De tussendoortjes van Irene 3

 

Tijd voor een tussendoortje! Omdat je trek hebt, energie nodig hebt of gewoon even zin hebt in iets lekkers. Van een voedende plak bananenbrood tot een plakje kaas, gewoon omdat het kan. Meer informatie over tussendoortjes kan je lezen in deze blog met vragen aan de diëtist. Bekijk zeker ook eens deze video over de basiseetlijst; een voedingslijst die veel toegepast wordt bij het normaliseren van je eetpatroon en waarin tussendoortjes een belangrijk onderdeel van zijn. 

Banaan met pindakaas en chocopasta

Deze snack verdient geen schoonheidsprijs, maar hmmm, wat is hij lekker! En het is zo simpel. Drizzle wat chocopasta en pindakaas over plakjes banaan en voila. Het is net een taartje. 

Zonnatura repen

Ik ben helemaal weg van deze noten- en sesamrepen van Zonnatura! Vooral die met sesam en chocolade vind ik erg lekker. Ze zijn wel keihard, dus voorzichtig met je tanden. Ik vind dat zelf juist positief, lekker crunchy. 

Bladerdeegbroodje uit de supermarkt

Op de foto zie je een maple pecanbroodje en een jackfruitbroodje. Maar ook kaasbroodjes en saucijzenbroodjes vind ik lekker om te halen!

Broodbeleg 

Oh, dit was tijdens mijn eetstoornis echt uit den boze. Een handje chocovlokken? Een plakje kaas? De dag is verpest! Nu kan ik net zo goed een eetbui hebben. Of mijn volgende eetmoment eens flink compenseren. Nee, niet nodig! Ik denk dat bijna iedereen dit wel eens doet of heeft gedaan. Je wilt misschien niet de hele dag door 'grazen', maar een keertje kan dat best wel. Overigens is een plakje kaas geen volwaardig tussendoortje wanneer je bijvoorbeeld een basis eetlijst volgt. Ik eet zelf ook niet zo strikt meer volgens een eetplan. Dit is echt puur 'voor de lekker' voor mij.

Lees wat dit betreft ook eens de blog 'Wat ik eet, maar niet laat zien'.   

Bananenbrood

Dit is toch wel een lockdownklassieker geworden. We sloegen vorig jaar massaal aan het bananenbroodbakken, ik ook. Die gewoonte is er zeker ingebleven! Ik eet het ook wel eens als lunch of ontbijt, maar als tussendoortje is dit ook top. Je kan ook eindeloos variëren op het basisrecept. Bijvoorbeeld met geraspte wortel (een beetje die worteltaartjesvibe) of nootjes, kokosrasp, cacaopoeder, pumpkin spice, you name it! Je kan hem ook besmeren met chocopasta, pindakaas, cream cheese of gewoon een plakje kaas! Lekker. Wat is jouw favoriete bananenbroodvariatie? Of ga je toch liever voor de klassieker?  

Snacks met de band op het strand

Met de band oefenen we altijd in Scheveningen op steenworp afstand van het strand. We gaan dan ook regelmatig even uitwaaien en een snack halen bij onze favoriete strandtent. Chai latte, warme choco, smoothies en/of haverkoeken. Het ligt ook een beetje aan het weer natuurlijk. 

Wat is jouw favoriete tussendoortje op het moment?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

britneyangel - Donderdag 1 april 2021 22:50
dit zijn fijne blogs vind ik!
britneyangel - Vrijdag 2 april 2021 11:16
dat tussendoortje banaan met chocopasta en pindakaas ga ik ook uitproberen
Irene - Team Proud2Bme - Vrijdag 2 april 2021 11:17
Wat leuk en lekker! Eet smakelijk. :-)
C - Vrijdag 2 april 2021 12:46
Oh die repen met sesam vind ik helemaal niks Hahaahah. Zo zie je, ieder z’n eigen smaak!
Fenna - Vrijdag 2 april 2021 13:00
fijn dat je het broodbeleg laat zien, dat helpt mij enorm dat te relativeren
Saskia - Vrijdag 2 april 2021 20:07
Chocolade oreo’s!
Ella - Zaterdag 3 april 2021 10:45
Fijn om te zien! Dit helpt mij om me een stuk minder 'schuldig' te voelen om mijn tussendoortjes.

Waar koop je trouwens zo'n jackfruit broodje? Ik ben heel benieuwd :)
Irene - Team Proud2Bme - Zaterdag 3 april 2021 11:46
Goed om te lezen! :-) Het broodje kocht ik bij de Jumbo (City) in Den Haag!