Eten wat de pot schaft - deel 2

 

Langzaam begin ik mijn vaste groep vrienden weer wat vaker te zien - wel op veilige afstand natuurlijk. Dit leek me een mooi moment om een vervolg te maken op mijn 'Eten wat de pot schaft' blog van een tijdje terug. Hierin deelde ik gerechten die ik at bij vrienden of familie.

Tijdens mijn eetstoornis vond ik het vaak ontzettend spannend om bij anderen te eten. Ik had dan 'te weinig' controle over het eten en dat zorgde voor extra spanning. Tegenwoordig kan ik er juist enorm van genieten. Ik vind het heerlijk om nu verrast te worden en ik ben niet meer bezig met de eetgestoorde regels die ik destijds had. Uit eten - of dat nu bij anderen thuis is of in een restaurant - gaat voor mij nu meer om de ervaring, de herinnering, de gezelligheid, de misschien wel nieuwe smaken en de fijne gesprekken. Hopelijk geeft deze blog jullie wat meer inspiratie en moed om - zo goed als mogelijk op het moment - jezelf wat meer te (laten) verrassen en die controle wat meer los te laten. 

BBQ

We trappen deze blog af met een waanzinnige barbecue. Een vriend van mij heeft een grote tuin en is van plan om hier een soort buitenkeuken inclusief pizza-oven te maken! Voor nu houden we het nog bij deze gigantische bbq's. Veel groente, fruit en natuurlijk moet er ook een banaan met chocola op de grill.

Borrelplank

Als ik ergens ga eten, doe ik het goed! Deze borrelplank is mij zeker nog even bijgebleven. Echt een feestje! Ik houd het meest van borrelplanken die én flink gevuld zijn én een fijne balans hebben tussen hartig en fris. Deze was dan ook perfect, door het fruit en de augurkjes. Wat mag er op jouw borrelplank niet ontbreken? 

Frietjes

Ik heb niet altijd zin in frituur, maar als ik er dan zin in heb, kunnen frietjes zo lekker zijn! Meestal kies ik er een (broodje) kroket bij, dat vond ik als kind al de lekkerste cafetariasnack. Qua friet bestel ik eigenlijk altijd hetzelfde: een frietje speciaal. Ik heb dat ooit ontdekt en sindsdien wil ik niets anders meer met mijn frietjes!

Kip en groente

Bij de ouders van mijn vriend schoven we aan om mee te eten met kip, aardappeltjes en groente uit de oven. Thuis eet ik eigenlijk nooit kip, maar zo nu en dan vind ik het wel lekker. Toch geniet ik het meest van de aardappeltjes. Zeker met wat mayonaise kun je me hier altijd blij mee maken. 

Bakje lekkers

Weer at ik een avond mee bij de ouders van mijn vriend. Zijn broer had dit keer gekookt en dat is altijd een feest. Dit keer op het menu: gepureerde gegrilde groente, zilverliesrijst, snijbiet en champignons. Hij maakt altijd gerechten waar ik zelf nooit op zou komen, heel inspirerend!

Wat lijkt jou het lekkerst?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Saskia - Zaterdag 1 augustus 2020 22:16
Ziet er allemaal heerlijk uit! En wat fijn dat je er nu zo van kan genieten!
Dianne - Zondag 2 augustus 2020 07:49
Het lekkerste lijkt mij, nou jaa ik weet hoe het smaakt, maar toch gewoon lekker de frietjes met kroket ! Jam. Zo lekker! Haha
Lezeres - Zondag 2 augustus 2020 10:45
Lekker, Lonneke! Ik ben wel benieuwd naar het recept van de broer van je vriend, eigenlijk. Heb regelmatig snijbiet in mijn biologische groententas en maak dat altijd op ongeveer dezelfde wijze klaar. Met een room- of kaassaus, champignons en pasta. Met die gepureerde gegrilde groente klinkt het verrassend anders.
Lieke - Maandag 10 augustus 2020 20:20
cherrytomaatjes met basilicum en mozzarella, en natuurlijk augurken omwikkeld met kipfilet, naast toastjes brie ... heerlijk!