juli 2019 16:04
Snap ik, ik vind het zelf ook een beetje dubbel, Het zijn net zo goed als wij levende wezens. En ondanks dat ze (nu) nog niet op dezelfde wijze ge-massa produceert worden als bijvb koeien of varkens. Voelt ook deze manier echt niet goed en oké.

Echter vind ik het toch wel net iets minder rot voelen om een krekel te eten dan een koe.

Én denk ik dat als je puur naar milieu beweegredenen kijkt het best een goede overweging zou kunnen zijn, insecten in plaats van bijvb rundervlees.

Er is voor de insecten minder voedsel nodig dan voor een veel groter beest zoals een koe. Dus daar zitten weldegelijk voordelen aan ;)
juliatje. - Dinsdag 9 juli 2019 15:07
Vegan magnum ijs,Alpro ijs en het veganische ijs van Ben en jerry is echt het proberen waard!
Golden - Dinsdag 9 juli 2019 16:12
Jeetje, wat dapper dat jullie dit hebben geproefd! Ik krijg zelf al kriebels bij het idee, maar met het oog op duurzaamheid vind ik het wel goed dat het bestaat. Ik moest trouwens echt lachen om die inzoom op Daphne's zielige gezicht en die vraagtekens bij jullie gezichten, haha!
--- - Dinsdag 9 juli 2019 17:51
Hih typfoutje in de titel? Of bewust zo..

Lijkt of het woordje 'in' mist.. Video moet ik nog kijken. Maar zal vast wel weer heel erg leuk zijn!
w - Dinsdag 9 juli 2019 19:16
Leuk dat jullie het geprobeerd hebben, ik zag het wel in de lidl folder staan en wel vernieuwend dat een supermarkt dit verkoopt. Als idd. insekten daar ook massaal voor worden gekweekt, vind ik het wel bezwaarlijk qua leefomstandigheden voor die insecten, maar wel super en overgang lijkt me om insecten te eten, heb het nog nooit gegeten.
Lizhan - Dinsdag 9 juli 2019 19:41
Hahaha Daphne toen dat doosje viel 'ah, voelen ze niks van' hahaha.
Maar jeetje. Ik vond jullie al dapper, maar NU.. Megadapper! Lijkt me echt vreeeselijk en herken me zo in Daphne haha. Leuke video!
Luuk - Dinsdag 9 juli 2019 21:45
ik hoop wel dat het normaal gaat worden. ben zelf vegetarisch maar heb geen probleem met het eten van insecten, net zoals ik bv geen probleem heb met het eten van oesters. een paar jaar geleden verkochten ze bij de jumbo insectenburgers, die waren wel heel lekker maar helaas uit het assortiment gehaald.
Estella - Dinsdag 9 juli 2019 22:35
Hee, ik heb wel eens krekels gegeten, echt zonder zout of iets van kruiden. Ik vond het een beetje smaken naar walnoot, dus het was eigenlijk best lekker. Alleen die nasmaak was wat naar, had hetzelfde wat Irene zegt, dat muffe. Ik had er maar eentje gehad en proefde het na een uur nog een beetje in mijn mond.
Maar ik zou het misschien in een salade proberen, als vervanging van nootjes bijvoorbeeld, ik denk dat dat er wel lekker bij smaakt :)