5 x eten wat de pot schaft

 

In mijn een eerdere vlog vertelde ik dat mijn vriend drie weken naar het buitenland was. Ik heb al eerder losgelaten dat ik niet degene ben die vaak kookt bij ons. Gelukkig vond ik een oplossing voor mijn probleem: ik heb die 3 weken regelmatig bij vrienden gegeten. Zo hoefde ik zelf niet te koken en at ik ook niet alleen. Win-win! Ben je benieuwd wat ik voorgeschoteld kreeg? Kijk dan snel verder!

Nu kan ik genieten van de lekkere maaltijden die vrienden bereiden, maar voorheen vond ik dit weleens lastig. Tijdens mijn eetstoornis vond ik het vaak zelfs vreselijk om bij anderen te eten. Ik had thuis een aantal recepten waar ik dagelijks op terugviel en buiten die veilige maaltijden om wilde ik niks anders eten. Ik vind het nu juist heel gezellig om met anderen te eten en op deze manier zelf ook inspiratie op te doen.

♥ Nacho's met kaas en radijsjes

In het eerste weekend werd ik meteen verwend met deze waanzinnige schaal nacho's. Ik had afgesproken om bij vrienden te eten om daarna met z'n allen bier te gaan drinken in een brouwerij. In de verschillende lagen zaten meerdere kaassoorten verstopt. Ook zat er zelfgemaakte guacamole in, radijsjes en pepertjes uit eigen tuin. Nacho's is mijn lievelingseten, dus dit was een goed begin!

♥ Quinoa salade met feta

Die donderdag erop at ik samen met twee vriendinnen. Ik werd verrast met deze goedgevulde schaal met quinoa-salade! In de salade zaten stukjes feta (ook een favoriet), tomaatjes, amandelen, granaatappel-pitjes, komkommer en koriander. Misschien nog wel meer, maar dat weet ik eigenlijk niet meer. Echt ontzettend lekker! Ik heb zelf ook altijd wat zakjes quinoa in mijn kast staan, maar ik gebruik het eigenlijk nooit. Ik denk dat ik dit binnenkort maar eens na ga maken... 

♥ Borrelplak en BBQ

Het tweede weekend at ik bij de nacho vrienden (samen met de quinoa vriendin en nog een vriend). Ze hadden niet echt gerekend op mee-eters, dus we hadden zelf ook allemaal wat dingetjes meegebracht. We begonnen met een plank vol lekkere kaasjes en fruit. Dat is eigenlijk ook een beetje traditie, zeker als we een spelletjesavond hebben. Hierna hebben we wat lekkere dingen op de BBQ gelegd, waaronder maïskolven met shriracha mayonaise, radijsjes en koriander. Heel lekker! Zeker iets om thuis ook eens te maken. 

♥ Soep en rijst

Een avondje bij de mams. Mijn moeder is gewend dat ik altijd een beetje moeilijk ben met eten. Ik eet vegetarisch, veganistisch, alleen mijn eigen eten... Jarenlang at ik eigenlijk niet mee. Pas de afgelopen paar jaar eet ik echt weer mee met de rest. Geen zelf meegebracht eten meer, geen gepruts of getreuzel, gewoon gezelligheid. Mijn moeder had zin in soep en ik in rijst, dus aten we soep en rijst. Prima combi eigenlijk! De borden waar we van aten gaan al heel lang mee en zijn dan ook de borden waar ik thuis nog van at. Niet zo mooi, maar wel heel nostalgisch. 

♥ Stoofpot met zelfgemaakt brood

Ik sloot mijn weekje af met een gezellige avond bij vrienden. Mijn vriend was ondertussen weer thuis en heeft, samen met een gezamenlijke vriendin, deze stoofpot gemaakt. Een tijd geleden is zij ook begonnen met het maken van brood. Dit broodje heeft zij dan ook zelf gemaakt. Naast dit lekkere maaltje dronken we een aantal speciaal biertjes en speelden we een spelletje. Een perfecte avond!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Saskia - Woensdag 16 oktober 2019 14:17
Nacho's, zoā€™n zin in nu haha
L - Woensdag 16 oktober 2019 22:53
Heel leuk om te zien wat anderen (en jij dus ook) eten! Volgens mij ben je verwend, want het ziet er allemaal heerlijk uit! En die quinoa-salade ga ik binnenkort ook maar eens eten, denk ik :)
anillen93 - Donderdag 17 oktober 2019 06:27
Huh nacho's als maaltijd? Ik eet ze altijd i.p.v. chips.... ga dit weekend gelijk proberenšŸ˜›.... zo leuk om dit soort blogs te lezen!